Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 565 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 29  Następna
Autor Wiadomość
#341 PostWysłany: 08 Cze 2017 15:19 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 233 296
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
@‌billy‌ wiele miejsc na południowych kierunkach wykupują biura podróży. Miałem tak ostatnio przy locie do Malagi - kilkanaście dni przed odlotem już z 30% samolotu była zajęta. Nie wiem tego na pewno, ale przypuszczam, że "czarterowcy" wykupują bilety z wcześniejszą odprawą
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#342 PostWysłany: 08 Cze 2017 18:28 
Awatar użytkownika

niebieski
strus77 napisał(a):
@billy Wystarczy sprawdzić dzień przed rozpoczęciem darmowej odprawy ile miejsc jest zarezerwowanych.

No tak ale to mogę sprawdzic tylko jesli mam rezerwację na daly lot. Czyli ja np. nic się nie dowiem w ten sposób bo obecnie zadnej rezerwacji nie mam.

strus77 napisał(a):
Dużo ludzi, którzy kupili bilety kilka miesięcy temu nie ma pojęcia o tym, że Ryanair rozsadza i dowiedzą się podczas odprawy i zapewne kupią płatne miejsca.

No własnie, i mogą to robić podczas odprawy już po rozpoczęciu tego 4 dniowego okresu co nam zakłóca wcześniejszą obserwację. Do tego interesujące by było czy algorytm Ryanair'a po prostu "rozrzuca" ludzi z rezerwacji jak przy losowaniu z puli pozostałych miejsc czy też posuwa sie dalej w utrudnianu życia potencjalnym pasażerom poprzez regułę np. "gdy w pozostałych miejscach są ciągi 3 (x) wolych miejsc, rozbijaj je poprzez przydzielenie mijsca w środku wolnego ciągu".
Obawiam sie jednak, że Ryanair nie zechce się publicznie afiszować z takimi danymi i moja ciekawość pozostanie niezaspokojona. Trudno. Jkaoś będę musiał z tym żyć.
 Profil Relacje PM off  

#343 PostWysłany: 08 Cze 2017 19:05 

Loty: 37
Kilometry: 97 719
Krajów: 14 / 6.5%
srebrny
billy napisał(a):
Obawiam sie jednak, że Ryanair nie zechce się publicznie afiszować z takimi danymi i moja ciekawość pozostanie niezaspokojona. Trudno. Jkaoś będę musiał z tym żyć.

Już było o tym w tym wątku - odprawiałem siebie i żonę dostaliśmy miejsca w środku w zupełnie różnych częściach samolotu. Zarówno moje jak i żony było jedynym zajętym w danym rzędzie, czyli celowo rozdzielają duże przestrzenie
 Profil Relacje PM off
billy lubi ten post.

#344 PostWysłany: 08 Cze 2017 19:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki jakoś mi umknęło.
Ciekawe swoja drogą czy wszyscy łykną tą żabę ze spokojem czy pojawią się kombinacje w stylu ogłoszeń na Fly4 free: 11A i 22B na jutrzejszy lot do Londynu zamienię na dwa sąsiadujące, apek na fona z algorytmem antyrozdzielającycym kojarzących współpasażerów chcących się pozamianiać czy ludzi chodzących wzdłuż kolejki przy "gejcie" z kartonem z wypisanymi miejscami do zamiany ;-) Polak potrafi!
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#345 PostWysłany: 08 Cze 2017 20:26 

Loty: 119
Kilometry: 272 798
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
-- 08 Cze 2017 20:02 --

My cztery loty w maju i zawsze byliśmy rozdzielani :lol: inne rzędy i oczywiście środek :) Na locie krajowym jedna ze stewardes pytana co się dzieje udawała mocno zaskoczoną i wciskała bajeczki że nic się nie zmieniło dodając że zawsze miejsca obok siebie nie były gwarantowane. To fakt, nie były ale raczej tylko przypadkach np. późnej odprawy kiedy obłożenie jest znaczne. Co ciekawe dzień później na tej samej trasie podczas powrotu jej koleżanka była mniej tajemnicza :lol: dodała że ma nadzieję że wrócą to starych zasad bo najzwyczajniej mają przej.... :mrgreen:

-- 08 Cze 2017 20:26 --

billy napisał(a):
No własnie, i mogą to robić podczas odprawy już po rozpoczęciu tego 4 dniowego okresu co nam zakłóca wcześniejszą obserwację. Do tego interesujące by było czy algorytm Ryanair'a po prostu "rozrzuca" ludzi z rezerwacji jak przy losowaniu z puli pozostałych miejsc czy też posuwa sie dalej w utrudnianu życia potencjalnym pasażerom poprzez regułę np. "gdy w pozostałych miejscach są ciągi 3 (x) wolych miejsc, rozbijaj je poprzez przydzielenie mijsca w środku wolnego ciągu".

Lecisz w 2 czy 3 osoby i weź sobie wykup miejsce jak 80% samolotu ma zajęte miejsca w środku ;)
może dochodzą do wniosku że osoby które lecą w parach wykupią miejsce zewnątrz+okno świadomi tego że sąsiad na 99,9% zgodzi się na przesiadkę obok :) Fakt faktem takie zmiany są mocno analizowane i okaże się czy był to dobry ruch...
 Profil Relacje PM off  

#346 PostWysłany: 09 Cze 2017 08:27 

srebrny
billy napisał(a):
Dzięki jakoś mi umknęło.
Ciekawe swoja drogą czy wszyscy łykną tą żabę ze spokojem czy pojawią się kombinacje w stylu ogłoszeń na Fly4 free: 11A i 22B na jutrzejszy lot do Londynu zamienię na dwa sąsiadujące, apek na fona z algorytmem antyrozdzielającycym kojarzących współpasażerów chcących się pozamianiać czy ludzi chodzących wzdłuż kolejki przy "gejcie" z kartonem z wypisanymi miejscami do zamiany ;-) Polak potrafi!

hehe dobre! czekam na nowy temat na forum :-)
 Profil Relacje PM off
MichalKu lubi ten post.

#347 PostWysłany: 09 Cze 2017 10:22 

srebrny
Razem napisał(a):
że zawsze miejsca obok siebie nie były gwarantowane. To fakt, nie były ale raczej tylko przypadkach np. późnej odprawy kiedy obłożenie jest znaczne.

Chyba wprowadzasz nowe znaczenie słowa "gwarantowane".
 Profil Relacje PM off
p.wl lubi ten post.

#348 PostWysłany: 09 Cze 2017 10:57 
Awatar użytkownika

Loty: 76
Kilometry: 129 541
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
spty13 napisał(a):
poluje dla nas na okna i na ręke mi jest, że wszyscy siedzimy oddzielnie :)

Ja przy odprawie dzień przed lotem miałam 10F i 20F.
A tuż po otwarciu odprawy na lot powrotny najgorzej, bo mieliśmy miejsca środkowe "B", co ciekawe mój mąż rozdzielał małżeństwo, ona "A", on "C", jednak nie mieli ochoty na zamianę, by siedzieć obok siebie :D
Po odbytych lotach po raz pierwszy dostałam od FRancy maila pt. "Oceń lot", bardzo chciałam im zakomunikować, że mi ta "dobra zmiana" się nie podoba. Bo o ile 2 godzinny lot nie stanowi jakiegoś większego problemu, to jednak siedzieć oddzielnie podczas 5-godzinnego lotu na Kanary to już bym nie chciała. No ale niestety ocenić mi nie było dane, bo po wejściu w link takie cudo;-)
Załącznik:
taka FRanca.JPG
taka FRanca.JPG [ 23.14 KiB | Obejrzany 2511 razy ]

#349 PostWysłany: 09 Cze 2017 11:09 

niebieski
Oj, nie chcą wiedzieć co o nich sądzą wdzięczni klienci??? :-)
 Profil Relacje PM off  

#350 PostWysłany: 09 Cze 2017 11:53 
Awatar użytkownika

Loty: 625
Kilometry: 983 931
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
-- 09 Jun 2017 10:48 --

katka256 napisał(a):
wykupione 21 A i B
przydzielone 2F i 6F

Dzieki. Najprawdopodobniej niewiele osob wykupilo miejsca 'premium' w rzedach 1-6 i blizej do daty lotu system automatycznie przydzielal miejsca z przodu w celu wybalansowania.

-- 09 Jun 2017 10:53 --

correos napisał(a):
w zeszly weekend mialem 6 lotow
lecialem sam wiec bez znaczenia bylo gdzie mnie system posadzi
odprawialem sie zaraz jak tylko byla mozliwa bezplatna odprawa tj. 4 dni przed lotem
na kazdy z lotow zalapalem sie na fotel "B"

Wydaje sie, iz w pierwszej kolejnosci system bezplatnie przydziela najgorsze miejsca - srodkowe B i E.
Odprawiaj sie tuz przed lotem, wtedy bedzie wieksza szansa na to, ze wszystkie albo wiekszosc siedzen srodkowych bedzie juz przydzielona.

Także = również / też
Tak że = więc / zatem / dlatego
 Profil Relacje PM off  

#351 PostWysłany: 09 Cze 2017 12:09 

Ja leciałam ostatnio Ryanairem i faktycznie nas rozdzielili raz do 10 i 25, a drugi raz do 1 i 4. Poprosiłam pasażerów obok czy mogliby się przesiąść i nie było problemu, akurat dobrze się złożyło bo osoby które siedziały obok nas też miały wspólną rezerwację (jakaś grupa znajomych) i chętnie się zamieniły. Prędzej polecę Wizzem niż zapłacę za wybór miejsca :P
 Profil Relacje PM off
MichalKu lubi ten post.

#352 PostWysłany: 09 Cze 2017 12:58 
Awatar użytkownika

niebieski
Razem napisał(a):
Lecisz w 2 czy 3 osoby i weź sobie wykup miejsce jak 80% samolotu ma zajęte miejsca w środku

E tam... Mnie to na nic. Duży chłopiec już jestem i nie muszę się trzymać spódnicy podczas lotu ;-)
Zresztą żona zwyczajowo zasypia zaraz po zajęciu miejsca w samolocie i budzi się (w zależności od siły przyziemienia) albo podczas lądowania albo podczas potrząsania ramieniem, gdy stoimy pod gatem i połowa ludzi juz wysiadła :-)
 Profil Relacje PM off
Misiatek lubi ten post.

#353 PostWysłany: 09 Cze 2017 13:16 

srebrny
Ano właśnie. Na tak krótkich lotach mi na tym nie zależy i jest mi to całkowicie obojętne. Natomiast szykuje mi się nocny lot LOT-em do Larnaki, gdzie wspólne miejsce by się przydało, ale nie mam wątpliwości, że te smyki jak zwykle nas rozdzielą.
 Profil Relacje PM off  

#354 PostWysłany: 09 Cze 2017 13:49 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
@‌obibok‌ a co ma przydział miejsc w Ryanairze do LOTu?
 Profil Relacje PM off
elwirka lubi ten post.

#355 PostWysłany: 09 Cze 2017 13:53 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
Ze mozna jeszcze bardziej skopać niz Ryanair

Ostatnio edytowany przez michzak, 09 Cze 2017 14:28, edytowano w sumie 1 raz
wulg
 Profil Relacje PM off  

#356 PostWysłany: 09 Cze 2017 14:05 

srebrny
No tak. Wielka podnieta Ryanairem, a LOT tak robi od dawna, z wyjątkową bezczelnością.
 Profil Relacje PM off  

#357 PostWysłany: 10 Cze 2017 03:38 
Awatar użytkownika

niebieski
No "pacz Pan", a mnie się zawsze wydawało, że LOT i inne linie "klasyczne" to taka "Wyższa kultura lotowości" i tylko Ryaniropodobne lowcosty mają w głębokim poważaniu komfort pasażera a tu odwrotnie wychodzi...
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#358 PostWysłany: 10 Cze 2017 10:45 

srebrny
Działa tak jak pisaliście, odprawa z dziś: dziecko i jedna osoba miały wykupione miejsce już wcześniej (30 E i F), losowo dostaliśmy dziś jeszcze 7B i 33 B w więc wszystkim najpierw przydziela środkowe.
 Profil Relacje PM off  

#359 PostWysłany: 10 Cze 2017 14:18 

srebrny
Misiatek
a ile przed wylotem robiona odprawa?

#360 PostWysłany: 10 Cze 2017 14:35 

srebrny
4 dni
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 565 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 29  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości