Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 212 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Gru 2017 10:34 

Dokąd
  • BKK

Data wylotu
  • 15.12.2017

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Liczba pasażerów
  • 4

Sam znalazłem
  • Najtaniej Praga bkk 1500/os chyba 18ty

Dodatkowe informacje
  • Niestety nie udało nam się wylecieć z Berlina do Genewy gdzie mamy zarezerwowany na dziś lot Genewy Kuwejt i Bangkok z lini Kuwejt Airways. Powrot na 15.01 BKk GVB . Próba przebudowania biletu przez infolinie skończyła się propozycja 3300frankow na poniedziałek czyli 3 razy drożej niż płaciłem za lot w dwie strony. Co robić w takiej sytuacji
    Mam wylot z Genewy o 13.20 a z Kuwejtu o 20tej. Może ktoś podpowie dolot jakiś na szybko

Ostatnio edytowany przez krasnal, 15 Gru 2017 10:37, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off
dj3500 uważa post za pomocny.

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#2 PostWysłany: 15 Gru 2017 10:42 

Loty: 91
Kilometry: 180 493
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
Może to Ci nie poprawi nastroju, ale powinieneś wiedzieć, że jak nie stawicie się na lot z GVA, to wszystkie inne loty Kuwait Airlines przepadną. Tzn. np. kupowanie biletu w jedną stronę (do BKK) nie ma sensu.

Musicie być w GVA ok. 12:20, więc poza lotem bezpośrednim (który nie istnieje) nic Was nie ratuje.

Jedyną opcją wydaje się kupienie nowego RT z Europy do BKK. Na razie możecie sobie zwiedzić Berlin...

Kiepska sytuacja. Mogę dać tylko współczuciowego Pomógł-a :)
elwirka lubi ten post.

#3 PostWysłany: 15 Gru 2017 11:02 

HON fly4free
jeśli po tak niefortunnym starcie nadal jesteście zdecydowani na wyjazd, to jutro macie czarter z Warszawy za 1530 zł/os.
Załącznik:
waw-bkk.png
waw-bkk.png [ 16.88 KiB | Obejrzany 3199 razy ]
niestety powrót przy tym wylocie możliwy najpóźniej 31 grudnia, więc albo skrócicie pobyt o 2 tygodnie, albo potraktujecie ten bilet jako OW i poszukacie innego powrotu na styczeń
 Profil Relacje PM off
Stoarn lubi ten post.

#4 PostWysłany: 15 Gru 2017 11:05 

niebieski
Ten lot macie juz w plecy. Jesli sie nie stawiacie w Genewie to wszystkie odcinki lotu anuluja.
A do Genewy na 13:20 to tylko juz prywatny odrzutowiec zostaje....

Coz, takie sa ryzyka kupowania kombinowanych lotow na roznych biletach.

Musisz kupic cos od nowa.
Dla 4 osob jest czarter Rainbow z Warszawy. Wylot jutro 16:00.
Powrot 31.12 I cena 1530PLN/os.

Nie bardzo moge wybrac cokolwiek z powrotem w polowie stycznia. Nie wiem czy tez taka opcja jest dostepna.
Ale na te chwile moze to byc najlepsza cenowo opcja.

Bo w zwyklych liniach to pewnie ceny beda duzo wyzsze skoro to totalne last minute I termin przedswiateczny ...

http://biletyczarterowe.r.pl/Wyszukiwan ... taWylotuZ=[%22WAW%22]&miastaWylotuDo=[%22BKK%22]&miastaPowrotuZ=[%22BKK%22]&miastaPowrotuDo=[%22WAW%22]&dataWylotuOd=2017-12-16&liczbaPasazerow=4&wObieStrony=1&twcWylotId=113402&nowe=1
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 15 Gru 2017 11:07 

niebieski
@mmhammer A możesz anulować cały kupiony lot , lub przełożyć na inny termin?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 15 Gru 2017 11:25 

srebrny
jest jakis pozytyw - swieta w domu ;-)

teraz jest szczyt sezonu, wiec zadnych dobrych cen bym nie oczekiwal. pozostaja jedynie czartery last minute.

jakby bylo wiecej czasu, to mozna bylo jeszcze rozpatrzyc loty do Lyonu i stamtad autobus do GVA, a dzis rano miales easyjet bezposrednio o 7:10
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 15 Gru 2017 11:27 

Dziękuję wszystkim od 3 h biegam.po totnisku dzwonię na infolinie do Genewy kuweit Airways prosząc o pomoc ew przebudowanie

Zaproponowali lotn w.pon z postojem 25h w Kuwejcie i dopłatą 3300frankow. Masakra
Mamy znaleziony na jutro lot z Moskwy do BKK za 800zl/os ale nie mam się jak dostać do Moskwy i nie brałem pod uwagę anulowania powrotu. Czy anuluja dolot a z powrotu mogę skorzystać?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 15 Gru 2017 11:32 

niebieski
-- 15 Gru 2017 11:29 --

miriam napisał(a):
@mmhammer A możesz anulować cały kupiony lot , lub przełożyć na inny termin?

A jak ma anulowac skoro to bedzie klasyczny no-show ...
Anulowanie to nie na 3-4h przed lotem.

Ponadto widze, ze autor kupil lot za 1.1k, przez posrednika budgetair. A zatem nawet jakby anulacja byla to z tej kwoty raczej do kupujacego nic by nie wrocilo ...

Z takimi lotami jest jedna dobra rada. Jesli ktos chce ryzyko obnizyc to polecam leciec co najmniej dzien wczesniej. Bo latanie na ostatnia chwile czyli pewnie dzisiejszy wylot Easyjetem to duze ryzyko. Strajki, grudniowa gorsza pogoda. Na 5 razy 4 razy sie uda a raz nie i wtedy koszta ida w tysiace ...

-- 15 Gru 2017 11:32 --

mmhammer napisał(a):
Dziękuję wszystkim od 3 h biegam.po totnisku dzwonię na infolinie do Genewy kuweit Airways prosząc o pomoc ew przebudowanie

Zaproponowali lotn w.pon z postojem 25h w Kuwejcie i dopłatą 3300frankow. Masakra
Mamy znaleziony na jutro lot z Moskwy do BKK za 800zl/os ale nie mam się jak dostać do Moskwy i nie brałem pod uwagę anulowania powrotu. Czy anuluja dolot a z powrotu mogę skorzystać?

Masz caly lot anulowany! Powrotne odcinki tez!

A zatem jesli czegos szukasz to szukaj od razu w obie strony. Bo jak kupisz w jedna to na powrocie z BKK linie Kuwait nigdzie Cie nie wpuszcza ...

Przez Moskwe nie kombinuj bo jak nie masz na jednym bilecie to raczej podchodzi pod wymagania wizowe.
Najszybciej cenowo sensowny wyjdzie czarter. Moze Niemcy maja jakies last minute loty?

U nich oferta duzo lepsza. Spojrz na strony duzych tourow wycieczkowych ...
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 15 Gru 2017 11:37 

Loty: 42
Kilometry: 153 039
Krajów: 17 / 7.9%
W 95% jeżeli nie pojawisz się na jednym odcinku, to anulują Ci wszystkie pozostałe loty. Istnieje minimalna szans, że załatwisz z liną lotniczą i nie będzie anulacji. Ja tak miałem -mimo, że spóźniliśmy się na lot, to nie awalowali nam pozostałych lotów (dla 13 os). Udało nam się "dogonić" samolot. Ale to działo się w Indiach... Jeżeli linia zgodzi się nie anulować biletów to bierz poświadczenie tej wiadomości - może się przydać.
Powodzenia (może będziesz w tych 5%)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 15 Gru 2017 11:45 

srebrny
rydzo napisał(a):
Bo latanie na ostatnia chwile czyli pewnie dzisiejszy wylot Easyjetem to duze ryzyko

poranny easyjet dolecial na czas, ale ryzyko zawsze jest z lotami na ostatnia chwile..

z tymi niemieckimi czarterami to dobry pomysl, tez bym sprawdzil.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 15 Gru 2017 11:53 
Awatar użytkownika

Loty: 79
Kilometry: 145 385
Krajów: 20 / 9.4%
Jest jeszcze Qatar dziś po 21 z Berlina do Bangkoku, przez Doha.
Powrót z BKK do Berlina 14.01 tą samą drogą.
Cena koło 2700-2800 / osobę.

Wyszukane przez kayak.fly4free.pl

Łap lasta. Nie psuj sobie humoru i wakacji. :)

6 months hitch-hiking through India-Nepal & Southeast Asia
2 months volunteering on paradise island in Cambodia
6 months hitch-hiking through South America
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 15 Gru 2017 11:54 

srebrny
Spróbuj jeszcze niezależnie od poszukiwań innego lotu do BKK zorientować się czy jest możliwe i ile kosztuje przebookowanie obecnych lotów na odległy pasujący Wam termin. Na ten wyjazd bilety są już bezużyteczne, ale może za rozsądną dopłatą da się je wykorzystać w przyszłości. Z tym że konieczne musisz to zrobić przed wylotem.
jerome lubi ten post.

#13 PostWysłany: 15 Gru 2017 11:56 
Awatar użytkownika

Loty: 571
Kilometry: 1 086 037
Krajów: 93 / 43.5%
srebrny
A dlaczego nie udało wam się wylecieć? Jak widzę poranny easyjet z SXF do GVA wystartował i wylądował o czasie.

#14 PostWysłany: 15 Gru 2017 12:01 
Awatar użytkownika

Loty: 192
Kilometry: 367 645
Krajów: 37 / 17.3%
srebrny
@SPLDER
Przecież napisał że 3.3k franków. To są linie Kuwait Airways, oni nie są w żadnym sojuszu, więc pole poszukiwań alternatywy bardzo wąskie.
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 15 Gru 2017 12:04 

srebrny
3300 CHF jeśli wylot ma być w poniedziałek. Ta kwota obejmuje opłatę za zmianę + różnicę w taryfie która zapewne na loty kupowane na ostatnią chwilę jest bardzo duża. Wylot za kilka miesięcy może być znacznie tańszy.

#16 PostWysłany: 15 Gru 2017 12:11 
Awatar użytkownika

Loty: 191
Kilometry: 627 645
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
zacznij od zalatwiania w Kuwait aby nie anulowali powrotnego.
jesli anuluja to nie ma co sobie d. zawracac
?
zalezy od taryfy ale jak anulujesz lot 2 godz przed wylotem to mozesz czesc kasy odzyskac

Ostatnio edytowany przez Abcn, 16 Gru 2017 16:25, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 15 Gru 2017 12:12 

niebieski
Probowalem znalezc jakies czartery z Niemiec ale slabo ogarniam ich rynek. Na lotnisku w Berlinie pewnie maja biura jakies stoiska wiec tam szybciej sie ogarnie.

Ten Qatar z Berlina tez nieglupi. Cena jak za termin i linie bardzo dobra.

Kuwait to nalezy juz odpuscic. W zwyklych liniach jakiekolwiek przebukowania to marna szansa. Najczesciej chca wyrownania taryfy a skoro tutaj byl jakis error fare z Genewy to w ogole zabawa bez sensu ...
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 15 Gru 2017 12:14 
Awatar użytkownika

Loty: 191
Kilometry: 627 645
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
jest czarter do dxb za 95 euro rt pojutrze na 10 dni
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 15 Gru 2017 12:15 
Awatar użytkownika

niebieski
@mmhammer odpraw się na wszystkie odcinki które możesz online. Wtedy jest większa szansa, że biletów powrotnych nie anulują. KU nigdy nie leciałem i każda linia ma swoje zasady, ale w moim przypadku po odprawie online i no show bilety powrotne nie zostały anulowane. Życzę powodzenia.

#20 PostWysłany: 15 Gru 2017 12:16 

niebieski
SPLDER napisał(a):
3300 CHF jeśli wylot ma być w poniedziałek. Ta kwota obejmuje opłatę za zmianę + różnicę w taryfie która zapewne na loty kupowane na ostatnią chwilę jest bardzo duża. Wylot za kilka miesięcy może być znacznie tańszy.

Bilet pierwotny kupiony za 1.1k. Jeszcze przez posrednika.
Po co zmieniac na inny termin?

Za 1.8k to mozna sobie znalezc Qatarem lot z Warszawy. Bez dolotow, kombinowania. I jakosc linii calkowicie wyzsza.
A w nizszej cenie dostanie jeszcze czartera z Wawy.

A tutaj bedzie musial pewnie niewiele mniej doplacic aby znowu moc leciec z Genewy. To by bylo dobre gdyby autor w Szwajcarii mieszkal. A pewnie mieszka w PL.
Kuwait ma slaba siatke. I wcale nie takie niskie ceny. Wiec kupowanie czegos poza error fare to slaba opcja ...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 212 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości