Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 25  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Air Europa - Kuba
#261 PostWysłany: 20 Sty 2015 17:33 
Awatar użytkownika

Dzwoniłem w poniedziałek rano, gdy tylko zorientowałem się,że bank zaksięgował mi nieudaną transakcję,

Ostatnio edytowany przez szymek82, 20 Sty 2015 21:07, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#262 PostWysłany: 20 Sty 2015 17:37 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 110 566
Krajów: 15 / 7.0%
Czyli znaczy, że mam totalnego pecha bo próbowałem wszystkich możliwych sposobów i nic. Na infolinii powiedzieli, że biletów nie mogą mi wystawić.
 Profil Relacje PM off  

#263 PostWysłany: 20 Sty 2015 18:36 
Awatar użytkownika

Spokojnie jest nas więcej. Ja też wyczerpałem już wszystkie moim zdaniem możliwości i biletów raczej nie będzie, a na kontach transakcje oczywiście dokonane. Kiedyś coś jeszcze zapewne się uda upolować.
 Profil Relacje PM off  

#264 PostWysłany: 20 Sty 2015 18:48 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 110 566
Krajów: 15 / 7.0%
Też już się z tym pogodziłem, teraz jestem zwyczajnie ciekaw dlaczego w identycznej sytuacji jednym bilety przyznawali "na infolinii" a drugim odmawiali...
 Profil Relacje PM off  

#265 PostWysłany: 20 Sty 2015 20:01 

Witam
Kto leci na Kubę w terminie 01.04-08.04 z Madrytu ?:)
Szukam towarzyszy podróży ;)
 Profil Relacje PM off
Ladyage lubi ten post.

#266 PostWysłany: 20 Sty 2015 20:20 

Loty: 24
Kilometry: 59 276
Krajów: 9 / 4.2%
Ja od razu po zakupie dostalem maila z rezerwacja ktora wyglada tak
Załącznik:
20150120_175953.jpg
20150120_175953.jpg [ 48.94 KiB | Obejrzany 1883 razy ]

srodki byly zablokowane i dzisiaj zostaly sciagniete.czy ktos jeszcze dostal cos podobnego? na check my trip wszystko jest jak trzeba trasa confirmed zas na air france jest napisane numer biletu: niewystawione

#267 PostWysłany: 20 Sty 2015 20:48 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 170 507
Krajów: 22 / 10.3%
Moja sytuacja wygląda identycznie. Jestem w kropce, nie wiem do końca na czym stoję.

Ostatnio edytowany przez Zeus, 20 Sty 2015 20:50, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#268 PostWysłany: 20 Sty 2015 21:16 

My również dostałyśmy po zapłaceniu tylko potwierdzenie, jako że po internecie krąży dużo sprzecznych opinii dzisiaj dzwoniłyśmy ze znajomymi na infolinię. Pani powiedziała żeby nigdzie na Air France czy Saudi Airlines nie patrzeć, potwierdziła naszą rezerwację, powiedziała że wszystko jest okej, wprowadziła zmiany do daty urodzenia którą zmieniła aplikacja mobilna, po czym przesłała nam na maila jeszcze jeden plik z danymi (eTicket? cholera wie).
Więc myślę, że nam się udało...
 Profil Relacje PM off  

#269 PostWysłany: 20 Sty 2015 21:19 

Witam, może ktoś mi pomoże , telefon kontaktowy do Air Europa +34 902401501 od dwóch dni nie odbiera , przychodzą mi różne warianty: czy specjalnie nie odbierają z Polski, czy dzwoniliście ze stacjonarnego czy komórkowego? ma to znaczenie? bo już nie wiem co dalej, maile też były w użyciu dwukrotnie, bez odpowiedzi , a wylot za 2 tygodnie przy czym brak potwierdzenia rezerwacji a środki zablokowane. Jak skutecznie się z nimi skontaktować?
 Profil Relacje PM off  

#270 PostWysłany: 20 Sty 2015 21:22 

niebieski
Ja dzwoniłem z komórki wczoraj po 18, czas oczekiwania na połączenie jakieś 3 minuty.

https://www.instagram.com/without_a_guide/
 Profil Relacje PM off  

#271 PostWysłany: 20 Sty 2015 21:23 

Nie wiem, my dzwoniłyśmy na ten sam numer ale z hiszpańskiego komórkowego. I nie było problemu...
 Profil Relacje PM off  

#272 PostWysłany: 20 Sty 2015 22:07 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 216 682
Krajów: 19 / 8.9%
nowy odkrywca napisał(a):
Witam, może ktoś mi pomoże , telefon kontaktowy do Air Europa +34 902401501 od dwóch dni nie odbiera , przychodzą mi różne warianty: czy specjalnie nie odbierają z Polski, czy dzwoniliście ze stacjonarnego czy komórkowego? ma to znaczenie? bo już nie wiem co dalej, maile też były w użyciu dwukrotnie, bez odpowiedzi , a wylot za 2 tygodnie przy czym brak potwierdzenia rezerwacji a środki zablokowane. Jak skutecznie się z nimi skontaktować?

Nr +34 902 401 501 jest poprawny, zadzwoniłem ok. 13:00, wszystko potwierdzone, eticket przyszedł.

Wszystko pojawia sie tez po zalogowaniu na stronie KLM i check my trip, ale nie na Air France - wiec jak ktoś sprawdza tu i tu i nie może odnaleźć rezerwacji to chyba o niczym nie świadczy - najważniejsze, ze można wejść na ich stronę i przez opcje wybór miejsc lub dodaj bagaż znaleść swoją rezerwacje. Lecę 30/04 do 9/05 - miejsca na końcu samolotu - do zobaczenia ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#273 PostWysłany: 20 Sty 2015 22:47 

adamian napisał(a):
Też już się z tym pogodziłem, teraz jestem zwyczajnie ciekaw dlaczego w identycznej sytuacji jednym bilety przyznawali "na infolinii" a drugim odmawiali...

U mnie też dzisiaj pobrali pieniądze. Nie otrzymałam na e-maila żadnego potwierdzenia, bo pojawiał się błąd przy rezerwacji. Chyba będzie trzeba tam jutro zadzwonić.
 Profil Relacje PM off  

#274 PostWysłany: 20 Sty 2015 22:48 
Awatar użytkownika

Loty: 121
Kilometry: 316 794
Krajów: 33 / 15.4%
Ja dziś wyslalam zapytanie o eticket i fakture mailem na adres: gestionpostventa@air-europa.com

Dostalam fakture, kolejne potwierdzenie rezerwacji z dodanymi miejscami oraz zapewnienie, ze druga bledna platnosc od nich wczoraj wyszla, mimo ze mi dzis zaksiegowali na karcie obie platnosci. Na szczescie placilam w eur z konta walulowego, wiec nie strace na przewalutowniach.

------
Update na blogu: http://www.orbitka.com

Image
 Profil Relacje PM off  

#275 PostWysłany: 20 Sty 2015 23:58 

Witam,

właśnie sprawdzałem swoje konto. Płaciłem kartą w USD (t-mobile bank). Bookowałem 2x bilet= 2x error. Nie otrzymałem żadnego potwierdzenia na maila. Po 4 dniach blokady, ściągnęło mi z konta 2x 206 USD ( wychodzi po 4,76) tak więc przelicznik rekordowo niekorzystny. Wspomnę, że wcześniej blokada była na "jedynie" 2x192 USD. Czy ktoś miał kiedyś taką sytuację, jak dochodził praw i czy w ogóle jest możliwość odzyskania tej kwoty (niekorzystnego przewalutowanie)?

EDIT: ok, podwójne przewalutowanie. Rozumiem, że powinienem zapłacić (skoro nie miałem wystarczających środków w EUR) PLN, dobrze myślę?

Jak zatem będzie teraz wyglądać sytuacja ze zwrotem pieniędzy, oddadzą mi 206 USD, czy 162 EUR, lecz po kolejnym, podwójnym przewalutowaniu na konto dolarowe? Czy zwrot mógłby nastąpić na konto w EUR?

Kolejna sprawa, nadal nie mam biletów...
Jeśli nie polecę i AirEuropa odda mi pieniądze, to wg moich wyliczeń (przy najbardziej pesymistycznym scenariuszu) stracę na tej transakcji łącznie ok 280 zł, czy można ubiegać się o zwrot tych środków?
 Profil Relacje PM off  

#276 PostWysłany: 21 Sty 2015 09:12 
Awatar użytkownika

Loty: 212
Kilometry: 503 058
Krajów: 45 / 21.0%
orbitka.com napisał(a):
Ja dziś wyslalam zapytanie o eticket i fakture mailem na adres: gestionpostventa@air-europa.com

Dostalam fakture, kolejne potwierdzenie rezerwacji z dodanymi miejscami oraz zapewnienie, ze druga bledna platnosc od nich wczoraj wyszla, mimo ze mi dzis zaksiegowali na karcie obie platnosci. Na szczescie placilam w eur z konta walulowego, wiec nie strace na przewalutowniach.

------
Update na blogu: http://www.orbitka.com

Ile wy musicie miec tych potwierdzen, zeby uwierzyc, ze polecicie na ta Kube? Moze chociaz AE zrobi jakis biznes na tych wszystkich waszych telefonach do nich z zapytaniami: "a ja, a ja, tez polece? Obiecajcie"
4 ludzi lubi ten post.

#277 PostWysłany: 21 Sty 2015 09:31 
Awatar użytkownika

dusza86 napisał(a):
EDIT: ok, podwójne przewalutowanie. Rozumiem, że powinienem zapłacić (skoro nie miałem wystarczających środków w EUR) PLN, dobrze myślę?

Zakup nul w EUR, ty miales USD. Wiec tylko raz przelutowali. Tak mi sie wydaje. Zadzown na infolinie swojego banku i dowiedz sie.

Pierwsze co mi przyszlo to wlasnie to ze miales podwoje przewalutowanie. Ale pozniej soibie pomyslalem ze jednak nie
Zakup bul w EUR, ty miales USD. Wiec tylko raz przelutowali. Tak mi sie wydaje. Zadzown na infolinie swojego banku i dowiedz sie.
 Profil Relacje PM off  

#278 PostWysłany: 21 Sty 2015 09:47 
Awatar użytkownika

Kasa za jedną transakcję robioną kartą debetową Mastercard w PLN została zwrócona. Czekam na kolejne.
 Profil Relacje PM off  

#279 PostWysłany: 21 Sty 2015 10:52 

Bez różnic kursowych?
Jak wyglądała Twoja sytuacja, kontaktowaleś się z liniami?
Nie masz w ogóle biletów?
 Profil Relacje PM off  

#280 PostWysłany: 21 Sty 2015 11:23 

Hej,
Zadzwoniłem dziś na infolinię po tym jak blokada zeszła wraz z kasą. Pani konsultantka od razu przesłała potwierdzenie rezerwacji na maila.

Jedziemy we 2 w terminach 24.03-7.04. Chętnie połączę z kimś siły :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 25  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości