Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14094 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 674, 675, 676, 677, 678, 679, 680 ... 705  Następna
Autor Wiadomość
#13521 PostWysłany: 08 Paź 2024 08:48 

Zbanowany
niebieski
Kol. @bruce09lili
Nie ma zadnego magicznego pola oprocz tego z dodatkowymi uwagami. Jesli hotel sam pisze, ze dziecko do 10 lat spi za darmo na istniejacych lozkach, to nie masz sie nawet czym przejmowac i nie trzeba nic zglaszac, o ile sie zmiescicie na tych lozkach w trojke.
A jesli nie pisze to warto sprawdzic z hotelem, chociaz ze swojego doswiadczenia z dwiema nastolatkami wiem, ze zwlaszcza w hotelach za granica jest problem, czesto maja przepisy przeciwpozarowe, ktore np. nie pozwalaja umiescic w pokoju wiecej niz okreslona liczba osob. Chociaz akurat w przypadku trojki raczej problemu nie bedzie, ale w przypadku czworki juz trzeba bylo albo liczyc na upgrade, albo od razu rezerwowac apartament czy w ostatecznosci dwa pokoje.
 Profil Relacje PM off
bruce09lili lubi ten post.
bruce09lili uważa post za pomocny.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#13522 PostWysłany: 15 Paź 2024 13:59 

Loty: 73
Kilometry: 150 959
Krajów: 20 / 9.4%
-- 15 Paź 2024 07:49 --

Udało mi się zasubskrybować ALL Signature w wersji z płatnością co miesiąc, pierwsza płatnośc 13.09.2024 - kiedy wypada następna? Na koncie mam informację, że następne odnowienie to 13.11.2024, lecz do tej pory nie pobrało środków ani nie doliczyło punktów za 13.10 (z tego co pamiętam tak miało być). Czy to problem z ich systemem, czy może z płatnością po mojej stronie? Gdzie to ewentualnie zweryfikować? Nie zmieniałem karty.

-- 15 Paź 2024 13:59 --

Przepraszam za post pod postem, okazało się, że to bank zablokował transakcję. Wczoraj rano była tylko jedna próba obciążenia - czy spróbują jeszcze raz? Liczyłem na to, żeby być w subskrypcji 4 miesiące dla darmowego golda, ale jeśli właśnie przepadł mi jeden miesiąc to chyba podziękuje. (subskrypcja wygląda cały czas na aktywną, lecz nie przyznali punktów).
 Profil Relacje PM off  

#13523 PostWysłany: 18 Paź 2024 08:38 

Loty: 551
Kilometry: 1 234 871
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
Czy przy SNU rezerwowany pokój musi być płatny z góry w stawce bezzwrotnej?

Cytuj:
Za każdą z nich, gdy zarezerwujesz i opłacisz pokój, podniesiemy standard do apartamentu w momencie rezerwacji – gwarantowane.

#13524 PostWysłany: 18 Paź 2024 08:50 

Loty: 519
Kilometry: 984 831
Krajów: 38 / 17.8%
Czasami jest opcja anulowania z pewnymi ograniczeniami, ale cena wtedy jest dużo wyższa. Dla mnie SNU to nic nie warty dodatek bo w 90% przypadków dostaję upgrade do takiego pokoju w ramach statusu. Bez sensu jest też to, że nie można za niego płacić punktami, przynajmniej podczas rezerwacji. Obecnie mam do wykorzystania 6 SNU i już wiem, że wszystkie pójdą w piach...
maxima uważa post za pomocny.

#13525 PostWysłany: 18 Paź 2024 11:08 

@Pawel_EPWR ogolnie zgadzam sie z Twoja opinia, ze ze wzgledu na status i tak otrzymuje sie w wiekszosci przypadkow upgrade, wiec teoretycznie SNU nie jest jakims mega przydatnym benefitem.
Aczkolwiek, mozna nieraz dzieki SNU zaoszczedzic troche wiecej PLN niz w przypadku statusowego upgrade.
Jestem aktualnie w Wietnamie, w jednym z tutejszych Pullman´ow i wlasnie wykorzystalem swoje 7 SNU, ktore mialy waznosc do konca roku.
Zeby otrzymac statusowy upgrade do suite musialbym zabookowac pokoj level nizej niz suite, ktory mial juz calkiem wysoka cene w porowananiu do zwyklego pokoju, natomiast dzieki SNU otrzymalem suite w cenie standardowego pokoju i tym samym zaszczedzilem troche kasy na inne wydatki tutaj :)
Takze warto przed rezerwacja porownac sobie cene za pobyt z wykorzystaniem SNU do ceny pokoju kategorie nizej niz suite,ktory dalby nam darmowy upgrade do suite, z reguly jest roznica na korzysc SNU.
 Profil Relacje PM off  

#13526 PostWysłany: 18 Paź 2024 11:32 

Loty: 519
Kilometry: 984 831
Krajów: 38 / 17.8%
Wszystko zapewne zależy od posiadanego statusu i dostępności pokoi. Azja to raj dla statusowych Accora i szkoda, że nie ma tak wszędzie. Z własnego doświadczenie zawsze jak sprawdzałem cenę danego SNU to była ona na tyle duża, że nawet pomimo zniżki, w mojej ocenie nie warto było tyle kasy płacić. Na miejscu za to okazywało się, że upgradeowali mnie do apartamentu właśnie. Najczęściej to dotyczy właśnie tych droższych hoteli jak Sofitel, MGallery czy Pullman. Kolejną wadą SNU jest to, że nie możesz zarezerwować dwóch pokoi w jednej rezerwacji.

#13527 PostWysłany: 18 Paź 2024 13:17 

złoty
Podwójne punkty:
Oferta obejmuje rezerwacje dokonane między 18 października i 21 listopada, a pobyt musi liczyć minimum 2 noclegi i przypadać w terminie od 18 października 2024 r. do 3 marca 2025 r. Czeka Cię wyjazd służbowy czy prywatny? A może wszystko po trochu? Do wyboru masz bogatą ofertę naszych marek hotelowych w tysiącach miejsc w Europie i Afryce Północnej

https://all.accor.com/a/pl/offers/ena/autumn-elite-2x.html
 Profil Relacje PM off
pawfazi lubi ten post.

#13528 PostWysłany: 18 Paź 2024 17:11 

złoty
jeszcze pytanie do salonikowych expertów ;) czy w lounge zawsze są serwowane śniadania? czy musi to być jakoś oznaczone?
Niekoniecznie chcę płacić za śniadanie 40usd, a w hotelu twierdzą, że
Cytuj:
Our Lounge is open from 8am to 8pm, you will find a selection of few different Drinks & Snacks, which may vary from day to day.

chodzi o Sofitel Recoleta - nie znalazłam za bardzo recenzji.

#13529 PostWysłany: 18 Paź 2024 23:52 
Awatar użytkownika

Loty: 584
Kilometry: 1 031 230
Krajów: 86 / 40.2%
platynowy
Nie zawsze są śniadania w saloniku. Wtedy z reguły zapraszają na normalne śniadanie, ale warto zapytać dany hotel jaką ma politykę.
 Profil Relacje PM off  

#13530 PostWysłany: 18 Paź 2024 23:54 

złoty
oni każą dokupić :/

#13531 PostWysłany: 21 Paź 2024 10:23 

srebrny
Można spróbować się załapać na darmowe 1k pkt. rejestrując się do promocji https://all.accor.com/a/en/offers/stay- ... oints.html
Receive 1,000 bonus Reward points to use towards a discount on your next stay thanks to this exclusive offer.
How to take advantage of your offer
1. Log in to your ALL account
2. Subscribe to the offer on this page
3. Receive 1,000 bonus Reward points (valued at 20 EUR)
4. Use them to obtain a discount on your next stay
Conditions of sale
1. General ALL - Accor Live Limitless terms and conditions apply to this offer and you must be a member of ALL - Accor Live Limitless to benefit from it.
2. To take advantage of this offer, members of the ALL loyalty programme must register for the offer before 12/11/2024 by clicking on the "Log in" button and then following the instructions.
3. This offer entitles members of ALL - Accor Live Limitless to earn 1,000 Reward points when registering to the offer.
This offer can be used only 1 time(s) per member.
4. Stays booked at hotels in Ukraine or Russia are not eligible for this offer.​
5. To use the Reward points earned with this offer, bookings must be made directly via Accor (via the official Accor websites, the Accor All mobile apps, the ALL call centre, directly at a hotel) or through a traditional travel agency whose booking system is automatically connected to the Accor booking office. No Reward points can be used for stays booked via a reseller, tour operator or third-party online travel agent (such as expedia.com, booking.com, etc.).
6. Reward points will be credited to the member’s account within 10 days of the member registration.
7. Stays at onefinestay are not eligible for this offer.
8. This offer is subject to availability. General sales terms and conditions apply for reserved public rates specific to each hotel.
Accor, participating hotels and/or partners of this offer accept no liability for non-performance or unavailability of the offer due to an external and unavoidable event that makes performance by Accor, participating hotels and/or partners of this offer impossible or disproportionately burdensome. Customers or members will not be entitled to any compensation and the benefits of the offer (particularly Reward points) will not be issued/credited if the offer cannot be implemented in these circumstances.
9. Please specify the reference [016708] in all your communications with call centres or customers care services related to this offer.
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.
Chupacabra uważa post za pomocny.

#13532 PostWysłany: 21 Paź 2024 11:18 

Loty: 205
Kilometry: 409 821
Krajów: 49 / 22.9%
złoty
Na tej stronie powinien być jakiś przycisk do zasubskrybowania oferty? U mnie nic nie widać po zalogowaniu się.
 Profil Relacje PM off  

#13533 PostWysłany: 21 Paź 2024 11:23 
Awatar użytkownika

Loty: 377
Kilometry: 634 505
Krajów: 72 / 33.6%
niebieski
zamawiasz z linku po prostu
 Profil Relacje PM off  

#13534 PostWysłany: 21 Paź 2024 11:26 

srebrny
Wg mnie sama rezerwacja z linku nie wystarcza.
Jak nie ma przycisku do rejestracji do promocji, to znaczy, że nie jesteśmy wybrańcami... Mi też się on nie pojawia niestety.
Promo raczej dla tych, którzy mieli nieaktywne konta, ale może się mylę.
 Profil Relacje PM off  

#13535 PostWysłany: 21 Paź 2024 11:51 
Awatar użytkownika

Loty: 377
Kilometry: 634 505
Krajów: 72 / 33.6%
niebieski
Deal exclusive to ALL members.
Log in to enjoy this deal.
 Profil Relacje PM off  

#13536 PostWysłany: 21 Paź 2024 15:06 

złoty
W języku angielskim i francuskim sprawa jest niby prosta, ale niby po zalogowaniu powinno coś jeszcze się wydarzyć:
Cytuj:
To take advantage of this offer, members of the ALL loyalty programme must register for the offer before 12/11/2024 by clicking on the "Log in" button and then following the instructions.

Cytuj:
Pour profiter de cette offre, les membres du programme de fidélité ALL doivent souscrire l’offre avant le 12/11/2024 en cliquant sur le bouton « Se connecter », puis en suivant les instructions.

W Aby skorzystać jeż. polskim już nie jest tak jasno:
Cytuj:
z tej oferty, uczestnicy programu lojalnościowego ALL muszą zarejestrować się w ramach oferty do 12/11/2024, klikając przycisk Zapisz się i postępując zgodnie z instrukcjami.
 Profil Relacje PM off  

#13537 PostWysłany: 21 Paź 2024 15:11 

niebieski
Po angielsku sprawa też wydaje się prosta: Punkt 2: Subscribe to the offer on this page
 Profil Relacje PM off  

#13538 PostWysłany: 21 Paź 2024 15:27 

złoty
W sumie tak... W T&C jest pkt. 3:
This offer entitles members of ALL - Accor Live Limitless to earn 1,000 Reward points when registering to the offer.
 Profil Relacje PM off  

#13539 PostWysłany: 25 Paź 2024 09:14 

Loty: 16
Kilometry: 20 948
Krajów: 6 / 2.8%
niebieski
Powie mi ktoś czy zmieniły się jakoś zasady rozliczania pobytów za punkty ?
A mianowicie chodzi mi o to że hotel (Mercure Opole) właśnie stwierdził że nie może rozliczyć punktów za pobyt bo mnie nie było w tym hotelu (nie zdążyłem dojechać) ,pierwszy raz mi się zdarzyła tak sytuacja .

Kilkanaście razy w różnych częściach świata robiłem takie rezerwacje i nigdy nie miałem takiego problemu aż do dzisiaj (w Opolu) , stawka była zwrotna/odwoływała do 1go dnia przed przyjazdem i była brana właśnie z tego powodu że miałem na uwadze że mogę nie zdążyć dojechać do hotelu gdzie reszta osób na pewno w nim będzie (była) ,poradzicie czy da się z tym coś zrobić , punkty na razie nie wróciły na moje konto a pobyt został opłacony w całości $ ,ekipa oczywiście do mnie dzwoniła co robić i czy im płacić ale niestety nie mogłem odebrać telefonu a jak oddzwoniłem to już było za późno bo niestety musieli jechać dalej .
 Profil Relacje PM off  

#13540 PostWysłany: 25 Paź 2024 09:28 

Zbanowany
niebieski
Kol. @kewatkO
Bardzo chaotycznie napisales opis swojej sytuacji. Nie wiem, czy dobrze rozumiem, ale jesli rezerwowales pobyt za punkty i nie zdazyles jej anulowac na dzien przed, a pozniej sam nie dotarles, to hotel jak najbardziej ma prawo tych punktow nie zwrocic, bo traktowane to jest jako no-show.
To, ze inni zaplacili (swoja droga dziwne ze w dolarach, a nie w PLN...), nie ma w tym przypadku znaczenia, liczy sie fakt, ze Ciebie, jako posiadacza punktow oraz tej rezerwacji, nie bylo fizycznie w hotelu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14094 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 674, 675, 676, 677, 678, 679, 680 ... 705  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości