Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... finite.pdf

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... atinum.pdf

-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Jak otrzymać certyfikat ubezpieczeniowy do kart Visa Infinite lub PKO Mc platinum:
Apl. IKO : ... Więcej > Moje sprawy Obsługa Twoich produktów > + Złóż nowy wniosek > Karty kredytowe > Pozostałe. Certyfikat ubezpieczenia podróżnego. Wypełniasz ramki. Kto i kiedy. Klikasz i przychodzi on line na Twojego maila.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225 ... 320  Następna
Autor Wiadomość
#4421 PostWysłany: 26 Paź 2024 15:21 
Awatar użytkownika

Loty: 52
Kilometry: 133 086
Krajów: 23 / 10.8%
srebrny
George1 napisał(a):
Kri$ napisał(a):
Mam PKO oraz Santander (żona też) i Santandera używaliśmy do wejść syna, a sami na nielimitowanych w PKO.

ale chyba tak się nie da , do wejścia gościa potrzebny też jest wejście posiadacza karty PP , czyli w sumie PP od Santander daje w sumie 2 darmowe wejścia dla gości na rok ;)

Kwestia podejścia saloniku. Jeśli jest zapis, że dzieci do 2 roku życia za darmo, to jeden salonik każe płacić każdemu, 3, 5, 7, 12 lat, a inny pozwoli 3-4 łatkowi wejść. Oficjalnie trzeba pokazać kartę pokładową, ale nie zawsze chcą ją oglądać. Kiedyś za mnie, żonę i 2 dzieci odbili tylko 1 wejście, nie wiadomo czemu. Jak wchodzę z żoną i synem, to ja idę na moje PKO i moją kartę pokładową, żona na jej PKO i jej kartę pokładową, a syn wchodzi jako mój Santander i moja karta pokładowa. Dla saloniku to bez znaczenia, możliwe, ze w przypadku, gdybym chciał w taki sposób wprowadzić dorosłego gościa, to by się nie dało, bo wiedzą, że dorosły może wyrobić sobie PP. A tak mają odbite osobowejście i wchodzi osoba, a że ja wszedłem 2x na osobnych kartach, to nikogo nie interesuje :) ważne, że jest karta przeciągnięta w terminalu oraz podpis na ekranie.
I nie sądzę, że jeśli napiszę o tym na forum, to ktoś z PP to przeczyta i na całym świecie wprowadzą zmiany :D

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#4422 PostWysłany: 26 Paź 2024 15:37 

Robus napisał(a):
polakpotrafil napisał(a):
Czy sam zmienię potwierdzanie na klucz zamiast aplikacji?

Z tego co się orientuję to tam nie ma żadnego "zamiast", jak aktywujemy klucz to musimy logować się zarówno kluczem jak i appką. Dodatkowo irytuje, że wspierają tylko yubikey.
To przepraszam, ja zdanie w którym jest słowo “zastąpisz” zrozumiałem wg powszechnego użycia w języku.

Cytat z e-maila:
Kluczem bezpieczeństwa zastąpisz dotychczasową metodę dodatkowego potwierdzenia logowania:
-potwierdzenie w aplikacji IKO
-kod SMS
-kod z karty kodów jednorazowych

Mnie nie irytuje, bo mam tylko taki ;-P

Ostatnio edytowany przez polakpotrafil, 26 Paź 2024 15:45, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#4423 PostWysłany: 26 Paź 2024 15:40 

Też bym tak to rozumiał, ale czytałem gdzieś, że implementacja jest typowo w PKO-wym stylu, czyli trzeba użyć obu :roll:. Zweryfikować nie mogę, bo nie używam yubi, a podczas parowania sprawdza producenta klucza ;-(
 Profil Relacje PM off  

#4424 PostWysłany: 26 Paź 2024 15:42 

@Robus Wiesz co, to co jednak Ty piszesz, nie ma sensu. Dodatkowa autoryzacja jest 1, a tak byś musiał dotykać klucza oraz zatwierdzać na telefonie. Z takim czymś to się jeszcze nie spotkałem.
 Profil Relacje PM off  

#4425 PostWysłany: 26 Paź 2024 15:48 

Info mam stąd: https://www.cashless.pl/15978-pko-bp-klucze-u2f-wdrozenie#comment-6559530238, i zgadzam się, że taka implementacja jest/byłaby bez sensu. Może ktoś z forumowiczów sprawdzi/potwierdzi jak jest w praktyce?
 Profil Relacje PM off  

#4426 PostWysłany: 27 Paź 2024 12:11 

Loty: 94
Kilometry: 229 638
Krajów: 34 / 15.9%
niebieski
W tych zmianach na plus widzę skrócenie czasu opóźnienia z 4 na 2 godziny, co na pewno częściej się zdarza. Nawet czekając już pod bramką przy opóźnieniu np. 2,5 h można złapać coś na wynos w najbliższym barze.
 Profil Relacje PM off  

#4427 PostWysłany: 28 Paź 2024 12:37 

lluukk napisał(a):
@Sinariusss naprawdę pytasz dlaczego małżonkowie mogą chcieć mieć dwie karty kredytowe?

Dlaczego miałbym o to nie pytać, skoro kolega mówi, że sam "skupia się na karcie żony" - czyli ewidentnie nie chodzi tutaj o to, że żona sama wyrabia limit, tylko do czegoś konkretnego mu te obie karty potrzebne. Więc pytanie jak najbardziej zasadne w kontekście "profitów" z kart, nie doszukuj się na siłę tego, czego myślę, że się doszukujesz.
 Profil Relacje PM off  

#4428 PostWysłany: 28 Paź 2024 12:41 

złoty
@Sinariusss Może choćby do tego, że jak żona pojedzie gdzieś sama, by też miała pełnię ubezpieczeń z karty VI PKO? I jak się skupią na wyrobieniu drugiego limitu, to będzie to miała za 0 zł. I naprawdę nie wiem czego miałbym się doszukiwać a Ty się domyślasz. ;)
 Profil Relacje PM off  

#4429 PostWysłany: 28 Paź 2024 12:58 

-- 28 Paź 2024 12:58 --

@lluukk może mylnie odebrałem Twój post, myślałem, że zarzucasz mi jakiś seksizm typu "jak to tak, dwie karty, po co żonie' ;) nieważne w takim razie. Akurat to co napisałeś ma sens.

-- 28 Paź 2024 12:58 --

dzidzi napisał(a):
W tych zmianach na plus widzę skrócenie czasu opóźnienia z 4 na 2 godziny, co na pewno częściej się zdarza. Nawet czekając już pod bramką przy opóźnieniu np. 2,5 h można złapać coś na wynos w najbliższym barze.

Nigdy nie korzystałem z tego ubezpieczenia. Jak przekroczy opóźnienie 2h, mogę sobie iść kupić coś do jedzenia i potem im wysyłam paragon, czy jak to działa?
 Profil Relacje PM off  

#4430 PostWysłany: 28 Paź 2024 17:22 

Loty: 250
Kilometry: 631 217
Krajów: 50 / 23.4%
Sinariusss napisał(a):
Jak przekroczy opóźnienie 2h, mogę sobie iść kupić coś do jedzenia i potem im wysyłam paragon, czy jak to działa?
Tak. Ale pewnie nie alkohol.
 Profil Relacje PM off  

#4431 PostWysłany: 28 Paź 2024 18:02 

niebieski
Niestety chyba nie jest to takie proste. Zainteresowałem się i czytam, że w OWU są dopuszczlne tylko takie przyczyny opóźnienia:
1) Strajku lub Pracowniczej Akcji Protestacyjnej lub
2) niekorzystnych warunków atmosferycznych lub
3) awarii kursującego według rozkładu Środka transportu.

Nie zawsze jest to wiadome. A potem trzeba dostarczyć:
"wystawione przez Przewoźnika zawodowego pisemne potwierdzenie czasu opóźnienia odjazdu/odlotu Środka transportu, powodu opóźnienia odjazdu/odlotu oraz potwierdzenie przyznanej kwoty odszkodowania."
To też nie jest oczywiste co (i czy) wystawią i jaki powód w końcu napiszą.
Ktoś z tego korzystał?
 Profil Relacje PM off  

#4432 PostWysłany: 28 Paź 2024 20:22 

Kri$ napisał(a):
@okazjomaniak do 2 grudnia masz nielimitowane wejścia, a od 3 grudnia właśnie te 10 wejść (to jest uproszczenie, bo o tym już ostatnie kilka stron było).
Do tego Fast Track w Warszawie, Katowicach i Wrocławiu.

Czytałem wcześniej na forum, że od 3/12 będzie tylko 10 wejść na kartę VI. Od swojego doradcy dostałem info, że cytuję: "..ma Pan 10 wejść, a jak się Pan zarejestruje to dostaje Pan 10 dodatkowych wejść...". Pytałem czy po rejestracji w aplikacji PP otrzymam dodatkowe 10 wejść do tych przynależnych do karty. Patrząc jeszcze na komunikat banku jest tam info "...Jeśli po 3 grudnia 2024 r. zarejestrujesz się w Priority Pass to do końca roku 2024 r. zyskasz 10 darmowych wejść do wykorzystania. Od 1 stycznia 2025 r. limit odświeży się i zyskasz kolejne 10 darmowych wejść..."Wygląda na to, że do karty będzie przynależało 10 wejść, a po rejestracji w aplikacji otrzymamy dodatkowe 10, bo jaki sens miałoby pisanie, że zyskam 10 darmowych wejść po rejestracji w aplikacji skoro w sumie miałbym i tak do wykorzystania tylko 10 wejść łącznie?
 Profil Relacje PM off  

#4433 PostWysłany: 28 Paź 2024 20:36 
Awatar użytkownika

Loty: 52
Kilometry: 133 086
Krajów: 23 / 10.8%
srebrny
@Sinariusss @lluukk wyrobiłem praktycznie 100% na mojej karcie, więc warto "skupić" się na karcie żony, bo bezsensem byłoby zrobienie np. 200k + 64k, skoro można to zrobić jako 132k i 132k i mieć kartę za darmo.
Robimy coś nielegalnego i mamy podpięte obie karty u mnie w Apple Pay i obie u niej. Zresztą to jeden wspólny limit kredytowy z mojego konta, jedynie dodatkowa karta jest na jej nazwisko :)
Jakby utrzymali nielimitowane wejścia, to za 10 lat bym wyrobił synowi kolejną dodatkową :D i musiałbym wyrobić prawie 300k :lol:

@okazjomaniak nie uzyskasz od nas wiążącej odpowiedzi, mogę jedynie Ci powiedzieć, że jeśli coś prawidłowo interpretujesz, to oznacza jedynie, że PKO dało ciała.
Ich intencja była prosta - do 3.12 nielimitowane wejścia na plastikową PP, potem do końca 2024 nie ma nielimitowanych tylko jest 10, a można okazywać PP, Visę lub QR z apki. Następnie w 2025 zeruje się 0-10 pozostałych z grudnia i dostaje się 10 wejść, które do 3 stycznia można wykorzystać na 3 sposoby - PP, Visa lub aplikacja, a od 3 stycznia plastikowa PP już przestanie działać i wejście będzie na KK Visa lub QR z aplikacji, a w 2016 będzie od nowa 10 wejść itd.
A wiadomo, że interpretować można tak jak ja to robię - po 3.12 plastikowa karta działa jak dotychczas czyli nielimitowanie, a Visa i QR dodają 10 wejść :) a w 2025 limit się odświeży i zyska się KOLEJNE 10 darmowych wejść czyli nie wyzeruje pozostałych wejść z 2024, lecz doda nowe 10 :D (a wiadomo, że tak nie będzie).
Mi PKO odpisało, że w okresie po 3.12 póki plastikowa karta PP będzie działała, będę mial nielimitowane na PP oraz dodatkowo 10 i tego się będę trzymał w reklamacjach z nimi :D

#4434 PostWysłany: 28 Paź 2024 22:37 

Loty: 94
Kilometry: 229 638
Krajów: 34 / 15.9%
niebieski
piwili napisał(a):
Niestety chyba nie jest to takie proste. Zainteresowałem się i czytam, że w OWU są dopuszczlne tylko takie przyczyny opóźnienia:
1) Strajku lub Pracowniczej Akcji Protestacyjnej lub
2) niekorzystnych warunków atmosferycznych lub
3) awarii kursującego według rozkładu Środka transportu.

Nie zawsze jest to wiadome. A potem trzeba dostarczyć:
"wystawione przez Przewoźnika zawodowego pisemne potwierdzenie czasu opóźnienia odjazdu/odlotu Środka transportu, powodu opóźnienia odjazdu/odlotu oraz potwierdzenie przyznanej kwoty odszkodowania."
To też nie jest oczywiste co (i czy) wystawią i jaki powód w końcu napiszą.
Ktoś z tego korzystał?

Tak korzystałem, nie pytają o przyczynę opóźnienia, mieli ją w odmowie wypłaty odszkodowania przez przewoźnika (zderzenie z ptakiem), mój email był taki:

1. Opis okoliczności i przebiegu zdarzenia:
Dnia 05.04.2024 r. miałem lecieć na trasie Szczecin - Baku z
przesiadką w Warszawie. Niestety samolot ze Szczecina wyleciał z
opóźnieniem i spóźniłem się na lot do Baku. Bilety zostały
przebukowane na kolejny dzień. Dostałem też od linii hotel.
Wydatki jakie poniosłem to posiłek w porze obiadowej.

2. Bilet lotniczy: załącznik nr 2

3. Dokument wystawiony przez przewoźnika z potwierdzeniem opóźnienia
lotu: screen aplikacji załącznik nr 3. (Dałem screen z aplikacji z godziną wylotu i lądowania)

4. Karta pokładowa przed opóźnieniem i karta pokładowa wystawiona na nowy termin odlotu: Pierwotny bilet załącznik nr 2, nowy załącznik nr 4

5. Dokument wystawiony przez przewoźnika z informacją o wysokości przyznanego odszkodowania, o odmowie odszkodowania: Odmowa odszkodowania, załącznik nr 5 (screen maila LOT)

6. Rachunki za zakup artykułów pierwszej potrzeby: załącznik nr 6

7. Oświadczam, że przedstawione rachunki nie były i nie będą przedmiotem roszczenia u innego ubezpieczyciela.

8. Dyspozycja zwrotu kosztów z numerem złotówkowego konta bankowego, imieniem i nazwiskiem posiadacza konta:

Po 12 dniach decyzja wypłaty.

Tu było spóźnienie na lot kolejnego dnia, ale procedura ta sama.
 Profil Relacje PM off
7 ludzi uważa post za pomocny.

#4435 PostWysłany: 29 Paź 2024 11:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Linia nie zwróciła Ci za posiłek?

#4436 PostWysłany: 29 Paź 2024 13:28 

Loty: 209
Kilometry: 711 502
Krajów: 51 / 23.8%
niebieski
@dzidzi

Czy dobrze rozumiem, że w Twoim przypadku dokumentem wystawionym przez przewoźnika potwierdzającym opóźnienie był zrzut ekranu z aplikacji (rejs Lotem a zatem aplikacji Lotu) na którym była faktyczna data i godzina tego lotu, tj. lotu opóźnionego? Dodatkowo jako załączniki karty pokładowe tj pierwotna na rejs rozkładowy i kolejna na zrealizowany rejs opóźniony?
 Profil Relacje PM off  

#4437 PostWysłany: 29 Paź 2024 17:22 

Loty: 250
Kilometry: 631 217
Krajów: 50 / 23.4%
Przemm napisał(a):
Czy dobrze rozumiem, że w Twoim przypadku dokumentem wystawionym przez przewoźnika potwierdzającym opóźnienie
Cześć linii ma automaty, które np. po 24 godzinach od wylądowania wystawiają takie zaświadczenia na podstawie wypełnionego formularza. Nawet Air China, a też w Austrianie korzystałem.
 Profil Relacje PM off
Przemm lubi ten post.
Przemm uważa post za pomocny.

#4438 PostWysłany: 30 Paź 2024 19:30 

Co to będzie z PP po 3 grudnia??
Mój przypadek i chyba wielu z nas: Jestem od dawna zarejestrowany w aplikacji Priority Pass. W tej chwili służy ona wyłącznie do prezentacji saloników. W zakładce profil jest moje imię, nazwisko data urodzenia, adres mail ale nie ma możliwości wprowadzenie numeru karty PP (plastikowej) ani tez karty Visa Infinite. To jak od 3 grudnia ujawni się kod QR mojej karty PP ? Specjalnie dla PKO BP zrobią aktualizację aplikacji PP? A może czegoś nie widzę w dzisiejszej wersji aplikacji PP ?
 Profil Relacje PM off  

#4439 PostWysłany: 30 Paź 2024 20:03 

złoty
@Markowice10 będziesz się musiał zarejestrować, tym razem podając numer karty kredytowej.

https://www.prioritypass.com/activate-your-account
 Profil Relacje PM off  

#4440 PostWysłany: 30 Paź 2024 20:33 

-- 30 Paź 2024 19:19 --

Rozumiem, że muszę się wyrejestrować z PP i ponownie zarejestrować podając numer Infinite - PO 3 GRUDNIA 2024.

-- 30 Paź 2024 19:33 --

Bo dzisiaj, na stronie aktywacji PP, po próbie zarejestrowania się przez kartę Infiniti PKO BP wyskakuje komunikat :
Oops! Something went wrong.
Bank card has failed verification
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225 ... 320  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości