Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
bilet-kupiony-przez-kiwi-com-a-karta-pokladowa-ryanair,225,160647

Mobilne karty pokładowe są akceptowane na większości lotnisk w sieci połączeń firmy Ryanair, jednak nie na wszystkich. Mobilne karty pokładowe nie są przyjmowane na następujących lotniskach:

Agadir
As-Sawira
Fez
Nador
Wadżda
Marrakesz
Rabat
Tanger
Kefalinia
Wolos
.....
Pasażerowie podróżujący z tych lotnisk muszą przeprowadzić odprawę online i wydrukować papierową kartę pokładową dla swojego lotu.

https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne ... okladowych

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3158 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 158  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 21 Lip 2014 16:08 

Loty: 162
Kilometry: 347 486
Krajów: 40 / 18.7%
Witam skończyła się mojemu dziecku ważność paszportu tydzień przed odlotem lot będzie wykonywany ryanair krajówka, myślicie ze przejdzie na przeterminowanym paszporcie? jak w odprawie, wpisze inna datę ważności tego dokumentu?
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#82 PostWysłany: 21 Lip 2014 16:58 

Jar3c napisał(a):
Witam skończyła się mojemu dziecku ważność paszportu tydzień przed odlotem lot będzie wykonywany ryanair krajówka, myślicie ze przejdzie na przeterminowanym paszporcie? jak w odprawie, wpisze inna datę ważności tego dokumentu?

lot-krajowy-5-latka-bez-dowodu-tozsamosci-akt-urodzenia,225,49287&p=401040&hilit=legitymacja+szkolna#p401040

na locie krajowym wystarczy legitymacja szkolna dziecka (zapewne jak wpiszesz do odprawy dane paszportu w rokiem ważności np. 2015 i go przedstawisz na gate to i tak nikt nie zauważy bo bardzo rzadko jeśli nie w ogóle to sprawdzają)
 PM off  

#83 PostWysłany: 21 Lip 2014 17:49 
Awatar użytkownika

Loty: 328
Kilometry: 383 356
Krajów: 38 / 17.8%
złoty
Anonymous napisał(a):
bardzo rzadko jeśli nie w ogóle to sprawdzają)

Jednak moje doswiadczenia mowia co innego i nie radzilbym ryzykowac. Waznosc dowodu konczyla mi sie w pazdzierniku a juz od czerwca przy wszystkich lotach z WRO obsluga zwracala mi uwage na zblizajacy sie koniec waznosci. No i na dodatek za poslugiwanie sie niewaznym dokumentem tozsamosci grozi pokazna grzywna.
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 21 Lip 2014 17:53 

Nie zamierzam się kłócić, bo ja doświadczenia mam zgoła odmienne - istotą jest możliwość podróżowania na locie krajowym dziecka jedynie z LEGITYMACJĄ SZKOLNĄ, a odprawić dzieciaka jakoś musi!
 PM off  

#85 PostWysłany: 21 Lip 2014 19:19 

Loty: 87
Kilometry: 290 754
Krajów: 24 / 11.2%
Lecę w weekend z dziewczyną do Warszawy. Mamy 2 osobne rezerwacje. Ostatnio leciałem jak jeszcze nie było miejsc numerowanych. Teraz przy próbie odprawy pojawia się płatny wybór miejsc lub przydział losowy. Czy jest możliwe zajęcie miejsc obok siebie bez dodatkowej opłaty?

Sent from my iPhone using Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 21 Lip 2014 20:39 
Awatar użytkownika

złoty
Spojrzyj na mojego posta w linku i odpowiedz uzytkownika dmirstek na niego.
http://www.fly4free.pl/forum/konkretne-pytania-konkretne-odpowiedzi-pasazer-linii-lot,15,29390&start=680#p416587

Sam to testowalem ostatnio i potwierdzam ze masz szanse ale tez moze sie zdarzyc ze bedziecie osobno.
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 22 Lip 2014 19:18 

Loty: 87
Kilometry: 290 754
Krajów: 24 / 11.2%
Tak zrobiłem i w jedną stronę udało się - mamy 2 miejsca obok siebie. W drugą trochę gorzej, bo ten sam rząd, ale C i F. W obu przypadkach kolejne numery biletów.
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 23 Lip 2014 00:04 

srebrny
adrian.bielewicz napisał(a):
Tak zrobiłem i w jedną stronę udało się - mamy 2 miejsca obok siebie. W drugą trochę gorzej, bo ten sam rząd, ale C i F. W obu przypadkach kolejne numery biletów.

No proszę, taka panika była, że w Ryanairze będziemy siedzieć osobno, a tu po tym co wyrabia ostatnio LOT, nie wykluczam że czeka mnie taka przykrość u naszego narodowego przewoźnika. I w dodatku nie wiem, jak to ugryźć...
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 23 Lip 2014 00:40 
Awatar użytkownika

Loty: 76
Kilometry: 129 541
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
n

Ostatnio edytowany przez LaVarsovienne 23 Lip 2014 01:47, edytowano w sumie 3 razy
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 23 Lip 2014 01:40 
Awatar użytkownika

Loty: 76
Kilometry: 129 541
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
Małgorzata napisał(a):
Dzień dobry, kilka dni temu kupiłam bilet z Francji do Polski (wydaje mi się, że może to być istotne, ponieważ chodzi o problemy z wpisany imieniem). Wpisałam swoje imię (Małgorzata) używając znaków diakrytycznych. Kiedy dostałam maila z potwierdzeniem, na którym moje imię zapisane było MAłGORZATA zaczęłam obawiać, że będę mieć z tego powodu problemy. Kolejnym problemem jest dwuczłonowe nazwisko, które wpisałam bez myślnika, ale po spacji. Czy Państwa zdaniem mogę mieć problemy przy odprawie? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.

Też jestem Małgorzatą z dwuczłonowym nazwiskiem:))) W potwierdzeniu od ryanaira jest tak, jak napisałaś, ale później na karcie pokładowej imię i nazwisko będzie wielkimi literami bez polskich znaków. Także zapewniam Cię, że wszystko jest w porządku i nie będziesz miała żadnych problemów. Pozdrawiam:)

-- 23 Lip 2014 01:13 --

adrian.bielewicz napisał(a):

Odprawiałam się kilka dni temu w ryanair i mi się udało, zarówno na lot tam, jak i powrotny mamy miejsca obok siebie, odprawę zarówno w jednym, jak i drugim przypadku robiłam w nocy, może to jest klucz do sukcesu? :D

#91 PostWysłany: 24 Lip 2014 10:55 
Awatar użytkownika

Witam serdecznie, podepne się tu by nie rozpoczynać kolejnego wątku na ten temat :)

Podkreślam że jestem dopiero raczkującym podróżnikiem i mam pytanie odnośnie biletu w Ryanairze: zarezerwowałem lot w dwie strony dla 2 osób, bez większych przeszkód, wszystko przeszło, kwota zablokowana w banku potwierdzenie przyszło na mail lecz ile trzeba czekać jeśli chodzi o sam bilet do wydruku? Czy w ogóle taki bilet jest czy trzeba mieć tylko kartę pokładową którą się drukuje po odprawie online?
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 24 Lip 2014 10:58 

Puncek9 napisał(a):
Witam serdecznie, podepne się tu by nie rozpoczynać kolejnego wątku na ten temat :)

Podkreślam że jestem dopiero raczkującym podróżnikiem i mam pytanie odnośnie biletu w Ryanairze: zarezerwowałem lot w dwie strony dla 2 osób, bez większych przeszkód, wszystko przeszło, kwota zablokowana w banku potwierdzenie przyszło na mail lecz ile trzeba czekać jeśli chodzi o sam bilet do wydruku? Czy w ogóle taki bilet jest czy trzeba mieć tylko kartę pokładową którą się drukuje po odprawie online?

poczytaj
http://www.fly4free.pl/rezerwacja-bilet ... -poradnik/
 PM off  

#93 PostWysłany: 24 Lip 2014 11:26 
Awatar użytkownika

Dziękuję :) Czytałem, więc nie ma żadnego biletu tylko karta pokładowa?
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 24 Lip 2014 17:17 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
Tylko karta pokładowa
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 28 Lip 2014 07:23 
Awatar użytkownika

srebrny
Czy ktoś praktykował odprawę dziecka na krajówkę na podstawie legitymacji szkolnej ?
Ryan jasno pisze, że jest to możliwe (http://www.ryanair.com/pl/pytania/czy-musze-miec-wize/), ale jak to wygląda przy odprawie, gdy do wyboru dostępny jest tylko dowód lub paszport (http://www.fly4free.pl/wp-content/uploa ... waryan.png) ?

#96 PostWysłany: 28 Lip 2014 08:34 
Awatar użytkownika

złoty
Zdajesz sobie sprawe ze pytanie takie jak Twoje padalo na forum kilka - kilkanascie razy w ciagu ostatnich tygodni?
Przy odprawie na krajowkach nie trzeba podawac numeru dokumentu, wystarczy data urodzenia i narodowosc.
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 28 Lip 2014 09:12 

niebieski
Hose napisał(a):
Czy ktoś praktykował odprawę dziecka na krajówkę na podstawie legitymacji szkolnej ?
Ryan jasno pisze, że jest to możliwe (http://www.ryanair.com/pl/pytania/czy-musze-miec-wize/), ale jak to wygląda przy odprawie, gdy do wyboru dostępny jest tylko dowód lub paszport (http://www.fly4free.pl/wp-content/uploa ... waryan.png) ?

Pamiętaj, że może się nie udać przejść przez odprawę na lotnisku bez poważniejszego dokumentu. Wszystko zależy od kontrolujących. Sprawdzone w KRK (lot do Warsaw) Eurolotem.
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 28 Lip 2014 09:13 
Awatar użytkownika

Loty: 1101
Kilometry: 2 345 535
Krajów: 61 / 28.5%
niebieski
Czy cena za bagaż rejestrowany zależna jest od sezonu?
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 28 Lip 2014 09:17 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
http://www.ryanair.com/pl/oplaty/
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 28 Lip 2014 14:10 

Witam,
mam pytanie jako totalny laik w lataniu. Czy kupując bilet w Ryanair mam prawo bezpłatnie zabrać tylko bagaż podręczny? Każda walizka jest bagażem rejestrowanym i muszę za nią zapłacić?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3158 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 158  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości