Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 91  Następna
Autor Wiadomość
#461 PostWysłany: 03 Wrz 2012 15:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Hetman, wrzuc na luz bo chyba za bardzo sie przejales ta przesiadka kolegi. Przeciez nie prosi o pisemna gwarancje, tylko o informacje.
Wiec przechodzac do informacji praktycznych: na Charleroi jest tylko 1 terminal, w okresie nieurlopowym praktycznie nie ma kolejek do odprawy, raz w dzien rozpoczecia dlugiego weekendu w Belgii stalam tam w kolejce 20min, standardowo zajmuje to 5min. Zwykle jestem tam ok 1h przed lotem, zdaze jeszcze bezclowe zakupy zrobic i sie ponudzic, wiec w normalnych okolicznosciach czasu bedziesz mial az za duzo.

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#462 PostWysłany: 03 Wrz 2012 15:51 

niebieski
Magaa napisał(a):
...bo chyba za bardzo sie przejales ta przesiadka kolegi...

no wiem wiem. ludzie czasem zbyt lekko do pewnych rzeczy podchodzą a mi po prostu zależy na tym co by mogli dotrzeć do celu tak jak sobie to zaplanowali :?
 Profil Relacje PM off  

#463 PostWysłany: 04 Wrz 2012 20:14 

Loty: 37
Kilometry: 79 515
Krajów: 12 / 5.6%
Witam
czy ktoś może leciał i wie lub mniej więcej może określić, ile czasu potrzeba na przesiadkę w Dortmundzie?
Z lotów, które znalazłem wyszło, że miałbym na to 25 minut. Czy to wystarczy? Oczywiście biorąc pod uwagę, że loty nie będą opóźnione:)

#464 PostWysłany: 05 Wrz 2012 17:06 
Awatar użytkownika

niebieski
Mam przesiadke w Oslo Rygge 45min miedzy lotami, bagaz oczywiscie tylko podreczny. Wiem ze jesli nie ma opoznienia wylotu, ryanair dolatuje z mojego lotniska do Oslo 20min przed czasem, czyli teoretycznie mam 1h05min, wiec jak na to lotnisko duuuzo. Pytanie brzmi: jaki minimalny czas sobie dac? Czyli np jesli pierwszy lot bylby opozniony 0.5h to leciec? No i do ktorego momentu moge zrezygnowac z lotu, powiedzmy ze mine juz kontrole dokumentow przy gate, ale potem przetrzymaja nas w korytarzu np 20min, moge jeszcze sie wrocic?

#465 PostWysłany: 05 Wrz 2012 18:39 

Witajcie mam pytanie, a nie mam się z tym do kogo zwrócić :), dodam że pierwszy raz lecę samolotem.

odlot: TFN Teneryfa Północna - 8:50
przylot: MAD Madryt - 12:25

czas na przesiadkę to 2 h

odlot: MAD Madryt - 14:25
przylot KRK Kraków - 17:55

linie lotnicze to Ryanair

Dodam że Pani na infolinii powiedziała mi że oni zalecają przybycie 4 h przed odlotem :F i teraz pytanie jak to wygląda w realu czy czas w postaci dwóch godzin wystarczy na przesiadkę ? Wszystkie rzeczy które da się załatwić nie na lotnisku czyli odprawy online, kraty pokładowe będą wcześniej. Bardzo proszę o wasze zdanie :)
 Profil Relacje PM off  

#466 PostWysłany: 05 Wrz 2012 18:45 

n1Lisu napisał(a):
Witajcie mam pytanie, a nie mam się z tym do kogo zwrócić :), dodam że pierwszy raz lecę samolotem.

Dodam że Pani na infolinii powiedziała mi że oni zalecają przybycie 4 h przed odlotem :F i teraz pytanie jak to wygląda w realu czy czas w postaci dwóch godzin wystarczy na przesiadkę ? Wszystkie rzeczy które da się załatwić nie na lotnisku czyli odprawy online, kraty pokładowe będą wcześniej. Bardzo proszę o wasze zdanie :)

Wiesz zgodnie z zaleceniami to będziesz na czas na lotnisku (2h przed odlotem należy być) szczególnie jeśli nie masz bagażu rejestrowanego

Ale zawsze jest ryzyko, że pierwszy lot się opóźni np. o 1,5h albo o 2 i z tego co wiem przy takich małych opóźnieniach linia lotnicza nie odpowiada kompletnie za Twoje problemy z dalszymi podróżami noclegami itp.
 Profil Relacje PM off  

#467 PostWysłany: 05 Wrz 2012 18:52 

Cytuj:
Wiesz zgodnie z zaleceniami to będziesz na czas na lotnisku (2h przed odlotem należy być) szczególnie jeśli nie masz bagażu rejestrowanego

Ale zawsze jest ryzyko, że pierwszy lot się opóźni np. o 1,5h albo o 2 i z tego co wiem przy takich małych opóźnieniach linia lotnicza nie odpowiada kompletnie za Twoje problemy z dalszymi podróżami noclegami itp.

[/quote]

zapytam tak zaryzykowalibyście ? 2 h wydaje mi się dużo :F Są oczywiście inne połączenia ale dużo droższe :F, a że tak zapytam główne przyczyny spóźniania się samolotu mówisz tu o spóźnieniu 2h to jest mało :O
 Profil Relacje PM off  

#468 PostWysłany: 05 Wrz 2012 20:02 

n1Lisu napisał(a):
Cytuj:

zapytam tak zaryzykowalibyście ? 2 h wydaje mi się dużo :F Są oczywiście inne połączenia ale dużo droższe :F, a że tak zapytam główne przyczyny spóźniania się samolotu mówisz tu o spóźnieniu 2h to jest mało :O

Ja gdybym leciał bez bagażu rejestrowanego zaryzykowałbym i bym się za mocno nie przejmował - bo ogólnie szanse na spóźnienie są małe

Aczkolwiek miał bym w kieszeni kartę płatniczą z odpowiednią kwotą na wypadek konieczności rezerwowania hotelu czy organizowania innej formy dojazdu :)

Ale to moje prywatne nastawienie do takich sytuacji

A gdybym miał bagaż rejestrowany to raczej bym się skłaniał przy 2 godzinach na kupno droższego lotu

Ale to też wszystko zależy z kim bym leciał - jak lecę sam to nie martwię się o takie rzeczy bo sobie poradzę gdy lecę z większą ilością osób nie chcę innym psuć wyjazdu i staram się organizować wszystko na zapas
 Profil Relacje PM off  

#469 PostWysłany: 05 Wrz 2012 21:38 
Awatar użytkownika

srebrny
n1Lisu napisał(a):

przede wszystkim nie podałeś czy lecisz z bagażem rejestrowanym czy nie, jeśli nie to GWARANTUJE CI że w te 2 godziny to byś się zdążył 3x w Madrycie przesiąść, zwłaszcza że nie ma potrzeby przechodzenia tam ponownie przez security check

jeśli lecisz z dużą walizką to odpuść sobie
 Profil Relacje PM off  

#470 PostWysłany: 05 Wrz 2012 21:44 

Hej

Czasu jeszcze dużo, ale zapytam.
W maju lecę z Lufthansą na Maltę WRO-MUC-MLA.

13:10 So Strachowice(WRO)
(Wrocław, Polska)
14:30 So Franz Josef Strauss(MUC), Terminal 2
(Monachium, Niemcy)
15:15 So Franz Josef Strauss(MUC), Terminal 2
(Monachium, Niemcy)
17:30 So Luqa(MLA)
(Malta, Malta)

Niby ten sam terminal, ale z tego co wiem MUC to duże lotnisko, a na przesiadkę tylko 45 minut. Starczy?

Dzięki.
K.
 Profil Relacje PM off  

#471 PostWysłany: 05 Wrz 2012 21:51 
Awatar użytkownika

srebrny
usurper napisał(a):
Hej

Czasu jeszcze dużo, ale zapytam.
W maju lecę z Lufthansą na Maltę WRO-MUC-MLA.

13:10 So Strachowice(WRO)
(Wrocław, Polska)
14:30 So Franz Josef Strauss(MUC), Terminal 2
(Monachium, Niemcy)
15:15 So Franz Josef Strauss(MUC), Terminal 2
(Monachium, Niemcy)
17:30 So Luqa(MLA)
(Malta, Malta)

Niby ten sam terminal, ale z tego co wiem MUC to duże lotnisko, a na przesiadkę tylko 45 minut. Starczy?

Dzięki.
K.

parę podstron temu pisałem o Monachium, rzuć okiem
 Profil Relacje PM off  

#472 PostWysłany: 05 Wrz 2012 23:55 

rw30 napisał(a):
n1Lisu napisał(a):

przede wszystkim nie podałeś czy lecisz z bagażem rejestrowanym czy nie, jeśli nie to GWARANTUJE CI że w te 2 godziny to byś się zdążył 3x w Madrycie przesiąść, zwłaszcza że nie ma potrzeby przechodzenia tam ponownie przez security check

jeśli lecisz z dużą walizką to odpuść sobie

Dziękuje dużo mi pomogłeś tą odpowiedzią potrzebowałem właśnie zdania Kogoś kto już był w Madrycie dzięki ;)
 Profil Relacje PM off  

#473 PostWysłany: 06 Wrz 2012 11:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
Mam przesiadke w Oslo Rygge 45min miedzy lotami, bagaz oczywiscie tylko podreczny. Wiem ze jesli nie ma opoznienia wylotu, ryanair dolatuje z mojego lotniska do Oslo 20min przed czasem, czyli teoretycznie mam 1h05min, wiec jak na to lotnisko duuuzo. Pytanie brzmi: jaki minimalny czas sobie dac? Czyli np jesli pierwszy lot bylby opozniony 0.5h to leciec? No i do ktorego momentu moge zrezygnowac z lotu, powiedzmy ze mine juz kontrole dokumentow przy gate, ale potem przetrzymaja nas w korytarzu np 20min, moge jeszcze sie wrocic?

Ponowie pytanie, bo sprawa dosc pilna. Jaki minimalny czas dac sobie na przesiadke na Rygge? Pamietam ze wysiada sie na dole, schodkami na gore do odprawy, w godzinach porannych praktycznie nie bylo tam ludzi. Jak to wyglada ok godz 13? Zawsze moge wrocic do domu i odpuscic wycieczke, natomiast wolalabym nie utknac w Rygge.

#474 PostWysłany: 14 Wrz 2012 13:56 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
8 grudnia:
z Paryż Beauvais do Oslo (Rygge) 13:25-15:15
z Oslo (Rygge) do Gdańsk 16:05-17:30

Mogę ryzykować?
I jeszcze pytanie o cenę, bo Oslo-Gdańsk jest za 15zł, więc OK, ale Paryż-Oslo za 16€ i to już mniej OK-myślicie, że stanieje?
 Profil Relacje PM off  

#475 PostWysłany: 14 Wrz 2012 15:21 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
codriver napisał(a):
8 grudnia:
z Paryż Beauvais do Oslo (Rygge) 13:25-15:15
z Oslo (Rygge) do Gdańsk 16:05-17:30

Mogę ryzykować?
I jeszcze pytanie o cenę, bo Oslo-Gdańsk jest za 15zł, więc OK, ale Paryż-Oslo za 16€ i to już mniej OK-myślicie, że stanieje?

Jest cena promocyjna wiec raczej taniej nie będzie. Rozumiem że powrót dzień szybciej jest nie możliwy? Bo jest bezpośredni BVA-GDN za 10 euro z XC, więc może jakiś awaryjny lot kupić z tego oslo. Kiblowato to wyglada bo tylko KRK jest pozniej ;( za 49 nok.

#476 PostWysłany: 14 Wrz 2012 20:26 

Mam pytanie odnośnie mojej bliskiej podróży z Warszawy do Limy. Będę miał 2 przesiadki:
1. Londyn Heathrow
Przylot: 16.50 terminal 1 (LOT)
Odlot: 18.40 terminal 5 (British Airways)
2. Madryt Barajas
Przylot: 22.10 terminal 4s (British Airways)
Odlot: 0.45 terminal 4s (Iberia)

Najbardziej obawiam się przesiadki na Heathrow. Czy niecałe 2 godziny wystarczą na tą przesiadkę? :?
Mam nadzieję, że wszystkie 3 karty pokładowe dostanę już na Okęciu. :roll:
Dodam, że wszystkie loty są na jednej rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#477 PostWysłany: 14 Wrz 2012 21:25 

Loty: 58
Kilometry: 98 553
Krajów: 9 / 4.2%
Jesteś pewien, że lot z Heathrow przylatuje do Madrytu na terminal 4S?
Zazwyczaj loty europejskie przylatują na terminal 4 i żeby dostać się na 4S trzeba podjechać metrem.
No ale mogę się mylić. W każdym razie w Madrycie czasu powinno ci spokojnie wystarczyć nawet po przemieszczeniu się z 4 na 4S.
 Profil Relacje PM off  

#478 PostWysłany: 16 Wrz 2012 14:46 

niebieski
Mam w styczniu lot z Bari do Budapesztu (planowany przylot do BUD 15:10) a o 16:05 odlot z Budapesztu do Modlina. To tylko 55min, co prawda lecę tylko z bagażem podręcznym ale i tak wydaje mi się, że to hardcore. Obydwa loty Wizzair. Czy ktoś podpowie na ile realne jest zdążenie z jednego lotu na drugi?
 Profil Relacje PM off  

#479 PostWysłany: 16 Wrz 2012 20:26 

Loty: 351
Kilometry: 728 318
Krajów: 43 / 20.1%
kredka napisał(a):
Jesteś pewien, że lot z Heathrow przylatuje do Madrytu na terminal 4S?
Zazwyczaj loty europejskie przylatują na terminal 4 i żeby dostać się na 4S trzeba podjechać metrem.
No ale mogę się mylić. W każdym razie w Madrycie czasu powinno ci spokojnie wystarczyć nawet po przemieszczeniu się z 4 na 4S.

Tak, przylatuje na T4 na pewno. Spokojnie wystarczy 30-40 minut na dojechanie kolejką wewnątrz terminali na T4S.

#480 PostWysłany: 19 Wrz 2012 08:29 

Loty: 61
Kilometry: 117 778
Krajów: 20 / 9.4%
Witam, 18 listopada przylatuję do Warszawy planowo z Zurychu o 19:10. Lot do Katowic jest o 20. Czy zdążę się przesiąść? Podróż na dwóch różnych biletach
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 91  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości