Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZYPOMINAM, ŻE JEST TO OTWARTE FORUM I TAK JAK WY I JA, TEŻ PRACOWNIK BANKU MOŻE JE CZYTAĆ, NAWET TAKI SPECJALNIE ODDELEGOWANY, BY ŁATAĆ CO TRZEBA. MIŁEGO DNIA.

Od 20 lutego 2024 r. Bank Pekao S.A. oferuje karty kredytowe we współpracy z Miles and More

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem zyskują:
- 1000 mil powitalnych po pierwszej transakcji kartą (mile powitalne pojawiają następnego dnia po zaksięgowaniu pierwszej operacji)
- Mile za transakcje – im wyższy pakiet karty, tym więcej mil Miles & More!
Pakiet Platynowy: 6 zł = 1 mila
Pakiet Złoty: 10 zł = 1 mila
Pakiet Standard: 20 zł = 1 mila
- Ochronę przed utratą ważności mil zgodnie z zasadami Miles & More

Bank nalicza mile za płatności w sklepach stacjonarnych i w internecie, wypłaty gotówki w bankomatach oraz za przelewy z karty.
Mile za operacje pojawiają się rano następnego dnia po zaksięgowaniu.

Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty - w aplikacji jest opcja pokaz dane karty (Nr. Karty, Ważność i Kod pojawia się w aplikacji).

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem z Miles & More w Pakiecie Złotym i Platynowym dodatkowo mogą korzystać z bezpłatnej odprawy Business Check-in na lotnisku Chopina w Warszawie podróżując liniami lotniczymi PLL LOT.

Informacje na stronie banku: https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... ieram-mile

Jak sprawdzić ważność mil: pytania,1574,5236&p=1532690&hilit=JSON#p1532690

jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.

Można również samodzielnie zmienić limit karty dodatkowej. Posiadacz karty głównej musi zalogować się na swoje konto i wejść w zakładce "twoje produkty" w kartę dodatkową - tam kliknąć "..." (trzy kropki) i wejść w "zmień limit karty".

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4969 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 249  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 30 Sie 2012 12:37 

pawi napisał(a):
Blackall napisał(a):
ktos wie jak w przypadku zmiany obecnej karty na premium? Dają od reki?

Konwersja możliwa jest tylko z karty, której już nie ma w ofercie.

pawi napisał(a):
A mi właśnie odrzucili wniosek, to zrezygnowałem od razu z ich jednej karty kredytowej.

Kurcze, to słabo :-/ Też mam w mbanku kartę kredytową i chciałem albo ją przekonwertować na miles&more albo założyć tą z miles&more a starą zlikwidować. Ale widzę po Twoich postach że nie będzie to łatwe.

Ktoś wie czy z mbankiem jest w ogóle jakieś pole do negocjacji? Jestem ich klientem od ładnych paru lat i mam spore przepływy na koncie, ale nie czuję się do nich specjalnie przywiązany. Więc mógłbym im "zagrozić" że jak mi nie dadzą karty z M&M to likwiduję u nich konto i karty. Pytanie czy to w ogóle ma szansę na coś wpłynąć?

Teoretycznie mógłbym też próbować do mbanku przenieść kartę M&M z Citi, ale wolałbym od razu nie skazywać się tylko na mbank.

All inclusive nad Morzem Czerwonym 🐠🌊 Tydzień w 4* hotelu w Marsa Alam za 1706 PLN All inclusive nad Morzem Czerwonym 🐠🌊 Tydzień w 4* hotelu w Marsa Alam za 1706 PLN
Odkryj jedną z wysp Balearów ❤️🇪🇸 Wycieczka na Majorkę za 949 PLN 🤩 Odkryj jedną z wysp Balearów ❤️🇪🇸 Wycieczka na Majorkę za 949 PLN 🤩
#42 PostWysłany: 30 Sie 2012 12:47 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
@Tadex71:
Ja na mBanku mam bardzo słabe wpływy, więc może to dlatego?

#43 PostWysłany: 30 Sie 2012 16:41 
Awatar użytkownika

Ja zauważyłem, że duże znaczenie ma w mBanku wielkość posiadanych aktywów w ich depozytach lub inwestycjach. Ulokowanie jakiejkolwiek kwoty od razu zwiększa sumy proponowane w zakładce - Oferta dla Ciebie, także limitów kart kredytowych. Prawie o wszystkim decyduje komputer.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 30 Sie 2012 17:48 
Awatar użytkownika

niebieski
pio napisał(a):
Ja zauważyłem, że duże znaczenie ma w mBanku wielkość posiadanych aktywów w ich depozytach lub inwestycjach. Ulokowanie jakiejkolwiek kwoty od razu zwiększa sumy proponowane w zakładce - Oferta dla Ciebie, także limitów kart kredytowych. Prawie o wszystkim decyduje komputer.

Zdecydowanie. Bardzo łatwo mozna w ten sposób uzyskac karte kredytową nie posiadając nawet zadnych dochodów. Po prostu wlewamy, wylewam i tak przez pare miesiecy.
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 03 Wrz 2012 11:34 

złoty
Blackall napisał(a):
Bardzo łatwo mozna w ten sposób uzyskac karte kredytową nie posiadając nawet zadnych dochodów. Po prostu wlewamy, wylewam i tak przez pare miesiecy.

Dokładnie tak. Dodatkowo gdy mamy RUK (ramową umowę kredytową) to cały proces wnioskowania o kartę zajmie kilkanaście minut, po których otrzymamy e-mail że karta będzie wkrótce wysłana (no albo że wniosek odrzucony, ale to się rzadko zdarza).

#46 PostWysłany: 03 Wrz 2012 15:06 

Loty: 385
Kilometry: 764 180
Krajów: 80 / 37.4%
srebrny
mucha napisał(a):
Blackall napisał(a):
Bardzo łatwo mozna w ten sposób uzyskac karte kredytową nie posiadając nawet zadnych dochodów. Po prostu wlewamy, wylewam i tak przez pare miesiecy.

Dokładnie tak. Dodatkowo gdy mamy RUK (ramową umowę kredytową) to cały proces wnioskowania o kartę zajmie kilkanaście minut, po których otrzymamy e-mail że karta będzie wkrótce wysłana (no albo że wniosek odrzucony, ale to się rzadko zdarza).

Bzdura. W każdym przypadku trwa to kilkanaście minut bez względu na to jakie się posiada produkty banku i czy w ogóle się je posiada, bo cały proces jest automatyczny. Pracownicy nie mają nawet możliwości prowadzenia indywidualnych negocjacji, oni nawet nie znają przyczyn dla których decyzja jest taka, a nie inna.

Ponadto, mam wrażenie, że oferty dedykowane z sugerowaną kwotą limitu nie są nawet wstępnie weryfikowane z BIK, a w momencie złożenia wniosku i tak przechodzi się taką samą automatyczną procedurę. Nie znam nikogo, kto miał propozycję, a później karty nie dostał, ale testowałem wnioskowanie o kartę dla osoby która nie ma w mbanku nawet konta i dla osoby poprzez dedytkowaną ofertę z konkretnym limitem kredytowym. Procedury były identyczne, w przypadku oferty dedykowanej również wydawana jest decyzja dopiero po analizie zapisów w BIK.

Ostatnio edytowany przez rob_sad, 03 Wrz 2012 18:31, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 03 Wrz 2012 15:31 

Blackall napisał(a):
pio napisał(a):

Zdecydowanie. Bardzo łatwo mozna w ten sposób uzyskac karte kredytową nie posiadając nawet zadnych dochodów. Po prostu wlewamy, wylewam i tak przez pare miesiecy.

Rozmawialam ostatnio z mBankiem, zastanawialam sie nad karta Premium (majac i tak bardzo dobra karte M&M w Citi oraz Vise kredytowa w mBanku), ale powiedziano mi, ze nawet karty Standart nie dostane bez dochodow. Nie wystarcza same wplywy i wyplywy.
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 03 Wrz 2012 18:32 

złoty
rob_sad napisał(a):
Bzdura. W każdym przypadku trwa to kilkanaście minut bez względu na to jakie się posiada produktu banku i czy w ogóle się je posiada, bo cały proces jest automatyczny

Chodziło mi o to że jak nie masz RUK-a to dopiero po otrzymaniu umowy, przesłaniu jej z powrotem i zatwierdzeniu karta jest wydawana. RUK upraszcza sprawę o tyle że umowy się nie podpisuje (a raczej 1 egzemplarz bank nam wysyła, bez konieczności odsyłania).

#49 PostWysłany: 04 Wrz 2012 08:40 

srebrny
mucha napisał(a):
rob_sad napisał(a):
Bzdura. W każdym przypadku trwa to kilkanaście minut bez względu na to jakie się posiada produktu banku i czy w ogóle się je posiada, bo cały proces jest automatyczny

Chodziło mi o to że jak nie masz RUK-a to dopiero po otrzymaniu umowy, przesłaniu jej z powrotem i zatwierdzeniu karta jest wydawana. RUK upraszcza sprawę o tyle że umowy się nie podpisuje (a raczej 1 egzemplarz bank nam wysyła, bez konieczności odsyłania).

Umowę akcetpujesz online. Nie trzeba niczego odsyłać, weryfikowane przy zwykłym koncie bez RUK.
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 05 Wrz 2012 10:14 
Awatar użytkownika

niebieski
edytinha napisał(a):
Blackall napisał(a):
pio napisał(a):

Rozmawialam ostatnio z mBankiem, zastanawialam sie nad karta Premium (majac i tak bardzo dobra karte M&M w Citi oraz Vise kredytowa w mBanku), ale powiedziano mi, ze nawet karty Standart nie dostane bez dochodow. Nie wystarcza same wplywy i wyplywy.

eh.. no to słuchaj mbanku, to nie dostaniesz :)

Wytlumacz mi więc jakim cudem dostałem kk z limitem >10k zł bez pokazywania niczego co potwierdza moje dochody oprócz wysokich obrotów na rachunku (które wygenerowałem sobie sam)?

swoja droga w mille jest to samo ale mam wrazenie ze daja duzo mniejsze limity :)
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 05 Wrz 2012 13:01 

srebrny
Bo pewnie ktoś zajmujący się określaniem warunków które należy spełnić by dostać kartę i ktoś zajmujący się marketingiem, promocją i utrzymaniem klienta to nie ta sama osoba ;) Problem wielu banków. Tak jak ktoś już to napisał (tutaj lub nie tutaj), gdy coś chcesz od banku musisz pokazać, że Ci na tym nie zależy. Cały system działa tak, że Ci którzy zarabaiają więcej i aktywnie obracają pieniędzmi mają problem z otrzymaniem podstawowych usług, a Ci którzy zarabiają mało lub wcale są przez bank dręczeni propozycjami kredytów, kredycików, kart, ubezpieczeń itp - czyli dokładnie wbrew logice.

Mbank akurat do infolinii bierze ludzi z ulicy. Więc ciężko tam o wiarygodną informację.
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 06 Wrz 2012 15:25 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
Krajów: 1 / 0.5%
HON fly4free
Właśnie sami z siebie zadzwonili z Citi, zaproponowali o 50% wyższy limit kredytowy. Bez zaświadczeń.
Wystarczyła zgoda przez telefon. Polepszaja ofertę ewidentnie po pokazaniu się cc MC M&M na rynku.

#53 PostWysłany: 08 Wrz 2012 21:16 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Po złożeniu dyspozycji zamknięcia karty w mBanku, ktoś od nich do mnie dzwonił, ale byłem nieosiągalny tydzień. Miał ktoś jakieś rozmowy?

#54 PostWysłany: 08 Wrz 2012 21:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Dostał już ktoś może mile na start?
Ciekaw jestem kiedy mają być przelane na konto M&M.

#55 PostWysłany: 08 Wrz 2012 21:46 

złoty
kerad85 napisał(a):
Dostał już ktoś może mile na start?
Ciekaw jestem kiedy mają być przelane na konto M&M.

Kod:
Wszystkie mile naliczane są przez mBank w cyklach miesięcznych.

Każdego roboczego 10-go dnia miesiąca kalendarzowego Bank przygotowuje zestawienie mil naliczonych dla każdego numeru karty Miles&More zarejestrowanego w systemie Banku i wysyła do Miles&More.

Po naliczeniu mil dla Klientów będzie przygotowywany komunikat w serwisie transakcyjnym z informacją o naliczonych za ubiegły miesiąc milach.

Więc pewnie mile na start pojawią się razem z tymi wrześniowymi.

#56 PostWysłany: 10 Wrz 2012 13:55 

W citi dostalam 6000 mil w dwoch ratach po 3000, z jakas jedno czy dwumiesieczna przerwa. Nie ma pojecia dlaczego.
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 11 Wrz 2012 09:52 

HON fly4free
@mucha

Dokładnie tak, mile promocyjne na start są dodawane razem z pierwszym naliczeniem po zamkniętym cyklu rozliczeniowym (co trwa do miesiąca). Swoją drogą, mogli napisać to w regulaminie promocji bardziej klarownie, a nie ściemniać w stylu, "za pierwszą transakcję bezgotówkową".
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 11 Wrz 2012 10:01 
Awatar użytkownika

@kerad85
Właśnie zaksięgowalimi mile za sierpień + powitalne.
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 11 Wrz 2012 12:06 

złoty
pio napisał(a):
Właśnie zaksięgowalimi mile za sierpień + powitalne.

A miałeś już zamknięcie pierwszego wyciągu?

#60 PostWysłany: 11 Wrz 2012 12:12 

HON fly4free
kolega nie czyta wypowiedzi, nieładnie :roll:

Mile promocyjne na start są dodawane razem z pierwszym naliczeniem po zamkniętym cyklu rozliczeniowym. Straciłem na to 15 minut na mLinii, takich kompetentnych mają pracowników :? Zatem tylko ktoś, kto wyrobił się z w sierpniu z okresem rozliczeniowym, mógł już dostać mile (te na powitanie, i te należne według przelicznika).
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4969 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 249  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość