Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 422 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 01 Mar 2023 10:40 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
A twoje loty z/do Stambułu zostały anulowane?
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#142 PostWysłany: 01 Mar 2023 10:41 

Moje rezerwacje są dostępne, nieodwołane, ale loty z KTW są już niekupowalne. Wygląda to jakby połączenia wakacyjne też skasowali
 Profil Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 01 Mar 2023 10:47 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
To na razie nie są odwołane. Proszę o cierpliwość...
 Profil Relacje PM off
hubson lubi ten post.

#144 PostWysłany: 01 Mar 2023 10:48 

Loty: 254
Kilometry: 667 834
Krajów: 57 / 26.6%
[KATO - STAMBUŁ - ZANZIBAR]
Kupione 4 bilety: 2 w booking.com, 2 w TK

Próbuję zmienić KATO na WAWĘ, ale że kupowałem lot przez agencję booking.com jestem uwalony.

Na app wywala komunikat, że bilet zakupiony przez agencję i kontakt z agencją. Dla dwóch biletów zakuponych w TK opcja zmiany jest dostępna.
Na booking nadal widzą, że loty są AKTYWNE więc nie mogą nic zmienić, ewentualnie jeśli dam im jakiś "dokument" z TK, że jest anulowany.
W TK na infolini (angielskiej oczywiście) gościu twierdzi, że lecimy z Kato i miłej podróży.

Pozostaje czekac na jakieś oficjalne info.
Lot w czerwcu, ale chciałem już załatwić temat póki są miejsca WAW-IST.

NIGDY WIĘCEJ ZAKUPÓW PRZEZ AGENCJE!
 Profil Relacje PM off  

#145 PostWysłany: 01 Mar 2023 10:57 
Awatar użytkownika

Mam pytanie odnośnie odszkodowania. Miałam lot łączony na jednym bilecie. Kupiony w TK. Lot z warszawy do Stałbułu polskim LOTem a potem ze Stambułu do Phuket linia TK. Lot ze Stambułu miał być o 2.15 w nocy a był opóźniony ponad 5h. wylot był o 7:35 rano. Czy moge się starać o odszkodowanie? Pytam po opóźniony lot był spoza EU. Nie wiem jak się do tego zabrać. Z góry dzięki za pomoc,
 Profil Relacje PM off  

#146 PostWysłany: 01 Mar 2023 11:04 

Loty: 168
Kilometry: 361 697
Krajów: 35 / 16.4%
platynowy
odszkodowanie-za-odwolany-spozniony-lot,1498,2646&p=1596183&hilit=odszkodowanie#p1596183
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#147 PostWysłany: 01 Mar 2023 11:09 

niebieski
Czy nie zdążyłeś na przesiadkę i do Phuket dotarłeś też z opóźnieniem? Jeśli tak to możesz pisać o odszkodowanie jeśli to z winy przewoźnika.
 Profil Relacje PM off  

#148 PostWysłany: 01 Mar 2023 11:13 

Potwierdzam zmianę lotów wakacyjnych czerwiec/lipiec. Na apce wciąż było dostępne połączenie z Katowic, więc z tego poziomu nic się nie dało zrobić. Wczoraj napisałem an WAWCUSTOMER@THY.COM i dziś mam lot zmieniony na Warszawę. W moim wypadku to akurat lepsza lokalizacja wylotu :)
 Profil Relacje PM off
vasquez37 lubi ten post.
south uważa post za pomocny.

#149 PostWysłany: 01 Mar 2023 11:14 
Awatar użytkownika

miriam napisał(a):
Czy nie zdążyłeś na przesiadkę i do Phuket dotarłeś też z opóźnieniem? Jeśli tak to możesz pisać o odszkodowanie jeśli to z winy przewoźnika.

Zdążyłam na przesiadkę bo miałam zapas 2 godziny po locie z Warszawy ale generalnie w Phuket byłam o te ponad 5h później niz powinnam.
Zamiast czekać na koleny lot w stambule 2h, czekam 8h
 Profil Relacje PM off  

#150 PostWysłany: 01 Mar 2023 11:20 
Awatar użytkownika

KTW-IST-MCT Turkish nie chce zmienić rezerwacji, mówi żeby kontaktować się z pośrednikiem, czyli Gotogate. Na infolinii pośrednika mówią, że skontaktuje się że mną ktoś z zespołu zmian/anulacji i wtedy zaporponują mi rozwiązanie. Zobaczymy
 Profil Relacje PM off  

#151 PostWysłany: 01 Mar 2023 11:21 

niebieski
Spróbuj złożyć wniosek do TK z racji tego,że podróż rozpoczęłaś w Warszawie.Zobaczysz co odpowiedzą.
 Profil Relacje PM off  

#152 PostWysłany: 01 Mar 2023 11:35 

srebrny
TK jest the best :)
Dostałem Hiltona w Stambule, pomimo, że mi się z żadnej opcji nie należał.
Przesiadka 26h, lotu do HAN wcześniej nie było, ale kilka lotów później było z BER, którymi mogłem lecieć.
Zaryzykowałem rezerwując że stopoverem.
Pierwsze podejście po wylądowaniu nieudane, niemiły gość, odprawił z kwitkiem, rano przez udaniem się do miasta, postanowiłem ponowić próbę, po zmianie personelu. Gość poszedł do przełożonego i ten zaaprobował prośbę.
Do tego z wyżywieniem, choć to obowiązuje tylko przy delayu, a nie stopoverze, czy IstambułTour.
Także próbować, bo czasem może się poszczęścić.
 Profil Relacje PM off
Arekkk lubi ten post.
Antek12 uważa post za pomocny.

#153 PostWysłany: 01 Mar 2023 11:43 

A ja wciąż nie potrafię zmienić moich lotów KTW-IST-PTY na WAW-IST-PTY
W systemie widnieją loty, ale po potwierdzeniu zmiany mam info, że są problemy i mam zadzwonić na infolinię.
Na infolinii otrzymuję wiadomość, że nie ma miejsc na wybrane przeze mnie loty - dzwoniłem 3 razy z różnymi terminami że stronki, gdzie bilety były w sprzedaży.
Na dodatek każdy kolejny konsultant był coraz mniej ogarnięty i każda rozmowa była coraz dłuższa (od 10 min. doszło do 30 min.)
Powoli zaczynam myśleć, że TK coś jeszcze kombinuje z PTY albo po prostu nie chce mi zmienić lotu a woli oddać kasę za bilety (kupione sporo taniej niż obecne ceny w kalendarzu)

EDIT:
Właśnie "kupiłem"sobie bilety przez tryb incognito w przeglądarce na jeden w wcześniej proponowanych terminów.
Bez problemu doszedłem do płatności
Czyli moja teoria spiskowa się potwierdza

Ostatnio edytowany przez Janus, 01 Mar 2023 11:56, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#154 PostWysłany: 01 Mar 2023 11:50 

Zarówno na stronie internetowej, jak i przez apkę, nie widzę anulowanego lotu KTW-IST i IST-KTW.
Gdy dokonuję modyfikacji lotu, mogę wybrać tylko kolejne (nieodwołane) loty.
Gdzie robię błąd :cry: ?

Pośrednik (mytrip) proponuje tylko refund.
 Profil Relacje PM off  

#155 PostWysłany: 01 Mar 2023 12:07 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 221 758
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
Ktoś rezerwował odwołanego Turkisha w Booking.com (czyli Gotogate) i ma już jakieś rozwiązanie?
 Profil Relacje PM off  

#156 PostWysłany: 01 Mar 2023 12:17 
Awatar użytkownika

HON fly4free
kaskaol napisał(a):
Mam pytanie odnośnie odszkodowania. Miałam lot łączony na jednym bilecie. Kupiony w TK. Lot z warszawy do Stałbułu polskim LOTem a potem ze Stambułu do Phuket linia TK. Lot ze Stambułu miał być o 2.15 w nocy a był opóźniony ponad 5h. wylot był o 7:35 rano. Czy moge się starać o odszkodowanie? Pytam po opóźniony lot był spoza EU. Nie wiem jak się do tego zabrać. Z góry dzięki za pomoc,
Przeczytaj moje wpisy z połowy lutego dotyczące identycznej sytuacji jak Twoja.
Nie było problemu z uzyskaniem odszkodowania.
Ciekawostką z mojej podróży były podobne opóźnienia tej samej nocy na 4 różnych azjatyckich trasach. Wszystkie miały być zrealizowane 5-6 godzin po oryginalnej godzinie wylotu.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#157 PostWysłany: 01 Mar 2023 12:22 
Awatar użytkownika

Loty: 115
Kilometry: 222 460
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
kalimhad napisał(a):
Zarówno na stronie internetowej, jak i przez apkę, nie widzę anulowanego lotu KTW-IST i IST-KTW.
Gdy dokonuję modyfikacji lotu, mogę wybrać tylko kolejne (nieodwołane) loty.
Gdzie robię błąd :cry: ?

Pośrednik (mytrip) proponuje tylko refund.

mam to samo :(
próbowałeś dzwonić na call center TK ?
 Profil Relacje PM off  

#158 PostWysłany: 01 Mar 2023 12:29 
Awatar użytkownika

Garmond napisał(a):
kaskaol napisał(a):
Przeczytaj moje wpisy z połowy lutego dotyczące identycznej sytuacji jak Twoja.
Nie było problemu z uzyskaniem odszkodowania.
Ciekawostką z mojej podróży były podobne opóźnienia tej samej nocy na 4 różnych azjatyckich trasach. Wszystkie miały być zrealizowane 5-6 godzin po oryginalnej godzinie wylotu.

Dziękuję za informację, juz patrzę :)
 Profil Relacje PM off  

#159 PostWysłany: 01 Mar 2023 12:37 

tupungato napisał(a):
Ktoś rezerwował odwołanego Turkisha w Booking.com (czyli Gotogate) i ma już jakieś rozwiązanie?

tak, 3.03 KTW-IST-SGN, wczoraj kilka telefonów do Bookingu, który twierdził najpierw, ze nie może zmienić na loty operowane przez LOT, więc proponowali WAW-IST-SGN, potem okazało się, że moje bilety są w dziwnym statusie "exchange" i Booking nie jest w stanie ich edytować. Kazali się kontaktować z TK, zeby je odblokowali, miły pan na infolinii TK próbował 3x zakodować opcję LOTem KTW-WAW-IST, nie wyszło, skierował mnie na stronę do sekcji feedback gdzie dzis otrzymałam odpowiedź, ze sorry ale nie ma opcji leciec z KTW, mogę sobie lecieć z WAW.
Napisalam maila bezpośrednio na WAWCUSTOMER@THY.COM z opisem całej sytuacji i wskazaniem, które dokładnie loty o jakiej godzinie mnie interesują, w ciągu 10 min dostałam wygenerowane nowe bilety, KTW-WAW-IST operowane przez LOT, a reszta TK.
Jednak mogą, zależy jak bardzo jest się upierdliwym i kto jest po 2 stronie :roll:
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#160 PostWysłany: 01 Mar 2023 12:43 
Awatar użytkownika

Loty: 115
Kilometry: 222 460
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
jak szybko dostałeś odpowiedź na maila ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 422 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości