Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1381 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 70  Następna
Autor Wiadomość
#1181 PostWysłany: 31 Paź 2012 14:01 

Loty: 62
Kilometry: 119 293
Krajów: 27 / 12.6%
Dzwoniłem właśnie pod ten numer podany 2 strony wcześniej (801107770) przez adriano84.
Włoski Polak powiedział najpierw że bilety są nieważne, ponieważ miały być na wyloty z Japonii, później że musi zadzwonić gdzieśtam i to wyjaśnić. Oddzwonił i powiedział że mam rację, że mój bilet jest ważny bo "coś tam dopłaciłem" i że na lotnisko mam się stawić z wydrukami które dostałem po rezerwacji. Zapytałem czy chodzi o japońskie potwierdzenie, odpowiedział że tak...
Kasę z konta pobrali wczoraj, tak jak wszystkim - za każdy bilet osobno.

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#1182 PostWysłany: 31 Paź 2012 14:30 
Awatar użytkownika

marek2011 napisał(a):
Maris : problem polega na tym, że ci przedstawią kopię wysłanych maili, których rzekomo nie dostałeś (nawet jeśli dostałeś tylko ogólny mail bez wskazania kodu rezerwacji jest to informacja od przewoźnika i skoro nie wyszczególniono rezerwacji można przyjąć że dotyczy ona wszystkich rezerwacji dokonanych u tego przewoźnika w tym okresie) i na tym zabawa w odszkodowania się skończy bo problem dotyczy sporu o zawarcie umowy przewozu a nie odmowy wstępu na pokład w zakresie wskazanym przez 261/2004 i judykaturę na jego podstawie.

Może Maris nie dostał tych e- maili z powodu bałaganu, jaki tam mają. Ja na przykład dostałam 3 bilety ale przysłali mi emaile anulujące tylko na 2 rezerwacje (zawierające konkretne nr rezerwacji). Trzeciej nie zauważyli? Skoro anulowali mi dwie, dlaczego tej trzeciej też nie anulowali? Rozumiem, że jeżeli do 2 tygodni przed podróżą, nikt mnie nie poinformuje o anulowaniu lotu, jest on ważny, a jeśli zrobią to później, muszą mi zapewnić inny lot na tej samej trasie lub odszkodowanie. Nie mam obowiązku mieć profilu na fejsie i codziennie śledzić szczegóły całej tej afery: że ważne, potem że anulowane, a potem że ważne ale tylko te za 1 centa itd.
 Profil Relacje PM off  

#1183 PostWysłany: 31 Paź 2012 14:40 
Awatar użytkownika

Loty: 105
Kilometry: 146 485
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
a ja tam dziś wysłałem oficjalną reklamację do biura w Wawie. Wypełniłem claim form, podrukowałem wszystkie maile i zobaczymy co mi odpowiedzą.

#1184 PostWysłany: 31 Paź 2012 15:04 

Zrobiłem 3 rezerwacje, łącznie 7 biletów. Każdy bilet powyżej 1 centa. Kasę sciągneli z konta za każdy bilet osobno, mimo to mam jeszcze w blokadach kwotę za 2 rezerwacje. Dam im trochę czasu na ogarnięcie bałaganu, jak policzą mnie podwójnie będę reklamował w mBanku.

Dzwoniłem dziś na infolinie alitalii, pani włoska polka potwierdziła ze wszystkie 3 rezerwacje aktualnie i ważne i wysłała mi łącznie 7 e-ticketów- na każdy bilet. Pierwszy wylot 9 listopada, zamierzam się odprawić online przed wylotem i nic mnie już nie powstrzyma- pozostanie mi podbicie Rzymu z paczką znajomych i Palermo w styczniu. Bilety do Rzymu za 80 zł, Palermo za złotych 36 :)
 Profil Relacje PM off  

#1185 PostWysłany: 31 Paź 2012 15:42 

Loty: 175
Kilometry: 293 799
Krajów: 19 / 8.9%
Cytuj:
pawelyop napisał(a):
FemmeFatale napisał(a):
FemmeFatale napisał(a):
Dziś dzwoniłem do Alitalii do Warszawy....

Sześć kopert, bo każdy wysyłał osobno Dołączyliśmy potwierdzenia i wypełnione formularze dostępne na ich stronie.
P.S. W piśmie powinno być 25 tysięcy jenów, rzeczywiście. Ale to nie ma większego znaczenia.

też tak zrobie jak Ty

Myślę, że to najlepsza opcja. Choćby z uwagi, że przez mail też próbowałem, ale to błędne koło. Odpisali mi na reklamację:
Cytuj:
Szanowni Państwo,
Jesteśmy w stanie udzielić Państwu wymaganych informacji za pośrednictwem naszego Centrum Obsługi Klienta.
Aby uzyskać odpowiednie informacje uprzejmie prosimy o kontakt pod numerem telefonu:
0 801 107 700*
*Koszt połączenia wynosi 0,29 zł.
Dla połączeń z zagranicy i z telefonów komórkowych
+48 22 55 66 866
Koszt połączenia zależy od wybranego operatora.
Dziękujemy za zrozumienie.
Z poważaniem
Biuro Obsługi Klienta Alitalia

Jak dzwonię to dogadać się nie mogę, bo ich język polski to jest dno. Callcenter we Włoszech... Natomiast na żądanie pisemnego ustosunkowania się w ogóle nie odpowiedzieli. Polecony to jednak najlepsza sprawa, bo wtedy to polski oddział ma za zadanie się z nimi dogadywać, a nie my...

FemmeFatale na jaki adres poslales te reklamacje ?? do biura w Warszawie ??
 Profil Relacje PM off  

#1186 PostWysłany: 31 Paź 2012 16:19 
Awatar użytkownika

Loty: 105
Kilometry: 146 485
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
@reszczu

jeżeli mogę Ci pomóc, to ja wysłałem na:

"Alitalia" Włoskie Linie Lotnicze S.A. Oddział w Polsce.
ul. Nowy Świat 64
00-357 Warszawa

#1187 PostWysłany: 31 Paź 2012 16:34 
Awatar użytkownika

niebieski
newniek napisał(a):
Zrobiłem 3 rezerwacje, łącznie 7 biletów. Każdy bilet powyżej 1 centa. Kasę sciągneli z konta za każdy bilet osobno, mimo to mam jeszcze w blokadach kwotę za 2 rezerwacje. Dam im trochę czasu na ogarnięcie bałaganu, jak policzą mnie podwójnie będę reklamował w mBanku.

Dzwoniłem dziś na infolinie alitalii, pani włoska polka potwierdziła ze wszystkie 3 rezerwacje aktualnie i ważne i wysłała mi łącznie 7 e-ticketów- na każdy bilet. Pierwszy wylot 9 listopada, zamierzam się odprawić online przed wylotem i nic mnie już nie powstrzyma- pozostanie mi podbicie Rzymu z paczką znajomych i Palermo w styczniu. Bilety do Rzymu za 80 zł, Palermo za złotych 36 :)

Możesz powiedzieć, czy te e-tickety są identyczne jak dostałeś na maila tuż po kupnie?

#1188 PostWysłany: 31 Paź 2012 16:50 

kerad85 napisał(a):

Możesz powiedzieć, czy te e-tickety są identyczne jak dostałeś na maila tuż po kupnie?

Po kupnie nie dostałem zadnego e ticketa, tylko potwierdzenie po japońsku.
W sprawie e-ticketów dzwoniłem po tej akcji poniedziałek rano na infolinię- mieli wysłać wszystkie 7, wysłali tylko 1 tego dnia.

Porównując ten jeden e-ticket który dostałem wówczas z jednym z e-ticketów dostanych teraz- nie widzę różnicy.
 Profil Relacje PM off  

#1189 PostWysłany: 31 Paź 2012 16:58 
Awatar użytkownika

niebieski
krzywiec napisał(a):
Cytuj:
I want to share this amazing story i just read (thanks to google translate!) on an Italian forum thread about this case. I don't know the author but I thought it would be interesting to give you this info about what happened today at the airport of Naples. source: http://forum.zingarate.com/class-action ... ge-35.html

"Hello everyone, maybe I'll be OT ... I apologize in advance but this thing happened to me today, Thursday October 25th 2012 is incredible.

I state that Alitalia flight on the route Naples - Milan Linate 2 times a week for work. I am a user millemiglia Freccia Alata.

I also like you I got tickets to Japan from the site using the promo zero yen and to me they have canceled and are void. (I joined the class action and sent to the etk erpacio).

However, today I go to the airport and put on his neck a sign printed in the office, "aLIEtalia. You book. We cancel", that is exactly the message of the shirts that I saw here on the forum.

I was at the airport waiting and then I got in line for imbarcami. The supervisor made me remove the line, I ordered with ways threatening to take away from the neck that thing, because it breached the good name and image (as if the matter was not one thing that touched them). .. I finally called the police and security officers AZ.

I take them half an hour with questions about what happened, snapping photos and taking photos to coupons, as if I were a terrorist. They even called the Canine Unit (the one with the dogs for drugs). I thought I was over there. After a secret meeting of 10 minutes, they took me to the police guard of Milan Linate and did not want me on board. The motivation was, "She's annoying, her attitude is annoying and the commander has decided not to accept it on board ... if you want we will refund the ticket."

Not content, I do in the meantime follow us. They took me to a dark room where there was me, two security guards AZ and 4 policemen there and hell broke loose. I was warned that my behavior would not make me fly with Alitalia more if it continued, I practically "bannavano" by the company. I have made it very intimidating with ways that I can (I hope not to) sue for slander and libel, because I have no real information provided to other passengers (for them, my sign was defamatory and untrue). In all this I was in a row, quiet and silent and waited my turn. I did not do propaganda or passed out flyers. I had the neck only the sign (A4 sheet printed in color) and I did not give confidence to anyone.

At the end I have to fly, but I have re-routed on another flight, making me promise to stop with the protest at the airport and intimandomi that from now on I will be controlled at Linate view.

In my heart I hope I am not being made any complaint ... but I also hope that this company face the end we all think it is meant to do."

Ostro, ja bym sie zastanawiał nad pozwaniem ich.
Teraz to dopiero ludzie wezmą się za propagowanie tego hasła.

#1190 PostWysłany: 31 Paź 2012 17:21 
Awatar użytkownika

dzisiaj rozmaialem z Wloska ALITALIA, i kolega ktory wystawil 150 biletow jest im bardzo dobrze znany :D heheh

#1191 PostWysłany: 31 Paź 2012 17:23 
Awatar użytkownika

niebieski
jmyitaly napisał(a):
dzisiaj rozmaialem z Wloska ALITALIA, i kolega ktory wystawil 150 biletow jest im bardzo dobrze znany :D heheh

rozumiem, że wypowiadali się o nim w samych superlatywach ? ;)
 Profil Relacje PM off  

#1192 PostWysłany: 31 Paź 2012 19:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Właśnie dostałem ETicket na lot do USA. Naprawdę zaczynam wierzyć że polecę :D
 Profil Relacje PM off  

#1193 PostWysłany: 31 Paź 2012 19:40 

niebieski
Mareckipl napisał(a):

Me2. Jeszcze tylko wiza i na powaznie szukam noclegow.
 Profil Relacje PM off  

#1194 PostWysłany: 31 Paź 2012 19:58 
Awatar użytkownika

Loty: 55
Kilometry: 72 216
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
Wlasnie przyszedl mi rzym i madryt za 4zl :D
 Profil Relacje PM off  

#1195 PostWysłany: 31 Paź 2012 20:01 
Awatar użytkownika

Loty: 55
Kilometry: 72 216
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
Mareckipl napisał(a):

Ktory kolega bo z moich obliczen o 100 tez zachaczylem :) ale tylko 6 oplacilem cale 12 zl
 Profil Relacje PM off  

#1196 PostWysłany: 31 Paź 2012 21:14 

Loty: 49
Kilometry: 69 318
Krajów: 9 / 4.2%
Ja też właśnie dostałam bilety na maila!!! Teraz naprawdę wierzę, że lecimy!!!! Fruuuuuu! :D

#1197 PostWysłany: 31 Paź 2012 22:41 
Awatar użytkownika

niebieski
I ja dostałem :)

W przyszłym tygodniu na Pocztę się trzeba wybrać i opłacić wniosek a potem konsulat.

#1198 PostWysłany: 01 Lis 2012 00:28 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 41 / 19.2%
Bileciki dotarły.
Na pierwszy rzut oka widać, że różnią się od tego czegoś co otrzymywaliśmy od razu po rezerwacji ;)
Do zobaczenia na Sycylii :]

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#1199 PostWysłany: 01 Lis 2012 00:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Dużo inaczej?
Ja ze swoim potwierdzeniem i nr e-biletu chce się pojawić na lotnisku.

Tym za 0zł.
 Profil Relacje PM off  

#1200 PostWysłany: 01 Lis 2012 00:59 

zycze powodzenia

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1381 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 70  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: anatoksyna_a, jacek96 oraz 10 gości