Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
bilet-kupiony-przez-kiwi-com-a-karta-pokladowa-ryanair,225,160647

Mobilne karty pokładowe są akceptowane na większości lotnisk w sieci połączeń firmy Ryanair, jednak nie na wszystkich. Mobilne karty pokładowe nie są przyjmowane na następujących lotniskach:

Agadir
As-Sawira
Fez
Nador
Wadżda
Marrakesz
Rabat
Tanger
Kefalinia
Wolos
.....
Pasażerowie podróżujący z tych lotnisk muszą przeprowadzić odprawę online i wydrukować papierową kartę pokładową dla swojego lotu.

https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne ... okladowych

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3158 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 158  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 22 Sie 2014 19:36 

Loty: 40
Kilometry: 80 330
Krajów: 10 / 4.7%
Witam
Czy za bagaz rejestrowany i wybor miejsc mozna zaplacic pozniej czy jednak musze wybrac te opcje i oplacic juz na etapie rezerwacji biletow ?
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#122 PostWysłany: 22 Sie 2014 19:48 

aldam napisał(a):
Witam
Czy za bagaz rejestrowany i wybor miejsc mozna zaplacic pozniej czy jednak musze wybrac te opcje i oplacic juz na etapie rezerwacji biletow ?

Można potem, ale wykup poza rezerwacją bagażu rejestrowanego był i zapewne jest nieco droższy.
 PM off  

#123 PostWysłany: 24 Sie 2014 16:43 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Ryanair przestał wymagać numerów dokumentów na krajówkach?
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 24 Sie 2014 16:45 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
ciacho_majonez napisał(a):
Ryanair przestał wymagać numerów dokumentów na krajówkach?

Tak
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 24 Sie 2014 21:23 

Nie bardzo rozumiem jednej rzeczy.
Obecnie jeśli zapłacimy bodajże 5 EUR to mamy wybór miejsca, a jak dopłacimy kolejne 2 EUR to dostajemy pierwszeństwo wejścia na pokład (z tego co zrozumiałam opcja druga jest możliwa wyłącznie po zakupieniu miejsca płatnego, a nie przy przydzielonych). Lecę z przelotem, średnioo mam ochotę dopłacać do interesu. Czy myślicie że wart kupic teraz miejsce czy czekać na wolne? Nie chciałabym żeby system przydzielił mi później miejsce 'specjalne' (z większą przestrzenią na nogi etc), bo chyba wtedy będę musiała za to dodatkowo płacić. Czy się mylę? I czy zdażyła się Wam taka sytuacja?
Poza tym czy warto kupować pierwszeństwo wejścia na poklład czy lepiej się pierwszemu ustawić w kolejce? Pytałam już o to w innym miejscu na tym forum, no ale nie latam Ryanairem to nie mam pojęcia czy ludzie mają w zwyczaju wykupowac opcje dodatkowe czy lepiej po prostu postac dluzej w kolejce.
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 24 Sie 2014 21:32 
Awatar użytkownika

Loty: 328
Kilometry: 383 356
Krajów: 38 / 17.8%
złoty
Jesli system Ci przydzieli miejsce "specjalne" to nic nie musisz doplacac.
Nie warto kupowac pierwszenstwa na poklad w czasach kiedy miejsca sa przydzielane bo takie pierwszenstwo nic specjalnego Ci nie daje.
Nie warto tez stawac na poczatku kolejki - tylko postoisz sobie dluzej, bez sensu.
Jesli chcesz po prostu tanio poleciec to bierz miejsca przydzielone przez system i do niczego nie doplacaj.
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 24 Sie 2014 21:37 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 199 226
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
Baina90 napisał(a):
Poza tym czy warto kupować pierwszeństwo wejścia na poklład czy lepiej się pierwszemu ustawić w kolejce? Pytałam już o to w innym miejscu na tym forum, no ale nie latam Ryanairem to nie mam pojęcia czy ludzie mają w zwyczaju wykupowac opcje dodatkowe czy lepiej po prostu postac dluzej w kolejce.

Edit//

Teraz zauwazylem, o ktory poprzedni post Ci chodzi ...

"Czyli żebym miała pewność że wniosę bagaż muszę opłacić i miejsce i pierwszeństwo? Tylko nie wiem czy warto. To moja pierwsza samotna podróż i temu się stresuję."

Nie stresuj sie niczym, kolega gorny77 wytlumaczyl Ci wszystko w innym watku. Zrob tak, dokonaj odprawy online na 7 lub mniej dni przed Twoim odlotem, wowczas z pewnoscia system nie przydzieli Ci miejsca "specjalnego", za ktore i tak bys nie musiala placic w przypadku przydzielenia takiego miejsca przez system. Na lotnisku w modlinie usiadz sobie blisko stanowiska przy bramce i zwroc uwage na strzalki w stojaku Ryanaira. Bedziesz miala Priority oraz other Q / zwykla kolejka. Zobacz gdzie prowadza strzalki i w momencie zapowiedzi Twojego lotu ustaw sie w linii do zwyklej kolejki. Wowczas wejdziesz z pewnoscia jako osoba, ktora nie musi oddawac bagazu do luku i Twoj laptop bedzie bezpieczny :)

Ostatnio edytowany przez Adrian.jg, 24 Sie 2014 21:46, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 24 Sie 2014 21:44 

Właśnie sta moje pytanie. Nie mam zamiaru oddawać mojego bagażu. Więc wolę przyjechać na lotnisko 2h wcześniej. Tylko nie wiem jak jest z pasażerami. Czy wiekszosc z nich wykupuje ten priorytet czy spokojnie sie zmieszcze w limicie 90?
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 24 Sie 2014 21:46 
Awatar użytkownika

Loty: 328
Kilometry: 383 356
Krajów: 38 / 17.8%
złoty
standardowo na lotach z Polski to jest maksymalnie kilka osob.
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 24 Sie 2014 21:48 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 199 226
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
Zrob tak jak napisalem Ci powyzej, a z pewnoscia zmiescisz sie w pierwszej 90. Osoby, ktore wykupuja priority to srednio jakies 10 osob na lot + ewentualne dodatki, ktore otrzymaly "Priority" z automatu przez system - rowniez okolo 10-15 osob, zalezy od oblozenia.
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 24 Sie 2014 21:49 

Ok dziękuje Wam :-*
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 27 Sie 2014 09:19 

Zakupiłem loty w 2 strony, jednak dokonałem odprawy tylko na jeden lot.
Po 4 tygodniach dostałem maila, abym odprawił się online. Po co, skoro jest po locie?

Zignorować to?
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 27 Sie 2014 09:37 
Awatar użytkownika

Loty: 705
Kilometry: 947 291
Krajów: 77 / 36.0%
niebieski
A w mailu nie chodzi o odprawę na lot powrotny?

#134 PostWysłany: 27 Sie 2014 10:51 

scomin napisał(a):
A w mailu nie chodzi o odprawę na lot powrotny?

właśnie o to
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 29 Sie 2014 02:01 

Witam,
zarezerwowałam lot na stronie ryanair, zapłaciłam kartą Visa Debit, na maila dostałam potwierdzenie ze szczegółami lotu, numerem rezerwacji itp. ale z konta bankowego nie ściągnęło mi pieniędzy, żadna kwota nie została również zablokowana.

moje pytanie: Czy pieniądze zostaną pobrane w momencie kiedy odprawię się, czyli 7 dni przed lotem?

Dziękuję za pomoc! :)
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 29 Sie 2014 08:27 

Przypuszczam, że ze względu na opłacenie rezerwacji kartą debetową płatność pojawi się lub już po 8 rano pojawiła się w 'blokady" na koncie karty debetowej (jeśli liczysz na podarunek ze strony Ryananir to zapomnij, a i sprawdź czy nie masz podwójnego przewalutowania tj. czy nie będziesz miał ściągnięte znacznie więcej niż faktycznie powinieneś zapłacić)
ryanair-przewalutowanie-podwojna-platnosc,15,38325
 PM off  

#137 PostWysłany: 30 Sie 2014 02:03 

Dziś pobrano pieniądze - na szczęście nie było podwójnego przewalutowania.

Dziękuję za odpowiedź
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: ryanair - tmp
#138 PostWysłany: 01 Wrz 2014 16:31 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
Viteq napisał(a):

Ze swojej strony polecam wykupować pierwszeństwo wejścia + rezerwację miejsca. Przy pierwszeństwie nie martwisz się że twój bagaż wyląduje w luku, wchodzisz, siadasz, i patrzysz wygodnie na ten cały cyrk jaki jest teraz z losowymi miejscami. Bo ciągle członkowie rodziny trafiają na miejsca na dwóch końcach samolotu i jest marudzenie i proszenie innych o zamianę itp.

???

jak członkowie rodziny maja bilety na jednej rezerwacji albo odprawiają się jednocześnie (lub prawie jednocześnie) to mają miejsca obok siebie...

#139 PostWysłany: 01 Wrz 2014 16:32 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Viteq napisał(a):
Ze swojej strony polecam wykupować pierwszeństwo wejścia + rezerwację miejsca. Przy pierwszeństwie nie martwisz się że twój bagaż wyląduje w luku, wchodzisz, siadasz, i patrzysz wygodnie na ten cały cyrk jaki jest teraz z losowymi miejscami. Bo ciągle członkowie rodziny trafiają na miejsca na dwóch końcach samolotu i jest marudzenie i proszenie innych o zamianę itp.

Bzdura. Ryanair nie rozdziela pasażerów odprawionych na jednej rezerwacji. Cyrk to był jak nie było numerowanych miejsc.

Odprawiając się w dobrym momencie można zresztą "wylosować" pierwszeństwo wejścia na pokład ;)
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 01 Wrz 2014 17:18 

ciacho_majonez napisał(a):

Bzdura. Ryanair nie rozdziela pasażerów odprawionych na jednej rezerwacji.

Nie zgodzę się z tym że bzdura. Lecąc tydzień temu na trasie DUB-WRO byłem świadkiem dwóch sytuacji. W jednej steward prosił całą jedną stronę rzędu (3 miejsca) o przesiadkę bo "mamy rodzinę, która musi lecieć razem". W drugiej sytuacji, rząd przede mną usiadła starsza kobieta, obok niej taka paniusia koło 40. Zapakowały bagaże nad głowy itp. i wszystko jakby nigdy nic. Po jakimś czasie pojawiła się dziewczyna, która stwierdziła, że ta paniusia usiadła na jej miejscu. I wtedy zaczęło się proszenie, bo ona z matką, bo miejsca w różnych częściach samolotu, bo one muszą razem i czy ta dziewczyna by się nie zamieniła. W końcu niechętnie ale uległa.

A przykład z początku lipca... mój kierownik postanowił zafundować rodzince wycieczkę na weekend do Warszawy, bo syn jeszcze nie latał i promocja itp... Kupił trzy bilety w promocji po 25zł za sztukę. Odprawił się. Nie zwrócił uwagi na informację o numerowanych miejscach. Karty pokładowe drukował w pracy i dopiero ja zauważyłem że on, jego 4 letni syn i jego żona mają miejscówki w 3 różnych miejscach w samolocie.

Poza tym skoro "Ryanair nie rozdziela pasażerów odprawionych na jednej rezerwacji" to dlaczego przy zakupie biletów jest informacja że rezerwacja miejsca (płatna) gwarantuje miejsca obok siebie?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3158 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 158  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości