Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 565 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 29  Następna
Autor Wiadomość
#361 PostWysłany: 10 Cze 2017 14:59 
Awatar użytkownika

Loty: 76
Kilometry: 129 541
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
No właśnie, czyli już mamy pewność - im wcześniej, tym gorzej.
2 ludzi lubi ten post.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#362 PostWysłany: 10 Cze 2017 17:47 
Awatar użytkownika

niebieski
Czyli nadal działa stara zasada, że najlepiej odprawiać się tuż przed lotem (gdy nie wykupujemy miejsca) tylko nagroda mniejsza. Dawniej mozna było liczyć na obdarowanie miejscem z dużą przestrzenią na nogi albo chociaż priorytetem wejścia a teraz raczej na uniknięcie środkowego fotela.
 Profil Relacje PM off
katka256 lubi ten post.

#363 PostWysłany: 10 Cze 2017 18:38 

Loty: 213
Kilometry: 454 035
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
to od teraz wszyscy się odprawiamy na 4 godziny przed wylotem :D
 Profil Relacje PM off
katka256 lubi ten post.

#364 PostWysłany: 10 Cze 2017 21:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Csiiii... nie tak głośno... Nie ujawniaj takiej wiedzy wszem i wobec i nie namawiaj bo trzeba będzie z sekundnikiem odliczać żeby odprawić sie jako jeden z ostatnich i nie wylądowac na środkowym fotelu ;-)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#365 PostWysłany: 12 Cze 2017 13:09 

Czy da się z jednej rezerwacji miejsce jednemu pasażerowi przydzielić automatycznie, a potem dokupić konkretne miejsce tylko za drugie? :)
Czy ten automatyczny przydział miejsc działa na wszystkich lotach ryanaira? Będę leciał krajowym lotem w Hiszpanii i zastanawia mnie czy tam tez to działa.
 Profil Relacje PM off  

#366 PostWysłany: 12 Cze 2017 13:25 

Loty: 774
Kilometry: 1 013 501
Krajów: 57 / 26.6%
niebieski
billy napisał(a):
Csiiii... nie tak głośno... Nie ujawniaj takiej wiedzy wszem i wobec i nie namawiaj bo trzeba będzie z sekundnikiem odliczać żeby odprawić sie jako jeden z ostatnich i nie wylądowac na środkowym fotelu ;-)

Ostatnio, w maju, robiłem odprawę dla 4 osób na ostatnią możliwą chwilę - to było kilka dni przed zmianą w przydziale miejsc:

- KRK-PSR wszyscy siedzieliśmy w jednym rzędzie przedzielonym oczywiście korytarzem
- PSR-KRK każdy z nas dostał siedzenie w innym rzędzie (były jeszcze wolne miejsca obok siebie, bo wcześniej wszedłem w rezerwację i zobaczyłem, jakie jest "wypełnienie" lotu)

#367 PostWysłany: 19 Cze 2017 13:01 

Loty: 37
Kilometry: 97 719
Krajów: 14 / 6.5%
srebrny
omnibusik napisał(a):
Czy da się z jednej rezerwacji miejsce jednemu pasażerowi przydzielić automatycznie, a potem dokupić konkretne miejsce tylko za drugie? :)

Da się przydzielić 2 miejsca automatycznie, a później jedno zmienić (można wybrać kogo przesadzamy tak, żeby wyszło taniej)
 Profil Relacje PM off  

#368 PostWysłany: 21 Cze 2017 01:40 

MLA - PSA

opóźnienie przy starcie prawie 30 minut, zamieszanie jak na wojnie, dantejskie sceny, krzyki, ryczące dzieci, obsługa nie miała prawie szans nic sprzedać czy przejechać z wózkiem, sam chodziłem po samolocie, żeby ich wkurzyć, choć zwykle nawet nie odpinam pasów, ogólnie Włosi nas uratują :lol: Przed lądowaniem obsługa prosiła o powrót na swoje miejsca i po półgodzinnym zamieszaniu okazało się, że prawie nie da się wrócić do stanu początkowego, bo osoba A siadła na miejscu osoby B a osoba B siedzi na miejscu osoby C i tak do usranej śmierci.

NIGDY nie widziałem takiego zamieszania w żadnym samolocie, obsługa była załamana. No i co dla nich najgorsze - nie sprzedali niczego, nikt nie chciał słuchać o zdrapkach, wszyscy handlowali o miejsca, sam miałem jedno wolne z boku, więc zaraz dostałem propozycję czy może bym się nie przesiadł, bo rodzinka chce tu lecieć we trójkę, w kolejnym rzędzie już inna rodzinka się pakuje, ogólnie masakra.

Dodam, że na jednej rezerwacji dostaliśmy miejsca 33A i 22F, także przy oknach, ale trochę daleko. Lot w przeciwnym kierunku 03C i 04C, ale robione na ostatnią chwilę. Najgorsze możliwe miejsce, latamy zawsze z plecakami tam miejsca jest o 1/3 mniej, niż pod fotelami A, B, E, F :/

Ogólnie jak Ryana lubiłem tak tym ruchem mega dużo stracili i strasznie schrzanili, sami pod sobą dołek kopią w taki sposób.

Ostatnio edytowany przez krasnal 24 Lip 2017 08:29, edytowano w sumie 2 razy
Wypowiedź niekulturalna/obrażająca innych/używanie słów wulgarnych, obraźliwych.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#369 PostWysłany: 21 Cze 2017 01:49 
Awatar użytkownika

niebieski
supermarta napisał(a):
obsługa nie miała prawie szans nic sprzedać czy przejechać z wózkiem, sam chodziłem po samolocie, żeby ich pod***wić, choć zwykle nawet nie odpinam pasów

Nie no super. To bardzo mądre wyładowywać swoje wewnętrzne frustracje na bogu ducha winnych pracownikach. To nie oni podejmują takie decyzje biznesowe.

Poza tym przesadzasz. Kilka lotów pod nowymi zasadami i nie spotkałem się z jakimś ogromnym chaosem. Tak, część ludzi próbuje się zamienić, ale bez przesady. Więcej osób akceptuje przydział, ewentualnie nie cebulą tych 20zł i jak ludzie na poziomie kupują sobie miejsca.
 Profil Relacje PM off  

#370 PostWysłany: 21 Cze 2017 11:23 

niebieski
Można powiedzieć że spanikowałem, po przeczytaniu wcześniejszych wpisów i za 3,6 euro kupiłem miejsca i nie żałuję.Lot LIS-OPO ndz.start 21:00 samolot cały pełny,siedziałem obok żony.
 Profil Relacje PM off  

#371 PostWysłany: 21 Cze 2017 11:27 

niebieski
friend napisał(a):
siedziałem obok żony.

To warte każdych pieniędzy ;)
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.

#372 PostWysłany: 21 Cze 2017 11:30 

srebrny
manyaky napisał(a):
i jak ludzie na poziomie kupują sobie miejsca.

witamy na forum f4f człowieka na poziomie, witaj!
 Profil Relacje PM off
casper.slonina lubi ten post.

#373 PostWysłany: 21 Cze 2017 11:33 

Loty: 167
Kilometry: 174 841
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
@manyaky a ja tam nie widzę w tym nic złego - na pewno większość tego chaosu to nie byłe celowe zagranie pasażerów, tylko po prostu zwykły zamęt. Obsługa na pewno zdała raport, spłynie do nich kilkanaście takich relacji to może "na górze" ruszą głową. Bogu ducha winni pasażerowie też cierpią przez decyzje innych, np. jak nie podnoszą zarobków kontrolerom lotów.

//ROKU:
DOBRA, POGADALIŚMY, A TERAZ WRACAMY DO TEMATU.
 Profil Relacje PM off  

#374 PostWysłany: 27 Cze 2017 22:25 

Witam Was serdecznie,
Dzisiaj się odprawiłem na 4dni przed odlotem. Ja, moja żona i roczne dziecko jesteśmy na jednej rezerwacji, 4 osoba jest na oddzielnej. Przy odprawie mnie i dziecko wrzuciło na miejsce 32F, żonę na 12D, a czwartą osobę na 27D. Ciekawi mn8e dlaczego rozrzucił nas system z jednej rezerwacji na różne miejsca, gdzie przed nami odprawiło sie tylko 6osób.:/ warto walczyć o miejsce razem?
 Profil Relacje PM off  

#375 PostWysłany: 27 Cze 2017 22:38 

niebieski
Taka jest od pewnego czasu polityka Ryanaira, niestety jedyne co zostało to wykupić, jak jest wolne, miejsce dla żony obok ciebie lub jak korzystniej dla ciebie z dzieckiem obok żony.
 Profil Relacje PM off  

#376 PostWysłany: 27 Cze 2017 22:51 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 637
Kilometry: 963 361
Krajów: 62 / 29.0%
Ja robiłem dziś odprawę dla 2 osób: rząd 25 i 14 (4 dni przed wylotem). Co ciekawe w rzędzie 25 dorzuciło do 5 już zajętych miejsc, czyli w przypadku chęci zamiany tak abyśmy siedzieli razem, ale dopłacenia tylko za jedno miejsce, wyboru dużego nie było. :x

#377 PostWysłany: 27 Cze 2017 23:58 

Z tego co czytałem po kilka stron wstecz, na początku ambarasu można było się dogadać na czacie ze zmianą miejsca na korzystniejsze, natomiast teraz jest to utrudniane ze względu na zarobek, który mogą uzyskać np na naszym przykładzie. Lecę do Bologni w sobotę, niby krótka trasa, ale jednak chcielibyśmy siedzieć razem. Jutro o 9 tłukę na czat i zobaczymy co da się zrobić. Ktoś z was poleciłby bardziej 32 EF czy lepiej 12 DE?

BTW da się jakoś sprawdzić ile miejsc zostało już zajętych?
 Profil Relacje PM off  

#378 PostWysłany: 28 Cze 2017 07:24 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
Zasymuluj kupno nowego biletu i wybierz, że chcesz dokupić miejsce - będą widoczne te zajęte
 Profil Relacje PM off  

#379 PostWysłany: 28 Cze 2017 08:56 
Awatar użytkownika

Loty: 145
Kilometry: 224 064
Krajów: 50 / 23.4%
niebieski
@Ateemm92
Popatrz tutaj i sam zdecyduj ;)
https://www.seatguru.com/airlines/Ryana ... 37-800.php
 Profil Relacje PM off  

#380 PostWysłany: 29 Cze 2017 21:27 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 636
Kilometry: 1 382 137
Krajów: 76 / 35.5%
Wpis ze strony Ryanaira na FB. W sumie maja racje lowcost to lowcost :mrgreen:

Cytuj:
Random Allocated Seating
We haven’t changed the random seat allocation policy. The reason for more middle seats being allocated is that more and more passengers are taking our reserved seats (from just €2) and these passengers overwhelmingly prefer aisle and window seats which is why people who choose random (free of charge) seats are more likely to be allocated middle seats.
Some random seat passengers are confused by the appearance of empty seats beside them when they check-in up to four days prior to departure. The reason they can’t have these window or aisle seats is that these are more likely to be selected by reserved seat passengers many of whom only check-in 24 hours prior to departure. Since our current load factor is 95%, we have to keep these window and aisle seats free to facilitate those customers who are willing to pay (from €2) for them.
This is entirely a matter of customer choice. We are not trying to force people to pay for reserved seats. We are very happy to facilitate any customer who wants a free of charge random seat but we are also going to do our best to facilitate customers who are willing to pay for a reserved seat (usually window or aisle) which start from €2.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 565 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 29  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość