Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14098 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 673, 674, 675, 676, 677, 678, 679 ... 705  Następna
Autor Wiadomość
#13501 PostWysłany: 02 Paź 2024 19:14 

złoty
turczy napisał(a):
Jeśli masz wysoki status i płacisz punktami za pobyt automatycznie nie dostajesz punktów premiowych za pobyt.

Było o tym przy promocji z ubiegłego roku. Można optymalizować, używając punktów do płatności za hotele, które dają mało rekompensaty (IBIS, IBIS STYLES AND MAMA SHELTER, MANTRA, PEPPERS, BREAKFREE, ART SERIES, ADAGIO ORIGINAL, ADAGIO ACCESS, JO&JOE AND GREET) i płacić gorącą gotówką tam gdzie jest wyższy cashback.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#13502 PostWysłany: 02 Paź 2024 20:29 
Awatar użytkownika

srebrny
@Chupacabra
Oczywiście, że zawsze przeliczamy co jest bardziej opłacalne.
Ale te "stracone" punkty, o których napisał @turczy to jest <3% straty przy statusie GOLD...
To przy zysku ok 30% na punktach tracąc te 3% dalej jestesmy na plus 27%.
 Profil Relacje PM off  

#13503 PostWysłany: 02 Paź 2024 20:39 

HON fly4free
No realnie przy konkretnej rezerwacji jednak cały czas najpewniej mniej niż te 27% na plus (przynajmniej w zdecydowanej większości przypadków), uwzględniając też kwestie, o których już pisałem. IMO zabawa ma sens, jak ktoś rzeczywiście dużo / często śpi w sieci, jest w stanie zdobyć / utrzymać wysoki status czyli min. Platinum + jeszcze zrobić z niego sensowny użytek, czyli nocować nie w Ibisach a jednak głównie w hotelach z EL, dużo podróżować po Azji (tam zwykle jest dużo lepsze realne przełożenie statusu na traktowanie gościa) itp.
 Profil Relacje PM off  

#13504 PostWysłany: 03 Paź 2024 08:18 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
Warto jeszcze w tej kalkulacji opłacalności uwzględnić fakt, że serwisy oferujące cashback z reguły obliczają go na podstawie pełnej ceny, a nie tylko ceny dopłaconej do punktów. Więc to może zwiększyć opłacalność o kolejnych kilka, a czasem nawet kilkanaście procent (w zależności od marki i ew. promocji)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#13505 PostWysłany: 03 Paź 2024 08:57 
Awatar użytkownika

srebrny
marek2011 napisał(a):
No realnie przy konkretnej rezerwacji jednak cały czas najpewniej mniej niż te 27%...

Nawet jeżeli to będzie 25% czy nawet 20%, to dalej jest to opłacalne... nie bardzo wiem co chcesz udowodnić? Że po 25% nie warto się schylać?
 Profil Relacje PM off  

#13506 PostWysłany: 03 Paź 2024 09:04 

złoty
Myślę, że odwrotnie. Rezerwację można przecież odpalić z poziomu serwisu cashback'owego, i pobrać jak cashback, tak zapłacić za rezerwację punktami.
 Profil Relacje PM off
cekace lubi ten post.

#13507 PostWysłany: 03 Paź 2024 10:11 
Awatar użytkownika

Loty: 121
Kilometry: 175 822
Krajów: 29 / 13.6%
srebrny
CZAS NA OSZCZĘDNOŚCI! 15% ZNIŻKI W NASZEJ APLIKACJI.

Do 17 października dokonaj rezerwacji na min. 2 noce między 31 października a 15 grudnia 2024 r.

edit: sprawdzałem Polskę i 1 nocleg też łapie się na promkę (WRO, WAW). Może szału nie ma, ale to jednak stawka z darmową anulacją :)

Ostatnio edytowany przez epikie, 03 Paź 2024 11:02, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
metia uważa post za pomocny.

#13508 PostWysłany: 03 Paź 2024 10:35 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 257
Kilometry: 538 600
Krajów: 80 / 37.4%
Na ten sam okres 15% + 10% zniżki dla AccorPlusów na noclegi w regionie Azji i Pacyfiku.

p.

#13509 PostWysłany: 03 Paź 2024 11:46 
Awatar użytkownika

Loty: 377
Kilometry: 634 505
Krajów: 72 / 33.6%
niebieski
cekace napisał(a):
@Chupacabra
Oczywiście, że zawsze przeliczamy co jest bardziej opłacalne.
Ale te "stracone" punkty, o których napisał @turczy to jest <3% straty przy statusie GOLD...
To przy zysku ok 30% na punktach tracąc te 3% dalej jestesmy na plus 27%.

Nie wiem jak to liczysz, naprawdę.
Zakładając że dążysz do statusu platinium i na nim będziesz operował w przyszłości to wydane 100 euro daje 440 punktów czyli około 9 euro
to nie jest poniżej 3 %
 Profil Relacje PM off  

#13510 PostWysłany: 03 Paź 2024 12:27 
Awatar użytkownika

srebrny
turczy napisał(a):
Zakładając że dążysz do statusu platinium i na nim będziesz operował w przyszłości to wydane 100 euro daje 440 punktów czyli około 9 euro

@turczy
W jaki sposób wyliczyłeś, że za wydane 100 EUR przy Statusie Platinium dostajesz 440 pkt?
 Profil Relacje PM off  

#13511 PostWysłany: 03 Paź 2024 12:35 
Awatar użytkownika

niebieski
https://help.accor.com/s/article/how-many-points-will-i-earn-le-club-accorhotels-points-in-a-hotel-participating-in-the-le-club-accorhotels-program?language=pl&%3FtopicId=0TO7Q000000D8meWAC
 Profil Relacje PM off  

#13512 PostWysłany: 03 Paź 2024 13:50 
Awatar użytkownika

srebrny
@turczy
nie zapominaj, że punkty od kwoty netto...

Ja w 2025 spadam z GOLD do Silver
Brak punktów za płatność gotówką.
dla silver IBISy to właśnie ok. 2,8%, pozostałe jak Mercure, Novotel 5,6%
dla gold IBISy to właśnie 3,4%, pozostałe jak Mercure, Novotel 6,8%
dla splatinum IBISy to właśnie 4%, pozostałe jak Mercure, Novotel 8%

to te koszty przy zysku >30% dalej są do zaakceptowania...
 Profil Relacje PM off  

#13513 PostWysłany: 03 Paź 2024 14:35 

HON fly4free
cekace napisał(a):
marek2011 napisał(a):
No realnie przy konkretnej rezerwacji jednak cały czas najpewniej mniej niż te 27%...

Nawet jeżeli to będzie 25% czy nawet 20%, to dalej jest to opłacalne... nie bardzo wiem co chcesz udowodnić? Że po 25% nie warto się schylać?

Bardziej chodzi o to, że musi być to element świadomej i sensownej strategii. Każdy ma swoją oczywiście i swoje potrzeby, ale dla mnie przykładowo wiązanie się z siecią za pośrednictwem punktów za które osobno zapłaciłem i które muszę spalać bez maksymalizacji korzyści wynikających z wysokiego statusu, a tylko dla ewentualnego 'zysku' na poziomie tych powiedzmy (tu się będę upierać) realnie może 20+%, może 25% i spania głównie w Ibisach jest lekko... bez sensu.

Poza tym warto wziąć pod uwagę też faktory pośrednie - przywiązanie do jednej sieci z tych czy innych względów oznacza jeszcze co najmniej jedno - to że wybór hotelu w danym miejscu jest podyktowany nie jego lokalizacją, jakością, najniższą czy atrakcyjną ceną itp. tylko właśnie tym co oferuje sieć w danym miejscu - a to nie zawsze jest najbardziej optymalna opcja. Z tych optymalnych jest sens IMO rezygnować, kiedy osiąga się coś w zamian typu darmowe śniadanie, kolacja w EL, jakieś inne benefity, dobra jakość, wkład w utrzymanie statusu, wysoki zwrot w punktach itp. itd. To się wszystko musi jakoś bilansować.
 Profil Relacje PM off
Aramise lubi ten post.

#13514 PostWysłany: 03 Paź 2024 17:05 
Awatar użytkownika

niebieski
Korzystanie z sieci to zwykle przepłacanie, ale też:
Świetne lokalizacje, standaryzacja, wysoki poziom obsługi i dobre śniadania.
Zdarzyło mi się wdepnąć parę razy na minę na bookingu, natomiast w accorze tylko raz a w hiltonie nigdy. Dlatego uważam że o ile w kwestiach finansowych sieci nie są najbardziej optymalne to dla kogoś kto ceni swój czas i nerwy mogą być dobre. Ja korzystam i sobie chwalę, choć rozumiem tych co śpią w hostelach.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#13515 PostWysłany: 03 Paź 2024 22:52 

HON fly4free
@turczy to się zgadza, choć przepłacanie może być też pozorne właśnie przy maksymalizacji korzyści statusowych. Upraszczając jeśli w miejscu A jest hotel sieciowy za 100 $ i przyzwoity niewielki hotel niesieciowy bez żadnych dodatków za 50$, to wydaje się, że wybór pierwszego jest przepłacaniem. Ale jeśli w tym pierwszym mam za darmo śniadanie, to przy dwóch osobach rano nie wydam na nie powiedzmy m.in. 20$ poza hotelem, jeśli mam EL w którym jest kolacja, to wieczorem nie wydam kolejnych powiedzmy min. 30$ poza hotelem plus do tego mam alkohole, które nie muszę, ale mogę pić (wartość dodana wzrasta), jeśli w hotelu sieciowym mam siłownię to nie wydam kolejnych 5 czy 10$ na jednorazowy wstęp poza hotelem (a generalnie chodzę więc inaczej musiałbym wydać), jak mam voucher na drinka za status to pracując gdzieś tam chwile w ciągu dnia zaoszczędze kolejnych kilka $ na kawie, którą inaczej bym kupił poza hotelem bo ją zwyczajnie pijam. Do tego hotel sieciowy jak ma sensowną promocję, to nierzadko zwróci mi nawet czasem 20-25% uiszczonej ceny w punktach na kolejne rezerwacje (w Hiltonie przykładowo to częsty kazus) + ewentualny cashback + cegiełka do odnowy statusu. W hotelu niesieciowym dostanę tylko ewentualny cashback od rezerwacji i nic poza tym. Więc w ostatecznym rozrachunku teoretycznie tańszy pobyt w hotelu niesieciowym będzie w rzeczywistości kosztował mnie więcej, dzień do dnia, niż w hotelu sieciowym. Ale to działa tylko przy odpowiedniej strategii i maksymalizacji korzyści + posiadaniu wysokiego statusu, które te korzyści gwarantuje.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#13516 PostWysłany: 04 Paź 2024 12:45 

Loty: 335
Kilometry: 347 184
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Najnowsza promocja All, czyli minus 15% przez aplikację. Screeny porównują aplikację i stronę internetową. Hmmm, czyli jedyna korzyść to możliwość odwołania promocyjnej oferty.

Załącznik:
aplikacja.jpg
aplikacja.jpg [ 309.38 KiB | Obejrzany 910 razy ]

Załącznik:
strona.jpg
strona.jpg [ 181.16 KiB | Obejrzany 910 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#13517 PostWysłany: 04 Paź 2024 13:44 
Awatar użytkownika

srebrny
@Tom Stedd
porównaj pozostałe stawki, wtedy będzie pełny obraz, ale tutaj zgadza się stawka bezwrotna nie jest objęta promocją 15% w app
 Profil Relacje PM off  

#13518 PostWysłany: 07 Paź 2024 20:43 

Loty: 106
Kilometry: 218 640
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Po wielu latach przerwy wróciliśmy do systemu Accor. Trochę wypadłem z obiegu, bo ostatnio jak byliśmy w jakimś Ibisie z córką to miała roczek i chyba tylko zgłaszałem w uwagach łóżeczko turystyczne. Teraz podróżujemy z 7 latką i wyszukiwarki sieci w większości nie pokazują dostępności (poza kilkoma hotelami które mają pokoje 3 osobowe) lub proponują dwa pokoje. Jednocześnie często widać zapis, że dzieci do 10 lat śpiące z rodzicami są gratis. Jak zgłaszacie dziecko? Jest jakieś magiczne pole w trakcie rezerwacji, czy trzeba pisać do hotelu?
 Profil Relacje PM off  

#13519 PostWysłany: 07 Paź 2024 21:22 

czy dobrze rozumiem, że kupując pakiet Accor Plus Explorer Plus (w wersji Malezyjskiej) na stronie http://www.accorplus.com/my/
będę mógł wykorzystać 2 darmowe doby na cały pobyt (2 noclegi) w hotelu Swissôtel The Stamford w Singapurze ?

edit : (doszukałem informacji i nie można 2 darmowych noclegów wykorzystać podczas jednego pobytu)

Ostatnio edytowany przez marcin-rz, 07 Paź 2024 23:24, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#13520 PostWysłany: 08 Paź 2024 08:45 

złoty
-- 07 Paź 2024 22:09 --

@marcin-rz - nie do końca tak jest. Dostępność noclegów jest niestety zmienna oraz, nie można wsiąść dwóch nocy pod rząd.
Cytuj:
Only one (1) Stay Plus night complimentary night can be used per booking. There has to be a day gap to use another Stay plus night in the same hotel (if any)

Dostępność można sprawdzić tylko i wyłącznie posiadając te darmowe noce w "portfelu"...

-- 08 Paź 2024 07:45 --

Tym razem potrójne mile w obu Amerykach:
https://all.accor.com/a/en/offers/americas/level-up-with-3x-the-points.html

1. Log in to your ALL – Accor Live Limitless account or enroll in our program.
2. Click "Register now" on this page by December 31, 2024.
3. Book your stay before December 31, 2024.
4. Stay at any of the participating hotels before January 31, 2025.
 Profil Relacje PM off
marcin-rz lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14098 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 673, 674, 675, 676, 677, 678, 679 ... 705  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości