Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 25  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Air Europa - Kuba
#181 PostWysłany: 19 Sty 2015 21:40 

A moze ktos sprawdzic czy tym numerem etiksa ktory przyszedl w mejlu moze sie zalogowac na airfrance albo na saudi arlines?

Bo po numerze zererwacji mi znajduje wszystko, ale po probie logowania poprzez numer biletu (ktory przyszedl w emailu z rezerwacja) juz sie nie da zalogowac.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#182 PostWysłany: 19 Sty 2015 21:41 
Awatar użytkownika

Loty: 700
Kilometry: 942 651
Krajów: 77 / 36.0%
niebieski
Wymyślanie wirtualnych problemów idzie Wam coraz lepiej :roll:
3 ludzi lubi ten post.

#183 PostWysłany: 19 Sty 2015 21:42 
Awatar użytkownika

refiko napisał(a):
A ja z kolei mogę dodać dodatkowy bagaż, mogę wybrać miejsca za opłatą (zrobiłem to, zapłaciłem itd), natomiast przy próbie zajrzenia do zakładki Check-in online pojawia się komunikat: No se ha encontrado ningúnn vuelo para ese localizador.

bo na gorze(lewy rog) masz napisane ze checkIn dopiero 24h przed wylotem jest dostepny.
tak wiec nie jest to jakas nieprawidlowosc
MietekChaliniak napisał(a):
taka ciekawostka znaleziona na http://www.esky.pl:

"Cena raz wykupionego i wystawionego (!) biletu nie może ulec zmianie.

Pamiętaj jednak o tym, że cena biletu lotniczego jest gwarantowana dopiero od momentu jego wystawienia, a nie od momentu złożenia rezerwacji wstępnej czy też momentu dokonania przelewu.

Aby zminimalizować ryzyko wzrostu ceny biletu w momencie jego rezerwacji, najlepiej używać jako środka płatniczego karty płatniczej. Przy jej użyciu bilet jest wystawiany w momencie obciążenia karty i już wtedy cena biletu jest zagwarantowana."

Tu raczej nikt nie marwi sie ze cena nagle wzrosnie, tylko najzwyczajniej anuluja bilety/rezerwacje. Powiedza ze to byl blad, zachowaja okres poand 2 tygodnie przed wylotem, by nie ponosic kar i ... po ptokach
 Profil Relacje PM off  

#184 PostWysłany: 19 Sty 2015 21:54 

wojtura napisał(a):
Tu raczej nikt nie marwi sie ze cena nagle wzrosnie, tylko najzwyczajniej anuluja bilety/rezerwacje. Powiedza ze to byl blad, zachowaja okres poand 2 tygodnie przed wylotem, by nie ponosic kar i ... po ptokach

to jak mają anulować to lepiej od razu, a nie jak już zarezerwuję doloty :/
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 19 Sty 2015 21:58 
Awatar użytkownika

jarek__kubiak napisał(a):
wojtura napisał(a):

to jak mają anulować to lepiej od razu, a nie jak już zarezerwuję doloty :/

Tak samo mysle. Ja juz mam doloty ogarniete. Wiec musze ogarnac jakis plan B.

A tak jak wywala rezerwacje za kilka-kilkanascie dni to bedzie zle.

Linie lotnicze nie robia tak przy pomylkach ze robia anulacje w ostatniej chwili tylko praktycznie w ciagu 1-2 dni decysuja sie czy przyjac to na klate czy nadszarpnac reputacje i wywalic rezerwacje

Dzisiaj rozmawialem z kolega ktory z Rzymu do Tokio jakis czas temu kupil bulet za 209 zl. I mu wywalili to 24h pozniej
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 19 Sty 2015 22:03 

Loty: 169
Kilometry: 441 450
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
polecam nie być takim pewnym. Sporo już różnych takich kwiatków jak te kupowałem i różnie się to kończyło. Do tygodnia nigdy nic nie wiadomo. Po tygodniu można zacząć kupować doloty.

#187 PostWysłany: 19 Sty 2015 22:05 
Awatar użytkownika

celll19 napisał(a):
polecam nie być takim pewnym. Sporo już różnych takich kwiatków jak te kupowałem i różnie się to kończyło. Do tygodnia nigdy nic nie wiadomo. Po tygodniu można zacząć kupować doloty.

Cenna uwaga. Troche latam, ale to byla moja pierwsza "okazja"
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 19 Sty 2015 22:06 
Awatar użytkownika

Loty: 162
Kilometry: 413 398
Krajów: 44 / 20.6%
niebieski
Jaja ogolnie z tymi rezerwacjami:) ja zmienialem dane przez infolinie a na oplikacji mam inne daty na Air France mam inne i wszystkie tam moge zmienic poza data urodzenia jednej osoby z trzech na Saudi znowu tez mam inne ceny niz kupilem i inne daty a znowu na Air France udalo mi sie za darmo ustawic miejsca w samolocie i obok siebie i widzw tez te miejsca na saudi. Ogolnie pomieszanie z poplataniem:)

Image

Image
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 19 Sty 2015 22:08 

to chyba robię sobie tygodniową przerwę, od 5 godzin szukam lotów, kombinuję, sprawdzam rezerwację, czytam. zaraz mózg mi wyparuje!
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 19 Sty 2015 22:09 

niebieski
pospiech nie jest tu wskazany. Czekać. Brak nr biletu na CheckMyTrip też o niczym nie świadczy. Nie raz nie miałem a wszystko odbywało się bez problemów
celll18 lubi ten post.
celll18 uważa post za pomocny.

#191 PostWysłany: 19 Sty 2015 22:11 

niebieski
W ogóle nie wiem co ma na celu sprawdzenie rezerwacji na stronach linii z całego świata -polecam sprawdzić na stronie link Air Koryo -100% wiarygodnosci

https://www.instagram.com/without_a_guide/
 Profil Relacje PM off
Kremowka lubi ten post.

#192 PostWysłany: 19 Sty 2015 22:14 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 46 487
Krajów: 10 / 4.7%
Czy komuś kto nie dostał potwierdzenia na maila kasa wróciła na konto, bo nam własnie na drugiej karcie z blokady weszło już do obciążeń :/, mimo że wg. mnie z uwagi na nie dojście do skutku transakcji powinno wisieć jako blokada, aż do zwrotu.

Ostatnio edytowany przez katkar, 19 Sty 2015 22:15, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 19 Sty 2015 22:14 
Awatar użytkownika

Soulfly napisał(a):
W ogóle nie wiem co ma na celu sprawdzenie rezerwacji na stronach linii z całego świata -polecam sprawdzić na stronie link Air Koryo -100% wiarygodnosci

darmowe testowanie systemów i własnych nerwów ;) faktem jest, że na każdej z tych stron jest trochę inny zestaw informacji
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 19 Sty 2015 22:16 
Awatar użytkownika

Soulfly napisał(a):

Hmm. I po co ta zlosliwosc?

To dlatego ze na astronie AirEuropa nie ma mozliwosci podejrzenia swojej rezerwacji.
Dlatego sie wspomagamy stronami linii w aliansie by cos sie o niej dowiedziec. Chociazby wlasnie z tymi datami urodzin i paszportow sa przeklamania (np. aplikacje mobilne cofaly caly miesiac w momencie zatwierdzania).
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 19 Sty 2015 22:19 

niebieski
dla tego od razu wpisałem o miesiąc więcej :P

#196 PostWysłany: 19 Sty 2015 22:21 

niebieski
Wystarczy zadzwonić na infolinię wszystko poprawia a i jak Pani będzie miła to ci etixy na mejla prześlę.Jakoś dla mnie wiarygodność informacji z innych stron linii nie jest największa

https://www.instagram.com/without_a_guide/
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 19 Sty 2015 22:22 
Awatar użytkownika

celll19 napisał(a):
dla tego od razu wpisałem o miesiąc więcej :P

ja tez;), dobrze ze mialem na liscie osobe urodzona w styczniu.

data 23/00/1989 od razu wygladala podejrzanie

Przypuszczam ze poszla cala lawina zlych dat.
I mysle ze jakby kazdy mogl sobie sprawdzic wszystkie dane to nie musieli by miec tyle osob na infolinii

Ale na aireuropa.com tego nie ma. Dopiero na stronie ISlamistow mozna swobodnie to poprawic

Soulfly napisał(a):
Wystarczy zadzwonić na infolinię wszystko poprawia a i jak Pani będzie miła to ci etixy na mejla prześlę.Jakoś dla mnie wiarygodność informacji z innych stron linii nie jest największa

to raczej nie wiesz jak to dziala.
To wszystko oparte jest na systemie Amadeus. Dokladnie te same dane sa na KLM, AF, ISlam jak i na tej wspalnialej infolinilinii, jak i na lotniskasch w check-in

Wiec po co dzwonic jak korzystaja wszyscy z tych samych rekordow w bazie?

Zrobilem sobie rezerwacjej miejsc na AirFrance i widze je juz tez na AirEuropa, CheckMyTrip iitp

Czy to Ci troche rozjasnilo?

Ostatnio edytowany przez wojtura, 19 Sty 2015 22:36, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 19 Sty 2015 22:36 

niebieski
kto nie leci niebawem lepiej niech odczeka jeszcze z zakupami dolotów, hoteli itd.
nam anulowali bilety na Goa po ponad miesiącu, co prawda tam było Ota a tu jest zakup bezpośrednio w linii lotniczej, to na pewno lepsza sytuacja
kiedyś Alitalia popelniła błąd, najpierw anulowała bilety, ale po kilku dniach pod wpływem opinii publicznej uznała
życze wszystkim dobrego zakonczenia
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 19 Sty 2015 22:38 

Jest jakis postep: na jednej rezerwacji (jedziemy w 6 osob: 3x rezerwacje po 2osoby) w checkmytrip i innych pojawil sie bagaz po 1szt na kazdy lot a wczesniej tego nie bylo. Numerow biletow w systemie wciaz nie widac. Na pozostałych rezerwacjach nie ma informacji o bagazu.
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 19 Sty 2015 22:39 
Awatar użytkownika

Soulfly napisał(a):

to raczej nie wiesz jak to dziala.
To wszystko oparte jest na systemie Amadeus. Dokladnie te same dane sa na KLM, AF, ISlam jak i na tej wspalnialej infolinilinii jak i na lotniskach w check-in czy tez w security

Wiec po co dzwonic jak korzystaja wszyscy z tych samych rekordow w bazie?

Zrobilem sobie rezerwacjej miejsc na AirFrance i widze je juz tez na AirEuropa, CheckMyTrip iitp

Czy to Ci troche rozjasnilo?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 25  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości