Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 101 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 22 Cze 2012 09:39 

Ja nie dostalam jeszcze zadnego zwrotu.
Na maile nie odpowidaja. Dzis bede zmuszona zadzwonic.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#62 PostWysłany: 22 Cze 2012 10:34 

Udalo mi sie dodzwonic i jakos dogadac z pania przy telefonie. Powiedziala ze moja rezerwacja zostala anulowana, nie wiedziala dlaczego skoro lot sie odbedzie ( oczywiscie ja ja o to zapytalam). Poszla kogos pytac, w koncu wrocila i powiedziala ze mysleli ze ten samolot nie odleci bo nie bylo pozwolenia na lot, wtedy anulowali moje bilety, a potem okazalo sie ze zgoda jest. Fajna bajka :D
Niestety nie da sie cofnac anulowania mojej rezerwacji wiec jesli chce z nimi leciec (aaaahahahahaha) to moge kupic bilety na ich stronie jeszcze raz. Teraz bilety sa po 80 euro, ja kupowalam po 29. Ale pani mi przypomniala ze mam vouchery po 30 euro na osobe. Dziekuje bardzo.
Najwazniejsze ze zwrot pieniedzy juz zostal zrobiony i do wtorku powinny wplynac na moje konto. UFF
Jeszcze w zyciu nie spotkalam sie z takim balaganem, brakiem informacji, wiedzy, znajomosci jezyka ang u pracownikow... Linie lotnicze volotea to MASAKRA! Ciesze sie ze wycofuja sie z polski. Nie bedzie mi ich brakowało.
Reasumujac: wszyscy pasazerowie salolotu linii volotea z 7 lipca nie lekajcie sie :D jesli nie dostaliscie informacji o anulowaniu rezerwacji to polecicie tym samolotem. Bezemnie co prawda ale jakos dacie rade ;) Ja polecę sobie z innym przewoznikiem. POWODZENIA!
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 22 Cze 2012 12:57 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Krajów: 2 / 0.9%
@ gargamel, Niepotrzebnie do nich sama dzwoniłaś. Trzeba było poczekać na informację od nich. Jeśli by nie skontaktowali się z Tobą 2tyg przed odlotem i nie poinformowali o przyczynach odwołania, to byś dostała 250 euro odszkodowania za lot. Mimo wszystko na Twoim miejscu skontaktowałbym się z ULC i prosił ich o pomoc. Bo linia sama anulowała Ci rezerwację, mimo że lot się odbędzie - to już jest naprawdę przegięcie. Myślę, że tutaj śmiało o odszkodowanie można powalczyć.
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 22 Cze 2012 13:32 

Czy udalo sie komus wynegocjowac/wyegzekwowac alternatywne polaczenie/lot zamiast zwrotu kosztow zakupu biletow?
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 22 Cze 2012 13:57 

Ja mam lepiej ;)
Pierwotna podróż to KrK - VCE - KRK 14.07 - 16.07,
samowolnie mi zmienili plan podróży, i teraz 14.07 mam najpierw wrócić do KRK, i natychmiast polecieć tym samym samolotem do Wenecji. Istny Monthy Python :lol:

#66 PostWysłany: 22 Cze 2012 14:12 

:) nie taka zmiane planu podrozy mialem na mysli...
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 22 Cze 2012 16:07 

Hej, ja również dostałam od nich bardzo szybko zwrot kasy za dwa połączenia.
Nie zmienia to faktu, że bardzo liczę, że 30 czerwca polecimy z nimi z Krakowa, a potem 1 lipca z Wenecji na Korfu (tu na razie nie ma takich jaj, co nie zmienia faktu, że to pierwszy lot Volotei w to miejsce....;).
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 22 Cze 2012 18:54 

jak już pisałam w sumie kupiliśmy bilety dla 6 osób w obie strony ale płatności były dwie. 4 bilety były na osobnej rezerwacji a 2 na osobnej i były dwa różne adresy mailowe do kontaktu do każdej rezerwacji, płatności. Płatność jednak była dokonana z mojej karty na obie rezerwacje. Informację o anulowaniu lotu w jedną stronę otrzymaliśmy w tydzień temu i otrzymaliśmy zwrot za jedną rezerwacje natomiast za tą drugą jeszcze nie. Zwrot był dokonany za loty w obie strony. Na e-maile nie odpisują to prawda. Jednym słowem beznadziejna linia lotnicza. Trzeba latać ryanair... i wizz.... OLT otwiera podobno loty do Venecji z Krakowa ale od października:)
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 22 Cze 2012 19:14 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Jeśli dostałaś informację o anulowaniu rejsów tydzień przed należy się 250 euro od przewoźnika za lot. Więcej info tutaj: http://www.fly4free.pl/lot-opozniony-al ... z-o-swoje/
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 22 Cze 2012 21:19 

Ja dostalam od nich informacje o anulowaniu obu lotow ponad 14 dni przed. Wiem o tym odszkodowaniu, ale niestety...
Mysle ze jednak bede pisac reklamację. Zobaczymy jak to sie skonczy. Nic nie mam do stracenia.
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 22 Cze 2012 21:22 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Od razu z ULC się skontaktuj z prośbą co robić z tym przewoźnikiem, który jak widać zupełnie niepoważnie traktuje pasażerów.
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 22 Cze 2012 23:13 

dostałam od customer service odpowiedź na mojego maila z 13 czerwca i teraz już nic nie wiem.
Może pomożecie w interpretacji. Podali moje nowe loty a następnie coś takiego:

Please receive all our apologies.
You have got severals options :
Being refund all or one of your flight.
There are our last flight in this ligne.
Kind regards,
Volotea Team.

Lecą czy nie lecą?
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 23 Cze 2012 18:56 

annerze napisał(a):
dostałam od customer service odpowiedź na mojego maila z 13 czerwca i teraz już nic nie wiem.
Może pomożecie w interpretacji. Podali moje nowe loty a następnie coś takiego:

Please receive all our apologies.
You have got severals options :
Being refund all or one of your flight.
There are our last flight in this ligne.
Kind regards,
Volotea Team.

Lecą czy nie lecą?

Volotea ma dwa ostatnie loty z krakowa w dniach 7 i 14 lipca i raczej sie one odbeda. Rozmawialam z nimi telefonicznie i potwierdzili odlat w dniach 7 i 14. Lotnisko tez nie ma info o zmianach.
Nie wiem co im napisałas i co oni odpowiedzieli. W tym fragmencie pisza ze masz wybor: mozesz dostac zwrot za jeden lub wszystkie Twoje loty.
I ze to ostatnie ich loty.
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 23 Cze 2012 18:57 

Hubert napisał(a):
Od razu z ULC się skontaktuj z prośbą co robić z tym przewoźnikiem, który jak widać zupełnie niepoważnie traktuje pasażerów.

tak zrobie. Dzieki :)
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 24 Cze 2012 22:59 

a może ktoś wie czy jest szansa na odzyskanie zapłaconej zaliczki za kemping? czy jest jakaś organizacja do której można to zgłosić gdyby kemping nie chciał oddać kasy? przecież rezygnujemy z wakacji nie z własnego byle powodu tylko nie mamy czym na te zarezerwowane wakacje polecieć.
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 24 Cze 2012 23:03 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Niestety nie, do takich celów służy ogólne odszkodowanie 250 euro EU261.
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 24 Cze 2012 23:19 

HON fly4free
@gosja: jeśli linia nie wywiązuje się z umowy przewozu a do tego z obowiązków wynikających z rozporządzenia 261/2004 (propozycja zmiany planu podróży w razie odwołania własnego lotu) i pasażer z tego tytułu ponosi określone straty np. wynikające z dokonanych wcześniej rezerwacji noclegów, może dochodzić odszkodowania od linii na zasadach ogólnych, niezależnie od ewentualnego uzyskania lub nie odszkodowania zryczałtowanego, które może np. nie pokryć wszystkich strat lub w ogóle nie przysługiwać np. z uwagi na odwołanie lotu z dużym wyprzedzeniem.

Problem tkwi nietety w ślamazarności postępowań sądowych i związanych z tym kosztów.
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 25 Cze 2012 14:42 

Ja zwrotu kasy nadal nie mam, chociaż obiecali mi zwrot 2 tygodnie temu. Chociaż napisali mi dziś mejla, że przesłali mój wniosek do działu refundacji.
Mam do was pytanie myślicie, że oddadzą mi także kasę za lot z Wenecji do Kalabrii - dodam, że nie mam jak dolecieć i wrócić z Wenecji. Niestety jak piszę do Volotei na temat zwrotu kasy za tamte loty to milczą.
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 25 Cze 2012 17:22 

Witajcie,

Dziś dostałam telefon z numeru zastrzeżonego (potwierdzam słabą znajomość angielskiego przez konsultanta) apropo anulacji moich lotów Kraków - Wenecja - Kraków 20-22.10.2012. Informacja ta została potwierdzona natychmiastowym mailem od customer.care@volotea.com

Chcę starać się o ekwiwalentne loty w tym terminie, zorganizowane przez firmę Volotea. Mam takie prawo wynikające z:
ROZPORZADZENIE (WE) NR 261/2004 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 11 lutego 2004 r., art. 8.

Czy ktoś z Was pisał takie odwołanie w języku angielskim? Zaproponowano mi zwrot kosztów biletów. Mail brzmiał następująco:

We apologize about the fact that we have to communicate that the flight U8KSJG has been cancelled.
The changes and cancellations are owed principally to the assignment of slots (that are the times of departure and arrival of flights) on the part of the authorities that regulate the air space and to the operational changes that it is necessary to realize to fit the operations of the company.
We have preceded with the complete refund of your reservation.

Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam,
Monika
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 25 Cze 2012 20:46 

M0nik4 napisał(a):
Witajcie,

Dziś dostałam telefon z numeru zastrzeżonego (potwierdzam słabą znajomość angielskiego przez konsultanta) apropo anulacji moich lotów Kraków - Wenecja - Kraków 20-22.10.2012. Informacja ta została potwierdzona natychmiastowym mailem od customer.care@volotea.com

Chcę starać się o ekwiwalentne loty w tym terminie, zorganizowane przez firmę Volotea. Mam takie prawo wynikające z:
ROZPORZADZENIE (WE) NR 261/2004 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 11 lutego 2004 r., art. 8.

Czy ktoś z Was pisał takie odwołanie w języku angielskim? Zaproponowano mi zwrot kosztów biletów. Mail brzmiał następująco:

We apologize about the fact that we have to communicate that the flight U8KSJG has been cancelled.
The changes and cancellations are owed principally to the assignment of slots (that are the times of departure and arrival of flights) on the part of the authorities that regulate the air space and to the operational changes that it is necessary to realize to fit the operations of the company.
We have preceded with the complete refund of your reservation.

Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam,
Monika

witam
Oto historia przygody z Voloteą (jest nas spora grupa- bo mieliśmy na kilku rezerwacjach 40 osob).

-przelot Voloteą był planowany na październik.
-w zeszlym tygodniu rozmaiwłem z infolinią (j. francuski): pierw chcieli dać refundację ale poprosiłem o inną propozycję lotu- powołując się na przepisy więc poprosili o wysłanie reklamacji
-reklamacja wysłana (w j. francuskim) za potwierdzeniem
-pomimo reklamacji wysłali zwrot na konto za bilety
-w ULC poinformowali że (1) reklamację trzeba skladac do włoskiego ULC bo z Italii miejsce wylotu, nie wczesniej niż 30 dni po złożeniu reklamacji
-czekamy do sierpnia, potem reklamacja z dołączonymi fakturami za przelot alternatywny+tranfer z Wenecji do Bolonii.
pozdr
michal
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 101 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości