Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 565 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 29  Następna
Autor Wiadomość
#321 PostWysłany: 07 Cze 2017 15:23 
Awatar użytkownika

niebieski
Może trzeba zacząć przyzwyczajac się do tego, że teraz tak będzie wyglądała "normalność".
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#322 PostWysłany: 07 Cze 2017 15:32 

Loty: 87
Kilometry: 127 811
Krajów: 20 / 9.4%
Wątpię, żeby to zmienili w końcu dla nich to dodatkowy przychód.
 Profil Relacje PM off  

#323 PostWysłany: 07 Cze 2017 15:53 
Awatar użytkownika

Loty: 226
Kilometry: 356 765
Krajów: 34 / 15.9%
będzie tak że chcąc się bezpłatnie odprawić większość miejsc będzie już wykupiona i odprawiona wcześniej.
Wyraźnie to widać po moim zbliżającym się locie KTW-CHQ, już na starcie ponad polowa wykupionych miejsc .
Mam 4 osoby na rezerwacji i ja się tam nie mam zamiaru zamieniać ,poluje dla nas na okna i na ręke mi jest, że wszyscy siedzimy oddzielnie :)
Bo nie będzie nieustannego kłapania paszczą i się spokojnie będę mogła wyspać :twisted:
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#324 PostWysłany: 07 Cze 2017 16:57 
Awatar użytkownika

Loty: 138
Kilometry: 294 716
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
spty13 napisał(a):
Bo nie będzie nieustannego kłapania paszczą i się spokojnie będę mogła wyspać :twisted:

Tudzież spokojnie sobie poczytać książkę. :)
spty13 lubi ten post.

#325 PostWysłany: 07 Cze 2017 17:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Według mnie jakiejś wielkiej tragedii nie ma. Skoro na co dzień człowiek akceptuje, że żona nie siedzi cały czas obok tylko dajmy na to w innej dzielnicy i innym budynku przez 8h pracy to i te 2 godziny lotu wytrzyma. A jak uzna, że nie wytrzyma to rezerwacja miejsc majatku nie kosztuje.
 Profil Relacje PM off  

#326 PostWysłany: 08 Cze 2017 10:56 
Awatar użytkownika

@‌spty13‌

Najlepiej aby każdy po prostu miał obie karty pokładowe na swoim smartfonie :-) Najszybsze i najłatwiejsze rozwiązanie.
Inną mniej komfortową opcją jest przedzieranie się przez samolot przez jedną z osób jeżeli jesteście rozrzuceni po samolocie (zawsze trafiam na inne wejście niż Partner).
 Profil Relacje PM off  

#327 PostWysłany: 08 Cze 2017 11:00 
Awatar użytkownika

Loty: 406
Kilometry: 714 375
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
w zeszly weekend mialem 6 lotow
lecialem sam wiec bez znaczenia bylo gdzie mnie system posadzi
odprawialem sie zaraz jak tylko byla mozliwa bezplatna odprawa tj. 4 dni przed lotem
na kazdy z lotow zalapalem sie na fotel "B"
 Profil Relacje PM off  

#328 PostWysłany: 08 Cze 2017 11:05 
Awatar użytkownika

niebieski
Kolejną jeszcze mniej komfortową opcją jest po prostu po staremu wydruk jednej z kart poładowych. Albo i obu jak kto lubi.
 Profil Relacje PM off  

#329 PostWysłany: 08 Cze 2017 11:11 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 147 838
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
Ja tam zawsze wolę mieć wydrukowane karty, czasem telefon się rozładuje w czasie podroży, albo może zwyczajnie się zapodziać, zginąć.
2 ludzi lubi ten post.

#330 PostWysłany: 08 Cze 2017 11:17 

srebrny
correos napisał(a):
odprawialem sie zaraz jak tylko byla mozliwa bezplatna odprawa tj. 4 dni przed lotem

przed zmianą zasad odprawa zaraz po jej otwarciu skutkowała miejscami w drugiej połowie samolotu.
Ja zawsze odprawiałem się na kilka godzin przed lotem i dostawałem miejsca w rzędach 1-8 lub przy wyjściach awaryjnych. Teraz niestety już ta zasada nie działa, odprawiając się jak wcześniej kilka godzin przed lotem dostałem rzędy 20+ (zawsze okno).
Dostał ktoś już na odprawie rzędy 1-8 albo awaryjne i może podzielić się kiedy dokonywał odprawy?
 Profil Relacje PM off  

#331 PostWysłany: 08 Cze 2017 11:20 
Awatar użytkownika

Loty: 406
Kilometry: 714 375
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
@opo
moje rzedy to miedzy 11 a 22
 Profil Relacje PM off  

#332 PostWysłany: 08 Cze 2017 11:34 
Awatar użytkownika

niebieski
makdeb napisał(a):
Ja tam zawsze wolę mieć wydrukowane karty, czasem telefon się rozładuje w czasie podroży, albo może zwyczajnie się zapodziać, zginąć.

Dokładnie tak. Ja karty drukuję "na wszelki wypadek". Nie używam ich zazwyczaj i leżą po prostu w plecaku jako backup w sytuacji gdyby padła bateria w telefonie, ktoś by mi go "zajumał" na lotnisku, upadłby a stłuczona szybka uniemożliwiła odczyt itp. Wówczas bez paniki i latania po lotnisku w poszukiwaniu mozliwości wydruku mogę je wyciągnąć z plecaka i posłuzyć nimi.
 Profil Relacje PM off
makdeb lubi ten post.

#333 PostWysłany: 08 Cze 2017 11:50 
Awatar użytkownika

Loty: 162
Kilometry: 240 414
Krajów: 41 / 19.2%
niebieski
opo napisał(a):
correos napisał(a):

przed zmianą zasad odprawa zaraz po jej otwarciu skutkowała miejscami w drugiej połowie samolotu.
Ja zawsze odprawiałem się na kilka godzin przed lotem i dostawałem miejsca w rzędach 1-8 lub przy wyjściach awaryjnych. Teraz niestety już ta zasada nie działa, odprawiając się jak wcześniej kilka godzin przed lotem dostałem rzędy 20+ (zawsze okno).
Dostał ktoś już na odprawie rzędy 1-8 albo awaryjne i może podzielić się kiedy dokonywał odprawy?

Odprawiałem się ostatnio w dzień wylotu (ok. 8h wcześniej) i dostałem miejsce w rzędzie przy wyjściu awaryjnym, a żona w pierwszym rzędzie :)
 Profil Relacje PM off  

#334 PostWysłany: 08 Cze 2017 11:52 
Awatar użytkownika

Loty: 292
Kilometry: 555 573
Krajów: 36 / 16.8%
Odprawiałam się kilka godzin "po" - dwie osoby na jednej rezerwacji - rząd 11 i 12 w powrocie 2 i 30. Chyba nie ma już reguły, wszystko zależy jakie miejsca są wykupione, a przydział jest losowy. Dodam, że siedziałam w 2 rzędzie A i B było wolne (w samolocie pojedyncze wolne miejsca).

#335 PostWysłany: 08 Cze 2017 13:29 
Awatar użytkownika

opo napisał(a):
correos napisał(a):

Odprawa dzień przed lotem - rząd 8.
Ogólnie przy ostatnich odprawach wraz z Partnerem trafialiśmy tylko na rząd D.
 Profil Relacje PM off  

#336 PostWysłany: 08 Cze 2017 13:41 

Odprawa 4 dni przed i przydzielone rzędy: 7, 8, 33 :) Oczywiście wszystkie B
 Profil Relacje PM off  

#337 PostWysłany: 08 Cze 2017 14:52 

Trzy osoby na rezerwacji , miejsca ; 14C,22C, 33D - czekałam z odprawą , aż wszyskie miejsca środkowe będą zajęte. Odprawa 2 dni przed odlotem.
Bardzo dziękuję za wcześniejszą informację na Fly4free o zmianie zasad przydzielania miejsc przez Ryanair . Przynajmniej spokojnie się odprawiałam wiedząc że i tak nas usadzi system daleko od siebie , i miałam czas zastanowić się czy aż zależy nam na siedzeniu koło siebie aby dopłacać . Natomiast na przyszłość już wiem - że bardziej opłaca się kupować ewentualnie miejsce wraz zakupem biletu - bo wtedy jest taniej . Przy odprawie na 3 dni przed wylotem praktycznie nie było dwóch miejsc obok siebie - no z wyjątkiem tych najdroższych z pierwszeństwem.
 Profil Relacje PM off  

#338 PostWysłany: 08 Cze 2017 15:06 
Awatar użytkownika

niebieski
grazka555 napisał(a):
Przy odprawie na 3 dni przed wylotem praktycznie nie było dwóch miejsc obok siebie

Swoją drogą ciekawe czy ludzie aż tak masowo rzucili się na wykupowanie miejsc aby siedzieć koło siebie czy to algorytm Ryanair'a tak skutecznie szatkuje miejsca aby wymusić na pasażerach wcześniejszą odprawę i rezerwacje miejsc zawczasu.
 Profil Relacje PM off  

#339 PostWysłany: 08 Cze 2017 15:12 

srebrny
opo napisał(a):
correos napisał(a):

2 dni przed wylotem, rząd 2 F i 16 F

Ostatnio edytowany przez katka256, 08 Cze 2017 15:24, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#340 PostWysłany: 08 Cze 2017 15:16 

@billy Wystarczy sprawdzić dzień przed rozpoczęciem darmowej odprawy ile miejsc jest zarezerwowanych.
Lecę w lipcu GDN-BGY i na tą chwilę zarezerwowanych jest już ok 60 miejsc czyli 1/3 całości. Pytanie tylko ile jest jeszcze wolnych biletów na ten lot.
Dużo ludzi, którzy kupili bilety kilka miesięcy temu nie ma pojęcia o tym, że Ryanair rozsadza i dowiedzą się podczas odprawy i zapewne kupią płatne miejsca.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 565 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 29  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot], MTalma oraz 3 gości