Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 64 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 06 Wrz 2023 15:50 

Loty: 215
Kilometry: 349 494
Krajów: 80 / 37.4%
złoty
Pytanie czy siedziała na swoim miejscu :?: Jestem w stanie sobie wyobrazić, że ktoś grandził na fotelu, który był przypisany do kogoś innego a cc tylko spisało nr miejsca delikwenta.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
piotrkr uważa post za pomocny.

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#42 PostWysłany: 06 Wrz 2023 15:51 

niebieski
@boots

Przeciez mowa o kasie za oplacony lot we wrzesniu

boots napisał(a):
A na jakiej podstawie twierdzisz, że nie chcą oddać pieniędzy za opłacony lot, na który odmawiają jej prawa wstępu?
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 06 Wrz 2023 15:53 

srebrny
Ale co - poprosiła o zwrot i odmówili?
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.

#44 PostWysłany: 06 Wrz 2023 15:54 

srebrny
@olgaboro1 ja na Twoim miejscu kupiłbym jakiś tani bilet na najbliższe dni i pojechał na lotnisko sprawdzić czy mnie wpuszczą. Na check-in powinni już widzieć tę informację, więc nie trzeba chyba nawet do bramki iść.
 Profil Relacje PM off
elpatafiano lubi ten post.
DMW uważa post za pomocny.

#45 PostWysłany: 06 Wrz 2023 15:57 

To jest dobry pomysł bo wg nich zakaz obowiązuje od 17 sierpnia, dzięki :)

a co do pozostałych komentarzy - nie ma innej historii i niedopowiedzeń, po to piszę na forum, żeby jednak uzyskać odpowiedź, więc po co bym miała nie dopowiadać? Jeśli to pomyłka miejsc itp, to z pewnością będę się ubiegać o odszkodowanie.

Ostatnio edytowany przez Washington, 06 Wrz 2023 22:44, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 06 Wrz 2023 16:01 

srebrny
Jest szansa, że przedłużą ban o kolejny rok, jeśli tak zrobisz. ;)
A odszkodowanie za co i na jakiej podstawie?

Ostatnio edytowany przez boots, 06 Wrz 2023 16:02, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#47 PostWysłany: 06 Wrz 2023 16:01 

niebieski
boots napisał(a):
Ale co - poprosiła o zwrot i odmówili?

Autorka nas o tym nie informuje co sugeruje ze wizzair sie nie odniosl wogole co do losu istniejacych rezerwacji - inaczej by nie bylo zapytania na tym forum - czyli zalozyc mozna ze podlegaja one standardowym zasadom.
Sprytne ze strony wizzair, bo to oznacza ze nasza bohaterka moze - liczac ze jednak poleci - sobie nakupowac rozna extrasy a potem i tak jej odmowia wstepu na poklad :lol:
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 06 Wrz 2023 16:03 

srebrny
Skoro nie informuje, to zamiast antycypować, po prostu ją zapytaj.
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.

#49 PostWysłany: 06 Wrz 2023 16:07 

niebieski
@boots

Nie obrazaj inteligencji autorki.
Powtorze: gdyby wizz poinformowal jaki los czeka wrzesniowa rezerwacje nie zakladala by tego tematu przeciez :)
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 06 Wrz 2023 16:09 

srebrny
Żeby zakończyć te konfabulacje - @olgaboro1, czy zwocilas się do Wizz o zwrot pieniędzy za opłaconą rezerwację i dostałaś odmowę zwrotu?
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.

#51 PostWysłany: 06 Wrz 2023 17:29 

Jeszcze nie, najpierw sprawdzałam czy ktoś miał podobną sytuację. Druga kwestia, że osoby z mojej rezerwacji chcą lecieć, więc w pierwszej kolejności muszę rozdzielić rezerwację i poprosić o zwrot tylko za swój lot. Patrząc na wpisy chyba nie będę miała wyjścia, bo reklamacje rozpatrują do 30 dni, więc nawet w przypadku pomyłki nie będę w stanie tego wyjaśnić.

Liczyłam po prostu naiwnie, że ktoś napisze coś w stylu, że miał taką sytuację i go wpuścili ;) ale chyba jednak muszę zejść na ziemię i zacząć działać, żeby być jak najmniej stratna.

Ostatnio edytowany przez Washington, 06 Wrz 2023 22:45, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off
SPLDER lubi ten post.

#52 PostWysłany: 06 Wrz 2023 19:07 

niebieski
Misiatek napisał(a):
@olgaboro1 ja na Twoim miejscu kupiłbym jakiś tani bilet na najbliższe dni i pojechał na lotnisko sprawdzić czy mnie wpuszczą. Na check-in powinni już widzieć tę informację, więc nie trzeba chyba nawet do bramki iść.
Niekoniecznie, może teraz puszczą, bo jeszcze w systemie czegoś nie będzie, a potem już nie. Mało prawdopodobne, ale możliwe.
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 06 Wrz 2023 23:51 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Z drugiej strony, jeśli teraz nie puszczą, to potem też nie.
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 07 Wrz 2023 18:56 
Awatar użytkownika

Loty: 901
Kilometry: 809 273
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
olgaboro1 napisał(a):
-- 06 Wrz 2023 13:20 --

Tak, to był lot z Ibizy, na którym spałam całą drogę, napisałabym na forum gdyby się coś wtedy wydarzyło, jedyne co mi przychodzi do głowy to walizka, ale zrobiłam tak jak sugerowali pracownicy lotniska […]

W takim razie chodzi o chrapanie. Ewentualnie p zdjęte buty.

A tak na serio - mogło wystarczyć, że zanim odstawione te walizkę polemizowałaś chwilę w sposób uznany za niewłaściwy. Widywałem pare osób którym się do walizek przyczepiane, kazano dopłacać czy coś w ten deseń. Nie kojarzę Seby ktoś robił to z uśmiechem. Czasem wystarczy jedno zdanie, którego nawet nie pamiętamy.

#55 PostWysłany: 07 Wrz 2023 22:32 
Awatar użytkownika

niebieski
boots napisał(a):
Żeby zakończyć te konfabulacje - @olgaboro1, czy zwocilas się do Wizz o zwrot pieniędzy za opłaconą rezerwację i dostałaś odmowę zwrotu?
Konfabulujesz w nieprzyjemny i zradykalizowany [bootsowaty] sposób ty.

Sytuacji współczuję, latania z chamską, olewczą i niewspolpracujaca landryną także...
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 08 Wrz 2023 04:23 

srebrny
BrunoJ napisał(a):

A tak na serio - mogło wystarczyć, że zanim odstawione te walizkę polemizowałaś chwilę w sposób uznany za niewłaściwy. Widywałem pare osób którym się do walizek przyczepiane, kazano dopłacać czy coś w ten deseń. Nie kojarzę Seby ktoś robił to z uśmiechem. Czasem wystarczy jedno zdanie, którego nawet nie pamiętamy.

Wariant z pomylonymi numerami siedzeń/lotów też jest możliwy, niestety ponieważ to jest Wizz to obawiam się że trudno to będzie ustalić, bo oni raczej niechętnie odpowiadają na korespondencję.

#57 PostWysłany: 08 Wrz 2023 09:24 

niebieski
większość wątku jest obok pytania, nie ma znaczenia za co jest ban, ani nawet czy jest wynikiem omyłki
problem sprowadza się do tego czy nałożony 17.08.2023 roczny zakaz: 1. obowiązuje na wszelkie loty po tej dacie, czy też 2. zachodzi koniunkcja przesłanek i zakaz obowiązuje tylko na loty realizowane i rezerwowane po tej dacie,
nie mam chęci analizowania postanowień regulaminu wizzair itp., choć intuicyjnie skłaniam się do opcji nr 1, ale niezależnie od tego co bym wymyślił ja, boots i kto tam jeszcze na forum ostateczną i niezaskarżalną decyzję po dokonaniu wykładni zapisów regulaminu i ich subsumpcji do stanu faktycznego podejmie pracownik na bramce, więc bez jakiegoś pisemnego stanowiska linii, na którym można by oprzeć ewentualna polemikę z nim ryzyko niewpuszczenia jest znaczne
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 08 Wrz 2023 09:35 

srebrny
Może odezwie się ktoś z doświadczeniem pracy na lotnisku i opisze jak to działa systemowo. Ja domyślam się, że taka osoba jest jakoś w systemie podświetlona na czerwono lub podobnie i nie ma tu znaczenia kiedy kupowała bilet - ban jest na jej dane osobowe zapewne.
 Profil Relacje PM off
Tomasz101 lubi ten post.

#59 PostWysłany: 08 Wrz 2023 21:50 
Awatar użytkownika

Loty: 901
Kilometry: 809 273
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Tomasz101 napisał(a):
większość wątku jest obok pytania, nie ma znaczenia za co jest ban, ani nawet czy jest wynikiem omyłki
problem sprowadza się do tego czy nałożony 17.08.2023 roczny zakaz: 1. obowiązuje na wszelkie loty po tej dacie, czy też 2. zachodzi koniunkcja przesłanek i zakaz obowiązuje tylko na loty realizowane i rezerwowane po tej dacie,

Masz rację i nie masz racji.
Nie wiesz czy nie ma różnych poziomów bana. "miekki" i "twardy", czy coś takiego. I właśnie od pracownika linii zależy czy wpuści czy nie, podczas gdy w innym przypadku nie wpuści nigdy.
Poza tym - na forum podróżniczym - myślę, że bardziej od szukania sensacji czy 'sędziowania" jesteśmy zainteresowani realnymi powodami przyznania takiego bana. Osobiście jednak mało wierzę w przyznanie bana 'za niewinność'.

Natomiast interpretacja 1 czy 2 jest raczej oczywista. Ban jest nałożony z datą, i od niej obowiązuje, bez względu na to czy bilety miałyby być dopiero kupione czy też były kupione już rok wcześniej. Ba, spodziewałbym się że mając rocznego bana, system nie powinien pozwolić kupić biletów, przynajmniej nie z własnego konta (bo jako pasażer u kogoś to pewnie jednak ciężko sprawdzić, szczególnie na lotach gdzie nie trzeba podawać danych dokumentów.
Dalej pozostaje kwestia czy nie wpuszczenie na pokład, mając bilety w ręku, dzieje się automatycznie, czy też jest uznaniowe przez pracownika. Jakoś nie wyobrażam sobie że każdy "Jan Kowalski" jest odrzucony na bramce i pracownik w jakiś sposób sprawdza czy akurat ten wchodzący jest zbanowany czy nie. Ale technicznie jest to do zrobienia.
Osobiście wziąłbym na klatę i odpuścił taki wyjazd, a równolegle próbował wyjaśnić sprawę, jeśłi naprawdę nie wydarzyło się nic co mogłoby tego bana sprowokować.

#60 PostWysłany: 09 Wrz 2023 00:32 

Loty: 128
Kilometry: 310 463
Krajów: 36 / 16.8%
niebieski
BrunoJ napisał(a):
Poza tym - na forum podróżniczym - myślę, że bardziej od szukania sensacji czy 'sędziowania" jesteśmy zainteresowani realnymi powodami przyznania takiego bana. Osobiście jednak mało wierzę w przyznanie bana 'za niewinność'.

Ostatnio mój brat dostał propozycję przedłużenia ubezpieczenia OC i AC - ok. 30 tysięcy zł, gdzie wcześniej płacił ok. 4 tys. zł. Po dochodzeniu z czego wynika taka kwota okazało się, że widnieje w jakimś rejestrze, do którego ubezpieczalnia ma dostęp, jako osoba ukarana za jazdę bez uprawnień. Na tej podsatwie ubezpieczalnia wystrzeliła z ceną w kosmos. Kilka wizyt u różnych organów i wyszło, że wpis do rejestru był sprawką straży miejskiej, która pomyliła się i wpisała coś takiego zamiast wpisać mandat 100 zł za postój na zakazie.

Ja natomiast w mObywatelu mam status blankietu prawa jazdy jako "zatrzymany", choć fizycznie mam go w portfelu od 12 lat bez dnia przerwy.

Nie chcę przesądzać sprawy, ale 2/3 tego wątku to rozmowa o tym, czy autorka czasem czegoś nie dopowiada. Gdyby mój brat przed wizytą na straży miejskiej zapytał na jakimś forum motoryzacyjnym jak usunąć błędny wpis z rejestru, to pewnie też musiałby czytać, że to raczej niemożliwe, żeby dostał taki wpis bez podstaw. Więc skoro autorka zarzeka się, że niczego nie ukrywa, to nie widzę innej opcji, niż rozmowa o meritum biorąc pod uwagę stan faktyczny, który opisała. Reszta to tylko bezpodstawne przypuszczenia.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 64 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: cool_aka_romeo oraz 2 gości