Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 422 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 01 Mar 2023 23:23 

srebrny
Cytuj:
Tak tak, niech rzuci kamieniem pierwszy ten który nie kupił nigdy biletu przez pośrednika.

Rzucam.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Kothson uważa post za pomocny.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#202 PostWysłany: 01 Mar 2023 23:25 

Loty: 168
Kilometry: 361 697
Krajów: 35 / 16.4%
platynowy
Zeus napisał(a):
Oczywyście ze kupowaliśmy. Ale w każdej wrzutce po COVID, pisaliśmy żeby nie kupować lotów przez OTA, tylko na stronę linii, szczególnie na dalekich trasach.

Tutaj sytuacja nie ma nic wspólnego z covidem tylko z wojenką TK i LO, w takim przypadku jednak TK poleciało sobie ostro z pasażerami i powinno brać wszytko jak leci na klatę a nie odsyłać do OTA.

@boots brawo Ty.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#203 PostWysłany: 01 Mar 2023 23:36 

srebrny
Niby dlaczego?
Przecież w tym przypadku mniej zawinili, niż jak są perturbacji związane ze zmianą rozkładu, gdy cała odpowiedzialność leży po stronie linii i nigdy nie biorą tego na klatę.
Sam mam kilka, u nich przez OTA i spokojnie czekam.
W najgorszym wypadku zmienię na BER dzień przed wylotem ?
 Profil Relacje PM off  

#204 PostWysłany: 01 Mar 2023 23:54 

Loty: 168
Kilometry: 361 697
Krajów: 35 / 16.4%
platynowy
Zawinili więcej bo mogli puścić te loty normalnie skoro wg nieoficjalnych doniesień już finalizują rozmowy z LO, a nie puścili żeby pokazać LO i ULC,że twardo grają, mając jednocześnie pasażera w d... ale to też nie nowość.
Wiadomo,że tutaj dużą część winy nie ponosi TK tylko LO i ULC ale TK mogło a nawet powinno obejść się lepiej z pasażerami. Taka jest moja ocena sytuacji.
Ja też mam u nich bilety i tez czekam spokojnie na rozwój sytuacji ale to już inna bajka.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#205 PostWysłany: 02 Mar 2023 00:59 

Loty: 194
Kilometry: 421 299
Krajów: 49 / 22.9%
srebrny
Dziś z samego rana naskrobałem mejle do warszawskiego biura, o tej samej treści na 2 adresy :
- WAWSALES@THY.COM - po polsku- odpisali wcześniej niż zaczynaja pracę tzn. 8:28 :)
- WAWCUSTOMER@THY.COM - po angielsku - odpisali koło 9:40

Problem z biletem na trasie KTW 9:10-13:40 -IST 14:40-22:15 -GRU 8Marca

Ale przejdę do meritum. Sales zaproponowało mi loty
3 TK1766 Y WE 08MAR WAWIST HL1 X 1840 2310 CABIN YE
4 TK 15 Y TH 09MAR ISTGRU HL1 1005 1750 CABIN YE

Gdzie w systemie nie było dostępnego (miejsc) lotu 4 TK 15 Y TH 09MAR ISTGRU HL1 1005 1750 CABIN YE

Z kolei Customer odpisał mi :
The first available flight from WAW to GRU via IST will be 12 of March.

Gdzie system pokazywał dostępne loty WAW-IST-GRU 10-11 Marca :)

Stwierdziłem że odpiszę Customerowi dodając do CC SalesWAW@thy.com i zadałem pytanie skąd te rozbieżności w proponowanych terminach i dostępności w siatce połączeń u przewoźnika. Odpowiada już tyko Customer service (oczywiście po angielsku od tego momentu cała korespondencja). Średni czas odpowiedzi około 1h, a wymieniłem pare e-maili bo na infolinie nie mogłem się dodzwonić - a do Turcji nie chciało mi się dzwonić :)
Cytuj:
Dear Customer,
For 8 Mar flights are not confirmed – for now it is a stand by so we have to wait for confirmation – maybe yes or maybe not.

12 of Mar it is confirmed seats.

You can choose to wait a confirmation for 08MAR or to take 12MAR.

Szczerze, nie wiem co ta wiadomość miała oznaczać, ale napisałem by mi bukneli w takim razie innymi linami wylot do GRU z WAW bym był na czasie w zblizonym terminie bo zgodnie z moimi prawami zostałem poinformowany o anulacji połączenia ( e-maile i smsy o anulacji wpadły o 8 rano) mniej niż 14 dni przed wylotem. Decyzja odmowna - upierają się na 12 Marca albo mam czekać na tego 8smego, gdzie w systemie cały czas widzę ze dostępne jest połączenie WAW-IST-GRU w terminie 10-11 Marca.

Dzięki pomocy @kostek966 i analizie materiałów które mi dał - wiedziałem że mogę już ich olać z tymi propozycjami i spytałem czy wylot może być wcześniej bym zdążył na połączenie IST-GRU 8 Marca o 14:40.
Zaproponowali 7 marca z WAW na - IST o 18:40-23:10

W systemie aktualnie mam dalej połaćzenia KTW-IST i IST-KTW ( które niby mogę zmienić) , do tego nowe połączenia WAW-IST i IST-WAW

Reasumując nie wiem w co gra warszawskie biuro TK ale to jakaś totalna porażka, jeden e-mail odpisuje po polsku i oferuje loty w jednych datach, drugi e-mail odpisuje tylko po angielsku i oferuje w innych datach/sprzecznych z pierwszym mejlem, a system rezerwacyjny co innego :)

Życzę wszystkim udanych przebukowań pod podróże i przepraszam za ostatnie moje spamy tutaj ale termin gonił a TK/ULC/KTW Airport nie ułatwiało decyzji :)
 Profil Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.
south uważa post za pomocny.

#206 PostWysłany: 02 Mar 2023 01:10 

Loty: 129
Kilometry: 292 570
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
szpaczny napisał(a):
Wczoraj, jeszcze byłem zadowolony że zapewne przytulimy ze swoją po 600 ojro i bilety do Brazylii wyjdą za free, bo miałem tylko godzinna przesiadke 8 Marca w IST więc nie ma zbyt logicznych szas na zdążenie jak będzie łączony przez WAW. Myśl prosta, 600euro w kieszeni, wyskocze sobie za to do Stambułu a jeden dzie później w Sao Paulo to nie tragedia.
A dzis patrze i moja radość może być przedwczesna bo wygląda na to że 9 i 10 Marca wszytkie bilety z IST do Sau Paulo wyprzedane, najbliższy możliwy termin to 11 :(
W ten weeken mialem bookowac hotele i przeloty po Brazylii a tu nie idzie nic zaplanować :(

To niech zaoferują lot innego przewoźnika.

#207 PostWysłany: 02 Mar 2023 11:40 
Awatar użytkownika

Wylot 21.04 i powrót 01.05 zmienione na WAW przez warszawskie biuro TK, bilety już na mailu. Teraz tylko dotrzymać słów, że nigdy więcej kupowania biletów przez pośrednika ;)
 Profil Relacje PM off
tupungato lubi ten post.

#208 PostWysłany: 02 Mar 2023 12:01 
Awatar użytkownika

Loty: 34
Kilometry: 91 574
Krajów: 16 / 7.5%
Mnie warszawskie biuro TK zbyło spychając wszystko na pośrednika, tymczasem pośrednik twierdzi, że nie dostał od linii żadnych informacji o zmianach w lotach.. W aplikacji Gotogate zero apdejtu, jakby nic się nie wydarzyło od momentu zakupu biletów. Szczerze to jestem już załamana i nie wiem co dalej robić ? to mój trzeci zakup przez pośrednika (i oczywiście ostatni), nie miałam wcześniej takich jazd, a ostatnim razem też miałam jakieś anulacje i zmiany w rozkładzie. Tyle że wtedy linia tak się nie wypięła, a tu anulowane loty skasowane całkiem z rezerwacji jakby ich nie było nigdy, więc nie mam nawet manewru za bardzo. Z kolei pośrednik albo udaje głupiego albo nie ogarnia co się dzieje.
 Profil Relacje PM off  

#209 PostWysłany: 02 Mar 2023 12:40 

U mnie wygląda na to, że skończy się pozytywnie :)

Dostałem dzisiaj rano odpowiedź na maila wysłanego do warszawskiego biura (co prawda odpowiedź przyszła z Kijowa :D ), żebym się kontaktował z pośrednikiem. Odpisałem im na to, że pośrednik poinformował mnie tylko o możliwości anulowania biletu i dodałem że słyszałem że byli w stanie pomóc innym pasażerom, który również kupowali przez pośrednika.

Właśnie otrzymałem odpowiedź, że przepraszają za to że nie mogę zmienić biletów przez pośrednika i proponują następujące połączenia i żebym dał znać czy mi odpowiadają to zmienią :) Także dla mnie wychodzi nawet lepiej, bo nie muszę się tłuc pociągiem do Katowic tylko do Warszawy, a jestem z Trójmiasta także to spora różnica.
 Profil Relacje PM off  

#210 PostWysłany: 02 Mar 2023 12:49 
Awatar użytkownika

Loty: 34
Kilometry: 91 574
Krajów: 16 / 7.5%
U mnie wyglądało to dokładnie tak samo do momentu tych przeprosin ? pani, także z Kijowa, mimo zaproponowania lotów, odsyła mnie wciąż do pośrednika. Spróbuję chyba napisać jeszcze raz na tego ogólnego emaila z nadzieją, że odpisze mi ktoś inny, bardziej skłonny do pomocy, bo wydaje się to być jedną wielką loterią ?

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 02 Mar 2023 13:35, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#211 PostWysłany: 02 Mar 2023 13:22 

Właśnie dostałem na maila nowe bilety, także jak chcą to mogą pójść na rękę nawet przy zakupie przez pośrednika :) Dziękuję wszystkim za wskazówki i podesłanie adresu mail do ich biura, jak bym tu nie trafił to pewnie bym po prostu anulował bilety i tyle by było z wyjazdu.
 Profil Relacje PM off
polish_hornet lubi ten post.

#212 PostWysłany: 02 Mar 2023 14:17 
Awatar użytkownika

Loty: 18
Kilometry: 50 392
Krajów: 10 / 4.7%
Prosze o pomoc
odwołali mi lot KTW-IST na 10.03
reszta trasy czyli IST-PTY oraz powrót 26.03 jest dalej w systemie ale nic tam nie można zmienić

na maila na adres WAWCUSTOMER@THY.COM nie odpowiadają
wpierw zaproponowałem trase przez usa z lotem innego przewożnika
teraz już olewam byle tylko przebukowali zero odpowiedzi a czas nagli !!!
 Profil Relacje PM off  

#213 PostWysłany: 02 Mar 2023 14:23 
Awatar użytkownika

platynowy
A próbowałeś zadzwonić na call center?

Numer znajdziesz tu: https://www.turkishairlines.com/en-int/ ... -in-touch/

Jest też nr polski, więc dzwonisz vez dodatkowych kosztów.

Niestety (dla osób nie władających angielskim), nie ma tam obsługi po polsku.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#214 PostWysłany: 02 Mar 2023 14:24 
Awatar użytkownika

Loty: 571
Kilometry: 1 086 037
Krajów: 93 / 43.5%
srebrny
@Leszek Jonek i myślisz, ze my mamy jakieś tajne sposoby żeby ich pogonić?;-)
Na następny raz polecam kupno biletów bezpośrednio u przewoźnika. Jest trochę drożej, ale wszystko co chciałam zmieniłam online.
4 ludzi lubi ten post.

#215 PostWysłany: 02 Mar 2023 14:29 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
marcino123 napisał(a):
Raz już to napisałem i skasowałem, ale jednak dam to jeszcze raz: może na przyszłość rozważ jednak korzystanie z wyspecjalizowanych firm, oferujących swoim klientom zorganizowane formy wypoczynku aka "wczasów" - mniej stresu i urlop odpowiednio zaplanujesz.

.
 Profil Relacje PM off  

#216 PostWysłany: 02 Mar 2023 14:42 
Awatar użytkownika

tropikey napisał(a):
A próbowałeś zadzwonić na call center?

Numer znajdziesz tu: https://www.turkishairlines.com/en-int/ ... -in-touch/

Jest też nr polski, więc dzwonisz vez dodatkowych kosztów.

Niestety (dla osób nie władających angielskim), nie ma tam obsługi po polsku.

Dzwoniłem kilka razy ale tam tylko zbywają do agenta
 Profil Relacje PM off  

#217 PostWysłany: 02 Mar 2023 14:44 
Awatar użytkownika

Loty: 571
Kilometry: 1 086 037
Krajów: 93 / 43.5%
srebrny
To czemu nie dzwonisz do agenta?
Przez jakiego pośrednika kupowałeś?
2 ludzi lubi ten post.

#218 PostWysłany: 02 Mar 2023 14:59 
Awatar użytkownika

Loty: 113
Kilometry: 351 516
Krajów: 43 / 20.1%
hELLO

Mam lot na 6 marca KTW - IST - GRU
Zadzwoniłem zaraz po otrzymaniu info 28/02/2023 ,że chce zmienić loty na KTW - WAW - IST -GRU
Poinformowali mnie ze muszę poczekać do 2 marca i wtedy dostanę bilety. Dzisiaj czekałem i 0 info. Zadzwoniłem ponownie na CC dostałem info ,że proponują zmianę na 7 marca.
Zgodziłem się, czekałem na bilety na maila. W końcu znów zadzwoniłem na CC i powiedzieli ,że nie maja miejsc :(
Nie bardzo wiem co mam teraz zrobić. W Brazyli mam ,już wykupione bilety wewnętrzne.
Turkish chętnie proponuje mi oddanie kasy za bilety, ale to dla mnie najmniej interesująca opcja. :twisted: :twisted:
 Profil Relacje PM off  

#219 PostWysłany: 02 Mar 2023 15:47 
Awatar użytkownika

elwirka napisał(a):
To czemu nie dzwonisz do agenta?
Przez jakiego pośrednika kupowałeś?

Niestety przez booking czyli gotogate (jedyny i ostatni raz!!!!!!!!)
wczoraj pisałem z jakims hindusem na czacie ale ze względu że tam juz raz zmieniałem loty to informuja że nie maja kontroli na tym i moge jedynie wnioskować o zwrot kasy
wtedy musi to skierować do jakiegoś zespołu który sie tym zajmuje ale też nie wiem jak ma to wyglądać i musi to turkish zaakceptować
niewiadomo czy dostane zwrot nie wiadomo czy cały i niewiadomo kiedy generalnie nic nie wiadomo

A Pisanie z turkishem to tragedia a wszystkie loty teraz ful szczególnie ten WAW-IST
Pozostałe na rezerwacji odcinki czyli
2 TK 903 S FR 10MAR ISTPTY HK2 1430 2015 Y M01.2E
3 TK 800 B SU 26MAR PTYIST HK2 X 2010 1650*Y M03.1E
4 TK1765 B TU 28MAR ISTWAW HK2 1645 1815 Y M03.2E
też nie wiem czy są dalej ważne czy nie
jak próbuje zmieniać to wywala komunikat ze no flight ale ciągle siedzą na rezerwacji

Podesłałem im inną propozycje 2 tyg póżniej ale brak odpowiedzi
wszyscy porzuceni z Katowic pioszli na WAW i samoloty do istambułu pełne

nie wiem czy mogą mi to przesunąć na później może przez Pragę albo gdzie indziej

Kompletnie nie wiem co robić

Miała być podróż poślubna marzeń a jest jedna wielka .....

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 04 Mar 2023 17:32, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź niekulturalna/obrażająca innych/używanie słów wulgarnych, obraźliwych.
 Profil Relacje PM off  

#220 PostWysłany: 02 Mar 2023 15:57 
Awatar użytkownika

złoty
Jak Ci zależy na lotach to poszukaj innego lotniska gdzie będzie dogodny dojazd np Praga, ew dolot lc i próbuj zmienić wylot, nie powinno być z tym problemu, mi się udało niedawno zmienić mxp na waw to powinno się udać w drugą stronę też, Bratysława, Budapeszt czy Włochy, Francja gdzie tanio dolot,
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 422 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość