Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 91  Następna
Autor Wiadomość
#421 PostWysłany: 01 Sie 2012 17:03 
Awatar użytkownika

niebieski
A ja uwazam ze jesli ktos zadaje takie pytanie to powinien po tej plycie troche pobiegac, moze straz lotniska mu wytlumaczy jak sie przesiadac ;)

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#422 PostWysłany: 01 Sie 2012 17:55 

Przylot do Oslo Rygge 12.30 wylot z Oslo Rygge 13.50.
Da rade?
dla mnie mega stres ze jak sie opozni pierwszy lot to cala reszta, zabookowane hotele i poskladana wycieczka sie wali. chyba nie na moje nerwy.
 Profil Relacje PM off  

#423 PostWysłany: 01 Sie 2012 18:31 
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 703 614
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
1,20 h na tym lotnisku to mega duzo czasu. ale oczywiscie zawsze trzeba brac poprawke na mozliwosc opoznien lotow :-(

#424 PostWysłany: 02 Sie 2012 14:35 

Hej, czy ma ktoś może mapkę lotniska w Bergamo? Google wypluwa jakieś bzdury, a translator z włoskiego przechodzi sam siebie i jeszcze bardziej gmatwa sprawę.
Rozumiem, że lotnisko jest małe, ale przy mojej przesiadce liczy się każda minuta :/
 Profil Relacje PM off  

#425 PostWysłany: 02 Sie 2012 14:50 
Awatar użytkownika

srebrny
mapka lotniska w Bergamo

Uploaded with ImageShack.us

copyRights by jeden z uzytkownikow tego forum, mysle ze nie ma nic przeciwko !
 Profil Relacje PM off  

#426 PostWysłany: 04 Sie 2012 18:40 

Ostatnio kupiłem bilet Poznań-Rygge (1 PLN) i Rygge-Modlin (16 NOK). Wylot w piątek (10:45-12:30, 12:55-14:45). Z rozkładu lotów lotniska wynika, że te loty obsługuje ten sam samolot Ryanaira.

Parę razy przelatywałem przez Rygge, ale nigdy nie z tak małym zapasem czasu. Wiem, że opóźnienie mi nie grozi, ale zastanawiam się czy nie będę miał problemów z przesiadką?

Wiem że strefa przylotów jest oddzielona od odlotów, więc będę musiał przejść przez security (ostatnio jak leciałem z Corfu to nawet była obowiązkowa dla wszystkich kontrola bagażu po przylocie). Normalnie samolot i tak potrzebuje 10-15 min po wyjściu pasażerów na przygotowanie do następnego lotu, więc teoretycznie powinienem zdążyć przejść przez security.

To co mnie zastanawia, bo już w zasadzie nie pamiętam, to czy zdarza się że zaczynają boarding na lotnisku w Rygge zanim samolot jest gotów na przyjęcie pasażerów (np. wpuszczając ich na płytę lotniska (jak w Budapeszcie) czy na korytarz prowadzący na zewnątrz (jak w Charleroi czy Wrocławiu). Bo autobus na Rygge chyba mi nie grozi?

Boję się że po prostu mogą zakończyć boarding zanim dotrę do gate'u, choć w sumie nim nie zamkną drzwi samolotu, to i tak powinienem się dostać na pokład? Teoretycznie powinienem mieć minimum 20 min na dotarcie de gate'u po opuszczeniu samolotu.

Czy ktoś kiedyś próbował tak lecieć?

#427 PostWysłany: 14 Sie 2012 18:56 

Witam, planuję zakupić lot z Berlina do Brazylii z przesiadką w Madrycie. Problem w tym, że planowo w Madrycie mam być o 10:35, a już o 12:15 mam kolejny lot. Czy 1h 40 min. wystarczy, by się ze wszystkim wyrobić na lotnisku?

Interesuje mnie też jak wygląda kwestia bagażu rejestrowanego? Czy będę musiała odebrać walizkę i na nowo ją rejestrować, czy mój bagaż od razu zostanie przewieziony do innego samolotu?

Bardzo proszę o odpowiedź! :)
 Profil Relacje PM off  

#428 PostWysłany: 15 Sie 2012 02:38 

Nana napisał(a):
Witam, planuję zakupić lot z Berlina do Brazylii z przesiadką w Madrycie. Problem w tym, że planowo w Madrycie mam być o 10:35, a już o 12:15 mam kolejny lot. Czy 1h 40 min. wystarczy, by się ze wszystkim wyrobić na lotnisku?

Interesuje mnie też jak wygląda kwestia bagażu rejestrowanego? Czy będę musiała odebrać walizkę i na nowo ją rejestrować, czy mój bagaż od razu zostanie przewieziony do innego samolotu?

Bardzo proszę o odpowiedź! :)

To loty łączone na jednej rezerwacji? Jak tak, to nie masz się czym martwić. Bagaż jest przekazywany automatycznie do samolotu docelowego, a ewentualne opóźnienia cię nie obchodzą.

Jeśli zaś to różni przewoźnicy, np. Ryanair do Madrytu i Iberia do Brazylii, to jest to dość nieciekawa sytuacja, bo trzeba odebrać bagaż i zdążyć na check-in, a podróż między Terminalem 1 i 4 to w sumie wielka wyprawa.

#429 PostWysłany: 15 Sie 2012 19:23 

To loty na jednej rezerwacji, oba z tym samym przewoźnikiem - Iberią.
Cieszę się,że nie będzie z tym żadnych problemów. :)

Dzięki za odpowiedź! :)
 Profil Relacje PM off  

#430 PostWysłany: 20 Sie 2012 22:32 

To ja zadam pytanie trochę podobne do wcześniejszego, jakie macie doświadczenia z przesiadkami na lotniskach we Frankfurcie i Monachium. Raz mam 1h a z powrotem 1,20h na przesiadkę.
Czy te lotniska są duże (może głupie pytanie, bo pewnie są) chodzi o to czy będę miała daleko do przejścia i czy łatwo znaleźć ten drugi samolot, jest jakieś połączenie między halami odlotów i przylotów i w ogóle jak to tam wygląda.

Dodam że oba loty na Lufthansą na jednym bilecie.
 Profil Relacje PM off  

#431 PostWysłany: 20 Sie 2012 23:23 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 11.7%
złoty
dominka napisał(a):
To ja zadam pytanie trochę podobne do wcześniejszego, jakie macie doświadczenia z przesiadkami na lotniskach we Frankfurcie i Monachium. Raz mam 1h a z powrotem 1,20h na przesiadkę.
Czy te lotniska są duże (może głupie pytanie, bo pewnie są) chodzi o to czy będę miała daleko do przejścia i czy łatwo znaleźć ten drugi samolot, jest jakieś połączenie między halami odlotów i przylotów i w ogóle jak to tam wygląda.

Pytasz tak ogólnie, ze nikt ci nie odpowie. Lotnisk we Frankfurcie jest ogromne i można iść bliziutko a można zmieniać terminal...
Godzina spokojnie wystarczy. Piszesz, że masz bilet Lufthansy więc wszystko odbędzie się z jednego (1) terminalu. W Monachium nie więc się nie wypowiadam ale sądzę, ze jest podobnie.

#432 PostWysłany: 21 Sie 2012 00:13 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Przesiadki w Monachium to bajka, jedno z najlepiej pod tym względem zorganizowanych lotnisk na świecie.
We Frankfurcie z reguły są spore dystanse do pokonania na piechotę dłuuuugimi korytarzami, ale to też zależy jak się trafi bo można mieć drugi lot z tej samej bramki z której się właśnie wysiadło po pierwszym locie. Mimo wszystko lotnisko jest dobrze oznaczone więc ze znalezieniem właściwej bramki nie będzie problemu.
 Profil Relacje PM off  

#433 PostWysłany: 21 Sie 2012 08:36 

Godzina wystarczy, nawet zmieniajac terminal. We Frankfurcie zdazaja sie ogromne kolejki przy przesiadkach i zmianie terminalu, ale ostatnio zauwazylam poprawe. Jest zawsze mnostwo stanowisk do dyspozycji i wszystko idzie dosyc szybko. To jedne z lepiej oznakowanych i zorganizowanych lotnisk wiec nie ma obaw.
 Profil Relacje PM off  

#434 PostWysłany: 21 Sie 2012 09:14 
Awatar użytkownika

srebrny
dominka napisał(a):

szanse zebys nie zdazyla sa naprawde niewielkie

w razie czego podstawiaja specjalnie dla Ciebie specjalny maly busik, ktorym wioza Cie prosto z jednego samolotu do drugiego
 Profil Relacje PM off  

#435 PostWysłany: 21 Sie 2012 14:30 

niebieski
Paryż BVA przylot 18,00 z PMI Ryan - wylot 20,05 do WRO Ryan, czy spokojnie wystarczą te 2 godziny na przesiadkę ? Będę z rodziną i nie chciałbym się stresować :)
 Profil Relacje PM off  

#436 PostWysłany: 21 Sie 2012 20:31 

Czy ktoś z Was zna dokładniej zna to lotnisko? Zastanawiam się, czy 1h10min na przesiadkę z jednego Ryanaira do drugiego jest realnym założeniem (oczywiście tylko z bagażem podręcznym). Samo lotnisko jest dosyć rozległe, ale Ryanair pewnie operuje z jednego terminala, dodatkowo z tego co pamiętam jest tam możliwość tranzytu ze strefy przylotów do hali odlotów bez przejścia przez bramki - czy ktoś może to potwierdzić? Wydaje mi się, że widzialem oznaczenia Transit, Flight Connections czy coś takiego...
 Profil Relacje PM off  

#437 PostWysłany: 22 Sie 2012 05:10 

To nie jest duże lotnisko, więc jeśli nie spóźni się pierwszy lot to spokojnie zdążysz ;)
 Profil Relacje PM off  

#438 PostWysłany: 22 Sie 2012 11:12 
Awatar użytkownika

Loty: 189
Kilometry: 307 053
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
Nie wiem czy zdążysz, bo to zalezy od pierwszego lotu. Jak będzie konkretna obsuwa, to plan pójdzie w czapkę.
Transfer jest możliwy, korzystałem rok temu na lotach U2. Wjeżdżasz schodami ruchomymi na piętro, i jesteś od razu w hali odlotów.

#439 PostWysłany: 22 Sie 2012 11:57 

Pamiętaj, że to są Włochy i schody mogą przyjechać 15min po wylądowaniu bo obsługa akurat miała interesującą rozmowę ;).

#440 PostWysłany: 27 Sie 2012 13:02 
Awatar użytkownika

srebrny
Mateusz napisał(a):
Hej,

Czy 1:50 wystarczy na przesiadkę lotu Alitalia na Ryanair o godzinie 19? Jak wygląda taka sytuacja na lotnisku. Mogę lecieć w sumie tylko z podręcznym.

Pozdrawiam
M.

sporo zależy od tego, na jakim lotnisku ma miejsce owa przesiadka
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 91  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości