Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1381 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 70  Następna
Autor Wiadomość
#621 PostWysłany: 21 Paź 2012 21:02 

niebieski
jacek69 napisał(a):
Hetman napisał(a):
JIK napisał(a):
Już się znaleźli urażeni klienci.
https://www.facebook.com/events/457711377613637/
:roll:

10 godzin wczoraj na d... siedziałem, o 3 w nocy poszedlem spać i teraz chcą mi powiedzieć, że moja spora cześć łikendu poszła się j....?
jak się nie znają to swoim własnym systemie rezerwacji to niech frytki sprzedają

Może więc wyciągniesz nauczkę na przyszłość i zamiast siedzieć pół weekendu przed kompem, wyjdziesz na spacer do parku, kina czy teatru, zamiast popadać we frustracje i szerzyć wszędzie, albo autorytarne praktyki, albo wrogie i roszczeniowe postawy.
Może jakiś prozac na wieczór?

jacuś, po 80km na rowerze, ucieczce przed burzą i błądzeniu po lesie po prostu nie miałem ochoty już nigdzie wychodzić.
tak więc nie ucz mnie jak czas spędzać bo sam nie jesteś lepszy!
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#622 PostWysłany: 21 Paź 2012 21:21 

Kocham Facebook

Jacek Kasprzak
Hey people in Warsaw, lets go to the Alitalia office!
Słuchajcie ludzie z Warszawy ustalmy dzień i godzinę i zróbmy bonanzę w biurze alitalii w Warszawie. Jak przyjdzie 20-50 osób i zacznie się wściekać to coś będą musieli zrobić, dać jakąś rekompensatę, policji nie będzie podstaw do wzywania, będziemy reklamować i drzeć ryje:)) Co wy na to? W najgorszym wypadku będzie dobra zabawa, a może i jakaś herbatka gratis od firmy? Alitalia ma siedzibę w Warszawie na ul. Nowy Świat czyli centrum miasta.

#623 PostWysłany: 21 Paź 2012 21:33 

Pele napisał(a):
Kocham Facebook

Jacek Kasprzak
Słuchajcie ludzie z Warszawy ustalmy dzień i godzinę i zróbmy bonanzę w biurze alitalii w Warszawie. Jak przyjdzie 20-50 osób i zacznie się wściekać to coś będą musieli zrobić, dać jakąś rekompensatę, policji nie będzie podstaw do wzywania, będziemy reklamować i drzeć ryje:)) Co wy na to? W najgorszym wypadku będzie dobra zabawa, a może i jakaś herbatka gratis od firmy? Alitalia ma siedzibę w Warszawie na ul. Nowy Świat czyli centrum miasta.

Herbatka gratis... to wiele mówi o ludziach, którzy założyli te wydarzenie :)
 Profil Relacje PM off  

#624 PostWysłany: 21 Paź 2012 21:36 
Awatar użytkownika

Włoskie media opisują już sprawę: http://www.repubblica.it/cronaca/2012/1 ... -45021320/
Polecam otworzyć w google chrome wtedy mamy mniej więcej tłumaczenie (coś da się zrozumieć).
 Profil Relacje PM off  

#625 PostWysłany: 21 Paź 2012 21:44 

Jacek jest MISZCZEM

#626 PostWysłany: 21 Paź 2012 21:47 
Awatar użytkownika

Pele napisał(a):
Kocham Facebook

Jacek Kasprzak

Mam nadzieję, że pracownicy biura Alitalii wezwą policję, która dokładnie spałuje to robactwo.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#627 PostWysłany: 21 Paź 2012 21:48 

llukasz napisał(a):
Pele napisał(a):
Kocham Facebook

Jacek Kasprzak

dobrze, że coś robią.
Jak klient popełnia błąd to sorry, wiedziałeś co robiłeś.
Jak przewoźnik robi błąd to też sorry, ale jesteś złodziejem i chcesz mnie okraśc?

#628 PostWysłany: 21 Paź 2012 21:52 

Jacek Kasprzak nie poleci ale moze herbatke wypije

#629 PostWysłany: 21 Paź 2012 21:53 

dewoj napisał(a):
llukasz napisał(a):
Pele napisał(a):
Kocham Facebook

Jacek Kasprzak

dobrze, że coś robią.
Jak przewoźnik robi błąd to też sorry, ale jesteś złodziejem i chcesz mnie okraśc?

Nie mam nic do robienia coś w tej sprawie, ale liczyć na darmową herbatkę :D
 Profil Relacje PM off  

#630 PostWysłany: 21 Paź 2012 22:12 

złoty
dewoj napisał(a):

Właśnie dlatego ja nie mam skrupułów przed egzekwowaniem od linii honorowania biletu w przypadku akcji takich jak ta. Niby z jakiej racji jak ja popełnię błąd (np. kupię na zły termin i zorientuję się po 2 dniach) to mam ponosić tego konsekwencje a linia ot tak sobie bilet anuluje i powie "spadaj na drzewo"?

#631 PostWysłany: 21 Paź 2012 22:16 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 137 396
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
Jacek aka Robin Hood postawi się nieprawości i stanie na czele tępej kohorty walczącej przynajmniej o herbatkę z cytrynką, które to zadowolą jego ambicję i przyniosą nowy, lepszy dzień. HI5 kolego!

#632 PostWysłany: 21 Paź 2012 22:19 

niebieski
Cala ta sytuacje mozna podsumowac tak :-)

#633 PostWysłany: 21 Paź 2012 23:23 
Awatar użytkownika

Loty: 14
Kilometry: 31 648
Krajów: 8 / 3.7%
srebrny
Gdzie są moderatorzy tego wątku

usuwajcie posty nie na temat ! KAMILU I HUBERCIE
a drugi od razu post związany z .......niczym - BAN

Panowie....
1 .masa wątków nic nie wnoszących,
2. przeklejanie zdjęć z innych portali - pozostawiam bez komentarza, wklej sobie kotka z oczkami na FB to to samo...
3. pytanie co jeszcze niektórzy zamierzają tu dodawać zdjęcia gołych babek przy samolocie może niedługo ?
Nie chcę się wypowiadać w sprawie moich rezerwacji bo to sprawa między mną a linią AirItalia.

A.
Kod został udostępniony przez firmę.Oczywiście dostałem maila, który dotyczy - czego.... ?
a niczego konkretnego.. - bez oznaczenia lotu, nr,daty.
To Ja nawet nie wiem co linia próbuje skasować i na jakiej podstawie ( regulamin, umowa przewozu).
B. Jak skasują super, najpierw spróbuję rozmów,maile, uzgodnienia polubowne, potem wezwanie do zapłaty, a potem droga sądowa z wartością przedmiotu sporu...., bo kasują bilet e-tix, wystawiony, potwierdzony na ich stronie i saudi arabian.
Coś skasowali, a zrobiona odprawa on-line po mailu, to troszkę wygląda ....na musimy jakoś zapobiec udostępnieniu kodu i jego efektowi.
C.
Nie raz AirItalia udostępniała kody na taką skalę, oczywiście zawsze jest jakiś efekt raz lepszy finansowo, raz gorszy.
D.
Ile to razy linie lotnicze ograbiły klientów ? proszę nie pytać każdy wie że miliony razy pasażerów dostało po dupie i dostaje nadal - tu żaden argument w sądzie, ale dla pasażera pierwszy w dochodzeniu swoich praw wobec przewoźnika.

Komentarze są zbyteczne każdy ma prawo zrobić co mu się podoba ze swoimi rezerwacjami
Bzdur nie czytam, ani wypocin niektórych (czasem warto się powstrzymać z komentarzami).
 Profil Relacje PM off  

#634 PostWysłany: 21 Paź 2012 23:30 

niebieski
mediolan napisał(a):
...
B. Jak skasują super, najpierw spróbuję rozmów,maile, uzgodnienia polubowne, potem wezwanie do zapłaty, a potem droga sądowa z wartością przedmiotu sporu...., bo kasują bilet e-tix, wystawiony, potwierdzony na ich stronie i saudi arabian.
Coś skasowali, a zrobiona odprawa on-line po mailu, to troszkę wygląda ....na musimy jakoś zapobiec udostępnieniu kodu i jego efektowi.
..

Ad.B.
mam wydrukowane potwierdzenie z saudi arabian,
mam też "jakieś mejle" od alitalii z jakimiś dziwnymi informacjami(no bo jak to inaczej traktować?).
odprawę on-line na mój marcowy lot na maltę będę mógł zrobić najwcześniej na dzień przed odlotem.
moje pytanie: co musi zrobić alitalia żeby mnie poinformować o anulowaniu biletu?
bo przecież tych dziwnych mejli nie biorę w ogóle pod uwagę tym bardziej,że odebrałem ich więcej niż mam rezerwacji.
mam numer bieltu, kod PRG(czy jakos tak) więc czego mi brak żebym czuł się jak sokół maltański?
 Profil Relacje PM off  

#635 PostWysłany: 21 Paź 2012 23:34 
Awatar użytkownika

@mediolan

Widzę, że procedury opanowane... I to w dodatku międzynarodowe! Więc jaki to będzie WPS? I jaka opłata? Czego w ogóle chcesz od nich? Odszkodowania? To jaki sąd będzie właściwy? Podziwiam za wyobraźnię ;)
 Profil Relacje PM off  

#636 PostWysłany: 21 Paź 2012 23:40 
Awatar użytkownika

srebrny
Hetman napisał(a):
mediolan napisał(a):
...
..

Ad.B.
mam wydrukowane potwierdzenie z saudi arabian,
mam też "jakieś mejle" od alitalii z jakimiś dziwnymi informacjami(no bo jak to inaczej traktować?).
odprawę on-line na mój marcowy lot na maltę będę mógł zrobić najwcześniej na dzień przed odlotem.
moje pytanie: co musi zrobić alitalia żeby mnie poinformować o anulowaniu biletu?
bo przecież tych dziwnych mejli nie biorę w ogóle pod uwagę tym bardziej,że odebrałem ich więcej niż mam rezerwacji.
mam numer bieltu, kod PRG(czy jakos tak) więc czego mi brak żebym czuł się jak sokół maltański?

Tak potwierdzenie z saudi arabian to materiał dowodowy,
maile od airitalia - nie są oznaczone, co oznacza iż nie wiem, ani Ja ani nikt czego dotyczą , lotu rzym -madryt, lotu rzym-barcelona, lotu warszawa-belgrad
ale też bym takie wysłał na miejscu linii

Co musi zrobić Air Italia ? - przesłać potwierdzenie anulacji lotu, mając dane kontaktowe przynajmniej 14 dni przed odlotem, ale od razu można domagać się przeebookowania darmowego.
z danymi - nr biletu, danymi pasażera, danymi lotu oznaczeniem tego co kasuje

Niczego - jeśli masz wydruk biletu elektronicznego z numerem biletu.
Gdy kupujemy bilet za 100 zł czy 10.000 zł wygląda zawsze tak samo choć ma inne cyfry.
 Profil Relacje PM off  

#637 PostWysłany: 21 Paź 2012 23:47 

niebieski
mediolan napisał(a):
...
Tak potwierdzenie z saudi arabian to materiał dowodowy,
maile od airitalia - nie są oznaczone, co oznacza iż nie wiem, ani Ja ani nikt czego dotyczą , lotu rzym -madryt, lotu rzym-barcelona, lotu warszawa-belgrad
ale też bym takie wysłał na miejscu linii

Co musi zrobić Air Italia ? - przesłać potwierdzenie anulacji lotu, mając dane kontaktowe przynajmniej 14 dni przed odlotem, ale od razu można domagać się przeebookowania darmowego.
z danymi - nr biletu, danymi pasażera, danymi lotu oznaczeniem tego co kasuje

Niczego - jeśli masz wydruk biletu elektronicznego z numerem biletu.
Gdy kupujemy bilet za 100 zł czy 10.000 zł wygląda zawsze tak samo choć ma inne cyfry.

a gdy np nie dostanę żadnego innego mejla a zwrócą mi pieniądze, które zapłaciłem za lot, to też to już mogę traktować jako oficjalne anulowanie lotu?

a w przypadku innych biletów, tych za 0zł, jeśli nie dostanę porządnych mejli to po prostu czekać do dnia check inu i wtedy udawać zaskoczenie itp?
zawsze latam tanimi a tam takich problemów nie ma :P
 Profil Relacje PM off  

#638 PostWysłany: 21 Paź 2012 23:48 
Awatar użytkownika

srebrny
JasperMorello napisał(a):
@mediolan

Widzę, że procedury opanowane... I to w dodatku międzynarodowe! Więc jaki to będzie WPS? I jaka opłata? Czego w ogóle chcesz od nich? Odszkodowania? To jaki sąd będzie właściwy? Podziwiam za wyobraźnię ;)

uśmiałem się, niczego nie mogę się domagać, bo nie zaszło nic istotnego zmieniajacego umowę z przewoźnikiem.
zapytaj swojego mecenasa o swoje prawa,
 Profil Relacje PM off  

#639 PostWysłany: 21 Paź 2012 23:52 

niebieski
Maris83 napisał(a):
No to ja mam za równe 14dni loty już Alitalia, maila nie dostałem o odwołaniu, więc jak coś to odszkodowanie pewne będzie :)

I nie dostaniesz, bo sytuacja o której mowa w rozporządzeniu dotyczy odwołania lotu, a nie jednostronnego anulowania biletu. Termin 14 dni nie ma tu nic do rzeczy.

Osoby, których loty dotykają terytorium USA wciąż mają dużą szansę na polecenie. Warto zebrać jak najpełniejszą dokumentację:
1. potwierdzenie i numer biletu ze strony saudiarabian, 2. mail od Alitalii/print screen z potwierdzeniem z ich strony 3. potwierdzenie, że probrali/zablokowali pieniądze.
 Profil Relacje PM off  

#640 PostWysłany: 21 Paź 2012 23:53 
Awatar użytkownika

srebrny
Maris83 napisał(a):
No to ja mam za równe 14dni loty już Alitalia, maila nie dostałem o odwołaniu, więc jak coś to odszkodowanie pewne będzie :)

bardzo dobry wybór z tym terminem mniej niż 14 dni, Ja bym na miejscu przewoźnika nie chciał się wdawać w spór
i tak pewno w samolocie będzie to jedno miejsce wolne jak nie więcej, a ryzyko zbyt duże D.

więc nic nie tracą na tym locie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1381 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 70  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Facebook [Bot], travellista, zoli oraz 12 gości