Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 64 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 05 Wrz 2023 20:07 

srebrny
@dg72
Cytuj:
i realnie pusta

A skąd wiadomo, że jest pusta? Widziałeś kiedyś otwartą walizkę?
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#22 PostWysłany: 05 Wrz 2023 20:10 

srebrny
dg72 napisał(a):
Sformułowanie i realnie pusta rozpięta walizka jest jasna w swej treści.

Osobna sprawa, że przeczytałem treść regulaminu obowiązującego od 01.03.2023r pkt 12.1.
Musiało coś się wydarzyć na pokładzie samolotu.

Wizz powołuje się na 12.1.e, a takiego punktu nie ma.

#23 PostWysłany: 05 Wrz 2023 20:12 

srebrny
Ten punkt jest w poprzedniej wersji Warunków Przewozu.
 Profil Relacje PM off
SPLDER lubi ten post.

#24 PostWysłany: 05 Wrz 2023 20:59 

Loty: 1053
Kilometry: 1 634 305
Krajów: 130 / 60.8%
niebieski
Ale pasażerka leciała w lipcu br a więc poprzednia wersja Regulaminu już nie obowiązywała. A w nowym rzeczywiście nie ma pkt. 12.1 e
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 05 Wrz 2023 21:03 

srebrny
Ale to akurat ma niewielkie - lub żadne - znaczenie.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 05 Wrz 2023 21:07 

Loty: 215
Kilometry: 349 494
Krajów: 80 / 37.4%
złoty
SPLDER napisał(a):
Misiatek napisał(a):
Niemniej ponieważ to był lot z Gruzji, to nie spodziewam się nadwrażliwości ze strony obsługi lotniska.

A to nie był lot z Ibizy do Katowic?
To by bardziej tłumaczyło przypadki trzody na pokładzie przez jakiegoś ibizowicza.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 05 Wrz 2023 21:26 

srebrny
hiszpan napisał(a):
No ale co Wizzair ma do walizki pozostawionej na lotnisku w prawidłowy, zakładam, sposób. Miałem taki case na lotnisku w Rio, gdzie musiałem kupić dużą walizkę i przepakować się z uszkodzonej. Pani w sklepie tak mi dokładnie powiedziała. Zostawić pustą i otwartą przy ścianie. I tak zrobiłem, nikt mnie za to nie ukarał, najwyraźniej to standardowe działanie w takim przypadku.

kiedys tak sam z siebie zrobilem w Nowym Jorku, po kupnie nowej walizki stara poprostu zostawilem otwarta przy koszu na smieci.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 05 Wrz 2023 21:45 

srebrny
Jeśli to Ibiza, to pracownicy lotniska widzieli już pozostawione nie takie rzeczy i na pustą walizkę z pewnością już nawet nie reagują. ;)
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#29 PostWysłany: 06 Wrz 2023 13:25 

-- 06 Wrz 2023 13:20 --

Dzięki za informacje.

Tak, to był lot z Ibizy, na którym spałam całą drogę, napisałabym na forum gdyby się coś wtedy wydarzyło, jedyne co mi przychodzi do głowy to walizka, ale zrobiłam tak jak sugerowali pracownicy lotniska i było to już za security check, czyli przeszło przez monitory, więc jest to dziwne.

Mogli mnie z kimś pomylić.
Na infolinii powiedzieli, że mogą mnie nie wpuścić jeśli wpadłam na czarną listę, ale nie jest w stanie mi tego sprawdzić :/ czyli dowiem się na lotnisku.

Czy ktoś był kiedyś na czarnej liście? Tutaj myślę, że to trochę trwa, ale jeśli rozpoczęli już proces, to do 29 września mogę na tej liście być.

Zastanawiam się czy np. jak zrobię odprawę to już mi się pojawi komunikat, czy mimo wykonania odprawy i tak dopiero dowiem się na lotnisku przy oddaniu bagażu lub gate?

Boję się o osobę z mojej rezerwacji, zastanawiam się czy by nie zadzwonić i nie rozdzielić, a sama poproszę o zwrot, tylko czy oni zwrócą to nie wiem.

-- 06 Wrz 2023 13:25 --

Zastanawiam się, czy jeżeli np teraz wykupię tą wcześniejszą odprawę i ją zrobię, to czy będzie znaczyć, że wpuszczą czy mimo odprawy mogą mi odmówić przy gate?
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 06 Wrz 2023 13:28 

srebrny
Naprawdę nie rozumiesz, że dostałaś czasowy zakaz latania tą linią?
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#31 PostWysłany: 06 Wrz 2023 13:47 

boots napisał(a):

Tylko nie mam pojęcia dlaczego i generalnie gdyby nie fakt, że mam już wykupiony lot, to bym się nie przejmowała i po prostu odpuściła wizz aira, ale być może @boots masz bardzo dużo pieniędzy i możesz wykupić wszystkim ze swojej rezerwacji nowe bilety, a te odpuścić, no ja nie mam, więc szukam osoby, która być może miała taką sytuację i jest w stanie podpowiedzieć cokolwiek.

Wydaje mi się, że jest to pomyłka, jakbym coś zrobiła, to raczej bym o tym wiedziała.

Także jeśli nie miałeś/miałaś podobnej sytuacji i nie masz żadnych istotnych informacji, to daruj sobie, gdyż pytania retoryczne nie pomagają.

Z góry dziękuję :)
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 06 Wrz 2023 13:58 

srebrny
Mam jedną, bardzo istotną informację: zakaz latania = zakaz latania.
Resztę kwestii wyjaśniaj bezpośrednio z przewoźnikiem, albo poczekaj rok.
Kombinowanie i dywagacje czy wpuszczą, czy też nie, nie mają żadnego sensu.
Zakaz latania dotyczy Ciebie, a nie innych osób.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 06 Wrz 2023 14:33 

niebieski
boots napisał(a):

A nie uwazasz ze to zloty interes dla linii wylosowac sobie co jakis czas pania Kowalska i arbitralnie dowalic jej roczny zakaz latania nie oferujac zwrotu za istniejace rezerwacje, nie podajac tak naprawde powodu bana na latanie?

Zakladajac ze kolezanka nie klamie i nie odwalila niczego na pokladzie, to jest to historia do mediow i do zgloszenia do UOKiK. A poszkodowanej naleza sie przeprosiny i szybkie wyjasnienie nieporozumienia.
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 06 Wrz 2023 14:38 

srebrny
A na jakiej podstawie twierdzisz, że nie chcą oddać pieniędzy za opłacony lot, na który odmawiają jej prawa wstępu?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#35 PostWysłany: 06 Wrz 2023 14:45 
Awatar użytkownika

Loty: 1457
Kilometry: 3 007 565
platynowy
Tematem, który tu roztrząsamy nie jest zwrot kasy za zrobioną rezerwację (co uważam da się przeprocesować w świetle rocznego bana) tylko powód dla którego @olgaboro1 go dostała. Jeżeli jej wierzymy i nie było innego zajścia na pokładzie to ja nie jestem w stanie logicznie powiązać zostawienia otwartej walizki (temat dla służb lotniska) z linią Wizzair i taką karą. Ale może @olgaboro1 coś nam niedopowiedziała?

"Turysta to ktoś, kto już od przyjazdu myśli o powrocie do domu, podczas gdy podróżnik nie wie, czy w ogóle wróci"
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#36 PostWysłany: 06 Wrz 2023 14:50 

srebrny
Powód nie ma znaczenia. Albo wyjaśni to z przewoźnikiem, albo nie. Zakaz obowiązuje.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#37 PostWysłany: 06 Wrz 2023 15:07 

niebieski
A przewoźnik ma prawo zorientować się dopiero w gejcie, że pasażer jest na czarnej liście i dopiero wtedy odmówić mu przewozu, mimo wcześniej udanej odprawy.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#38 PostWysłany: 06 Wrz 2023 15:35 

Loty: 1053
Kilometry: 1 634 305
niebieski
@olgaboro1 jeżeli dostałaś bana na podstawie punktu nie istniejącego w aktualnym Regulaminie - to chyba to należałoby najpierw wyjaśnić. Bo może to jest jakaś zwyczajna pomyłka.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#39 PostWysłany: 06 Wrz 2023 15:44 

niebieski
boots napisał(a):
A na jakiej podstawie twierdzisz, że nie chcą oddać pieniędzy za opłacony lot, na który odmawiają jej prawa wstępu?

A chca? Jezeli dostaniesz bana za zle zachowanie np zapalenie papierosa albo awantura po alko w samolocie to raczej nie przyjdzie przepraszajacy email z oferta zwrotu 120% na konto wizz :lol:
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 06 Wrz 2023 15:47 

srebrny
Ale zwrotu za co?
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 64 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość