Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 101 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 13 Cze 2012 11:21 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 41 / 19.2%
marek2011 dzięki :)

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#22 PostWysłany: 13 Cze 2012 11:27 

jak ktoś będzie w posiadaniu konkretnych informacji niech da znać :D ja bilety mam zakupione na połowę sierpnia, dodatkowo zabookowałem już sobie lokum... a czy ktoś podróżował już liniami Volotea, jakieś opinie? :roll:
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 13 Cze 2012 11:36 

HON fly4free
No niestety przewoźnicy na ogół staraja się jak mogą z tego wykręcić -> vide kazus LOT i Ha Noi; wtedy pozostaje skarga do ULC w związku z niewywiązniem się z obowiązków nałozonych na linie w przypadku odwołania lotu przez rozp. 261/2004
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 13 Cze 2012 11:56 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Krajów: 40 / 18.7%
wntl napisał(a):
marek2011 napisał(a):
No niestety przewoźnicy na ogół staraja się jak mogą z tego wykręcić -> vide kazus LOT i Ha Noi; wtedy pozostaje skarga do ULC w związku z niewywiązniem się z obowiązków nałozonych na linie w przypadku odwołania lotu przez rozp. 261/2004

Przysługuje w takim wypadku jakieś odszkodowanie ?

Powyzej 14 dni nie przysluguje.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 13 Cze 2012 12:09 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Krajów: 40 / 18.7%
wntl napisał(a):
Chodziło mi o taki wypadek jeżeli nie zapewnią mi przelotu inną linią.

ULC moze nalozyc kare na przewoznika jesli nie stosuje sie do przepisow.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 13 Cze 2012 13:07 

Witam!

Moja sytuacja natomiast wygląda tak, że przeniesiono nam loty dwa dni wcześńiej (loty z Krakowa z przesiadką w Wenecji)i nie możliwe jest dla nas skorzystanie z lotów w podanym terminie. Czy w takiej sytuacji, jeżeli zaproponowali nam inny lot możemy żądać zwrotu pieniędzy?
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 13 Cze 2012 15:22 

HON fly4free
asiek napisał(a):
Witam!

Moja sytuacja natomiast wygląda tak, że przeniesiono nam loty dwa dni wcześńiej (loty z Krakowa z przesiadką w Wenecji)i nie możliwe jest dla nas skorzystanie z lotów w podanym terminie. Czy w takiej sytuacji, jeżeli zaproponowali nam inny lot możemy żądać zwrotu pieniędzy?

Przewoźnik ma obowiązek zaoferować loty w pierwotnych datach zarezerwowanych jeśli tylko jest taka techniczna mozliwość. Tzn między danymi lotniskami coś lata w tym dniu, niekoniecznie on sam. Oczywiscie mało która linia to proponuje, na ogol ucinaja dyskusje ze tylko moga przeniesc na lot za dwa dni albo trzy dni wczesniej.
Jako pasazerka absolutnie nie musisz się zgadzac na taka zmiane i mozesz domagac sie innej alternatywy.
Mozesz takze otrzymac oczywiscie zwrot za bilety.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 13 Cze 2012 16:12 

Dziękuję!
W międzyczasie dzwonili do mnie z Volotei i dostałam informację, że zwrócą nam pieniądze za bilety.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 13 Cze 2012 17:54 

Ja miałem wylot 30 czerwca, powrót drugiego lipca.I co się okazuje?Zaproponowali mi jednodniówkę...z Wenecji do Krakowa :lol: Oczywiście e-mail napisany, ciekawe jak to się dalej potoczy.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 13 Cze 2012 17:57 
Awatar użytkownika

Tak to jest jak się człowiek połasi na jakieś kuriozum. Lata się sprawdzonymi liniami.

Image
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 13 Cze 2012 21:12 

To znaczy faktycznie, rezerwowanie biletów na bardzo odległe daty jakąś X linią która pojawiła się kilka dni temu może się tym kończyć,
najgorzej jak już ktoś opłacił nocleg.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 13 Cze 2012 21:25 
Awatar użytkownika

altvid napisał(a):
Ja miałem wylot 30 czerwca, powrót drugiego lipca.I co się okazuje?Zaproponowali mi jednodniówkę...z Wenecji do Krakowa :lol: Oczywiście e-mail napisany, ciekawe jak to się dalej potoczy.

Gdyby zawiadomili Cię 16 czerwca, miałbyś 250 euro w kieszeni.

Image
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 15 Cze 2012 19:09 

widzę że nie jestem jedyna poszkodowana przez volotea. Dziś dostałam e-mail że kasują nam lot do Wenecji a my zakupiliśmy 6 biletów w obie strony i zapłaciliśmy zaliczkę na kempingu...Oczywiście nic nie ma o kasowaniu lotu powrotnego. Wyczytałam na tym forum że można domagać się aby znaleźli inny lot np inną linią czy można prosić o informację jak to załatwić. czy wystarczy wysłać e-mail?
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 15 Cze 2012 19:18 
Awatar użytkownika

Loty: 56
Kilometry: 83 232
Krajów: 15 / 7.0%
Ja również mam 3 bilety do Wenecji na 22.09.2012 i powrotne na 24.09.2012. Kiedy dostaliście od nich e-mail? zaproponowano Wam jakiś lot zastępczy? Ja już pisałem do nich maila ale jak na razie żadnej odpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 15 Cze 2012 19:57 

ja też nie ma odpowiedzi i złożę reklamację ponieważ najbardziej zależy mi na opcji lotu inną linią ponieważ mam rezerwację lotu i wpłaconą zaliczkę którą nie wiem czy odzyskam. na stronie Urzędu lotnictwa cywilnego są druki dot reklamacji ale z tego co wstępnie wyczytałam trzeba najpierw reklamację złożyć u przewoźnika a potem w ULC
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 15 Cze 2012 21:53 

Na razie musicie czekać bo skoro nic wam nie napisali to teoretycznie wasz lot odbędzie się i nie ma czego reklamować.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 15 Cze 2012 23:36 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 41 / 19.2%
wojtozor napisał(a):
Ja również mam 3 bilety do Wenecji na 22.09.2012 i powrotne na 24.09.2012. Kiedy dostaliście od nich e-mail? zaproponowano Wam jakiś lot zastępczy? Ja już pisałem do nich maila ale jak na razie żadnej odpowiedzi.

Z twoje postu wydaje mi się że napisałeś jako pierwszy do nich.
NADGORLIWOŚĆ GORSZA OD faszyzmu ;).

Czekajcie na maila od nich, dopiero potem zacznijcie wykłócać się o swoje.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 16 Cze 2012 07:30 
Awatar użytkownika

Loty: 56
Kilometry: 83 232
Krajów: 15 / 7.0%
Na ich stronie jest informacja że lot jest odwołany.

Załączniki:
volotea.png
volotea.png [ 29.5 KiB | Obejrzany 846 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 16 Cze 2012 09:09 

znaczy ja źle napisałam - nie dostałam od nich odpowiedzi na maila mojego ale informację że kasują lot na 28.07 od nich otrzymałam. Oczywiście nic nie napisali że odwołują również lot powrotny na 4 sierpnia ale z tego co widzę na ich stronie to wcale nie ma ża dnych lotów jak się wpisze w wyszukiwarkę. ostatni powrotny pokazuje się chyba na 14 lipca
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 18 Cze 2012 22:36 

Witam!

Też mam (miałem) rezerwację lotu do Wenecji. Dziś dzwonili do mnie z Volotea ws odwołania rezwacji (rozmowa w j. angielskim, niestety PL nie znają). Jako przyczynę podano "przyczyny operacyjne" i miły pan powiedział, że będą mi zwracać pieniądze na kartę. Po pytaniu z mojej strony, czy mam inne możliwości, powiedział, że nie. Na to powiedziałem miłemu Hiszpanowi, że mogę przecież żądać alternatywnego połączenia do Wenecji na koszt Volotea i że to przecież wynika z prawa UE. Na to pan powiedział, że to jest sprzeczne z polityką Volotea... No i po chwili udowadniania, że ich polityka musi być zgodna z prawem UE, które jest takie same w Polsce, jak i w Hiszpanii, dzielny Hiszpan dał za wygraną i powiedział, że w tej sprawie muszę napisać do nich maila.
Zatem jak ktoś jednak chce polecieć do Wenecji, to nie dajcie sobie wmówić, że jedynie co Wam przysługuje, to zwrot pieniędzy na kartę. Walczcie o swoje prawa!!! :)

Pzdr.
trixter
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 101 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości