Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZYPOMINAM, ŻE JEST TO OTWARTE FORUM I TAK JAK WY I JA, TEŻ PRACOWNIK BANKU MOŻE JE CZYTAĆ, NAWET TAKI SPECJALNIE ODDELEGOWANY, BY ŁATAĆ CO TRZEBA. MIŁEGO DNIA.

Od 20 lutego 2024 r. Bank Pekao S.A. oferuje karty kredytowe we współpracy z Miles and More

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem zyskują:
- 1000 mil powitalnych po pierwszej transakcji kartą (mile powitalne pojawiają następnego dnia po zaksięgowaniu pierwszej operacji)
- Mile za transakcje – im wyższy pakiet karty, tym więcej mil Miles & More!
Pakiet Platynowy: 6 zł = 1 mila
Pakiet Złoty: 10 zł = 1 mila
Pakiet Standard: 20 zł = 1 mila
- Ochronę przed utratą ważności mil zgodnie z zasadami Miles & More

Bank nalicza mile za płatności w sklepach stacjonarnych i w internecie, wypłaty gotówki w bankomatach oraz za przelewy z karty.
Mile za operacje pojawiają się rano następnego dnia po zaksięgowaniu.

Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty - w aplikacji jest opcja pokaz dane karty (Nr. Karty, Ważność i Kod pojawia się w aplikacji).

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem z Miles & More w Pakiecie Złotym i Platynowym dodatkowo mogą korzystać z bezpłatnej odprawy Business Check-in na lotnisku Chopina w Warszawie podróżując liniami lotniczymi PLL LOT.

Informacje na stronie banku: https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... ieram-mile

Jak sprawdzić ważność mil: pytania,1574,5236&p=1532690&hilit=JSON#p1532690

jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.

Można również samodzielnie zmienić limit karty dodatkowej. Posiadacz karty głównej musi zalogować się na swoje konto i wejść w zakładce "twoje produkty" w kartę dodatkową - tam kliknąć "..." (trzy kropki) i wejść w "zmień limit karty".

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4969 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 249  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 24 Wrz 2012 21:40 
Awatar użytkownika

niebieski
ExGliwice napisał(a):
http://www.miles-and-more.com/online/po ... &cid=18002

Your award miles will not expire after 36 months, but will remain valid for an unlimited time if you meet the following conditions:
- You have been a Miles & More Credit Cardholder for at least 3 months, and
- Each month you need to have minimum 1 purchase (that is not returned or refunded) with your Miles & More Credit Card which is eligible for miles.
This is only valid for the Miles & More account on which the award miles for the Miles & More Credit Card are credited.

ten fragment dotyczy tylko:

LOT/CITI Credit Card Standard
LOT/CITI Credit Card Gold
LOT/CITI Credit Card Platinum
Diners Club LOT Credit Card

kart mBanku nie ma tam wymienionych.
Tak wiem, pewnie jeszcze nie uzupełnili listy :D

Jest tu ktoś kto ma kredytówkę mBanku i wygasły mu stare mile?

All inclusive nad Morzem Czerwonym 🐠🌊 Tydzień w 4* hotelu w Marsa Alam za 1706 PLN All inclusive nad Morzem Czerwonym 🐠🌊 Tydzień w 4* hotelu w Marsa Alam za 1706 PLN
Odkryj jedną z wysp Balearów ❤️🇪🇸 Wycieczka na Majorkę za 949 PLN 🤩 Odkryj jedną z wysp Balearów ❤️🇪🇸 Wycieczka na Majorkę za 949 PLN 🤩
#102 PostWysłany: 01 Paź 2012 12:48 

kibek napisał(a):
A można mieć przypisane dwie karty mbank i citi do jednego kontak miles and more ?

Ja zakldam, ze oczywisce tak
Mam na swoim profilu w mbanku juz gotowa oferte na Karte M&M Premium gotowa do zaakceptowania (podalem swoj nr M&M, ktory mam dla Citi wiec zakladam, ze z dwoch zrodel moge zbierac na jedno konto M&M).
Obecnie uzywam M&M Citi Lot Gold i po otrzymaniu KK z mbanku zamierzam jej czesciej uzywac (bo 1mila =3zl a w Citi 5zl), zwlaszcza, ze w Citi jesetm dozywotnio zwolniony z oplaty rocznej.
Mam tylko nadziej, ze mile nie beda sie przedawniac jak przestane uzuwac karty Citi.

Ktos wpominal, ze trzeba miec min 1 operacje na mies w Citi aby mile sie nie przedawnialy
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 01 Paź 2012 23:52 

niebieski
W przypadku kart Diners Club, tu jest trochę inaczej. Punkty DC są transferowane na konto Miles and More po uzbieraniu minimum 200 punktów. Gorzej jak się nie zrobi obrotu pozwalającego zebrać te 200 punktów.
1 października zmieniły się nieco zasady odnośnie ilości transakcji na kartach umożliwiających przedłużenie ważności mil.
Do tej pory wystarczyło zrobić transakcję na karcie Citi raz na 3 miesiące, a obecnie trzeba dokonać transakcji raz w miesiącu. Naprawdę to nie powinien być problem dla nikogo.
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 02 Paź 2012 13:16 

krzysztof.ka napisał(a):
Do tej pory wystarczyło zrobić transakcję na karcie Citi raz na 3 miesiące, a obecnie trzeba dokonać transakcji raz w miesiącu. Naprawdę to nie powinien być problem dla nikogo.
W przypadku kart Diners Club, tu jest trochę inaczej. Punkty DC są transferowane na konto Miles and More po uzbieraniu minimum 200 punktów. Gorzej jak się nie zrobi obrotu pozwalającego zebrać te 200 punktów.
1 października zmieniły się nieco zasady odnośnie ilości transakcji na kartach umożliwiających przedłużenie ważności mil.

Dzisiaj rozmawialem z infolinia Citi - mowili, ze z samego faktu posiadania Karty Citibank Lot mile na koncie powiazanym z karta sie nie przedawniaja i nie trzeba wykonywac 1 lub 3 transakcji w miesiacu (byc moze to zalezy od indywidualnego przypadku). Po prostu wystarczy miesc kartek kredytowa i mile nie traca waznosci
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 03 Paź 2012 12:04 
Awatar użytkownika

niebieski
MARCINO napisał(a):
...Po prostu wystarczy miesc kartek kredytowa i mile nie traca waznosci...

Tylko te mile nie traca waznosci, ktore zdobedziesz po dacie otrzymania karty kredytowej, jezeli miales wczesniej jakies mile to beda sie przedawnialy, np. jezeli podlaczyles do kredytowki karte miles and more, ktora miales zanim dostales kredytowke. Tak to wynika z zapisu na stronie miles and more (kilka postow wyzej), ale zarowno w banku jak i na infolinii miles and more nikt nie umie powiedziec jak jest naprawde.....

#106 PostWysłany: 03 Paź 2012 14:26 

niebieski
grodek napisał(a):
MARCINO napisał(a):
...Po prostu wystarczy miesc kartek kredytowa i mile nie traca waznosci...

Tylko te mile nie traca waznosci, ktore zdobedziesz po dacie otrzymania karty kredytowej, jezeli miales wczesniej jakies mile to beda sie przedawnialy, np. jezeli podlaczyles do kredytowki karte miles and more, ktora miales zanim dostales kredytowke. Tak to wynika z zapisu na stronie miles and more (kilka postow wyzej), ale zarowno w banku jak i na infolinii miles and more nikt nie umie powiedziec jak jest naprawde.....

Ja mam kk miles and more od ok 1.5 roku.
Mile nazbierane wczesniej wygasaja
w MyStatus mam

"1868 mil premiowych wygasa 31.03.2013 r. "
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 03 Paź 2012 15:15 

niebieski
To jak to w końcu jest? W tym wątku wielokrotnie czytałem, że po połączeniu karty M&M z kartą KK w Citi/mBank, mile uzbierane wcześniej na karcie M&M są bezterminowe. Zdaje się jakiś łatwy warunek trzeba zrobić tylko (coś typu jedna transakcja KK miesięcznie)....
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 03 Paź 2012 18:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Proponuje zadzwonic na infolinie m&m, na pewno powiedza, ze zadne mile nie wygasna jak sie zrobi jedna transakcje miesiecznie (mi tak powiedzieli) i nie wazne z ktorego banku bedzie sie mialo kredytowke. Wydaje mi sie, ze nie powiedziano im o mozliwosci dolaczenia posiadanej juz karty m&m, tylko o tym ze jak ktos wezmie kredytowke to dostanie nowa karte m&m i na niej faktycznie mile nie beda wygasaly jezeli dotrzyma sie warunkow korzystania. Ta sama a nawet gorsza sytuacja jest w mBanku, Pani o ktorej bylem nie byla w stanie mi nic powiedziec na ten temat i w ogole jak jej pokazalem moja karte m&m to myslala, ze to jest kredytowka i ze chce przejsc do ich banku rezygnujac z dotychczasowej "srebrnej kredytowki m&m" : )))))))

#109 PostWysłany: 03 Paź 2012 19:51 

Loty: 385
Kilometry: 764 180
Krajów: 80 / 37.4%
srebrny
Wszystko jest przecież opisane w warunkach. Zdaje się, że dla Citi i nowej karty m/multibanku jest tak samo.
Wszystkie posiadane mile nie tracą ważności jeśli wykona się min 1 transakcję na miesiąc. Ale to zaczyna działać dopiero 3 miesiące po zrobieniu karty. Czyli te mile które tracą ważność w pierwszych 3 miesiącach posiadania karty, pomimo ciągłości transakcji tę ważność stracą, potem będzie już spokój.
Nie ma tu znaczenia jak zostały zdobyte mile i czy są zdobyte przed wyrobieniem karty, czy po.

To że na dole jest komunikat, że część mil ma wygasnąć w jakimś tam terminie, nie oznacza, że one wygasną ;) M&M nie wie czy zrobisz 1 transakcje w tym miesiącu i czy jeszcze masz kartę. Czasem system M&M tak się zachowuje, potem ta informacja znika, a mile zostają na koncie. Miałem tak wielokrotnie z kartą Citi.
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 04 Paź 2012 12:34 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Blackall napisał(a):
ktos wie jak w przypadku zmiany obecnej karty na premium? Dają od reki?

Odpowiem na to pytanie, choć już kilka dni minęło, ale wprowadzono Cię w błąd. Nie ma najmniejszego problemu zmiany obecnej karty na MasterCard M&M, w systemie transakcyjnym mBanku we wnioskach jest opcja zmiana typu karty kredytowej. Można sobie zmienić na dowolną nawet na Visa GOLD albo PLATINUM jeśli tylko mieścisz się w limitach tych kart. Sam zmieniłem moją dotychczasową kredytówkę MasterCard na Mastercard M&M PREMIUM, wszystko załatwione w 10 minut i teraz czekam na kartę. Jedyny warunek jest taki, że dotychczasowa karta musi zostać całkowicie spłacona do dnia aktywacji nowej karty.

#111 PostWysłany: 04 Paź 2012 13:10 

srebrny
Odnośnie kart mBanku - LOT je dość promuje rozdając broszurki informacyjne na lotach do Polski (we wrześniu leciałem dwukrotnie LOTem i zawsze rozdawali jedynie na powrocie).
Jest tam specjalny kod promocyjny zwalniający z opłaty za wydanie karty MasterCard M&M.
Niby niewiele, bo 10 PLN, ale jako że portal lowcostowy to za te 10 PLN można niejeden RT odbyć.
Jak by ktoś jeszcze o kartę nie aplikował, a miał takowy zamiar, to kod podeślę.
 Profil Relacje PM off
IceWolf uważa post za pomocny.

#112 PostWysłany: 04 Paź 2012 14:01 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
Krajów: 1 / 0.5%
HON fly4free
Tulio napisał(a):
Jak by ktoś jeszcze o kartę nie aplikował, a miał takowy zamiar, to kod podeślę.

Tulio, dzięki w imieniu żony.

#113 PostWysłany: 04 Paź 2012 15:17 

niebieski
A w sumie to ciekawe, skoro wystarczy raz w miesiącu wykonać operację kartą, aby mile były ważne na zawsze to...co w przypadku jak mamy mile np. ważne 2 lata i w środku tego okresu raz zapomnimy wykonać transakcji? To już przepadną? Trochę to by było dziwnie, jak np. 6 miesięcy byłyby transakcje, jeden miesiąc nie, a następne 20 miesięcy znowu transakcje...
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 05 Paź 2012 14:10 

niebieski
bartek. napisał(a):
A w sumie to ciekawe, skoro wystarczy raz w miesiącu wykonać operację kartą, aby mile były ważne na zawsze to...co w przypadku jak mamy mile np. ważne 2 lata i w środku tego okresu raz zapomnimy wykonać transakcji? To już przepadną? Trochę to by było dziwnie, jak np. 6 miesięcy byłyby transakcje, jeden miesiąc nie, a następne 20 miesięcy znowu transakcje...

Już wiem jak to wygląda. Każda mila premiowa otrzymuje 36 miesięcy i dla każdej mili musi być 36 miesięcy aktywności na karcie, aby była "nieśmiertelna". Tak więc bagaż milowy przed kartą jest brany indywidualnie za każde mile, a nie razem. Ale od grudnia liczę na status FT więc mile i tak powinny być nieśmiertelne, a karta kredytowa posłuży głównie do zbierania mil za zakupy :)

Składam dzisiaj dyspozycje o kartę. Trochę zaskoczyłem się tym, że nie można z karty mBanku korzystać przy odprawach. W tedy trzeba korzystać ze zwykłej karty M&M. Szkoda, bo dochodzi kolejny plastik.
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 05 Paź 2012 14:46 

dostałem już kk mbank miles and more, ile czekaliście na przyjście karty miels and more?

gdzie można nabijać sobie punkty? tripadvisor daję coś jeszcze?

#116 PostWysłany: 05 Paź 2012 14:54 
Awatar użytkownika

srebrny
michalpolo napisał(a):
dostałem już kk mbank miles and more, ile czekaliście na przyjście karty miels and more?

dostałeś dziś? kiedy zamawiałeś?

#117 PostWysłany: 05 Paź 2012 14:58 

szymonpoznan1 napisał(a):
michalpolo napisał(a):

dostałeś dziś? kiedy zamawiałeś?

zamówiłęm kartę w zeszłym tygodniu i przyszła po 4 dniach - ale na razie mbanku, czekam teraz za miles na more by się aktywować.
obczaiłem już że można w Polsce nabijać mile dzięki payback. płacisz kartą kredytową np w empiku czy mulitikinie i mile lecą x2 ;)

#118 PostWysłany: 05 Paź 2012 15:33 
Awatar użytkownika

srebrny
ja widziałem, że jak ktoś weźmie nowego iPhone 5 na abonament w PLAY to dostaje się 15 000mil ;D Nie wiem jak na inne telefony, pewnie też coś jest. Warunek jeden, niestety musi być to nowa umowa, a nie przedłużenie :(

#119 PostWysłany: 05 Paź 2012 16:04 

niebieski
Akceptacja na kartę premium w ciągu 60 sekund. Jedyne czego mogę żałować to, że tak późno się za to zabrałem. Do końca października mBank nalicza mile podwójnie, a w tym miesiącu zakupiłem 2 bilety do USA i jeden do Chin. Ehh ;)
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 05 Paź 2012 16:23 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
Krajów: 1 / 0.5%
HON fly4free
Właśnie w niszczarce wylądowała moja karta debetowa mBank (2zł/mc).

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4969 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 249  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości