Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14100 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 651, 652, 653, 654, 655, 656, 657 ... 705  Następna
Autor Wiadomość
#13061 PostWysłany: 21 Gru 2023 18:23 

złoty
W zasadzie wszystkie benefity Signature dotyczą tylko Brazylii.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#13062 PostWysłany: 21 Gru 2023 21:37 

Chupacabra napisał(a):
@jotr Globalnej chyba w tej chwili nie ma. Niektóre hotele mają promki dla kart wydanych w cobrandingu VISA/ALL, przy minimum dwóch nocach.
Niby w Polsce Sofitel Warszawa i Mgallery Wrocław powinny oferować taki bonus, ale nic takiego nie widać.
Jedynym warunkiem wyrobienia karty VISA/ALL jest posiadanie konta we francuskim banku, co w dzisiejszych czasach nie powinno być problemem dla chcących takowe posiadać.
Do końca roku jest oferta darmowej karty VISA Explorer, na rok czasu. Przy czym w bonusie jest na dzień dobry 2000 puntów rewards i 20 nocy statusowych.
https://all.accor.com/loyalty-program/payment-cards/explorer/index.fr.shtml

Szkoda, w naszym regionie nie da się pobrać aplikacji :(
 Profil Relacje PM off  

#13063 PostWysłany: 21 Gru 2023 22:46 

niebieski
privy7 napisał(a):
Grzenio1970 napisał(a):
Punkty rewards x2 dla abonentów Signature.
Rezerwacja do 30.12.2023
Pobyt w styczniu i lutym 2024

https://all.accor.com/a/pt-br/subscript ... ature.html

To dla jakiś wybranych hoteli? chyba jestem ślepy i nie widzę tej informacji o podwójnych punktach :(
Faktycznie już nie ma informacji o tej promocji. Nie zrobiłem niestety zrzutu ekranu. Nie było żadnych warunków poza datami. Przejście do oferty było z maila wysłanego 6 grudnia.
 Profil Relacje PM off  

#13064 PostWysłany: 23 Gru 2023 02:34 

Chupacabra napisał(a):
Z zasad SNU wygląda na to, że ci posiadacze platyny, którzy wykupili sobie na ostatniej promocji ALL Signature powinni dostać dwie lub w niektórych przypadkach trzy kolejne vouchery za punkty.
Właśnie wykorzystałem dwa SNU w Sofitel'u @ Essaouira. Realistyczna oszczędność 170EUR, a, że się załapałem jeszcze na promocję z kartą VISA to wpadło dodatkowe 50EUR kredytu i darmowe śniadania. Hotel potem opiszę w odpowiednim temacie.
Sprawdziłem SNU w hotelach w Marrakeszu, Agadirze i Essaouira. Tylko ten Sofitel dawał rozsądne wykorzystanie SNU.

170 noclegów rocznie to na prawde sporo, sam będę miał może 70..

A wracając do tematu. Te 2 noce powitalne SNU, które otrzymałem w XI.2023 za dołączenie do platyny przejdą mi na koncie na 2024, a pozostałe punkty status się wyzerują?
Czy może nie przejdą i warto już teraz klepnąć nocleg na 2024?
 Profil Relacje PM off  

#13065 PostWysłany: 23 Gru 2023 08:15 
Awatar użytkownika

Otwórz apke All, zakładka konto, Twoje nagrody iznajdź i kliknij w SNU. Zjedź na kolejnym ekranie znowu do SNU i tam masz napisane do kiedy są ważne.

Załączniki:
IMG_2830.jpeg
IMG_2830.jpeg [ 412.63 KiB | Obejrzany 1153 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#13066 PostWysłany: 23 Gru 2023 08:35 
Awatar użytkownika

Loty: 362
Kilometry: 483 133
Krajów: 62 / 29.0%
niebieski
Chupacabra napisał(a):
l
Jedynym warunkiem wyrobienia karty VISA/ALL jest posiadanie konta we francuskim banku, co w dzisiejszych czasach nie powinno być problemem dla chcących takowe posiadać.

Nie do końca, karta Visa od Accor jest Kartą Kredytową. Więc nie sądzę, że ją wydadzą osobie spoza FR gdyż trzeba zbadać zdolność kredytową, dodatkowo jest opłata miesięczna za posiadanie tejże karty. Czytałaś/-eś to^^?
Dodając do tego zatrzymanie się bankowości Francuskiej w średniowieczu jest to nie osiągalne dla osoby nie mieszkające i pracującej w FR.
 Profil Relacje PM off  

#13067 PostWysłany: 23 Gru 2023 11:35 

złoty
@Martinuss Znając trochę system bankowy we Francji, podejrzewam, że karta nie jest de facto kredytową, tylko tzw. debetową z opóźnionym debetem (carte à débit différé).
Trochę trzeba się nagimnastykować, ale da się wykonać. Znajomość jęz. francuskiego będzie tu dużym plusem.

Jak już masz konto we Francji to w czym jest problem z opłatą miesięczną? Dodatkowo, teraźniejsza oferta znosi opłatę dla kart Explorer na 12 miesięcy.
 Profil Relacje PM off
Martinuss lubi ten post.
Martinuss uważa post za pomocny.

#13068 PostWysłany: 23 Gru 2023 15:35 
Awatar użytkownika

niebieski
@Chupacabra

Czyli trzeba znać j. Francuski bo bez rozmowy przez tel w tym języku się nie obejdzie?
 Profil Relacje PM off  

#13069 PostWysłany: 23 Gru 2023 18:46 

platynowy
Rzadko rezerwuje w sieci Accor, dlatego proszę o wsparcie. Rano złożyłem rezerwację przez apkę, wpisałem numer kk. Otrzymałem wyłącznie jednego maila, w którym jest napisane:

Cytuj:

Każda płatność wymaga pewnego okresu przetworzenia, a w związku z tym rezerwacja zostanie ostatecznie potwierdzona dopiero po obciążeniu Twojej karty.

Rozumiem, że teraz czekam na ruch że strony hotelu, który powinien obciążyć moją kartę? Ile to zwyczajowo trwa? Czy zdarzyło Wam się "zostać na lodzie", bo hotel nie pobrał środków?

W apce info jak na screenie:Image
 Profil Relacje PM off  

#13070 PostWysłany: 23 Gru 2023 18:49 
Awatar użytkownika

niebieski
@Kothson

Hmm…mi zawsze odrazu pobierało środki przy rezce bezzwrotnej.
Kiedy masz być w hotelu?
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.

#13071 PostWysłany: 23 Gru 2023 18:53 

platynowy
Mam bezzwrotną, w apce jest potwierdzona. Pobyt 31.12 - 01.01 w Abu Dhabi. Miło ɓyłoby mieć gdzie spać.

Częściowo płaciłem punktami. Wysłałem maila na adres podany w apce, ale pozostał bez odpowiedzi.
 Profil Relacje PM off
Martinuss lubi ten post.

#13072 PostWysłany: 23 Gru 2023 18:58 
Awatar użytkownika

niebieski
@Kothson

Poczekaj spokojnie te 24h.
2 dni przed przyjazdem możliwy będzie checkin online. Jeżeli nie będziesz mógł to wtedy zacząłbym się martwić ;)
W apce rezka się pokazuje?
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.
Kothson uważa post za pomocny.

#13073 PostWysłany: 23 Gru 2023 18:59 

platynowy
Ok, czekam.
W apce potwierdzona.
 Profil Relacje PM off  

#13074 PostWysłany: 23 Gru 2023 19:05 

Loty: 157
Kilometry: 419 088
Krajów: 40 / 18.7%
Kothson napisał(a):
Ok, czekam.
W apce potwierdzona.

Na spokojnie, jak potwierdzona rezerwacja to najważniejsze.
Nie raz miałem tak, że w systemie podawali że "opłacone", a kasy nie pobrali, dopiero w hotelu płaciłem :)
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.

#13075 PostWysłany: 23 Gru 2023 19:14 

platynowy
To dodatkowe pytanie. Przez przypadek dodałem 1 x śniadanie (zamiast dwóch dla dwóch osób). W hotelu będę mógł dokupić śniadanie dla drugiej osoby w kwocie widocznej w apce, czy doliczą inną stawkę (dowolną)?
 Profil Relacje PM off  

#13076 PostWysłany: 23 Gru 2023 19:16 
Awatar użytkownika

niebieski
@Kothson

Możesz wykupić śniadanie w hotelu. Cena na ogół jest ciut wyższa, najlepiej zrobić to od razu podczas meldowania się
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.

#13077 PostWysłany: 23 Gru 2023 19:20 
Awatar użytkownika

Loty: 261
Kilometry: 530 965
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
@Kothson nam w Abu Dhabi podczas check-in zaproponowano sporo niższą stawkę za śniadanie niż u pośrednika i na stronie hotelu...
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.

#13078 PostWysłany: 23 Gru 2023 19:36 

platynowy
Zabukowałem Majlis Grand Mercure i stawka za śniadanie w apce wynosi 75 AED. Mam nadzieję, że na miejscu zaproponują identyczną stawkę (i że w ogóle zaproponują pokój ;)

Nie męczę dłużej, dzięki za info.
 Profil Relacje PM off  

#13079 PostWysłany: 23 Gru 2023 22:07 

złoty
Martinuss napisał(a):
@Chupacabra

Czyli trzeba znać j. Francuski bo bez rozmowy przez tel w tym języku się nie obejdzie?

O ile dobrze pamiętam to rozmowy nie ma, przy założeniu karty... Ale najpierw musisz otworzyć konto we FR.
 Profil Relacje PM off  

#13080 PostWysłany: 28 Gru 2023 15:53 

Mam do Was prosbe - czy ktos z Was, kto ma wykupiona karte ALL Plus Voyageur (nie mylic z subskrypcja na Azje ALL Accor PLUS), moglby zrknac jaka ma cene na ponizszy termin w Pullman Maldives?
Z gory dziekuje!

Załączniki:
Capture.PNG
Capture.PNG [ 330.84 KiB | Obejrzany 1839 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14100 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 651, 652, 653, 654, 655, 656, 657 ... 705  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość