Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 422 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 28 Lut 2023 19:12 

Mi też odpisali, że nie mogę zmienić na ten lot z LOTem na trasie WAW-IST ani na żaden lot z Katowic bo wszystkie do Warszawy są obsługiwane przez LOT. Więc linia w żaden sposób nie zapewnia mi połączenia KTW-SIN. To chyba już nie jest w porządku i zmiana urlopu w tym też nie pomoże ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#102 PostWysłany: 28 Lut 2023 19:22 

TIT napisał(a):
Warszawskie biuro odmowilo zmiany na Waw-IST operowany przez Lot
A to jest moja jedyna opcja na zmiane. Calosc podrozy Ktw - IST- Ktm
Od jutra trzeba bedzie atakowac na infolini

Trafiłam na 1 miłego pana na infolinii, który próbował przeklikać taką zmianę, 3x wywaliło mu błąd, odesłał mnie do Customer service...
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 28 Lut 2023 19:40 
Awatar użytkownika

srebrny
mkobel16 napisał(a):
Mi też odpisali, że nie mogę zmienić na ten lot z LOTem na trasie WAW-IST ani na żaden lot z Katowic bo wszystkie do Warszawy są obsługiwane przez LOT. Więc linia w żaden sposób nie zapewnia mi połączenia KTW-SIN. To chyba już nie jest w porządku i zmiana urlopu w tym też nie pomoże ;)

I po zalogowaniu się na rezerwację nie masz żadnego do wyboru? Pozostaje Ci anulowanie rezerwacji? Sorry ale jakoś nie chce mi się wierzyć. Zapytam chociaż to raczej nie powinno mieć znaczenia. Kupowałeś przez OTA?

Image
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 28 Lut 2023 19:45 

Loty: 194
Kilometry: 421 299
Krajów: 49 / 22.9%
srebrny
Hej - prosiłbym o wytłumaczenie mi tego łopatologicznie. Czytałem sporo i chyba w końcu znalazłem rozwiązanie.

Miałem mieć lot KTW-IST-GRU 8 Mego marca - przylot do GRU też 8 Marca o 22:10
Lot z KTW do IST zostal mi anulowany, czy jak przebukuje go na 7 Marca na 18:40 to przysługuje mi odszkodowanie ? Zgodnie z tym co zrozumiałem jeśli proponowany lot jest wcześniej niż 2h od planowanego - przysługuje wtedy odszkodowanie, nawet jeśli do celu dotre na czas (jest to jedyny sposób by dotrzeć na lot 8 Marca o 14:20 IST do GRU, tzn startując 7 marca).
Czy coś musze zrobić dodatkowo ? Czy wystarczy że przestawie w systemie lot z 8 na 7 Marca ? Czy musze mieć jakies dodatkowe potwierdzenie że oni mi coś oferowali by zmieścić się w mniej niz 2h przed planowanym startem ? Czy obowiązkowo musze dzwonić na infolinie i tam to jakoś załatwiać ?

Zostało mało czasu do wylotu - a jeśli do odszkodowania wystraczy że podmienie 8 na 7 Marca i KTW na WAW na ich platformie to najchętniej dziś bym już to zrobił :)

Podpieralem się tym :
https://www.rp.pl/konsumenci/art1921828 ... a-odwolany
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 28 Lut 2023 19:47 
Awatar użytkownika

Loty: 203
Kilometry: 547 244
Krajów: 39 / 18.2%
niebieski
Ja na stronie widze bez problemu ten lot waw- ist na ktory chce zmienic, ale na koncu wyskakuje info, ze nie da sie on line i zeby dzwonic na customer service. Kupowane bezposrednio
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 28 Lut 2023 19:50 
Awatar użytkownika

srebrny
No dobra a co na to CC?

Image
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 28 Lut 2023 19:53 

Moge zmienić tylko na lot WAW-SIN a nie KTW-SIN, co w tym jest trudnego do zrozumienia bo nie wiem. Czy linia proponuje zmiane uwzgledniajac KTW? Nie.
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 28 Lut 2023 20:31 
Awatar użytkownika

srebrny
Ale dzwoniłeś na CC? Bo wspomniałeś że "odpisali".

Czyli de facto linia umożliwia Ci dostanie się do IST tak abyś złapał lot do SIN i nie musiał się bujać z VN. A to że WAW zamiast KTW no to już kwestia upierdliwości na infolinii jak mniemam.

Image
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 28 Lut 2023 20:50 

Gdzie bujać z VN? Wietnam jest moim miejscem docelowym. Dzwoniłem na infolinie to kazali mi pisać maila. Ogólnoe to juz pogodzilem sie z tym, ze bede musial to jakos ogarnac w swoim zakresie ale cyrkiem jest to, że linia w żaden sposób nie poinformowała mnie o anulowaniu moich lotów. Gdybym nie wszedł w aplikację zobaczyć godziny lotów to dalej bym o no czym nie wiedział no i to, że muszę teraz dymać na swój koszt do Warszawy zamiast lecieć z Katowic. Ułożyłem całą wycieczkę pod te Katowice, żeby móc spędzić tam kilka dni przed wylotem to teraz muszę pół Polski jechać do Katowic a potem z Katowic drugie pół do Warszawy. Chyba nikt nie wmówi, że takiego traktowanie klienta jest w porządku
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 28 Lut 2023 20:56 

HON fly4free
Ty planujesz, a zawsze plany z tych czy innych powodów mogą się posypać. Dzwoń jeszcze raz na infolinie, bo przez maila niewiele dziś załatwisz.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#111 PostWysłany: 28 Lut 2023 20:58 

No ale co mi da dzwonienie skoro nie można tego zrobić? Jedyne co to "mogą zasugerować mi anulowanie lotów" ;) Śmiech na sali i tyle, skoro sprzedawali loty na trasę, na którą nie mieli żadnych praw ich sprzedawać.
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 28 Lut 2023 21:03 
Awatar użytkownika

Loty: 420
Kilometry: 661 584
Krajów: 66 / 30.8%
platynowy
Raz już to napisałem i skasowałem, ale jednak dam to jeszcze raz: może na przyszłość rozważ jednak korzystanie z wyspecjalizowanych firm, oferujących swoim klientom zorganizowane formy wypoczynku aka "wczasów" - mniej stresu i urlop odpowiednio zaplanujesz.

Image
 Profil Relacje PM off
13 ludzi lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#113 PostWysłany: 28 Lut 2023 21:06 
Awatar użytkownika

srebrny
mkobel16 napisał(a):
Witam, wykupiłem jakiś czas temu bilety do Singapuru z Katowic w Turkish Airlines. Dzisiaj (na 3 tygodnie przed odlotem) zarejestrowałem się w ich apce żeby sprawdzić jak to wygląda.
Gdy wszedłem w zarządzanie rezerwacją pojawiły mi się komunikaty, że loty zostały odwołane oraz że mam zmienić wybrane loty. Niestety połączenia są już tylko z Warszawy, w godzinach, które mi średnio pasują (od razu z Singapuru po kilku godzinach mieliśmy lecieć do Wietnamu a tak będę musiał prosić się Vietnam Airlines o przesunięcie rezerwacji). Co ciekawe, nie dostałem żadnego maila z informacją o odwołaniu lotów a wyszukując teraz lotów rzeczywiście z Katowic bezpośrednio ich nie ma. Jak to wygląda teraz? Nie mam problemów z dojechaniem na onny lot do Warszawy ale już nie zdążę na lot do Wietnamu, czy należy mi się jakieś odszkodowanie? Dlaczego linia nie poinformowała mnie w żaden sposób o anulowaniu lotu i gdybym sam nie zainstalował aplikacji, do tej pory bym tego nie wiedział.

No pisałeś że miałbyś problem z lotami VN.
Z podmianą WAW-SIN jaką proponuje TK nie masz tego problemu, więc linia zapewnia Ci tę możliwość podróży.
W kwestii tego czy powinni czy nie powinni informować, oczywiście że powinni, pytanie czy nie zrobiliby tego jutro/pojutrze widząc brak aktywności w temacie rezerwacji. Tak jak pisałem mi 15minutowe zmiany rozkłady podsyłali smsem i mailem.

Pytanie jeszcze gdzie dzwoniłeś. Do warszawskiego biura czy na infolinię.

Image
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#114 PostWysłany: 28 Lut 2023 21:47 

Udało się komuś dodzwonić do biura warszawskiego TK? Mnie przekierowują na ogólną infolinię.
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 28 Lut 2023 21:51 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Jak pół Polski dzwoni dziś, to się dziwisz?
 Profil Relacje PM off
kemot lubi ten post.

#116 PostWysłany: 28 Lut 2023 21:52 

złoty
@jaro316 słynne "warszawskie biuro" od dawna już nie odbiera telefonów, obsługa klienta jest tylko na infolinii ogólnej w języku angielskim lub tureckim. Do Warszawy możesz pisać na adres WAWCUSTOMER@THY.COM. Czasami odpiszą po kilku godzinach i sprawnie załatwisz co chciałeś a czasami olewka przez wiele dni. Aha, no i e-mailem też tylko w j. angielskim.
kubus571 uważa post za pomocny.

#117 PostWysłany: 28 Lut 2023 22:04 
Awatar użytkownika

srebrny
Dostałem w końcu oficjalnego maila o anulacji, w nim formularz o refund oraz info że gdyby do odlotu pozostało mniej niż 72h należy się skontaktować z call center.
BTW info przysłane z jakiegoś lwowskiego oddziału.
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 28 Lut 2023 22:14 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Oni tam raczej od roku nie mają za dużo do roboty :( to im widocznie znaleźli...
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#119 PostWysłany: 28 Lut 2023 23:41 

u mnie na razie anulowany tylko odcinek KAT-IST w kwietniu.
rozumiem, że spodziewać się, że za jakiś czas powrót IST-KAT też będzie anulowany (maj).

Ktoś już miał anulowany Istambuł - Katowice?
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 28 Lut 2023 23:58 
Awatar użytkownika

Hola! To moja historia dzisiejsza pokrótce, może się komuś przyda ta wiedza. Planowany lot 15.03 Katowice - Istanbuł - Hanoi, powrót 04.04, 4 osoby w tym jedno dziecko.
Po info z forum koło 18:00 ściągnęłam apkę i rzeczywiście info o odwołaniu lotu, mimo, że maila ani SMS- a żadnego nie dostałam. Natychmiast zadzwoniłam na call center.

Pierwsza rozmowa 40 minut konsultantaka wynalazła loty z Krakowa, powrót do Katowic - pasowały mi bardzo, niestety rozłączyło nas przed finalizacją. Druga rozmowa 20 - 25 minut, kolejna konsultantka twierdzi, że się nie da nic zrobić i nie może mi zaoferować nic oprócz zwrotu i mogę złożyć feedback na stronie.

Trzecia rozmowa 45 minut przemiła konsultantka przejęta mym losem do cna poszukuje i w końcu znalazła - wylot z Katowic, powrót do Warszawy - dla mnie bomba. Powiedziała, że z racji zmiany powrotnego lotniska musi tylko potwierdzić to w systemie, co zajmie 2 godziny i mam zadzwonić, żeby się dowiedzieć czy ta opcja jest możliwa do zrealizowania.

Dzwonię zatem po 2 godzinach kolejne 35 minut tym razem pan konsultant informuje mnie, że niestety nie są w stanie zrealizować połączenia za odwołany lot niczym innym niż liniami Turkish Airlines, mimo, że są członkami Star Alliance ale ja kupiłam bilet w promce więc w grę wchodzi wyłącznie refund, voucher albo wylot i powrót do Warszawy w tych samych datach - (trzymają mnie dokładnie te ze względu na gotową już na 16.04 wizę i zobowiązania po powrocie).

Ostatecznie po 4 godzinach od pierwszego telefonu łykam tę ofertę, bo jako, że do wakacji 2 tygodnie kupiłam już loty wewnętrzne i ogarnęłam papiery dla 4 osób z ubezpieczeniem włącznie więc szkoda to wszystko w kosz wyrzucić.

Cierpliwości wam życzę - lotów z Katowic nie będzie i nie ma się co łudzić - tak twierdzili wszyscy zgodnie, obecnie Turkish lata i będzie latał z Polski wyłącznie z Warszawy.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 422 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość