Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5084 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220 ... 255  Następna
Autor Wiadomość
#4321 PostWysłany: 22 Sie 2023 14:09 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
@gruby_inversia to tak nie działa, że wpisujesz druga osobę i pojawia się ta druga z kim chce.

Oczywiście w większości przypadków przejdzie... Legalnie chodzi o to, że w przypadku gdy pierwsza osoba z rezerwacji będzie później (czyli właściciel konta), ta druga osoba mogła odebrać klucze, a nie ze może spać z kim chce ;)

Jeśli nie chce się komuś bawić w ściemnianie, niech założy swoje konto i tyle.
3 ludzi lubi ten post.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#4322 PostWysłany: 22 Sie 2023 14:16 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
W tej samej logice, kupiłem 2 bilety W6 (bo mam WDC i tanio) i przychodzi 3 osoba w moim miejscu.

Jest piękne przysłowie greckie: Nie można mieć i ciasto całe, i psa najedzonego
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#4323 PostWysłany: 22 Sie 2023 14:19 

HON fly4free
W niektórych hotelach nie interesuje, w innych - w zależności od kraju, przepisów meldunkowych i paru innych rzeczy - już tak. Nawet w US, gdzie do tej pory bardzo luźno zawsze podchodzono do tych kwestii, teraz w większości hoteli jak chcesz dostać dwa vouchery na śniadanie / inne wydatki, to muszą być zameldowane formalnie dwie osoby, więc w tym sensie twój gość ich interesuje. Bez tego dostaniesz tylko 1 voucher.

A wracając do głównego wątku tej dyskusji - wszystko trzeba robić z głową i umiarem. Co do odmowy wydania pokoju - tu hotel też formalnie może to zrobić, bo jeszcze raz - robienie rezerwacji ze swojego konta dla osób trzecich z zamiarem nienocowania przez właściciela konta narusza T&C programu; nie chodzi tylko o śniadanie czy wstęp do EL, ale także - przecież doskonale to wiadomo - punkty / noclegi do statusu, a często nawet też wykorzystaną stawkę - te dla członków H często są formalnie osobnymi stawkami (nieco niższymi) niż dla osób niebędących członkami programu.
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#4324 PostWysłany: 22 Sie 2023 14:23 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
Przyjmuje Wasze argumenty. EOT ;)
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#4325 PostWysłany: 22 Sie 2023 15:17 
Awatar użytkownika

Loty: 874
Kilometry: 1 445 771
Krajów: 134 / 62.6%
srebrny
Naprawdę nie ma co bić piany, raz się nie udało, kolejnym razem sie uda, tylko wszystko z głowa :)
8 ludzi lubi ten post.
aragonix uważa post za pomocny.

#4326 PostWysłany: 31 Sie 2023 21:49 

jaco027 napisał(a):
Ok. Super ze miales taka serię. Taka hojność to jednak zadkosc i wyjście poza minimum programu HH. Daj pozniej znac jak poszlo w 2023.

Daję więc znać. Oprócz DT Sittard, to w każdym z opisanych w poście #4205 hoteli był upgrade do Suite (w Hilton Budapest to już w ogóle mistrzostwo), wstawki, vouchery itd. ale to postaram się znaleźć chwilę w przyszłym tygodniu, żeby opisać to w odpowiednim dziale. DT Schonbrunn już opisałem. Jedynie we wspomnianym Sittard rezerwowałem więcej niż 1 pokój i tam było faktycznie najgorzej - przy check-in zostałem poinformowany, że zostanie naliczona dopłata do śniadań. Żadnego upgrade (hotel był sold out), żadnej wstawki, żadnego vouchera na drinka, absolutnie nic. Ale przy wymeldowaniu był już ktoś inny na recepcji. Przedstawił fakturę, zapytałem dlaczego policzyli za śniadania, skoro jestem Diamond? Spojrzał, zdziwił się, podarł fakturę i dał nową bez opłaty za śniadania dla wszystkich. Tyle.
 Profil Relacje PM off
jaco027 lubi ten post.

#4327 PostWysłany: 03 Wrz 2023 12:24 

niebieski
Za mój ostatni płatny (850 EUR) pobyt otrzymałem 3.300 punktów (mam Diamonda). 3 dni temu napisałem do hotelu w tej sprawie i cisza. Ani nie odpisali, ani nie poprawili punktów. Pisać do centrali czy dać im jeszcze parę dni? Przy okazji pobytu mojego syna w DT Kraków. Pokój miał na piętrze executive zaraz przy saloniku, ale nie próbował tam wejść, a do pokoju doniesiono mu wstawkę powitalną (wino i słodycze). Również bez problemu naliczyli noclegi i punkty.
 Profil Relacje PM off  

#4328 PostWysłany: 03 Wrz 2023 15:51 
Awatar użytkownika

platynowy
@adamhimself wyglada na to ze w DT Sittard nie rozpoznali Twojego statusu D przy checkinie. Czasami sie tak zdarza.
Ja jak widze ze przy pobycie statusowym I to niezaleznie czy HH MB IHG RR pytam w recepcji dlaczdgo nie ma upa I jakie przywileje na D oferuja. Pozwala to skorygowac takie niedopatrzenia/bledy systemu.
 Profil Relacje PM off
Darek M. lubi ten post.

#4329 PostWysłany: 09 Wrz 2023 14:47 
Awatar użytkownika

srebrny
GOLDy mają od teraz do końca roku łatwiej odnośnie odnowienia statusu: https://www.hiltonhonors.com/en_US/elit ... e/landing/ (trzeba się oczywiście zarejestrować).
For a limited time, we are reducing the number of nights required for you
to earn Gold status. Instead of 40 nights, just register and stay 6 nights
between now and December 31st to earn Gold status for the next year.

Czekamy jeszcze na wersję dla Diamond'ów :)

Załączniki:
hhGOLD.jpg
hhGOLD.jpg [ 126.13 KiB | Obejrzany 1629 razy ]
 Profil Relacje PM off
Zeus uważa post za pomocny.

#4330 PostWysłany: 09 Wrz 2023 14:50 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Nie dla wszystkich ;/

Sorry, you're not eligible for this offer right now.
 Profil Relacje PM off
m_budka lubi ten post.
turczy uważa post za pomocny.

#4331 PostWysłany: 10 Wrz 2023 14:56 
Awatar użytkownika

srebrny
Jeszcze gwoli przypomnienia nadal w Hilton działa kod: PBBOG1
Kod daje jedną nockę gratis w luksusowych hotelach (Waldorf Astoria, LXR, Conrad) przy rezerwacji na 4 noce.
Tj. rezerwując na 4ry noce, Hilton daje jedną nockę gratis, więc płaci się za 3 noce (technicznie cena czterech nocek jest tak rabatowana, żeby w sumie wyszło jak za 3 noce). Tym samym opłaca się robić osobne rezerwacje po 4 noce.
Kod o tyle fajny, że jest to rate z możliwością anulacji przed przyjazdem.
Kod wpisuje się oczywiście w momencie wyszukiwania w pole "Special Rates" -> "Promotion code"
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#4332 PostWysłany: 01 Paź 2023 18:42 
Awatar użytkownika

platynowy
czy nocował ktoś z Was w jakimś obiekcie marki Motto? Z czym można byłoby to porównać? To coś a la Moxy u Marriotta, czy coś w innym stylu? Jak wyglądają tam śniadania?
Rozważam Motto w Cuzco w 2024 r. (ma się otworzyć w chyba w tym roku), choć na razie zarezerwowany mam tamtejszy Hilton Garden Inn.
 Profil Relacje PM off  

#4333 PostWysłany: 13 Paź 2023 17:20 
Awatar użytkownika

Loty: 794
Kilometry: 961 144
Krajów: 75 / 35.1%
srebrny
Czy mogę drugi raz przyjąć prezent status na tym samym koncie?

#4334 PostWysłany: 13 Paź 2023 17:46 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 628
Kilometry: 1 377 282
Krajów: 75 / 35.1%
Koniec roku się zbliża i trzeba pomyśleć o emigracji z HH. WIdzę,że większość sieciówek oferuje SM z diamentu. Coś wartego uwagi aktualnie ?

#4335 PostWysłany: 13 Paź 2023 18:17 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
Właśnie w tym roku na razie zero ofert pomagających utrzymać status. U mnie bebe w tym roku nie pozwoliło na zbyt wiele i na koncie bieda straszna :(
 Profil Relacje PM off  

#4336 PostWysłany: 13 Paź 2023 18:30 

HON fly4free
Przypominam, że raz można poprosić o przedłużenie D bez rekwalifikacji, ale po spełnieniu określonych warunków: min. 3 lata bycia D (nie liczy się rok uzyskania tego statusu z ewentualnego SM, lata nie muszą być pod rząd - nie wiem jak liczą lata automatycznego przedłużania w okresie pandemii) + 250 zrealizowanych nocy (płatnych, awardowych) od początku bycia członkiem programu, więc w praktyce to opcja dla rzeczywistych lojalistów sieci. Wstępny wniosek składa się tu: https://www.hiltonhonors.com/en_US/diam ... n/landing/

@tropikey: w Motto nie, ale HGI Cuzco opisywałem kiedyś chyba w temacie; w każdym razie ogólnie ok; hotel dla ludzi z kondycją - bo trochę do niego trzeba się wspinać z centrum, a w warunkach "klimatycznych" miasta to bywa uciążliwe zwłaszcza na początku w trakcie aklimatyzacji ??

Ostatnio edytowany przez marek2011, 13 Paź 2023 18:34, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
tropikey uważa post za pomocny.

#4337 PostWysłany: 13 Paź 2023 18:34 

niebieski
ofer napisał(a):
GOLDy mają od teraz do końca roku łatwiej odnośnie odnowienia statusu: https://www.hiltonhonors.com/en_US/elit ... e/landing/ (trzeba się oczywiście zarejestrować).
For a limited time, we are reducing the number of nights required for you
to earn Gold status. Instead of 40 nights, just register and stay 6 nights
between now and December 31st to earn Gold status for the next year.

Czekamy jeszcze na wersję dla Diamond'ów :)

Na początku roku w styczniu/lutym rozsyłali ofertę dającą Gołda po jednej nocy(!) dla osób które się nie zakwalifikowały do przedłużenia- liczę że w przyszłym roku będzie podobnie ;)
 Profil Relacje PM off
Darek M. lubi ten post.

#4338 PostWysłany: 17 Paź 2023 21:35 

niebieski
Aktualnie jakie benefity są dla gold w DoubleTree a jakie w Hilton centrum ?
 Profil Relacje PM off  

#4339 PostWysłany: 17 Paź 2023 21:38 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Mateusz, ale w jakim mieście?

#4340 PostWysłany: 17 Paź 2023 21:38 

niebieski
Aktualnie jakie benefity są dla gold w DoubleTree a jakie w Hilton centrum ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5084 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220 ... 255  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość