Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
bilet-kupiony-przez-kiwi-com-a-karta-pokladowa-ryanair,225,160647

Mobilne karty pokładowe są akceptowane na większości lotnisk w sieci połączeń firmy Ryanair, jednak nie na wszystkich. Mobilne karty pokładowe nie są przyjmowane na następujących lotniskach:

Agadir
As-Sawira
Fez
Nador
Wadżda
Marrakesz
Rabat
Tanger
Kefalinia
Wolos
.....
Pasażerowie podróżujący z tych lotnisk muszą przeprowadzić odprawę online i wydrukować papierową kartę pokładową dla swojego lotu.

https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne ... okladowych

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3158 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 158  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 27 Wrz 2014 11:10 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 11.7%
złoty
Grzechmund napisał(a):
Naprawdę, nie boicie się, że coś pójdzie nie tak? zawiedzie telefon, zawiesi się apka, przypadkiem ktoś Ci skasuje, jakiś vir itd..
Jednak papier to papier :)

A nie boisz się, że papier zamknie, zostawisz go gdzieś albo wysłanie na słońcu ;)
Apka na wakacjach jest bardzo wygodna.

pozdrawiam Gaszpar
Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#182 PostWysłany: 27 Wrz 2014 12:06 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 199 226
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
Grzechmund napisał(a):
Naprawdę, nie boicie się, że coś pójdzie nie tak? zawiedzie telefon, zawiesi się apka, przypadkiem ktoś Ci skasuje, jakiś vir itd..
Jednak papier to papier :)

Aplikacja to super rozwiazanie gdy np zaczynasz podróż wcześniej niż regulaminowe 7 dni odprawy online. Wówczas masz problem z głowy w postaci szukania kafejki/hotelu/biura podróży gdzie mógłbyś wydrukować swój boarding card na lot powrotny.
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 27 Wrz 2014 18:23 

Witam.
Rozumiem ze po rezerwacji biletów w Ryanair wystarczy tylko na 7 dni przed lotem odprawić sie online i wydrukować kartę pokładową? Nie drukuje sie żadnych biletów itd?

Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#184 PostWysłany: 27 Wrz 2014 18:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Dobrze rozumiesz :) Możesz odprawić się nawet 30 dni wcześniej jednak wtedy będziesz musiał zapłacić za wybór miejsca w samolocie. Na 7 dni przed odlotem miejscówkę dostaniesz z automatu za darmo :)
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 29 Wrz 2014 19:25 

Hej, mam takie pytanie, czy teraz przy odprawie online wystarczy podac tylko datę urodzenia?, w maju jak ostatnio leciałem potrzebny był jeszcze nr dokumentu, a jak widzę w poradnikach dalej są wersje z dokumentem. Czy coś sie zmieniło? Bo teraz nie widzę opcji dodania numer dowodu, daty waznosci, etc.
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 29 Wrz 2014 19:41 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
leniwiec napisał(a):
Hej, mam takie pytanie, czy teraz przy odprawie online wystarczy podac tylko datę urodzenia?, w maju jak ostatnio leciałem potrzebny był jeszcze nr dokumentu, a jak widzę w poradnikach dalej są wersje z dokumentem. Czy coś sie zmieniło? Bo teraz nie widzę opcji dodania numer dowodu, daty waznosci, etc.

Na lotach krajowych nie trzeba juz podawac danych dowodu tozsamosci :)
 Profil Relacje PM off
Tulsa lubi ten post.

#187 PostWysłany: 01 Paź 2014 10:22 

Przejrzałem wątek, ale nie znalazłem jasnej odpowiedzi.
Potrzebuję 5 biletów na lot FR.
Są tylko 4 dostępne w cenie 43 euro sztuka. Po wpisaniu 5 osób cena rośnie do 50 euro za osobę.
Jak zrobić ? Kupić te 4 po 43 euro i póżniej dokupić ten jeden brakujący drożej, na osobnej rezerwacji ?
Jak to bywa ? Co może być z ceną tego ostatniego ? Zeby nie było gorzej ? ;)
 PM off  

#188 PostWysłany: 01 Paź 2014 10:27 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Anonymous napisał(a):
Jak zrobić ? Kupić te 4 po 43 euro i póżniej dokupić ten jeden brakujący drożej, na osobnej rezerwacji ?

Dokładnie tak.
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 01 Paź 2014 10:29 

a jakie sa doświadczenia , co do ceny tego 1 pozostałego ? Bywa drożej/taniej/bez zmian ?
 PM off  

#190 PostWysłany: 01 Paź 2014 10:38 
Awatar użytkownika

Loty: 705
Kilometry: 947 291
Krajów: 77 / 36.0%
niebieski
Bez zmian chyba, że ktoś inny podkupi w międzyczasie.

#191 PostWysłany: 01 Paź 2014 10:42 

Loty: 248
Kilometry: 395 056
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
Anonymous napisał(a):
a jakie sa doświadczenia , co do ceny tego 1 pozostałego ? Bywa drożej/taniej/bez zmian ?

z mojego doswiadczenia to bywalo zawsze drozej. Czasem kolejnego dnia cena spadala ;-)
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 01 Paź 2014 14:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Dokładnie. W twoim przypadku warto kupić 4 w cenie, która jest dostępna tylko dla 4-ech kupujących, po czym odczekać dzień lub dwa i sprawdzić cenę tego samego połączenia dla jednej osoby. Może się okazać, że ten wyższy próg cenowy zostanie wykupiony, a bilety spadną do niższego cenowo progu. Uff mam nadzieje, że wyszło zrozumiale :)
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: odprawa ryanair
#193 PostWysłany: 02 Paź 2014 22:29 

mam wykupiony lot tam i z powrotem. "tam" chciałbym wykupić miejsce ale "z powrotem" chciałbym aby system wylosował miejsce. czy mogę się odprawić na raty czy też odprawiając się "tam" jednocześnie muszę odprawić się "z powrotem"? system jeszcze nie pozwala na odprawę "z powrotem" z opcją losowania miejsc.

pozdrawiam
geos
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: odprawa ryanair
#194 PostWysłany: 02 Paź 2014 22:32 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Możesz kupić miejsce tylko w jedną stronę.
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 02 Paź 2014 22:42 

Dokładnie tak, wchodzisz na stronę Ryanair - Zarządzanie rezerwacją - Zarezerwuj miejsca - Opcja 2 z nr. rezerwacji i 4 ostatnimi cyframi karty którą opłacono rezerwację - najeżdżasz na pole przy nazwisku w locie gdzie chcesz zarezerwować miejsce z dostępnej puli, wybierasz miejsce i po dodaniu opłacasz kartą lub paypal
 PM off  

#196 PostWysłany: 02 Paź 2014 22:43 

ciacho_majonez napisał(a):
Możesz kupić miejsce tylko w jedną stronę.

ale czy później będę mógł się odprawić na lot powrotny jak już system dopuści możliwość losowania miejsc? chodzi mi o to, że teraz chcę się odprawić w jedną stronę a za 3 tygodnie z powrotem.
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 02 Paź 2014 22:44 
Awatar użytkownika

Tak, będziesz miał taką możliwość.
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 05 Paź 2014 20:25 
Awatar użytkownika

A ja mam pytanie o walutę ceny biletu w Ryanairze. Chciałbym kupić bilet w jedną stronę z Londynu do Modlina i cena wyświetla się w funtach. Natomiast kiedy wybieram lot w obie strony, ale początek w Modlinie, obie ceny (tam i z powrotem) wyświetlają się w złotówkach, no i ta cena na powrót do Polski jest dużo atrakcyjniejsza. Tylko że mnie nie interesuje podróż do Londynu z Modlina... Jak kupić bilet w jedną stronę po cenie w złotówkach?
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 05 Paź 2014 20:30 

Marteno Rodia napisał(a):
A ja mam pytanie o walutę ceny biletu w Ryanairze. Chciałbym kupić bilet w jedną stronę z Londynu do Modlina i cena wyświetla się w funtach. Natomiast kiedy wybieram lot w obie strony, ale początek w Modlinie, obie ceny (tam i z powrotem) wyświetlają się w złotówkach, no i ta cena na powrót do Polski jest dużo atrakcyjniejsza. Tylko że mnie nie interesuje podróż do Londynu z Modlina... Jak kupić bilet w jedną stronę po cenie w złotówkach?

Da się za zł, ale cena zakupu będzie większa od tej podanej przy pierwszym locie z PL, decyduj Ci ci się to opłaca
http://silesiair.com.pl/jak-zmienic-wal ... w-ryanair/
 PM off  

#200 PostWysłany: 05 Paź 2014 20:34 

Wybierz lot z Polski gdzieś tam, gdzie cena jest w PLN i naciśnij kontynuuj ,Następnie w innej zakładce wybierz lot z Londynu w GBP naciśnij kontynuuj i powróć do porzedniej zakładki i cena powinna wyświetlić się w PLN i tyle ściągnie ci z konta złotówkowego.
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3158 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 158  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości