Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 146 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 24 Wrz 2019 13:18 

złoty
Za chwilę lastminuter.pl nie nadąży z wrzucaniem ofert. :D
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#42 PostWysłany: 24 Wrz 2019 13:20 
Awatar użytkownika

Loty: 159
Kilometry: 258 199
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
jakieś konkretne porady dla znajomego który miał z nimi lot CCC -> MAN ale dopiero w grudniu , płacone kk
Zakup nowego biletu i charge back, coś jeszcze ?

#43 PostWysłany: 24 Wrz 2019 13:28 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 639
Kilometry: 1 385 257
Krajów: 76 / 35.5%
Mnie najbardziej zastanawia sytuacja w której ktos ma bilet laczony LH/LO + Condor

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#44 PostWysłany: 24 Wrz 2019 13:37 
Awatar użytkownika

Loty: 185
Kilometry: 325 925
Krajów: 37 / 17.3%
platynowy
TUI z Niemiec z Condorem bez zmian na razie. Nie wiadomo jak rejsowe.
http://www.tuigroup.com/de-de/meta/23_Gaesteinformation
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#45 PostWysłany: 24 Wrz 2019 13:39 

Zbanowany
niebieski
W tym samym dzisiejszym EuroNews było napisane , że Condor ,,zostawił na lodzie" 240 000 klientów więc odpowiedz na Twoje pytanie prawie pewne :cry:
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 24 Wrz 2019 13:53 

Image

jutro wylot 25.09 miał być, i co teraz ? jest szansa na szybszy $ zanim upadną ? :twisted:

PS. akurat chargeback nie mam - płatność przelewem

Ostatnio edytowany przez atomson, 24 Wrz 2019 13:59, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
mediolan lubi ten post.

#47 PostWysłany: 24 Wrz 2019 13:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Kiepsko to wygląda
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 24 Wrz 2019 14:44 

Loty: 136
Kilometry: 310 011
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
Nawet jeśli polski Neckermann miał dużą autonomię i robił dobre wyniki to spółka matka pociągnie ich w dół. Poza tym i tak ludzie słysząc o tej zadymie przestaną kupować u nich wycieczki bojąc się, że biuro upadnie przez co ostatecznie upadnie :) Samospełniająca się przepowiednia przykład książkowy :)

Ja mam to szczęście, że wróciłem z wczasów z Neckermannem 3 tygodnie temu. Przyznam, że o problemach TC nie miałem pojęcia. Co więcej wydawało mi się, że właśnie Neckermann jest wiarygodny bo stoi za nim taki gigant... Więcej szczęścia niż rozumu miałem... No i współczuję poszkodowanym. Zamiast wyczekanych wakacji stres i pieniądze psu w rzyć...
elwirka lubi ten post.

#49 PostWysłany: 24 Wrz 2019 14:53 

Zbanowany
Neckermann Polska latał z Polski?

Tak to jest właśnie latać gdzieś z biurami podróży- wszystko praktycznie upada z dnia na dzień i nic nie możesz zrobić, drożej, sztywny plan itd, same minusy

Image
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 24 Wrz 2019 15:10 

Loty: 302
Kilometry: 645 232
Krajów: 46 / 21.5%
złoty
@neverstopexploring: gdyby było tak źle jak piszesz to nie mieli by klientów a jednak wiele ludzi korzysta z ich usług. Nie każdy ma czas wiedzę albo ochotę - czasem wolą zapłacić. To tak jak ktoś mógłby powiedzieć że po co chodzić do restauracji jak samemu można ugotować - można? Będzie taniej - będzie? A restauracje dalej funkcjonować będą.

@oskiboski: myślę ze jak wystawcą biletu jest LO czy LH to poprostu wprowadzą zmiany w rezerwacjach i loty się odbędą innymi liniami.
 Profil Relacje PM off
pemat lubi ten post.

#51 PostWysłany: 24 Wrz 2019 15:14 

niebieski
neverstopexploring napisał(a):
Tak to jest właśnie latać gdzieś z biurami podróży- wszystko praktycznie upada z dnia na dzień i nic nie możesz zrobić, drożej, sztywny plan itd, same minusy

Rozumiem, że linie lotnicze i pośrednicy rezerwacyjni nigdy nie upadają?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#52 PostWysłany: 24 Wrz 2019 15:25 

Zbanowany
Gdybyś nie zauważył bukowanie przez biuro podróży to sprawa łączona ( hotel plus transport ) więc tracisz dużo więcej, jak sam rezerwujesz nocleg to jest nikła szansa , że hotel z dnia na dzień ogłosi bankructwo i zostaniesz z niego wyrzucony, linie lotnicze nie upadają z dnia na dzień- wcześniej kumaty słyszy o ich problemach i raczej nimi nie lata, zresztą jak sam wszystko rezerwujesz to płacisz tylko kartą gdzie przysługuje Ci chargeback, w biurach nie sądzę, że płaci się tylko kartą.

Image
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 24 Wrz 2019 15:32 

złoty
Trzeba przyznać, że wrzesień 2019 przyniósł jakiś rekordowy wysyp upadłości i ustawia się kolejka następnych...

Kolejny artykuł: http://next.gazeta.pl/next/7,151003,25229831,upadek-biura-thomas-cook-grecy-spodziewaja-sie-strat-w.html#s=BoxMMt3

A w nim szacunek strat w Grecji:
Cytuj:
Grecka Krajowa Konfederacja Turystyczna SETE poinformowała o szacunkowych stratach ekonomicznych, które spodziewane są dla firm z branży turystycznej w Grecji po tym, jak biuro podróży Thomas Cook ogłosiło upadłość. Według obliczeń organizacji należy spodziewać się strat w wysokości od 250 do nawet 500 milionów euro.
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 24 Wrz 2019 16:10 

Zbanowany
neverstopexploring napisał(a):
zresztą jak sam wszystko rezerwujesz to płacisz tylko kartą gdzie przysługuje Ci chargeback, w biurach nie sądzę, że płaci się tylko kartą.

Można w biurach płacić kartą. Wycieczek nie kupuję, ale bilety czarterowe często. I zawsze kartą . Terminale mają. W razie W jest zwrot z banku. Faktycznie to nie rozumiem dlaczego ludzie tak nie robią. Przecież mając kk obrót też trzeba robić. Po co te przelewy ? :roll:
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 24 Wrz 2019 16:15 

Zbanowany
A usługa chargeback nie dotyczy zakupów tylko on line? Zresztą jestem niemal pewien, że nadal dużo osób za wczasy w biurach płaci gotówką....

Image
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 24 Wrz 2019 16:35 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Jak zwykle w takich sytuacjach jest mnóstwo "pieniaczy", którzy widzą spisek linii lotniczych i biur podróży, którzy chcą zarobić na "tragedii" i podnoszą znacznie ceny.
Nie widzą natomiast tego, że wszyscy rzucili się na te oferty i ceny automatycznie wzrosły, bo kończą się miejsca :)

Przykład: https://www.thesun.co.uk/travel/9992365 ... ke-triple/
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 24 Wrz 2019 16:37 

Zbanowany
Skąd i czym latał "polski" Neckermann? Ja nigdy samolotów z logo Thomas Cooka na lotniskach w Polsce nie widziałem

Image
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 24 Wrz 2019 16:54 
Awatar użytkownika

niebieski
@neverstopexploring
W zależności od destynacji: Enter Air, Corendon, Travel Service, Nouvelair, Onur Air, Air Cairo, Wizz i kilku innych.
2 ludzi lubi ten post.
neverstopexploring uważa post za pomocny.

#59 PostWysłany: 24 Wrz 2019 17:06 

witam,
mam pytanie, wpłaciłem zaliczkę w neckermann Polska na wyjazd 15.10 , czy mogę zgłośić usługę chargeback mimo że Neckarmann Polska jeszcze nie upadł?
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 24 Wrz 2019 17:17 

srebrny
@spekulant777
A wiesz, na czym polega chargeback?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 146 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości