Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 25  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Air Europa - Kuba
#241 PostWysłany: 20 Sty 2015 12:37 
Awatar użytkownika

Loty: 199
Kilometry: 452 891
Krajów: 46 / 21.5%
Zeus napisał(a):
Ale od dawna wiadomo ze Citi Bank ma kijowe przeliczniki :P

Sorry za offtop, ale w takim razie którym banku "wiadomo", że ma dobre przeliczniki? Jakiś sprawdzony bank/karta?

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#242 PostWysłany: 20 Sty 2015 12:40 
Awatar użytkownika

raczej chyba nie to forum... może jakiś bankier.pl albo coś? ;)
 Profil Relacje PM off
I-CON lubi ten post.

#243 PostWysłany: 20 Sty 2015 13:00 
Awatar użytkownika

Loty: 162
Kilometry: 413 398
Krajów: 44 / 20.6%
niebieski
Zeus napisał(a):
Ale od dawna wiadomo ze Citi Bank ma kijowe przeliczniki :P

Mi tam przeliczyło po 4.31 City jeszcze starą karte wizzair.

Image

Image
 Profil Relacje PM off  

#244 PostWysłany: 20 Sty 2015 13:00 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
Cytuj:
Sorry za offtop, ale w takim razie którym banku "wiadomo", że ma dobre przeliczniki? Jakiś sprawdzony bank/karta?

Raiffaisen
 Profil Relacje PM off  

#245 PostWysłany: 20 Sty 2015 13:10 

Loty: 169
Kilometry: 441 450
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
neoworld napisał(a):
Dzwoniłem dziś do Air Europa (+34 902 401 501 - wybierz 2 i rozmawiasz po angielsku) i ustaliłem:

- podwójnie ściągnięta kasa z konta - trzeba ich poinformować i zwracają pieniądze - załatwione
- wybór miejsc - przez Air France - działa bez dodatkowych opłat,
- etix - podczas telefonu do Air Europa poprosiłem o przesłanie maila - dostałem wraz z miejscami, które wybrałem na Air France,
- kwestia wyższej kwoty za bilety - pamiętajcie, że bank rozlicza po kursie z dnia rozliczenia a nie dnia kupna, dodatkowo macie najprawdopodobniej opłatę manipulacyjną za transakcję w walucie obcej (ja tak mam w mBanku, w przypadku karty Miles&More) - co dolicza jakieś 1-2%. - zweryfikujcie wasze umowy z bankami ;-)
- kupowałem mastercard i nie było problemów - więc plotka VISA/mastercard ma się nijak do stanu faktycznego.

Temat zakończony happy endem - mam wrażenie, że marzec/kwiecień - wszyscy na wyspie będą mówić po polsku :D

informować e-mial telefoniczne ? Według jakiego klucza zwracają w końcu nie ma nr rezerwacji
elber_2004 lubi ten post.

#246 PostWysłany: 20 Sty 2015 13:12 
Awatar użytkownika

A ja trochę z innej strony.

Rozmawiałem teraz z kimś kto siedzi po drugiej stronie "frontu", w regularnej linii lotniczej(nie będę mówił w jakiej) i zajmuje się rezerwacjami.
Troszkę otworzył mi oczy na powszechna opinie ze linie lotnicze mogą anulować rezerwacje bez konsekwencji, jeżeli to zrobią przynajmniej na dwa tygodnie przed odlotem.
Do tej pory żyłem ze świadomością ze mogą to zrobić powołując się na przykład na błąd systemu. Okazuje się ze tak jednak nie jest do końca....
Mogą anulować rezerwacje., jeżeli wiedza ze nie będzie samego lotu (nie poleci samolot). Np. dostają informacje ze pas startowy będzie remontowany. Te dwa tygodnie jest przed wylotem by nie zostawic kogos "na lodzie"
Inna sprawa, mogą anulować, jeżeli przez błąd systemu więcej będzie chętnych niż miejsc w samolocie. Tylko to musza zrobić bezzwłocznie po stwierdzeniu pomyłki.
Ale tak sobie ... juz nie. "Wyrzuce moze KOWALSKIEGO to poleci moj znajomy NOWAK".
Poszperalem troche w Internetach i z grubsza potwierdza sie to co powiedział. Mowi sie o odwolaniu rezerwacji z powodu ... odwołania lotu (bo wojna, bo epidemia, bo coś tam)

Opisałem mu nasza sytuacje. Lotow i "problemow" z AirEuropa (nie koniecznie do Havany, bo wiem ze niektorzy wybrali innej kierunki i tez startuja z innych miejsc).
Powiedział ze naprawdopodnie teraz prostuja dane. Systemy zakupowe sa przystosowane do jakiegos tam ruchu (obciazenia) w ciagu dnia. Jezeli nagle, praktycznie "w jednej chwili" sie "rzucilo" tyle osob to poprostu zaliczyli pad tego ich systemu i się zrobił "burdel". "Pewno siedzą teraz i wszystko prostują. Parują wpłaty z rezerwacjami, biletami itp".

Jeżeli sa jeszcze bilety, a na mój lot sa jeszcze, to "nie beda mogli sie powolac na blad w systemie i wywalic rezerwacje".
"To działa w dwie strony, ty nie możesz anulować (bardziej zmienić) rezerwacj), oni tez nie powinni tego zrobić. Czy zrobia? Za duzo ostatnio bylo wyrokow UE w sprawach linii lotniczych by nie wiedzieli ze ludzie znaj swoje prawa"

No coz, to tak jako ciekawostka
 Profil Relacje PM off  

#247 PostWysłany: 20 Sty 2015 13:23 

Loty: 63
Kilometry: 150 086
Krajów: 20 / 9.4%
adamian napisał(a):
No bez jaj :) Interweniowałeś jakoś? Kase Ci mieli zwrócić? Bo też chciałbym skończyć z takim happy endem ;)

Dzwoniłem wczoraj na infolinię, ale bez efektu. Po 6 minutach oczekiwania zgłosił się konsultant, który na hasło Havana i brak rezerwacji przełączył mnie do innego. Po kolejnych 6 minutach czekania zrezygnowałem. Nie podałem żadnych danych więc nie mogło to mieć wpływu na mejla z rezerwacją. A zadzwoniłem, bo moja rezerwacja na ponad 4 tysiące PLN więc trochę się denerwowałem brakiem jakiejkolwiek reakcji.

Podejrzewam, że po weekendowym zamieszaniu ręcznie ogarniają syf. Cierpliwości nam trzeba.

wojtura napisał(a):
A na AirEuropa sie logujesz? [gorny prawy rog FLY WITH AE i np. dodanie extra bagazu]

Nie da się. Dostaję info "Not available on your flight; you can book this option at the check-in desk"
 Profil Relacje PM off  

#248 PostWysłany: 20 Sty 2015 13:37 
Awatar użytkownika

Hmm. Wyglada w takim razie bardziej na zablakany e-mail niz potwierdzenie rezerwacji (bo w systemie tych danych jakby nie ma ...)
Sprobuj jeszcze zamiast NAZWISKA podac IMIE. Znam przypadki, bardzo mi bliskie;-), ze taka pomylka moze sie zdfarzyc

-- 20 Sty 2015 12:38 --

I jeszcze jedno. Jak masz w nazwisku polski znaczek to go omin

a wiec zamiast IKSIŃSKI wpisz IKSISKI [nie ma N, z N tez mozesz sprobowac). Bo wiedzialem na forum ze polskie literki nie byly konwertowane tylko "gubione"
 Profil Relacje PM off  

#249 PostWysłany: 20 Sty 2015 13:54 
Awatar użytkownika

Loty: 65
Kilometry: 157 723
Krajów: 26 / 12.2%
niebieski
A Propos przewalutowania.. Za Mad-hav zapłaciłem 1399,xxzl :D Oczywiscie płatność RF, Mastercard

#250 PostWysłany: 20 Sty 2015 14:17 

dobra, zadzwoniliśmy;) Pani prawie nie rozumiała po angielsku, kilkanaście razy trzeba było jej mówić, że chodzi o date urodzenia, dopiero mówiąc jej po hiszpańsku coś chyba dotarło ;) Jak stwierdziła, ta data urodzenia nie jest później nigdzie dostępna i tyczy się to tylko dzieci, więc jak jest błędna to nic sie nie dzieje, chciała to poprawiać, ale mówi: system nie działa, prosze za 10min zadzwonić :]
Co więcej? Po zakończonej rozmowie dostałam maila, szkoda, że wszystko po hiszpańsku ;) Ale generalnie podane są tam nasze destynacje, numery miejsc (wczesniej zaklepałam na air france), model samolotu, godziny i potwierdzenie rezerwacji… hmm :] widać, że dalej nie uporali się z poweekendowym bałaganem ;)
 Profil Relacje PM off  

#251 PostWysłany: 20 Sty 2015 14:51 
Awatar użytkownika

niebieski
refiko napisał(a):
A Propos przewalutowania.. Za Mad-hav zapłaciłem 1399,xxzl :D Oczywiscie płatność RF, Mastercard

mnie i tak nikt nie przebije z 1518zł za 3 osoby :D

Image

Image
 Profil Relacje PM off  

#252 PostWysłany: 20 Sty 2015 14:57 
Awatar użytkownika

Alior Bank? ;P

-- 20 Sty 2015 13:58 --

Ups, za 3 osoby... Jak?
 Profil Relacje PM off  

#253 PostWysłany: 20 Sty 2015 15:06 
Awatar użytkownika

Loty: 65
Kilometry: 157 723
Krajów: 26 / 12.2%
niebieski
Bobo w pakiecie:) ja oczywiście płaciłem za 2 dorosłe.
wojtura uważa post za pomocny.

#254 PostWysłany: 20 Sty 2015 15:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Sam nie wiem jak.. 2 osoby dorosłe i dziecko 2-16 lat wyszło 352 euro a 16 lat to już nie bobo :)

teraz jak patrzyłem po normalnych cenach to dziecko płaci 50% ceny :)

Image

Image
 Profil Relacje PM off  

#255 PostWysłany: 20 Sty 2015 15:15 
Awatar użytkownika

niebieski
a widzisz sam się zdziwiłem. Myślałem czy brac małą czy nie, ale jak zobaczyłem, że za frytki to juz nie miałem obiekcji :P Jeszcze najlepsze, że autobusami (tymi między miastowymi Vizuzal czy jakoś tak) na Kubie dzieci do 5 lat maja za frico a moja ma w czerwcu 5, więc jeszcze się załapie w hotelach też w większości do 5 lat za darmo, wiec ogólnie wyjdzie nam za darmo dziewczyna :)

Image

Image
 Profil Relacje PM off  

#256 PostWysłany: 20 Sty 2015 16:41 
Awatar użytkownika

Loty: 180
Kilometry: 511 197
Krajów: 60 / 28.0%
niebieski
Może ktoś mi doradzić w mojej sytuacji?
Płaciłem kartą kredytową Mastercard. Dzisiaj z karty pobrano mi pieniądze dwukrotnie (dwa razy próbowałem robić rezerwację, ponieważ na końcu pojawiał się standardowy błąd). O ile jestem w miarę spokojny o rozpatrzenie reklamacji to co dalej z całą sprawą?
Chodzi o to, że pomimo ściągniętych pieniędzy nie dostałem nic zupełnie na maila - ani potwierdzenia, eticketów, itd. Z "podejrzanych" rzeczy dostałem jedynie maila po arabsku z jakimś plikiem .zip w załączeniu, którego system wykrywa jako wirusa.
Co dalej w takim razie?
pozdrawiam

#257 PostWysłany: 20 Sty 2015 16:53 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 46 487
Krajów: 10 / 4.7%
Ten plik po gruzińsku a nie arabsku z załącznikiem w postaci invocie.zip to wirus też go dostałam, ale na zupełnie innego maila niż podawany przy rezerwacji biletów :D także raczej to są kwestie ze sobą nie związane.
 Profil Relacje PM off
migot uważa post za pomocny.

#258 PostWysłany: 20 Sty 2015 16:59 

niebieski
To pewnie Państwo Islamskie przejoło Saudi i oni teraz tak wystawiają etixy:)

https://www.instagram.com/without_a_guide/
 Profil Relacje PM off  

#259 PostWysłany: 20 Sty 2015 17:28 
Awatar użytkownika

poszwin napisał(a):
Może ktoś mi doradzić w mojej sytuacji?
Płaciłem kartą kredytową Mastercard. Dzisiaj z karty pobrano mi pieniądze dwukrotnie (dwa razy próbowałem robić rezerwację, ponieważ na końcu pojawiał się standardowy błąd). O ile jestem w miarę spokojny o rozpatrzenie reklamacji to co dalej z całą sprawą?
Chodzi o to, że pomimo ściągniętych pieniędzy nie dostałem nic zupełnie na maila - ani potwierdzenia, eticketów, itd. Z "podejrzanych" rzeczy dostałem jedynie maila po arabsku z jakimś plikiem .zip w załączeniu, którego system wykrywa jako wirusa.
Co dalej w takim razie?
pozdrawiam

Zadzwoń do AirEuropa. Sam jestem w podobnej sytuacji, tzn 3 transakcje różnymi kartami zakończyły się errorem, a gdy skontaktowałem się liniami okazało się, ze rezerwacje zostały dokonane, więc mogłem sobie wybrać w jakim terminie chcę lecieć. Pieniążki za resztę mają zwrócić, choć pewnie będę w plecy na przewalutowaniu :/
 Profil Relacje PM off  

#260 PostWysłany: 20 Sty 2015 17:31 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 110 566
Krajów: 15 / 7.0%
No to fajnie, że ja dzwoniłem 2 x pomimo usilnych starań nie mogłem dostać biletów. Kasa oczywiście zablokowana i później ściągnięta. Kiedy do nich dzwoniłeś? W ten sam dzień czy 1-2 później?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 25  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 1 gość