Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 25  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Air Europa - Kuba
#301 PostWysłany: 21 Sty 2015 13:35 

jarek__kubiak napisał(a):
darnoq napisał(a):
Hej,
Zadzwoniłem dziś na infolinię po tym jak blokada zeszła wraz z kasą. Pani konsultantka od razu przesłała potwierdzenie rezerwacji na maila.

Jedziemy we 2 w terminach 24.03-7.04. Chętnie połączę z kimś siły :)

Dostałeś etixy o których piszą ludzie którzy dzwonili na infolinię?

To nie wygląda na eticket (nie ma załącznika), jest potwierdzenie rezerwacji z booking reference i na https://www.checkmytrip.com mają status CONFIRMED.

Mam się jeszcze nie cieszyć ?:)

p.s. na infolinii zadałem pytanie w prost czy wszystko jest ok i czy potwierdzone - i odpowiedziała twierdzącą

Ostatnio edytowany przez darnoq, 21 Sty 2015 13:38, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#302 PostWysłany: 21 Sty 2015 13:37 
Awatar użytkownika

Loty: 162
Kilometry: 413 398
Krajów: 44 / 20.6%
niebieski
wojtura napisał(a):
kamiliuss1 napisał(a):
My też dzisiaj mamy już telefonicznie potwierdzony lot. Zapowiada się majówka w cenie "Szklarskiej Poręby" :))
Mimo wielu miejsc, które odwiedziłem przez ostatnie 3 lata to Kuba zrobiła na mnie największe wrażenie. Polecam tam wakacje zwłaszcza osobom, które chcą totalnie odłączyć się od telefonów i internetu. Jeżeli ktoś chce dziko powypoczywać to sugeruję wycieczkę starym radzieckim samolotem na bezludną wyspę Cayo Largo - najpiękniejsza plaża jaką w życiu widziałem + kilka tanich hoteli z dobrym jedzeniem i rumem bez limitu :) no i ….Trinidad i wieczorne tańce w casa de la musica… Już nie mogę się doczekać :))

A moglabys podawc wicej szczegolow gdzie ten samolot mozna "zlapac"? I za ile ;-)
Wczoraj szukalerm info jak sie dostac na CayoLargo i koszt polaczen samolotowych mnie mocno zniechecil

Dokładnie podbijam, ja znalazłem najtaniej za 146 euro w obie strony..

Image

Image
 Profil Relacje PM off  

#303 PostWysłany: 21 Sty 2015 13:42 

Loty: 15
Kilometry: 50 989
Krajów: 10 / 4.7%
maciej.moch napisał(a):
wojtura napisał(a):
kamiliuss1 napisał(a):
My też dzisiaj mamy już telefonicznie potwierdzony lot. Zapowiada się majówka w cenie "Szklarskiej Poręby" :))
Mimo wielu miejsc, które odwiedziłem przez ostatnie 3 lata to Kuba zrobiła na mnie największe wrażenie. Polecam tam wakacje zwłaszcza osobom, które chcą totalnie odłączyć się od telefonów i internetu. Jeżeli ktoś chce dziko powypoczywać to sugeruję wycieczkę starym radzieckim samolotem na bezludną wyspę Cayo Largo - najpiękniejsza plaża jaką w życiu widziałem + kilka tanich hoteli z dobrym jedzeniem i rumem bez limitu :) no i ….Trinidad i wieczorne tańce w casa de la musica… Już nie mogę się doczekać :))

A moglabys podawc wicej szczegolow gdzie ten samolot mozna "zlapac"? I za ile ;-)
Wczoraj szukalerm info jak sie dostac na CayoLargo i koszt polaczen samolotowych mnie mocno zniechecil

Dokładnie podbijam, ja znalazłem najtaniej za 146 euro w obie strony..

ja tez podbijam + myślicie, że ceny w okresie Wielkanocy będą bardzo wysokie i będzie dużo więcej turystów? może ktoś ma doświadczenia z tego okresu?
 Profil Relacje PM off  

#304 PostWysłany: 21 Sty 2015 13:44 
Awatar użytkownika

Loty: 191
Kilometry: 627 645
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
Witam
mi policzylo 757,00-162,35 euro czyli euro po 4,67 w aliorbanku hehehe

nie mam biletow ani potwierdzenia.
placilem master

nawet nie paietam kiedy zarezerwowalem. cos w okolicy polowy marca chyba. :>>

mam nadzieje ze bilety dojda.

czy ktos leci w polowie marca?
moglbym do kogos chetnie sie podlaczyc.

troche smigam sam le glownie azja
 Profil Relacje PM off  

#305 PostWysłany: 21 Sty 2015 13:46 

Sprawdzaliscie czy możecie sie zalogowac na stronie air europa, klikajac dodaj extra bagaż? Bo numerem rezerwacji i nazwiskiem da się w końcu zalogować ;) Kolejny znak, że jednak udało się kupić i lecimy 17 kwietnia -1maj ;)

edit:
Po zadzwonieniu dziś na infolinie w celu zmiany daty urodzenia, znowu dziś dostałam maila zatytułowanego travel document, całość po hiszpańsku, destynacje, godziny itp ;)

Pani potwierdziła, że lecimy ;) Czekam na PW jeśli ktoś bedzie w podobnych datach :) Do zobaczenia na Kubie albo wcześniej w Madrycie ;)

Ostatnio edytowany przez Sandy, 21 Sty 2015 13:58, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#306 PostWysłany: 21 Sty 2015 13:50 
Awatar użytkownika

darnoq napisał(a):

To nie wygląda na eticket (nie ma załącznika), jest potwierdzenie rezerwacji z booking reference i na https://www.checkmytrip.com mają status CONFIRMED.

Mam się jeszcze nie cieszyć ?:)

p.s. na infolinii zadałem pytanie w prost czy wszystko jest ok i czy potwierdzone - i odpowiedziała twierdzącą

ten CONFIRMED to nie dotyczy Twojej rezerwacji tylko lotu UX51 (52). Ze ten samolot jest potwierdzony.

Rezerwacja to jedno, ststus samego lotu w rozkladzie to drugie

Prosty przyklad. Masz rezerwacje, ale przy locie UX pojawi sie CANCELED. To nie oznacza ze Twoja rezerwacja jest odwolana, ale sasmolot. Ty dalej masz swoja rezerwacje i zmieniaja Ci np lot na innego przewoznika, miasto/dzien.

A zeby nie bylo zebys sie za bardzo zamartwial.
Jezeli widzisz swoja rezerwacje w Checkmytrip czy AEuropa to znaczy ze ONA JEST :)
 Profil Relacje PM off  

#307 PostWysłany: 21 Sty 2015 13:56 

Czy jak dostalem zwrot za 1 bilet a powinienem za 3 to cierpliwie poczekac czy jednak do nich zadzwonic?

I jaki jest sens skladania reklamacji w banku?
 Profil Relacje PM off  

#308 PostWysłany: 21 Sty 2015 14:00 

dostalam maila temat travel document. W nim mam jakby zapis z komputera cos jak pdf. I tam mam przy kazdym locie reservation confirmed. Pisalam do nich na FB zebys prawdzili mi daty w rezerwacji bo app mobilna zmienila je podczas zakupu. Poprawili daty, poinformowali ze z moja rezerwacja wszystko jest ok. jeszcze raz wysali maila ktory w sobote dostalam i 2 maila o w/w tresci oraz linki do check my trip.

W sobote podczas kupowania biletu wyskoczyl error i kasa zostala zabrana.dzwonilam do banku i powiedziano mi ze transakcja przebiegla pomyslnie.zadzwonilam do air europa i to samo mi powiedzieli oraz wyslali maila z potwierdzeniem.

Temat uwazam za zamkniety lecimy 16-28.03!! Doloty juz kupione.

Czytajac Wasze wypowiedzi wydaje mi sie ze ten kto maial error podczas platnosci i nie zadzwonil w sobote zapytac o rezerwacje to nie otrzymal biletow-to takie.moje gdybanie.
 Profil Relacje PM off  

#309 PostWysłany: 21 Sty 2015 14:03 
Awatar użytkownika

jaajbu napisał(a):
Czy jak dostalem zwrot za 1 bilet a powinienem za 3 to cierpliwie poczekac czy jednak do nich zadzwonic?

Zadzwonic. Spytac sie i ustalic. Czy zwrot czy ...bielet (ten bilet napisalem bo kilka oson na infolinii otrzymywalo normalnie bilet po takiej rozmowie na infolinii)
 Profil Relacje PM off  

#310 PostWysłany: 21 Sty 2015 14:20 

wojtura napisał(a):
jaajbu napisał(a):

Zadzwonic. Spytac sie i ustalic. Czy zwrot czy ...bielet (ten bilet napisalem bo kilka oson na infolinii otrzymywalo normalnie bilet po takiej rozmowie na infolinii)

Zadzwonilem i to byla sluszna decyzja. Dzwoncie ludzie, bo oni maja cos pochrzanione, ze odrzucaja "refunds"... mi babka na linii ponowila ta prosbe o oddanie pieniedzy. Kasa ma byc dzis wieczorem albo jutro rano, ale nie wiem co by bylo gdybym sie nie upomnial.
 Profil Relacje PM off  

#311 PostWysłany: 21 Sty 2015 14:22 

Ja też dzwoniłam dzisiaj i powiedzieli, że rezerwacja jest ważna i przesłali dwa maile z TRAVEL DOCUMENT i TICKET PURCHASE. Lecę na Kubę 26.04 do 10.05 :)
 Profil Relacje PM off  

#312 PostWysłany: 21 Sty 2015 15:04 
Awatar użytkownika

Ja do nich dzwoniłem wczoraj wyjaśniać płatność, ponieważ dwukrotnie zdjęli mi środki z karty (przy pierwszej płatności wyskoczył błąd, ale druga przeszła już normalnie i dostałem od razu na skrzynkę emaila o temacie: "Air Europa Ticket Purchase Madrid-La Habana" z numerem rezerwacji i numerami biletów zaczynającymi się na 996).
Konsultantka poprosiła o numer karty i w systemie mieli informację o tym, że płatność zdublowana, więc w ciągu kilku dni ma być zwrócona.
Przy okazji dowiedziałem się też, że email z numerem rezerwacji i biletów jest wiążący, więc jeśli ktoś go ma u siebie to już może planować ten miły wypad. Nasz termin: 19-27.04.2015 :D

PS.
Widział ktoś rozkład miejsc w Airbusie A300-300 dokładniejszy niż ten ze strony Air Europe, który jest przewidziany na tą trasę?
Wygląda na to, że wszystkie miejsca to klasa ekonomiczna.
 Profil Relacje PM off  

#313 PostWysłany: 21 Sty 2015 15:14 
Awatar użytkownika

emorale napisał(a):
Widział ktoś rozkład miejsc w Airbusie A300-300 dokładniejszy niż ten ze strony Air Europe, który jest przewidziany na tą trasę?
Wygląda na to, że wszystkie miejsca to klasa ekonomiczna.

Na inny dzien niz moj, byly dostepne bilety w klasie biznes.
Wiec
A) albo w tym samolocie (ktorym leczisz, ja lece) nie ma miejsc biznes
B) sa miejsca klasy biznes, ale pozajmowane
C) mamy klase ekonomiczna, wiec nie pokazuje i tak czesci biznesowej

Ja stawiam na C
 Profil Relacje PM off  

#314 PostWysłany: 21 Sty 2015 15:35 
Awatar użytkownika

wojtura napisał(a):
Na inny dzien niz moj, byly dostepne bilety w klasie biznes.
Wiec
A) albo w tym samolocie (ktorym leczisz, ja lece) nie ma miejsc biznes
B) sa miejsca klasy biznes, ale pozajmowane
C) mamy klase ekonomiczna, wiec nie pokazuje i tak czesci biznesowej

Ja stawiam na C

Na mój termin są jeszcze wolne miejsca, ale biznes nie można wybrać. Do tego 51 rzędów ekonomicznej, więcej chyba się do A300-300 nie zmieści. Tylko nigdzie nie mogę znaleźć rozkładu z 51 rzędami :(
 Profil Relacje PM off  

#315 PostWysłany: 21 Sty 2015 16:39 

niebieski
No sorry kupiliśmy bilety w śmiesznych pieniądzach jak na taka destynacje a Wy chcecie miejsca w klasie biznes

https://www.instagram.com/without_a_guide/
 Profil Relacje PM off  

#316 PostWysłany: 21 Sty 2015 16:45 

wojtura napisał(a):
kamiliuss1 napisał(a):

Najlepiej wszystko rezerwować na miejscu. Jest kilka lokalnych biur podróży, w których można zarezerwować pakiet (lot+hotel). Przygotuj się na rozmowę po hiszpańsku :D
 Profil Relacje PM off  

#317 PostWysłany: 21 Sty 2015 16:47 

A jak to cenowo wyglada zalatwiajac to na miejscu? tak plus minus oczywiscie
 Profil Relacje PM off  

#318 PostWysłany: 21 Sty 2015 16:48 

Loty: 557
Kilometry: 1 237 798
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
kamiliuss1 napisał(a):
wojtura napisał(a):
kamiliuss1 napisał(a):

Najlepiej wszystko rezerwować na miejscu. Jest kilka lokalnych biur podróży, w których można zarezerwować pakiet (lot+hotel). Przygotuj się na rozmowę po hiszpańsku :D

a jakiego rzędu to koszt?

czy ewentualnie ktoś się orientuje czy loty krajowe na Kubie np. Cubaną lub Aerocarribean kupowane na miejscu są dużo tańsze niz online?

#319 PostWysłany: 21 Sty 2015 16:55 
Awatar użytkownika

niebieski
emorale napisał(a):
Na mój termin są jeszcze wolne miejsca, ale biznes nie można wybrać. Do tego 51 rzędów ekonomicznej, więcej chyba się do A300-300 nie zmieści. Tylko nigdzie nie mogę znaleźć rozkładu z 51 rzędami :(

Pragnienie klasy biznes przy locie za 165 Eur na Kubę... 8-) Normalnie nie wierzę... :shock:
2 ludzi lubi ten post.

#320 PostWysłany: 21 Sty 2015 17:01 

Loty: 557
Kilometry: 1 237 798
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
danziger napisał(a):
emorale napisał(a):

Pragnienie klasy biznes przy locie za 165 Eur na Kubę... 8-) Normalnie nie wierzę... :shock:

apetyt rośnie w miarę jedzenia - najpierw były "modły", żeby rezerwacja przeszła, potem żeby wystawili bilety, a teraz o klasę biznes :))
Kremowka lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 25  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości