Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 101 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 26 Cze 2012 23:44 
Awatar użytkownika

Loty: 3
Kilometry: 2 732
Krajów: 3 / 1.4%
Informacja dla tych, którzy są w potrzebie alternatywnych połączeń

Wenecja i Warszawa są połączone przez linie włoskiej firmy Air One http://flyairone.com/, jeden bilet można znaleźć za 55 euro

Inną opcją jest lot Wenice (Treviso) - Lwów z Wizz Air Ukraina, bilety rozpoczyna się od 40 EUR w przypadku podróży na jesień 2012

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#82 PostWysłany: 27 Cze 2012 11:34 

Jacaranda napisał(a):
Informacja dla tych, którzy są w potrzebie alternatywnych połączeń

Wenecja i Warszawa są połączone przez linie włoskiej firmy Air One http://flyairone.com/, jeden bilet można znaleźć za 55 euro

Inną opcją jest lot Wenice (Treviso) - Lwów z Wizz Air Ukraina, bilety rozpoczyna się od 40 EUR w przypadku podróży na jesień 2012

Mozna tez leciec z Wroclawia do Wenecji z RyanAir. Ja kupowalam bilety za 50 zł.
Wczoraj dostalam pelny zwrot kosztow od volotea.
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 27 Cze 2012 15:18 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 41 / 19.2%
Właśnie dostałem zwrot za bilet na 22.09.2012 lot w jedną stronę 2 osoby.
Jako że znalazłem inną wycieczkę, olewam ich po całości :)

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 27 Cze 2012 15:59 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Krajów: 2 / 0.9%
@ wntl, prosiłeś ich o zwrot? Jeśli nie to bym z ULC się kontaktował.
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 27 Cze 2012 16:04 

ja miałam zarezerwowany lot na 28 lipca niestety przysłali mi maila, ze lot został odwołany, a tym samym należy mi się zwrot pieniędzy.
minęły już prawie 2 tygodnie a pieniędzy nadal nie ma na koncie.
jak długo czekaliście na zwrot???a może powinnam napisac do nich maila??
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 28 Cze 2012 15:09 

Dzisiaj dostałam zwrot za bilet.dobrze, ze chociaz pieniądze oddali :)
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 28 Cze 2012 22:37 

Również dostałam dzisiaj zwrot za bilety Kraków Wenecja 16.07-23.07 - nawet zarobiłam 20 zł na różnicach kursowych. Do mnie nie dzwonili, al wysłałam im kilka mejli (nie na każdy odpowiadali) . Teraz będę ich gnębić o zwrot kasy za lot z Wenecji do Kalabrii może oddadzą kasę :) Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 03 Lip 2012 07:53 

niebieski
Przepraszam, że się wtrącam w pozornie nieswoją sprawę, ale powiedzcie mi ludzie, z czego tu się tak cieszyć? Właśnie przez to, że zadawala Was po prostu zwrot pieniędzy, linie lotnicze traktują nas (Was, ale i mnie, dlatego to piszę) tak jak traktują. Każdego dnia, z każdego miasta Polski można dolecieć do Wenecji chociażby Lufthansą. Dlaczego nie podejmujecie (lub nie wszyscy podejmujecie) walki o swoje prawa? Jest rozporządzenie, jest prawo, trzeba konsekwentnie żądać jego przestrzegania odwołując się do odpowiednich instytucji (ULC, straszenie sądem nie wydaje mi się żadną przesadą). Za takie niedopełnienie swoich obowiązków wobec pasażerów linia powinna beknąć zdrowo, a Wy (z całym szacunkiem i bez wytykania palcem) cieszycie się z zarobienia paru złotych na różnicach kursowych...

#89 PostWysłany: 03 Lip 2012 20:00 

shiver napisał(a):
Przepraszam, że się wtrącam w pozornie nieswoją sprawę, ale powiedzcie mi ludzie, z czego tu się tak cieszyć? Właśnie przez to, że zadawala Was po prostu zwrot pieniędzy, linie lotnicze traktują nas (Was, ale i mnie, dlatego to piszę) tak jak traktują. Każdego dnia, z każdego miasta Polski można dolecieć do Wenecji chociażby Lufthansą. Dlaczego nie podejmujecie (lub nie wszyscy podejmujecie) walki o swoje prawa? Jest rozporządzenie, jest prawo, trzeba konsekwentnie żądać jego przestrzegania odwołując się do odpowiednich instytucji (ULC, straszenie sądem nie wydaje mi się żadną przesadą). Za takie niedopełnienie swoich obowiązków wobec pasażerów linia powinna beknąć zdrowo, a Wy (z całym szacunkiem i bez wytykania palcem) cieszycie się z zarobienia paru złotych na różnicach kursowych...

Ja sie absolutnie nie ciesze z tego co sie stało. Zostałam wywalona z dwoch samolotow ( mimo ze jeden odleci), i na pewno tego tak nie zostawię- ze zwrócili kase i jest fajnie. Tylko ze nie moglam ryzykowac i liczyc na nich w sprawie szukania dla mnie lotu. Ja wiem ze oni maja taki obowiazek, ale jesli ja mam leciec z dziecmi za kilka/kilkanascie dni, mam zaplacony dom we Wloszech itd, to wole sama kupic bilet i miec pewnosc ze tam dolece w odpowiednim dniu. Kontakt z Volotea jest bardzo trudny, nie odpisuja na maile a telefony kosztuja na prawde duzo ( z powodu slabej znajomosci jezyka przez ich pracownikow rozmowy trwaja min kilkanascie minut, a numer jest hiszpanski) i dlatego sama znalazlam i kupilam nowe bilety.
Chcialabym zeby to bylo takie proste. Pisze do nich i oni w dwa dni wysylaja mi nowe bilety na dany dzien....
Prawo prawem ale ja chce jechac na wakacje!
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 04 Lip 2012 17:46 

Tym razem moja kolezanka ma problem z liniami volotea. Kupila bilety na 14 lipca, powrot 21 lipca. Powrot anulowali juz dawno, ale kasa wplynela na jej konto dopiero kilka dni temu. Wplynela cala kwota (cena dwoch biletow!) nie dostala zadnej informacji na maila o anulowaniu rezerwacji z 14, lot ma sie odbyc.
Co teraz zrobic? Pisala juz kilkakrotnie maile na customer.care ale nikt nie raczyl jej odpisac.
Jesli okaze sie ze jej bilet z 14 go tez jest anulowany, to powinna sie ubiegac o odszkodowanie 250 euro. Ale jak to zrobic jesli nie ma z nimi kontaktu? Maila mozna sobie wysylac, oni nie odpisuja.
Jak to sie zalatwia??
Skarge wedlug urzedu lootnictwa cywilnego mozna zlozyc dopiero po wyczerpaniu procedury reklamacyjnej u przewoźnika. Jak to zrobic gdy oni nie odpisuja? Nie kazdy ma mozliwosc dzwonic do nich kilka razy na hiszpanski numer i za kazda rozmowe placic po 40 -50 zlotych.
Prosze o pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 05 Lip 2012 13:03 

Dzis moja kolezanka zadzwoniła do nich i okazało sie ze anulowano jej bilet, utrzymują ze ja poinformowali ( co jest kłamstwem) a anulowali rezerwacje, poniewaz wplynela do nich prosba o zwrot pieniedzy (to tez nie jest prawda).
Co teraz ?
Nie chca slyszec o odszkodowaniu ( raz odlozyli sluchawke!!!) uwazaja ze anolwali rezerwacje na jej prosbe i poinformowali ja o tym na 20 dni przed data odlotu.
To sa same klamstwa! Jesli sama by tam dzis nie zadzwonila nie wiedziala by nawet o anulowaniu jej biletu!!! To sa jakies jaja!
Czy to moze skonczyc sie pozytywnie w ogole? To jest oszustwo i nie wiem co z tym da sie zrobic... Na sądy trzeba miec duzo czasu i pieniedzy ...
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 05 Lip 2012 13:16 

niebieski
- Ciężar dowodowy o poinformowaniu lub nie klienta spoczywa na linii lotniczej.
- Na odpowiedź na reklamację linia ma 30 dni. Brak odpowiedzi oznacza pozytywne rozpatrzenie reklamacji i na to można się powołać pisząc skargę do ULC. Także tutaj cieżar dowodowy spoczywa na linii.

Nie przejmować się.
Reklamować.
Pisać skargę do ULC po 30 dniach.

Osobiście (sytuacja mnie nie dotknęła) chyba bym zaryzykował i kupił za 800-1000 zł najtańszy możliwy dolot Lufą czy czymkolwiek innym w danym dniu i dodatkowo w postępowaniu reklamacyjnym żądał zwrotu kosztów biletu + nałożenia dotkliwej kary za brak wywiązania się.

Nie mają co odpowiedzieć to rzuacają słuchawką. Biedni Ci w Call Center co mają zrobić... dostali zadanie nie do wykonania.

#93 PostWysłany: 06 Lip 2012 09:29 

shiver napisał(a):
- Ciężar dowodowy o poinformowaniu lub nie klienta spoczywa na linii lotniczej.
- Na odpowiedź na reklamację linia ma 30 dni. Brak odpowiedzi oznacza pozytywne rozpatrzenie reklamacji i na to można się powołać pisząc skargę do ULC. Także tutaj cieżar dowodowy spoczywa na linii.

Nie przejmować się.
Reklamować.
Pisać skargę do ULC po 30 dniach.

Osobiście (sytuacja mnie nie dotknęła) chyba bym zaryzykował i kupił za 800-1000 zł najtańszy możliwy dolot Lufą czy czymkolwiek innym w danym dniu i dodatkowo w postępowaniu reklamacyjnym żądał zwrotu kosztów biletu + nałożenia dotkliwej kary za brak wywiązania się.

Nie mają co odpowiedzieć to rzuacają słuchawką. Biedni Ci w Call Center co mają zrobić... dostali zadanie nie do wykonania.

dzieki za odpowiedz.
tak zrobie.
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 13 Lip 2012 06:34 

Witam wszystkich,

Poniekąd kontynuuję temat, ale wymaga odświeżenia. Kupiłem loty Voloteą do Wenecji z Krakowa na 16.07 i powrót 21.07. Jakiś czas temu dostałem maila z customer care z kilkoma informacjami. Między innymi, że kasują lot powrotny i należy mi się z tego tytułu zwrot kasy. Na maila odpowiedziałem z różnymi pytaniami, jednak nie napisali kiedy kasę mi zwrócą. Do tej pory jej nie ma. Ale mniejsza z tym , bo przeczytałem na jakimś forum, że muszą/powinni mi zapewnić inny lot powrotny na ich koszt jeśli takie będzie moje życzenie. Parę godzin temu dostałem, przypomnienie, aby się odprawił przed jutrzejszym rannym wylotem( jutrzejszym, bo data wylotu była zmieniania trzykrotnie(info mailowo), dwa razy nieznacznie o godzinę, dwie, ostatni raz o DWA DNI do przodu, z 16 na 14 (bo 14go ostatnia operacja, przylotu i wylotu z krk). Proszę o podpowiedź co mam wg Was zrobić? jaka jest szansa, że będę miał czym wrócić na ich koszt? i że załatwię to dzisiaj?
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 13 Lip 2012 12:41 

Witam
Co do Volotei, to dwa tygodnie temu wysłałem reklamacje z prośba o lot alernatywny; czekam jeszcze 4 tygodnie i pisze do ULC w sprawie nieprzestrzegania przez Volotee postanowienien własnego regulaminu (pkt. 12) oraz UE.
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 13 Lip 2012 14:31 

Miałam lot Kraków-Wenecja 16-23 lipca odwołali loty i zwrócili kasę. Ale mam inny problem w Wenecji mieliśmy przesiadkę na samolot do Kalabrii - no i za ten lot nie chcą mi oddać kasy. Wysłałam do nich masę mejli i nic ;/ Czy mogę złożyć na nich skargę, w końcu sami odwołali loty i nie mam jak się dostać do Wenecji.
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 13 Lip 2012 18:28 

Anusiak1983 napisał(a):
Miałam lot Kraków-Wenecja 16-23 lipca odwołali loty i zwrócili kasę. Ale mam inny problem w Wenecji mieliśmy przesiadkę na samolot do Kalabrii - no i za ten lot nie chcą mi oddać kasy. Wysłałam do nich masę mejli i nic ;/ Czy mogę złożyć na nich skargę, w końcu sami odwołali loty i nie mam jak się dostać do Wenecji.

Teraz już po fakcie ale trzeba było ich straszyć tak: albo finansujecie mi dolot inną linią do Wenecji w takich samych godzinach tego samego dnia (to prawo ci przysługuje w 100% po odwołaniu twojego lotu) lub zwrot kasy za lot do Wenecji i anulowanie tego do Kalabrii.
Teraz jak już ci zwrócili kasę i akcpetowałaś te warunki możesz jedynie liczyć na ich dobrą wolę.
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 13 Lip 2012 19:13 

HON fly4free
Jeśli akceptował pasażer tę opację, to tak, ale z tego co wiem Volotea poprostu z automatu zwraca kasę bez czekania na akceptacje ze strony pasazerów. Wszytskie te działania kwalifikuja sie do ULC, który jednak nie ma żadnego instrumentu do zmuszenia przewoźnika do zmiany rezerwacji -. trzeba o tym pamietać. Może nałożyc tylko karę za nieprzestrzeganie rozp. oraz przyznać racje w zakresie odszkodowania.
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 14 Lip 2012 22:47 

witam
Mysmy zdecydowali się na walkę. Zwłaszcza że zaraz po zniknięciu lotów z siatki, pierw zadzwoniliśmy, potem wyslaliśmy do volotei list (za potwierdzeniem) że nie zgadzamy się na refundację i prosimy o alternatywę (sami zaproponowaliśmy Bolonię). Pomimo tego, ale już po złożeniu reklamacji, przesłali kasę na konto więc to już świadczy o ich tupecie.
Więc tego zwrotu nie przyjmujemy do wiadomości. Zwłaszcza że chronologicznie, zwrot kasy nastąpił po naszej reklamacji że sie nie zgadzamy na refundację.
pozdr
ps. Pisze w liczbie mnogiej bo jest nas grupka osób.
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 18 Lip 2012 22:12 

Witam ponownie
Nawet nie trzeba było specjalnej walki:) wystarczyły argumenty (na piśmie i za potwierdzeniem odbioru). Dzisiaj volotea dzwoniła i na piśmie zaoferowała alternatywy tranzyt do Mediolanu i Ryanarem do Krakowa lub do Warszawy i pociagiem do Krakowa.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 101 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Tomo14 oraz 5 gości