Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5084 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221 ... 255  Następna
Autor Wiadomość
#4341 PostWysłany: 18 Paź 2023 10:24 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
Warszawa zapewne, ja będę oba testował za miesiąc ale jeszcze na Diamond.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#4342 PostWysłany: 18 Paź 2023 10:58 

niebieski
pawi napisał(a):
Mateusz, ale w jakim mieście?

Sorry Wawa. Spadłem z diamentu niestety. Śniadania to wiadomo łaski bez.

Mój ostatni pobyt w Double Wawa rok temu z diamentem, rozczarowanie. Upp wymęczony do Deluxe, śniadanie i sauny level up. To już nie to co kiedyś było, upp do apartamentu, raz prezydenckiego, salonik, śniadania, vouchery.

Wawa centrum interesuje mnie na jaki upp można liczyć z golda i czy dają salonik.
 Profil Relacje PM off  

#4343 PostWysłany: 18 Paź 2023 23:47 

HON fly4free
EL na Grzybowskiej raczej na pewno nie dostaniesz na Golda obecnie; być może jakiś voucher na drinka tak.
Szczególnego upa też się nie spodziewaj, z resztą tam wszystkie pokoje są podobne i już przestarzałe, więc to ma średnie znaczenie IMO.
 Profil Relacje PM off  

#4344 PostWysłany: 19 Paź 2023 14:12 

srebrny
Ja mam tylko doświadczenia przedcovidowe i wtedy na kilkanaście pobytów zawsze dostawałem dostęp do EL z goldem.

#4345 PostWysłany: 22 Paź 2023 09:17 

Hejka, mam krótkie pytanie za jedną noc mam mieć status gold i przy okazji chce zorgznizować za miesiąc wypad z rodziną w ramach wakacji do Porto w Portugalii.

Z tego co rozumiem to przy statusie GOLD w hotelach Hilton w europie zamiast kredytu otrzymuje bezpłatne śniadania czyli mogę sobie rezerwować po prostu pokoje bez śniadań? oraz czy jak zarezerwuje to za punkty to też mi te śniadania przysługują? Czy lepiej może zadzwonić do hotelu aby się upewnić? Myślałem o hotelu Hilton w Porto.

Pozdrawiam wszystkich i dzięki za odp.
 Profil Relacje PM off  

#4346 PostWysłany: 22 Paź 2023 09:25 

niebieski
Rezerwuj najtańszą stawkę i będziesz miał śniadania dla max 2 osób na pokój.

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem tylko, czy już masz tego Golda. Jeśli chcesz go zdobyć poprzez ten pobyt w Porto, to nie zadziała, musisz go mieć w momencie checkinu w Porto.
 Profil Relacje PM off  

#4347 PostWysłany: 22 Paź 2023 09:30 

w Polsce wykorzystam aby tam już pojechać z statusem Gold, co prawda bardzo mnie denerwuje też polityka rezerwacji pokoi, bo mam dwójkę dzieci jedno 5letnie drugie 11 letnie. I to 5 letnie i tak spi z nami w łóżku...a w hotelach na recepcji zawsze upierają się że nie mogą zameldować w standardowych pokojach tylko musi byc wielki family, który przepłącam skoro i tak jedna dostawka mi wystarcza i nie muszę mieć połączonych dwóch pokoi. W Polsce już po prostu rejestruje 3 osoby dwie dorosłe i jedno dziecko i nie ma z tym problemu...zastanawiam się czy tak samo przejdzie to za granicą...macie z tym jakieś doświadczenia że np. liczą osoby wchodzące na śniadanie itp :)?

Brać najtańszą możliwą opcję i później rozumiem sprawdzać upgraedy jezeli chodzi o pokój?
 Profil Relacje PM off  

#4348 PostWysłany: 22 Paź 2023 10:27 

HON fly4free
W jednym hotelu przejdzie, w innym nie. Formalnie są to 4 osoby i tak część hoteli do tego może podejść; nie istotne gdzie dziecko faktycznie śpi. To samo ze śniadaniami - w jednym dadzą za free całej 4; w innym doliczą opłatę za extra osoby ponad 2.
 Profil Relacje PM off  

#4349 PostWysłany: 23 Paź 2023 08:10 
Awatar użytkownika

srebrny
@Saviok2023
np. Hilton Porto Gaia
Family Policy
Children up to 18 years old stay free (with existing bedding) when sharing a room with a paying adult on a room only rate. Children 5 years and under enjoy complimentary breakfast from our buffet.
 Profil Relacje PM off  

#4350 PostWysłany: 23 Paź 2023 10:17 

Chyba już to pisałem, ale na przestrzeni trzech ostatnich lat (podobno może to być niemiarodajne, bo covid) tylko raz, w Hampton Poznań, zdarzyło się, żeby wymuszali na mnie dopłatę do pokoju rodzinnego. Kilkadziesiąt innych noclegów w Europie bez żadnego problemu przechodziła dwójka dzieci (aktualnie 7 i 4 lata) bez żadnej dopłaty.
 Profil Relacje PM off
Darek M. lubi ten post.

#4351 PostWysłany: 28 Paź 2023 16:16 

srebrny
Czy ktoś ma doświadczenia czy w Belgii wymagane jest okazanie dokumentów drugiego gościa podczas check-in (konkretnie Hilton Antwerp).

#4352 PostWysłany: 28 Paź 2023 19:02 

niebieski
W czerwcu byłem w Antwerpii z synami 19 l i 14 l (męski wypad) i wszyscy musieliśmy dowody okazać.
 Profil Relacje PM off
SPLDER lubi ten post.
SPLDER uważa post za pomocny.

#4353 PostWysłany: 29 Paź 2023 11:16 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 628
Kilometry: 1 377 282
Krajów: 75 / 35.1%
Miał ktoś okazje byc w Hilton Garden Danang. Cena spadła i wychodzi mi 70 pln roznicy w stosunku do hotelu 50m dalej tez z basenem i sniadaniem. Do diamentu i tak nie doskoczę na lrzyszły rok ale może ktos ma miłe doswiadczenia

#4354 PostWysłany: 03 Lis 2023 14:06 
Awatar użytkownika

Loty: 214
Kilometry: 421 088
Krajów: 39 / 18.2%
niebieski
Mam taki problem.
Miesiąc temu hotel w USA w czasie pobytu zablokował mi 50$ na wypadek gdybym im zabrał tv z pokoju. Jako, że takie coś nie miało miejsca kasa już dawno powinna być odblokowana, ale nadal niestety widnieje blokada.
Oczywiście jak to w przypadku HH hotel nie ma absolutnie żadnego adresu mail tylko telefon, a dzwonić do nich nie mam zamiaru (zresztą biorąc pod uwagę jakoś obsługi na recepcji i tak bym wiele nie zdziałał).
Co w takiej sytuacji. Do kogo się odezwać? Bo zwykle jak miałem problem załatwiałem temat na czacie HH, ale tam coraz trudniej coś dogadać i z pewnością napiszą mi, ze mam się skontaktować bezpośrednio z hotelem (w domyśle zadzwonić) i tam załatwić temat.
Dotyczy tego przybytku
https://www.hilton.com/en/hotels/vorheh ... -voorhees/

#4355 PostWysłany: 03 Lis 2023 14:17 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Ja Ci się nie chce dzwonić do hotelu to zgłoś reklamację w banku. Załatwią pewnie zwolnienie blokady skoro minęło + 14dni od jej założenia.

#4356 PostWysłany: 03 Lis 2023 15:25 
Awatar użytkownika

Loty: 724
Kilometry: 818 756
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
@SPLDER zawsze pytaja, bywam tam regularnie na weekendy
SPLDER lubi ten post.
SPLDER uważa post za pomocny.

#4357 PostWysłany: 04 Lis 2023 18:04 

Mam pytanie, w końcu dostałem status Gold dzięki tej ostatniej akcji, że wystarczyło 6 noclegów i planuje wyjazd na kilka dni z rodziną do Portugalii. Pani w hotelu wspomniała mi, że gdy zarezerwuje przez aplikacje 5 noclegów, to 5 nocleg będę miał za darmo w formie zwróconych punktów na konto do wykorzystania na inny nocleg...czy kojarzycie taką promocję?
 Profil Relacje PM off  

#4358 PostWysłany: 04 Lis 2023 18:26 
Awatar użytkownika

platynowy
Jeśli chcesz zarezerwować pobyt za punkty, to chodzi o to:

Image
https://www.hilton.com/en/hilton-honors/support-faq/

Jeśli zaś rezerwujesz za $, to albo doszło do nieporozumienia w trakcie Twojej rozmowy, albo ten obiekt ma jakąś specjalną ofertę. Podaj nazwę hotelu, to może się coś wyjaśni.
 Profil Relacje PM off  

#4359 PostWysłany: 04 Lis 2023 20:18 

Napisałem na czacie I rzeczywiście to błąd był pani z recepcji w hotelu nie ma takiej promocji tylko i wyłącznie za punkty. A w tym przypadku kompletnie mi się to nie opłaca bo mam mało punktów a kupowanie jest nieopłacalne gdy pokój jest za 170 euro lub 80tys punktów. Dzięki za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#4360 PostWysłany: 06 Lis 2023 10:03 

niebieski
Co polecacie na styczniowy wypad (5-7 dni)? Chcę gdzieś w troszkę lepszy klimat zabrać żonę i nastolatka w 1 tygodniu ferii w pomorskim (widełki 26 stycznia - 4 luty). Niestety, ale nie mogę zmienić dat, gdyż żona jest księgową (od lutego zaczyna się u niej jazda w robocie). W zeszłym roku byliśmy w Maladze (i okolicach) również w styczniu, ale mogłoby być te parę stopni więcej. Malta też zimą zaliczona. Myślałem o Emiratach, ale ceny zrobiły się tam wysokie (w USA mniej płaciłem). W tej chwili mam D, ale nie dam rady utrzymać statusu. Cypr? Sewilla? Faro?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5084 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221 ... 255  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości