Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 101 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 18 Cze 2012 22:38 

Ciekawe co wam zaoferują, Lufę czy np. transport do Wrocławia a stamtąd Ryanair...
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#42 PostWysłany: 19 Cze 2012 16:13 

Dzis dzwonił do mnie pan z Volotea zeby odwolac lot na 7go lipca!
Po angielsku mowil bardzo słabo, poprosiłam o wysłanie informacji mailem.
Dzwoniłam do Balic i pani powiedziała mi, ze oficjalnie nie maja informacji o wycofaniu się lini lotniczych volotea z krakowa, ale nieoficjalnie mówi się o tym. Na razie odwołują pojedyncze loty.
Ciekawe ile moze trwac dochodzenie swoich praw. Do odlotu zostało mi niewiele ponad 2 tyg. Nie wiem czy liczyc na pozytywne załatwienie sprawy (volotea znajdzie mi zastepczy lot innymi liniami) czy samemu szukac biletow....
Rece opadają :(
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 19 Cze 2012 19:07 

gargamel, dzisiaj dzwonili? Bo ja właśnie dzisiaj dostałam potwierdzenie zmian na 07lipec....
to zakładam że jest już to nie aktualne i odpuszczę sobie szukanie noclegu.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 19 Cze 2012 22:44 

Tak, dzwonili dzis ok 15-16.
Do tej pory nie dostalam zadnego maila.
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 20 Cze 2012 13:36 

Mieliśmy (5 osób) lot na 16 lipca powrót z Wenecji 23 lipca. Przysłali nam tylko info (mejl 14.06.2012), że odwołują lot z 23 lipca i oddadzą nam kasę. Kasy do dziś brak na koncie. Potem przysłali nam mejla, że przesuwają nam lot z 16 na 14 lipca. Zażądaliśmy całkowitego zwrotu kasy (dodam, że wykupiliśmy jeszcze lot z Wenecji do Kalabrii) i odezwu brak ;/ Będę informować na bieżąco
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 20 Cze 2012 13:57 

Dzis dostałam potwierdzenie mailem o odwołaniu lotu z 7 lipca. Ciekawe jest to, ze na stronie linii lotniczych mozna nadal kupic bilet na 7 go lipca.
Napisałam do nich maila kolejnego i czekam na odpowiedz.
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 20 Cze 2012 14:09 

Mam wykupiony lot z Wenecji do Krakowa (2 osoby) na 10 wrzesnia. Na razie brak jakiejkolwiek informacji o odwolaniu lotu, no chyba ze Volotea probowala sie ze mna skontaktowac telefonicznie, choc tu nie mam pewnosci, bo ktos probowal sie do mnie dodzwonic, ale nie zostawil zadnej wiadomosci na skrzynce, a takze numer z ktorego dzwoniono byl nieznany (brak identyfikacji)...
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 20 Cze 2012 14:36 

No to mnie zmartwiliście, ja mam lot z Krakowa 30 czerwca, abstrahując od tego, że zmienili już jego godzinę, na razie nie było info o tym, żeby odwoływali. Ktoś też może leci 30 czerwca?
Zaraz chyba przedzwonię na lotnisko...
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 20 Cze 2012 14:48 

Na lotnisku nic nie wiedzą o tym, żeby się wycofywali, loty na razie odbywają się normalnie.
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 20 Cze 2012 15:03 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 41 / 19.2%
cos taki w goracej wodzie kompany?
ja ci teraz odwolaja to piszesz reklamacje i zgarniasz odszkodowanie po 250€ za kazdy bilet.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 20 Cze 2012 15:07 

Również zaskoczyła mnie informacja o odwołaniu lotów. Miałem bilet na 7 lipca i powrotny na 14 lipca. Napisałem maila do nich ale póki co to nic nie odpowiedzieli :/ Jak lot się nie odbędzie to co mi przysługuje?
Rozumiem, że zwrot kasy za oba loty (ten 7 i powrotny 14) ???

P.S. dodam, że pierwotnie miałem lecieć 9 lipca, ale przesunęli mnie na 7 lipca, i już mnie to trochę zdenerwowało :?
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 20 Cze 2012 15:12 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 41 / 19.2%
po 1 po samemu do nich piszesz?
po 2 jezeli odwolaja ci na wiecej niz 14 dni przed podroza to:
-moga oddac ci kase
-mozesz zadac "masz prawo" aby znalezli ci alternatywne polaczenie do wenecji, roznice musi pokryc linia
po 3 jak odwolaj podroz na mniej niz 14 dni, to mozesz zadac oszkodowania ktore ci przysluguje 250€ za kazdy bilet.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 20 Cze 2012 15:13 

Szczerze mówiąc, ja wolę polecieć i mieć wakacje, które mam już zaplanowane (lot do Wenecji to pierwszy etap podróży, następnego dnia mam wylot z Wenecji innym samolotem do Grecji), niż dostać to odszkodowanie. A im później się dowiem, tym większe ryzyko, że się czegoś zgrać nie uda.
Jakby ktoś miał jakieś info o tym locie 30 czerwca, dajcie proszę znać. ;)
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 21 Cze 2012 09:51 

JIK napisał(a):
po 1 po samemu do nich piszesz?
po 2 jezeli odwolaja ci na wiecej niz 14 dni przed podroza to:
-moga oddac ci kase
-mozesz zadac "masz prawo" aby znalezli ci alternatywne polaczenie do wenecji, roznice musi pokryc linia
po 3 jak odwolaj podroz na mniej niz 14 dni, to mozesz zadac oszkodowania ktore ci przysluguje 250€ za kazdy bilet.

jesli moge zapytac to w jaki sposob mam to załatwic?
Do kogo i co napisac?
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 21 Cze 2012 09:57 

Mi odwołali najpierw lot powrotny 21.07, a wczoraj dostalam potwierdzenie odwołania wylotu z 7.07. Wiec jest to ponad 14 dni przed, w obu przypadkach.
Wiec powinni znaleźć alternatywne polaczenie dla mnie. Tylko ze do wylotu mam niewiele czasu, nie ufam im kompletnie, nigdy czegos takiego nie załatwiałam i nie wiem jak sie do tego zabrac. Co jesli nie bedzie tych biletow bo czas minie na pisaniu do nich i oczekiwaniu na odpowiedz?
Nie wiem czy nie lepiej samemu kupic bilety u innego przewoźnika i trzymac kciuki zeby volotea zwrociłą 100% ceny biletow, za ktore zapalciłam...
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 21 Cze 2012 15:07 

ja mam loty na 07 i 14 lipca ale nie miałam jeszcze żadnych informacji od Volotei dotyczących anulowania podróży.
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 21 Cze 2012 20:54 

z tego co sie zorientowałam jestem jedynym pasazerem ktory dostał wiadomosc ( najpierw telefon a potem email) o anulowaniu lotu 7.07. Podali mi tam nawet powody odwolania tego lotu.
Wydaje mi sie ze ten lot sie odbedzie. Widocznie potrzebuja miejsca w tym samolocie i padło na mnie.... niewiarygodne to troche... Nie odpisuja mi na wiadomosci. Jutro bede tam dzwonic. Mam nadzieje ze trafie na kogos kto zna angielski, bo do tej pory znajomosc tego jezyka osob odbierajacych telefony w volotea pozostawiala wiele do życzenia...
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 21 Cze 2012 21:21 
Awatar użytkownika

Loty: 3
Kilometry: 2 732
Krajów: 3 / 1.4%
Kod:
Przepraszam za błędy w języku polskim, to nie mój język ojczysty.

Miałem zarezerwowany lot Venice-Kraków na 22 września.

Dzisiaj zadzwoniłem do call center Volotea International (+34) 93 12 20 717.

Potwierdzają bardzo niski poziom znajomości języka angielskiego w pracowników call center i ich niskie kompetencje

Otrzymałem potwierdzenie, że Volotea pozostawia Kraków.

Zaproponowano mi tylko możliwość powrotu pieniędzy na rachunek bankowy.

Dla mnie Wenecja była miejscem przeniesienia z innego lotu Volotea z Hiszpanii. Nie ma sposóbu wyrzućic inny Volotea segment można zmienić tylko miejsce docelowe dla 39 euro.

Polecam wszystkim ofiarom odwołania lotu niezależnie szukać opcje dostać się do Wenecji z innym przewoźnikom, np. z Wizz Air (airport Wenecja Treviso).

Ostatnio edytowany przez Jacaranda, 22 Cze 2012 07:51, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 22 Cze 2012 07:50 

A czy ktoś dostał już zwrot kasy od nich - chociaż częściowy?
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 22 Cze 2012 08:45 

Miałem zarezerwowane loty Kraków - Wenecja - Kraków (11.08 - 13.08) dla 2 os., 15 czerwca otrzymałem maila od Volotea z informacją o anulowaniu lotu Kraków - Wenecja i że pieniądze zostaną zwrócone na konto w ciągu kilku dni, dodatkowo mam możliwość otrzymania 2 voucherów w wys. 30€ na każdą osobę (do wykorzystania na przyszłe rezerwacje w Volotea, ważne przez 3 miesiące - należy potwierdzić). Na drugi dzień od otrzymania maila z Volotea pieniądze wpłynęły na konto, ale jak się okazało za całość (lot tam i z powrotem), mimo że informacja o anulowaniu została wysłana tylko na lot z Krakowa do Wenecji. Czyli oficjalnie lot z Wenecji do Krakowa cały czas jest aktualny ;) A co do zwrotu pieniędzy zarobiłem 15,32pln, bo € wyżej stoi :lol:
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 101 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości