Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 25  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Air Europa - Kuba
#221 PostWysłany: 19 Sty 2015 23:59 
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 720 379
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
wojtura napisał(a):
bartekjamajka napisał(a):
Rezerwujac miejsce na AF masz pewnosc ze np. bedziesz siedzial obok siebie ze wspoltowarzyszem.

pewności nie masz dopóki nie masz wydrukowanego miejsca na karcie pokładowej, linie nigdy nie gwarantują że będziesz siedzieć na zarezerwowanym miejscu, zdarzają się np. podmianki operacyjne na inny model samolotu i całe planowanie szlag trafia ;)

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#222 PostWysłany: 20 Sty 2015 00:05 

Cytuj:
Troszke nie rozumiem. Odinstaslowales i zainsatlowales aplikacje na nowo i Twoje rezeracje juz tam byly? To cos nie tak zrobiles. Bo powinienes na dzien dobry ponownie podac login (email) i haslo.
Usun dane z aplikacji (w Androidze. Ustawienia->Manadzer aplikacji->AirEuropa->Wyczysc dane)

Dokładnie tak zrobiłam ;) Musiałam od nowa wpisać maila i hasło, jak tylko mnie zalogowało, moja rezerwacja już tam była ;) A aplikacje z ios usunęłam i pobrałam ponownie...
 Profil Relacje PM off  

#223 PostWysłany: 20 Sty 2015 00:07 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Proszę, przed napisania pytanie, użyjcie przycisk: search.php

wiza-na-kube-gdzie-wyrobic,830,61392
 Profil Relacje PM off  

#224 PostWysłany: 20 Sty 2015 01:49 

Sandy napisał(a):
A normalnie miałeś maila z potwierdzeniem? Kupowałeś przez strone czy przez aplikacje? Dla mnie będzie to niezrozumiałe, skoro status rezerwacji mam confirmed, zarówno w check my trip jak i po zalogoaniu u nich na stronie :) No cóż poczekamy… póki co napisałam maila o poprawienie daty urodzenia ;) Jak myślicie kiedy te bilety mogą okazać się pewne? Ile należałoby poczekać ?

Zalogowałam się na stronie Air France i poprawiłam tam.
Nie wiem tylko czy na pewno się udało, bo nie dostałam maila z potwierdzeniem zmian a teraz nie mogę wejść z powrotem żeby sprawdzić... Czyli koniec końców jutro czeka nas telefon na infolinię.
Znajomi się dzisiaj dodzwonili (od soboty ani pieniędzy, ani biletów, ani nawet potwierdzenia) i pani z infolinii wysłała od razy eTickety.
 Profil Relacje PM off  

#225 PostWysłany: 20 Sty 2015 01:57 
Awatar użytkownika

Loty: 13
Kilometry: 40 367
Krajów: 8 / 3.7%
czy komukolwiek udało się zalogować gdziekolwiek z numerem e-ticket, który wysyłali w potwierdzeniu rezerwacji? (af, klm etc?) udało mi się tylko zarezerwować przez nr rezerwacji, po wklepaniu numeru e-biletu pokazuje ze takiego nie znaleziono...

#226 PostWysłany: 20 Sty 2015 07:54 
Awatar użytkownika

Sandy napisał(a):
A normalnie miałeś maila z potwierdzeniem? Kupowałeś przez strone czy przez aplikacje? Dla mnie będzie to niezrozumiałe, skoro status rezerwacji mam confirmed, zarówno w check my trip jak i po zalogoaniu u nich na stronie :) No cóż poczekamy… póki co napisałam maila o poprawienie daty urodzenia ;) Jak myślicie kiedy te bilety mogą okazać się pewne? Ile należałoby poczekać ?

Hej. A gdzie masz status rezerwacji 'confirmed'?

Masz zapewne status lotu UX51 potwierdzony

Podobnie jak 'Potwierdzono' w aplikacji mobilnej ChceckMytrip dotyczy lotu UX51. A dokladnie to ze taki samolot jest wprowadzony na na rozklad w tym dniu

Załączniki:
Screenshot_2015-01-20-05-51-00.png
Screenshot_2015-01-20-05-51-00.png [ 207.46 KiB | Obejrzany 1633 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#227 PostWysłany: 20 Sty 2015 08:56 

Ja z kolei zaniepokoiłem się tym, że na stronie Air Fance, w polu nr biletu jest napis 'nie wystawione' lub coś w tym stylu. Miejsca udało mi się wybrać bez problemu za darmo.

#228 PostWysłany: 20 Sty 2015 09:21 

Ja mam jeszcze ciekawszą rzecz. Pieniądze z karty ściągnięte, potwierdzenie ze wszystkimi danymi na mailu. Na aireuropa mogę zamówić miejsce przy oknie (99% wolnych), natomiast nie znajduje mojej rezerwacji na klm,airfrance, checkmytrip i saudi. Też ktoś tak ma? Może coś źle wpisuję na tych stronach??
 Profil Relacje PM off  

#229 PostWysłany: 20 Sty 2015 10:03 
Awatar użytkownika

Ludzie, poczekajcie trochę, to się wyjaśni! Co chwila pojawiają się nowe wirtualne scenariusze siejące tylko zamęt - a to "nie można wejść po numerze eticket na AF", a to "nie mogę wybrać miejsc" i "na Saudia mam not paid". Litości!!!
Przecież wcześniej ktoś napisał, że nie raz już było, że na Saudia wszystko było widoczne, a i tak nie udało się polecieć.

Ostatnio edytowany przez Zeus, 20 Sty 2015 10:32, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#230 PostWysłany: 20 Sty 2015 10:23 

Loty: 63
Kilometry: 150 086
Krajów: 20 / 9.4%
Czy ktoś, komu wyskoczył error przy płatności Mastercard dostał dziś w nocy email z potwierdzeniem rezerwacji?
Szczerze przyznam, że już uważałem temat za przegrany i raczej oczekiwałem zwrotu kasy, a tu taka niespodzianka z samego rana.

Dodam, że checkmytrip.com nie widzi rezerwacji. Na razie czekam spokojnie bez nerwowych ruchów :)
 Profil Relacje PM off  

#231 PostWysłany: 20 Sty 2015 10:48 
Awatar użytkownika

A na AirEuropa sie logujesz? [gorny prawy rog FLY WITH AE i np. dodanie extra bagazu]

Ostatnio edytowany przez Zeus, 20 Sty 2015 10:50, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#232 PostWysłany: 20 Sty 2015 10:56 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 110 566
Krajów: 15 / 7.0%
lempi napisał(a):
Czy ktoś, komu wyskoczył error przy płatności Mastercard dostał dziś w nocy email z potwierdzeniem rezerwacji?
Szczerze przyznam, że już uważałem temat za przegrany i raczej oczekiwałem zwrotu kasy, a tu taka niespodzianka z samego rana.

Dodam, że checkmytrip.com nie widzi rezerwacji. Na razie czekam spokojnie bez nerwowych ruchów :)

No bez jaj :) Interweniowałeś jakoś? Kase Ci mieli zwrócić? Bo też chciałbym skończyć z takim happy endem ;)
 Profil Relacje PM off  

#233 PostWysłany: 20 Sty 2015 10:59 
Awatar użytkownika

A kto powiedział ze to jest juz happy end ;-)
 Profil Relacje PM off  

#234 PostWysłany: 20 Sty 2015 11:06 
Awatar użytkownika

wlasnie sprawdzalem wyciag z karty kredytowej VISA, tranzakcja zaksiegowana:

AIR EUROPA LINEAS AEREAS CAN AULET ES 07620 324,70EUR EUR = PLN4.4209 1 435,49
 Profil Relacje PM off  

#235 PostWysłany: 20 Sty 2015 12:04 

niebieski
Tez mam taka dokladnie informacje tylko co ciekawe w Citi banku musi byc jakis wyjatkowo nieszczesliwy przelicznik euro na zl bo mi wyszlo za dwa bilety 1450 a miało być 1400...no ale co zrobic...

https://www.instagram.com/without_a_guide/
 Profil Relacje PM off
Pawel_T lubi ten post.

#236 PostWysłany: 20 Sty 2015 12:05 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Ale od dawna wiadomo ze Citi Bank ma kijowe przeliczniki :P
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#237 PostWysłany: 20 Sty 2015 12:23 

Bardziej kijowe to ma tylko mbank, bo mi wyszło za dwa bilety 1 477,72 PLN :evil: Ale to była jedyna visa, wolałam nie próbować mastercard ;)
 Profil Relacje PM off  

#238 PostWysłany: 20 Sty 2015 12:23 

Dzwoniłem dziś do Air Europa (+34 902 401 501 - wybierz 2 i rozmawiasz po angielsku) i ustaliłem:

- podwójnie ściągnięta kasa z konta - trzeba ich poinformować i zwracają pieniądze - załatwione
- wybór miejsc - przez Air France - działa bez dodatkowych opłat,
- etix - podczas telefonu do Air Europa poprosiłem o przesłanie maila - dostałem wraz z miejscami, które wybrałem na Air France,
- kwestia wyższej kwoty za bilety - pamiętajcie, że bank rozlicza po kursie z dnia rozliczenia a nie dnia kupna, dodatkowo macie najprawdopodobniej opłatę manipulacyjną za transakcję w walucie obcej (ja tak mam w mBanku, w przypadku karty Miles&More) - co dolicza jakieś 1-2%. - zweryfikujcie wasze umowy z bankami ;-)
- kupowałem mastercard i nie było problemów - więc plotka VISA/mastercard ma się nijak do stanu faktycznego.

Temat zakończony happy endem - mam wrażenie, że marzec/kwiecień - wszyscy na wyspie będą mówić po polsku :D
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#239 PostWysłany: 20 Sty 2015 12:32 
Awatar użytkownika

niebieski
muniox napisał(a):
Ludzie, poczekajcie trochę, to się wyjaśni! Co chwila pojawiają się nowe wirtualne scenariusze siejące tylko zamęt - a to "nie można wejść po numerze eticket na AF", a to "nie mogę wybrać miejsc" i "na Saudia mam not paid". Litości!!!
Przecież wcześniej ktoś napisał, że nie raz już było, że na Saudia wszystko było widoczne, a i tak nie udało się polecieć.

trzeba podejśc do tego na luzie ,co jakiś czas pojawia się temat gdzie "uśpieni" nagle ożywają :mrgreen: ostatnio chyba był o Goa.W parę dni nabiją po 20 postów a pózniej w 2 lata 3 :D

do 20 stron pewnie dobije ten temat
 Profil Relacje PM off
Kremowka lubi ten post.

#240 PostWysłany: 20 Sty 2015 12:33 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

dexMorgan napisał(a):
do 20 stron pewnie dobije ten temat

Spokojnie, do tego jeszcze 15 tematów, jak wyrobić wizę, za ile, gdzie tanie casas, jaka pogoda na Kubie itd. itd.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 25  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości