Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
bilet-kupiony-przez-kiwi-com-a-karta-pokladowa-ryanair,225,160647

Mobilne karty pokładowe są akceptowane na większości lotnisk w sieci połączeń firmy Ryanair, jednak nie na wszystkich. Mobilne karty pokładowe nie są przyjmowane na następujących lotniskach:

Agadir
As-Sawira
Fez
Nador
Wadżda
Marrakesz
Rabat
Tanger
Kefalinia
Wolos
.....
Pasażerowie podróżujący z tych lotnisk muszą przeprowadzić odprawę online i wydrukować papierową kartę pokładową dla swojego lotu.

https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne ... okladowych

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3158 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 158  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 20 Cze 2014 19:44 

agizek napisał(a):
Witam,
Przy rezerwacji w Ryan Air na lot WMI -> CRL; CRL -> OPO oraz powrót w ten sam sposób, wpisał swoje imię z polskimi znakami (Łukasz). Czy mogą wystąpić jakieś problemy? Czy zmienić dane rezerwacji?

Pozdrawiam
Ł.

Nie powinno być żadnego problemu (podczas mojej ostatniej podróży Ryanairem część pasażerów miało wpisane polskie znaki, a część nie). Jeżeli na karcie pokładowej polskie znaki wydrukują się normalnie, to wszystko ok :) Używanie polskich znaków nie jest zalecane, ponieważ nie wszystkie systemy rezerwacyjne je rozpoznają i czasami mogą się pojawić "krzaczki" zamiast polskich znaków.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
 Temat postu: zapytanie o lot
#42 PostWysłany: 21 Cze 2014 22:22 

Witam wszytkich, jestem nowy na tym forum.

Nigdy nie podróżowałem samolotem, ale planuje wybrać się w wakacje na jedno-dwu dniowy pobyt do londynu. Oto co znalazłem:

http://www.ryanair.com/pl/tanie-loty/wa ... 2014-09-25

Lot za +/- 200 zł w dwie strony, i teraz moje pytanie. Czy z tym lotem jest wszytko ok, nie ma żądnych haczyków ?
I na co zwracać uwagę w przypadku szukania jednodniowych lotów w 2 strony ?
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: zapytanie o lot
#43 PostWysłany: 21 Cze 2014 22:29 

koniecznie przeczytaj:
http://www.fly4free.pl/rezerwacja-bilet ... -poradnik/

co do jednodniowych lotów RT czyli tego samego dnia tam i z powrotem trzeba zwracać przede wszystkim uwagę na wystarczający czas między lotami, by móc co nieco zwiedzić (koniecznie klikaj na "szukaj" zapytanie np. "jednodniówka")
 PM off  

#44 PostWysłany: 24 Cze 2014 10:57 
Awatar użytkownika

Loty: 36
Kilometry: 49 961
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
1. Wchodzę na stronę http://www.ryanair.com/
2. Wybieram język polski
3. W okienku 'znajdź swój lot' wybieram skąd, dokąd, wybieram daty, wybieram ilość pasażerów (1 dorosły + 1 dziecko).
4. Klikam duży przycisk 'Znajdź lot'
5. Wyrzuca mnie na stronę http://www.ryanair.com/system_unavailable.html?es

Ten sam efekt jest przy kupowaniu przez opcję 'szukaj cen'.
I tak mam od paru tygodni.

System Windows, przeglądarki Firefoks i Chrome.
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 24 Cze 2014 11:08 

Mi tam zapewne jak wszystkim działa bez problemu: wyczyść historię ciasteczek, uruchom ponownie, włącz ewentualnie tryb prywatny, jak nie pomoże zmień komputer i wejdź bezpośrednio na:
http://www.ryanair.com/pl
 PM off  

#46 PostWysłany: 24 Cze 2014 17:24 

Witam, zarezerwowałem dziś bilety z Polski do Brukseli i z Brukseli do Manchesteru na 10.07 problem polega na tym że teraz się ocknąłem że bilety miały być na 10.08. Ceny są te same. Czy jest szansa na zmianę daty w rezerwacji?
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 24 Cze 2014 17:28 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 273 201
Krajów: 35 / 16.4%
Zbanowany
niebieski
Zadzwoń o infolinię Ryanaira

#48 PostWysłany: 24 Cze 2014 17:28 

- należy pilnie wykonać telefon na infolinię Ryanair nr.tel. 703-303-033 za 2,08 zł/minuta, nie z każdego komórkowego i stacjonarnego się dodzwonisz, ja dzwoniłem z nr. telefonu w Orange Pop
- Linia czynna od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00 - 19:00 CET , Sobota 10:00–17:00 CET
- przygotuj dane rezerwacji, dane karty którą płacono, do 24 odzin od rezerwacji powinni pomóc
 PM off  

#49 PostWysłany: 24 Cze 2014 17:32 

Problem jest taki że jestem w Anglii a nie znam aż tak języka żeby się dogadać... :(
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 24 Cze 2014 18:59 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
pootom napisał(a):
Problem jest taki że jestem w Anglii a nie znam aż tak języka żeby się dogadać... :(

to dodaj +48 przed numerem i pogadasz po polsku

#51 PostWysłany: 26 Cze 2014 12:37 

Proszę o informacje czy nastąpiły jakieś zmiany przy odprawie w Ryanair ponieważ w momencie odprawy nie było opcji żeby wpisać dane z dowodu , Zawsze jak latałam musiałam wpisywać ,numer dowodu,datę ważności itp. Czy coś się zmieniło ? Kartę pokładową wydrukowało mi bez problemu, ale obawiam się że mogę mieć problemy podczas odprawy
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 26 Cze 2014 12:49 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
W zeszłym tygodniu jeszcze się te dane wpisywało.

Na stronie masz takie info
http://www.ryanair.com/pl/wazne-informa ... wa-online/
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 26 Cze 2014 12:54 

Ja nie mogłam wejść w tą opcje "dokumenty" wszytko jakby było zablokowane
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 26 Cze 2014 13:03 

Loty: 248
Kilometry: 395 056
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
elmoska napisał(a):
Proszę o informacje czy nastąpiły jakieś zmiany przy odprawie w Ryanair ponieważ w momencie odprawy nie było opcji żeby wpisać dane z dowodu , Zawsze jak latałam musiałam wpisywać ,numer dowodu,datę ważności itp. Czy coś się zmieniło ? Kartę pokładową wydrukowało mi bez problemu, ale obawiam się że mogę mieć problemy podczas odprawy

a dokad jest lot?

proponuje poczytac->http://www.fly4free.pl/rezerwacja-biletow-i-odprawa-online-w-ryanair-krok-po-kroku-poradnik/

"W przypadku lotów do krajów strefy Schengen, odprawa online jest banalnie prosta, gdyż nie trzeba podczas niej podawać żadnych danych – wystarczy wyświetlić rezerwację, potwierdzić znajomość warunków, poprawność danych oraz samą chęć odprawy i wydrukować kartę pokładową. W przypadku pozostałych lotów, w trakcje tej procedury będzie nam potrzebny ten sam dokument tożsamości, który zamierzamy wykorzystać podczas podróży, a więc dowód osobisty lub paszport. "
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 26 Cze 2014 13:07 

Lot jest do Irlandii.
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 26 Cze 2014 13:48 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Leciałem Ryanem w marcu i nic takiego przy odprawie nie było ;)
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 01 Lip 2014 15:37 

Witam, za jakis czs popełnię swój pierwszy lot z Ryanair-em i mam pytanie odnosnie odprawy, doczytałem sie na forum że jest możliwa dopiero max 7 dni przed lotem, tak?
Przy rezerwacji niestety zapłaciłem frycowe - nie chciało mi karty zaakceptowac no i przy kolejnym wpisywaniu danych nie wpisałem drugiego imienia żony, opcja zmiany kosztowała chyba z 530 więc kupiłem jeszcze jeden bilet za stówkę (nastepnym razem będę pamietał). Więc zona ma teraz swoją rezerwacje i dodatkowo jest na wspólnej ze mną i znajomymi. Czy robic jej odprawę z tej wspólnej czy nie i czy mam w ogóle opcje żeby z tej wspólnej nie robic (mysle ze mam) a nawet gdy Ją odprawię z obu rezerwacji to moze byc jakiś problem?
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 01 Lip 2014 15:46 

niebieski
Jezeli nie wykupiles wyboru miejsca w samolocie to mozesz odprawic sie jedynie 7 dni przed wylotem. Nie potrzebnie zmieniales ten bilet, wpisuje ktos w ogole drugie imie podczas rezerwacji?
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 01 Lip 2014 15:48 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Niepotrzebnie robiłeś drugą rezerwację, jeżeli dobrze rozumiem powód (pierwsze imię i nazwisko wpisałeś)...

#60 PostWysłany: 01 Lip 2014 16:01 

Tak nie wpisałem drugiego imienia, ale nawet w poradniku jest informacja że dane muszą byc wpisane dokładnie tak jak na dowodzie którym się okazujemy, jest tam o nazwiskach dwuczłonowych, ale nic o 2 imieniu - pierwszy raz wolałem nie ryzykowac. Jezeli posiadacz dwóch imion które są wpisane do dowodu moze bezkarnie uzyc przy rezerwacji tylko jednego, i jest ok. to może by to w poradniku wyraźnie napisać, pewnie nie tylko ja miałem takie obiekcje.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3158 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 158  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość