Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 91  Następna
Autor Wiadomość
#441 PostWysłany: 27 Sie 2012 13:14 
Awatar użytkownika

srebrny
to w takim razie nie mam pojęcia :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#442 PostWysłany: 27 Sie 2012 18:22 

Ludzie, ja nie rozumiem jakiej odpowiedzi oczekujecie. Przeciez nawet na najwiekszym lotnisku godzina czasu wystarczy na przesiadke. Natomiast nikt nigdy nie zagwarantuje nikomu, ze samolot sie nie spozni. Teraz latem, przy dobrych warunkach nie ma problemu, ale jesienia, zima czy wiosna, opoznienia na lowcostowych lotniskach z powodu np. porannej mgly to rzecz dosyc czesta, potem taki samolot przez caly dzien wszedzie jest opozniony. Rozumiem, ze nie mowimy o przypadkach, kiedy ma sie przesiadke/przesiadki w ramach jednego biletu, bo wowczas zawsze mamy zapewniony inny samolot czy hotel. W przypadku lowcostowych biletow laczonych zawsze istnieje ryzyko, a czy ktos je podejmie czy nie, to juz zalezy od kupujacego bilety. Ja sama nie lubie takiego ryzyka.
 Profil Relacje PM off  

#443 PostWysłany: 27 Sie 2012 19:12 

niebieski
Mateusz napisał(a):
...
Czy 1:50 wystarczy na przesiadkę lotu Alitalia na Ryanair o godzinie 19? Jak wygląda taka sytuacja na lotnisku. Mogę lecieć w sumie tylko z podręcznym...

już to kiedyś gdzieś pisałem ale powtórzę: no wyobraź sobie, że ja Cię zapewnię, że 10 min Ci wystarczy, Ty lecisz, tracisz samolot następny(powodów mogą być miliony...) a że tego nie przewidziałeś(dałeś za mały odstęp czasu między lotami) to tylko i włącznie Twoja wina. luknij sobie ile kosztują bilety na samolot na tej samej trasie tak jak chciałbyś tam lecieć dziś i sam sobie odpowiedz czy 1:50 czy nawet 3 Ci wystarczą... :geek: )
 Profil Relacje PM off  

#444 PostWysłany: 27 Sie 2012 19:32 

Mateusz napisał(a):
Hej,

Czy 1:50 wystarczy na przesiadkę lotu Alitalia na Ryanair o godzinie 19? Jak wygląda taka sytuacja na lotnisku. Mogę lecieć w sumie tylko z podręcznym.

Pozdrawiam
M.

Po pierwsze sprawdź na którym terminalu ląduje aitalia, skąd leci ryanair. To jest dość duże lotnisko, pzejście pomiędzy terminalami może trochę zająć.

Po drugie ryanair większość lotów wykonuje z campino, sprawdź czy na pewno FCO, bo "Rzym" nie zawsze musi być ten sam "Rzym"

Po trzecie: uważam że to dużo czasu, nawet jakbyś miał przejść między najbardziej odległymi terminalami, ale podpisuje ise pod tym co napisał Hetman, nikt Tobie nic nie zagwarantuje, lecisz na własne ryzyko ;)
 Profil Relacje PM off  

#445 PostWysłany: 27 Sie 2012 23:26 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Mam pytanie, otóż lecę Poznań - Monachium - Genewa - Rzym - Tokio.

W Genewie ląduję o 16.00. Samolot do Rzymu mam o 18.

Mam zatem w Genewie 2 godziny na przesiadkę. Odcinek Rzym - Tokio mam Alitalią. Muszę więc odebrać bagaż rejestrowany, przejść kontrolę paszportową i nadać bagaż.

Myślicie, że (przy założeniu, że lądowanie będzie punktualnie) nie będzie problemu, aby się wyrobić? Macie doświadczenie jak wygląda kontrola paszportowa w Szwajcarii? Są osobne przejścia dla obywateli UE?

Dzięki za wszelkie informacje :)

davidiacus
 Profil Relacje PM off  

#446 PostWysłany: 28 Sie 2012 00:11 

Szwajcaria nie jest w Unii Europejskiej ani EOG więc takowych przejść raczej nie ma.
Ale jest w Schengen ;)

Ostatnio edytowany przez Pacjonek, 28 Sie 2012 09:20, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#447 PostWysłany: 28 Sie 2012 07:32 

Zdarza mi sie przesiadac czasem w Zurychu i mam wrazenie ze sa takie przejscia, ale to przeciez niczego nie zmienia jesli chodzi o czas.
 Profil Relacje PM off  

#448 PostWysłany: 28 Sie 2012 09:52 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Niezupełnie. Jeśli są przejścia osobne dla osób ze strefy Schengen to jest szansa, że będzie mniejsza kolejka. Mimo wszystko sądzicie, że nie będzie problemu z przesiadką :)?

pozdrawiam

davidiacus
 Profil Relacje PM off  

#449 PostWysłany: 28 Sie 2012 13:19 

Nawet jesli bedzie nieznaczne opoznienie to i tak zdazysz sie ponudzic na lotnisku. Bez paniki.
 Profil Relacje PM off  

#450 PostWysłany: 29 Sie 2012 15:24 

Pytanie nie stricte o przesiadkę. Pierwszy raz będę leciał z Modlina. W piątek o 8:05 mam wylot. Pociąg natomiast rzekomo ma być tam o 7:07 + pare minut autobusem do lotniska. Te 45-50min wystarczy na kontrole i odprawę tylko z bagażem podręcznym?

Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#451 PostWysłany: 29 Sie 2012 15:56 
Awatar użytkownika

HON fly4free
kotogalaxy napisał(a):
Pytanie nie stricte o przesiadkę. Pierwszy raz będę leciał z Modlina. W piątek o 8:05 mam wylot. Pociąg natomiast rzekomo ma być tam o 7:07 + pare minut autobusem do lotniska. Te 45-50min wystarczy na kontrole i odprawę tylko z bagażem podręcznym?

Pozdrawiam!

Wystarczy Ci nawet 30 minut po jednym warunkiem, że pociąg się nie spóźni. A tego nikt Ci tutaj nie zagwarantuje...
 Profil Relacje PM off  

#452 PostWysłany: 29 Sie 2012 16:25 

Autobus ze stacji jedzie jakies 10-12minut, ale do tego nalezy doliczyc jeszcze troche czasu na to az autobus zechce ruszyc. Autobusy jezdza co 20min wiec moim zdaniem to troche ryzykowne. Niestety autobusy nie sa zsynchronizowane z przyjazdem kolejki czy przylotem samolotu..
 Profil Relacje PM off  

#453 PostWysłany: 29 Sie 2012 18:06 

O 5:00 powinienem być w Warszawie, sęk w tym że z tego co widzę najbliższy pociąg do Modlina jest z Cetralnego o 6:18. Prawie godzina przerwy... Jest szansa, żeby dostać się jakoś szybciej? Taksówka byłaby pewnie najpewniejsza, ale jakieś autobusy chyba też są, tylko czy się czasowo jakos zgra fajnie?
 Profil Relacje PM off  

#454 PostWysłany: 29 Sie 2012 18:20 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
O 5:38 jest pociąg z Gdańskiej do Modlina. Na dworzec Gdański możesz dojechać np. metrem.
 Profil Relacje PM off  

#455 PostWysłany: 02 Wrz 2012 23:54 

Loty: 41
Kilometry: 73 062
Krajów: 11 / 5.1%
Zbanowany
niebieski
witam na forum i od razu mam pytanie do doświadczonych pasażerów: lecę wizzairem z Belgradu do Brukseli charleroi i stamtąd do Wrocławia ryanem. przylot z Belgradu planowo o 15 10, wylot do Wrocławia 17 05, starczy czasu na przesiadkę? bagaż podręczny. dzięki za wszelkie informacje.
 Profil Relacje PM off  

#456 PostWysłany: 03 Wrz 2012 02:50 

niebieski
JaPiszęAWyCzytacie! napisał(a):
witam na forum i od razu mam pytanie do doświadczonych pasażerów: lecę wizzairem z Belgradu do Brukseli charleroi i stamtąd do Wrocławia ryanem. przylot z Belgradu planowo o 15 10, wylot do Wrocławia 17 05, starczy czasu na przesiadkę? bagaż podręczny. dzięki za wszelkie informacje.

nie tak bardzo doświadczony ale, jak sądzę, myślący pasażer Ci odpowiada(jak byś lukną stronę wcześniej to byś widział):

już to kiedyś gdzieś pisałem ale powtórzę: no wyobraź sobie, że ja Cię zapewnię, że 10 min Ci wystarczy, Ty lecisz, tracisz samolot następny(powodów mogą być miliony...) a że tego nie przewidziałeś(dałeś za mały odstęp czasu między lotami) to tylko i włącznie Twoja wina. luknij sobie ile kosztują bilety na samolot na tej samej trasie tak jak chciałbyś tam lecieć dziś i sam sobie odpowiedz czy 1:50 czy nawet 3 Ci wystarczą... :geek: )
 Profil Relacje PM off  

#457 PostWysłany: 03 Wrz 2012 09:14 
Awatar użytkownika

srebrny
Hetman napisał(a):

nie tak bardzo doświadczony ale, jak sądzę, myślący pasażer Ci odpowiada(jak byś lukną stronę wcześniej to byś widział):

no offense ale mam wrażenie że nie załapałeś idei tego wątku

napisze Ci krotko: nie filozofuj tyle, jak byles na lotnisku to podaj kolesiowi info, jak nie byles to oszczędź proszę bazę danych tego serwisu

tu nie o filozofie chodzi w tym wątku, tu ludzie w większości są dorośli i zdają sobie sprawę co i jak
 Profil Relacje PM off  

#458 PostWysłany: 03 Wrz 2012 11:52 

niebieski
rw30 napisał(a):
Hetman napisał(a):
witam na forum....

nie tak bardzo doświadczony ale...

no offense ale mam wrażenie że nie załapałeś idei tego wątku
napisze Ci krotko: nie filozofuj tyle, jak byles na lotnisku to podaj kolesiowi info, jak nie byles to oszczędź proszę bazę danych tego serwisu
tu nie o filozofie chodzi w tym wątku, tu ludzie w większości są dorośli i zdają sobie sprawę co i jak

tzn jakie info mam podać? gdzie sa lotniska gdzie miedzy terminalami idziesz ponad godzinę? pytania tego typy są daleko nierozsądne a przecież ja tylko dobrze radze!

to że ludzie są dorośli niczego nie przesadza... a brak wyobraźni może pokrzyżować plany
 Profil Relacje PM off  

#459 PostWysłany: 03 Wrz 2012 12:10 

Loty: 41
Kilometry: 73 062
Krajów: 11 / 5.1%
Zbanowany
niebieski
ewidentnie nie zrozumiałeś pytania, nie obchodzą mnie inne lotniska tylko to konkretne ( CRL ) i pytanie zadałem właśnie odnośnie tylko tego lotniska bo tu mam przylot i wylot, do osób, które "miały z nim do czynienia" było kierowane to pytanie.
na charleroi idzie się między terminalami "ponad godzinę"?

jeśli coś pokrzyżuje plany dopiero wtedy będę się martwił i nie wmawiaj mi proszę braku wyobraźni, jeśli nie wiesz jak to jest w brukseli posta po prostu nie musiałeś pisać
 Profil Relacje PM off  

#460 PostWysłany: 03 Wrz 2012 12:45 

niebieski
ewidentnie nie zrozumiałeś pytania, nie obchodzą mnie inne lotniska tylko to konkretne ( CRL ) i pytanie zadałem właśnie odnośnie tylko tego lotniska bo tu mam przylot i wylot, do osób, które "miały z nim do czynienia" było kierowane to pytanie.
na charleroi idzie się między terminalami "ponad godzinę"?

jeśli coś pokrzyżuje plany dopiero wtedy będę się martwił i nie wmawiaj mi proszę braku wyobraźni, jeśli nie wiesz jak to jest w brukseli posta po prostu nie musiałeś pisać

oczywiście, ze nie musiałem pisać! tak samo jak Ty! w końcu jeśli nie idzie sie ponad godzinę to czego sie tam spodziewasz? że wizy będą sprawdzać?!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 91  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości