Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Lista przywilejów w pierwszym poście w temacie :)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 526 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 27  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 17 Lis 2023 22:10 

HON fly4free
W takim razie na różnych aukcjach bezproblemowo można kupić też złote, z różnych linii :lol:
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#162 PostWysłany: 21 Lis 2023 12:01 

Ciekawostka z salonika LATAM, Senator wchodzi, gośc SEN wchodzi, dziecko 27 USD. Taką umowę mają z LH/Star Alliance podpisaną :?
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 21 Lis 2023 12:23 
Awatar użytkownika

srebrny
man4business napisał(a):
Te plastikowe karty są kompletnie bezużyteczne, aż dziwne, że w ogóle jeszcze je wysyłają...

No własnie mi zależy żeby nie przysyłali (zmienia mi się adres) :D a nie widze opcji żeby zaznaczyc "nie chce plastikowej karty" więc chciałbym mieć to już za sobą ;)
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 21 Lis 2023 13:32 

HON fly4free
Jeśli nie doręczą ci plastiku, to cóż, po prostu go nie będziesz miał. Nikt nie będzie się tym martwił, a statusu ci nie zabiorą 8-)
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 21 Lis 2023 13:58 
Awatar użytkownika

niebieski
man4business napisał(a):
Te plastikowe karty są kompletnie bezużyteczne, aż dziwne, że w ogóle jeszcze je wysyłają...
Nie zgodzę się - w przypadku problemów (jakichkolwiek, najczęściej brak identyfikacji statusu na karcie pokładowej) w krajach trzecich przydaje się karta fizyczna, do tego wygląda poważniej. Umożliwia także szybszą obsługę.
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 21 Lis 2023 14:21 

HON fly4free
Chyba mówisz o krajach, w których Cejrowski przekraczał granicę na "legitymację studencką" (czy coś w tym stylu) :lol: Plastik to już przeżytek i widać to po fakcie, że większość linii nie produkuje ani nie wysyła żadnych kart statusowych.
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 21 Lis 2023 15:09 
Awatar użytkownika

Loty: 327
Kilometry: 381 872
Krajów: 38 / 17.8%
złoty
Mam inne zdanie. W sytuacjach, gdy potrzeba użyć karty statusowej (na przykład żeby ją zakodować na BP w checkinie) to wolę dać plastik niż telefon z wyświetloną kartą wirtualną. Smartfon to przedmiot mocno prywatny, a nawet intymny, szczególnie gdy jest odblokowany.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#168 PostWysłany: 21 Lis 2023 15:40 

HON fly4free
Kto co lubi, ale akurat zdecydowanie dziś wystarcza pokazanie karty na ekranie telefonu - nie trzeba też nikomu go dawać, wystarczy podyktować - w razie takiej potrzeby - numer agentowi, który go wklepie do systemu.

A już mocno prowincjonalne, przynajmniej IMHO, jest obwieszanie np. wszystkich możliwych bagaży podręcznych zawieszkami statusowymi. Wprawdzie zdarza się coraz rzadziej, ale można jeszcze spotkać takie choinki tu i ówdzie. Żeby to jeszcze jaki HON czy odpowiednik w innych FFP był - ale zwykle te choinki to są srebrne ?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#169 PostWysłany: 21 Lis 2023 15:50 

HON fly4free
xyrxis napisał(a):
Smartfon to przedmiot mocno prywatny
O ile wcześniej nie mogłem wprowadzić elektronicznie (a jest to naprawdę niszowa liczba przypadków), to daję kartkę papieru z zanotowanym numerem i programem lojalnościowym, choćby napisanym "na kolanie" :lol: Nigdy z tego powodu nie miałem komplikacji.
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 21 Lis 2023 16:12 
Awatar użytkownika

złoty
marek2011 napisał(a):
Kto co lubi, ale akurat zdecydowanie dziś wystarcza pokazanie karty na ekranie telefonu - nie trzeba też nikomu go dawać, wystarczy podyktować - w razie takiej potrzeby - numer agentowi, który go wklepie do systemu.

A już mocno prowincjonalne, przynajmniej IMHO, jest obwieszanie np. wszystkich możliwych bagaży podręcznych zawieszkami statusowymi. Wprawdzie zdarza się coraz rzadziej, ale można jeszcze spotkać takie choinki tu i ówdzie. Żeby to jeszcze jaki HON czy odpowiednik w innych FFP był - ale zwykle te choinki to są srebrne ?

Karta statusowa, to też tag z danymi właściciela bagażu, więc ja nie widzę nic prowincjonalnego w wieszaniu tejże i jej kolor raczej nie ma znaczenia.
 Profil Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 21 Lis 2023 16:21 

HON fly4free
Są gusta i guściki - ja widzę prowincję jak wyżej, jeśli ktoś ją zawiesza na każdym jednym nawet najmniejszym bagażu, który zabiera ze sobą czyt. np. małej torebce. A co do koloru - to akurat jest tak, że im niższy, tym większa tendencja do obwieszania się, jak wynika z moich obserwacji, stąd komentarz w żartobliwym tonie.
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 13 Gru 2023 04:52 

Zbanowany
niebieski
Czy osoba ze statusem Golda (Senator M&M) może zaprosić osobę towarzyszącą (bez statusu) do saloniku na lotnisku w Warszawie, lecącą tym samym lotem, ale w klasie economy ?

Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień.
 Profil Relacje PM off  

#173 PostWysłany: 13 Gru 2023 05:35 
Awatar użytkownika

niebieski
@malawita Tak, oczywiście. W Polonezie obie te osoby wejdą do części Elite tego saloniku.
 Profil Relacje PM off
malawita lubi ten post.
malawita uważa post za pomocny.

#174 PostWysłany: 14 Sty 2024 14:39 

złoty
Trochę mi się zamieszało... i mam pytania:
Bilety kupowałem jako SEN za mile z wyprzedzeniem ze względu na 50% milowy rabat dla 2 osoby, ale teraz mam FTL.
1.Bilet miał być Premium ECO ale jest jest "mieszany" z WAW do ZRH w Eko (w samolocie po prostu nie ma Premium Eco) i dalej Premium Eko. Czy mogę się odprawiać z kolegą (bez statusu) w biznesie w WAW? Czy przysługuje na taki bilet wejście do saloniku w WAW? Loty z WAW na pokładzie Swiss.
2. Bilety w Eko na całej trasie z WAW z przesiadką w ZRH. Czy mogę się odprawiać z żoną i dzieckiem (bez statusu) w biznesie w WAW? Loty z WAW na pokładzie Swiss operated by HELVETIC.
 Profil Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 14 Sty 2024 17:49 

HON fly4free
FTL może się odprawiać na stanowiskach biznes klasy. Jeśli nie nadajesz bagażu, to lepiej on-line :-)
Co do saloników - jeśli dodałeś do biletu status gdy jeszcze byłeś Senatorem, to masz to niejako "utrwalone" i twoja BP będzie z przywilejami Senatora. Do saloników M&M Senator możesz wtedy zabrać drugą osobę bez statusu. Nie uda się to w salonikach ajencyjnych, bo w nich sprawdzają na bieżąco. Ze statusem FTL jeśli pójdziesz rodzinnie do odprawy biznesowej, to nie sądzę, żeby cię wyrzucili. To jest odprawa jak każda inna ... Natomiast do saloniku z FTL możesz wejść tylko sam i tylko do saloników M&M
 Profil Relacje PM off
lluukk uważa post za pomocny.

#176 PostWysłany: 14 Sty 2024 18:01 
Awatar użytkownika

Loty: 1436
Kilometry: 2 965 075
Krajów: 127 / 59.4%
platynowy
lluukk napisał(a):
2. Bilety w Eko na całej trasie z WAW z przesiadką w ZRH. Czy mogę się odprawiać z żoną i dzieckiem (bez statusu) w biznesie w WAW? Loty z WAW na pokładzie Swiss operated by HELVETIC.

Jak lecisz Swiss (albo Helvetic) to odprawa przy stanowiskach Swiss/Lufa a nie LOT. Natomiast bez probemu możesz wbić tam do buisiness mając FTLa nawet z rodzinką

"Turysta to ktoś, kto już od przyjazdu myśli o powrocie do domu, podczas gdy podróżnik nie wie, czy w ogóle wróci"
 Profil Relacje PM off

#177 PostWysłany: 14 Sty 2024 22:58 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 632
Kilometry: 1 378 944
Krajów: 76 / 35.5%
W WAW wejdziesz do saloniku Polonez bo masz FTL sam przelot w klasie premium economy tego nie gwarantuje.(nawet gdybyś z ZRH miał biznes to w WAW byś nie wszedł dopiero w ZRH)

#178 PostWysłany: 14 Sty 2024 23:02 

złoty
OK - reasumując: odprawa w biznesie powinna przejść w obu przypadkach ze względu na status FTL (i na powrotach też z CUN i BKK) i kumpla i rodzinę też odprawią choć może nie wynika to wprost z przywileju, a do saloników możemy wszyscy iść tych na PP lub LKey jeśli będzie potrzeba i będą dostępne.
 Profil Relacje PM off  

#179 PostWysłany: 14 Sty 2024 23:17 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Jeśli kumple są na oddzielnej rezerwacji, to mogą odmówić odprawy w biznesie na twój FTL. Co innego, gdy wszyscy jesteście na jednej rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 14 Sty 2024 23:19 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 632
Kilometry: 1 378 944
Krajów: 76 / 35.5%
@lluukk Tylko co to za różnica w WAW gdzie nigdy kolejki do odprawy nie było czy to eko czy biznes czy co oni tam mają jeszcze

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 526 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 27  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości