Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZYPOMINAM, ŻE JEST TO OTWARTE FORUM I TAK JAK WY I JA, TEŻ PRACOWNIK BANKU MOŻE JE CZYTAĆ, NAWET TAKI SPECJALNIE ODDELEGOWANY, BY ŁATAĆ CO TRZEBA. MIŁEGO DNIA.

Od 20 lutego 2024 r. Bank Pekao S.A. oferuje karty kredytowe we współpracy z Miles and More

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem zyskują:
- 1000 mil powitalnych po pierwszej transakcji kartą (mile powitalne pojawiają następnego dnia po zaksięgowaniu pierwszej operacji)
- Mile za transakcje – im wyższy pakiet karty, tym więcej mil Miles & More!
Pakiet Platynowy: 6 zł = 1 mila
Pakiet Złoty: 10 zł = 1 mila
Pakiet Standard: 20 zł = 1 mila
- Ochronę przed utratą ważności mil zgodnie z zasadami Miles & More

Bank nalicza mile za płatności w sklepach stacjonarnych i w internecie, wypłaty gotówki w bankomatach oraz za przelewy z karty.
Mile za operacje pojawiają się rano następnego dnia po zaksięgowaniu.

Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty - w aplikacji jest opcja pokaz dane karty (Nr. Karty, Ważność i Kod pojawia się w aplikacji).

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem z Miles & More w Pakiecie Złotym i Platynowym dodatkowo mogą korzystać z bezpłatnej odprawy Business Check-in na lotnisku Chopina w Warszawie podróżując liniami lotniczymi PLL LOT.

Informacje na stronie banku: https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... ieram-mile

Jak sprawdzić ważność mil: pytania,1574,5236&p=1532690&hilit=JSON#p1532690

jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.

Można również samodzielnie zmienić limit karty dodatkowej. Posiadacz karty głównej musi zalogować się na swoje konto i wejść w zakładce "twoje produkty" w kartę dodatkową - tam kliknąć "..." (trzy kropki) i wejść w "zmień limit karty".

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4970 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 249  Następna
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 06 Lis 2012 14:32 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Wiem, że przelewy z karty liczą się do zwolnienia z opłaty za posiadanie karty, ale właśnie nie wiem jak z M&M i prowizjami.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#202 PostWysłany: 06 Lis 2012 16:09 
Awatar użytkownika

niebieski
pawi napisał(a):
Wiem, że przelewy z karty liczą się do zwolnienia z opłaty za posiadanie karty, ale właśnie nie wiem jak z M&M i prowizjami.

nie ma mil za mtransfer i przelewy z karty. Wszystko jest w regulaminach, wystarczy czytac.
 Profil Relacje PM off  

#203 PostWysłany: 07 Lis 2012 20:46 
Awatar użytkownika

Loty: 78
Kilometry: 90 328
Krajów: 12 / 5.6%
Dostał ktoś już może z mBanku mile M&M za listopad ?
 Profil Relacje PM off  

#204 PostWysłany: 07 Lis 2012 21:06 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
Krajów: 1 / 0.5%
HON fly4free
Zderzaq napisał(a):
Dostał ktoś już może z mBanku mile M&M za listopad ?

Za pazdziernik? Ja jeszcze nie, maja czas do 10tego dnia roboczego za miesiac poprzedni.

#205 PostWysłany: 07 Lis 2012 21:11 
Awatar użytkownika

Loty: 78
Kilometry: 90 328
Krajów: 12 / 5.6%
Racja, chodziło mi o październik :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#206 PostWysłany: 07 Lis 2012 21:11 

Loty: 12
Kilometry: 62 544
Krajów: 6 / 2.8%
niebieski
Ja jeszcze nie dostałem za październik, powitalnych również.

Zapraszam również na profil facebookowy: https://www.facebook.com/seetheworld89/
 Profil Relacje PM off  

#207 PostWysłany: 09 Lis 2012 19:44 

złoty
Uwaga uwaga, są już mile za październik :) przynajmniej u mnie :P

#208 PostWysłany: 09 Lis 2012 19:54 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Oooo - u mnie też, razem z premią 6000 za założenia karty :)

#209 PostWysłany: 09 Lis 2012 20:22 
Awatar użytkownika

srebrny
Mam trochę skomplikowane pytanie, ale może akurat ktoś miał styczność i odpowie. Kieruje je do osób, które zmieniały typ karty z innego czy to VISA czy MasterCard, a nie do tych którzy brali kartę jako nową.

Otóż gdy zmieniamy typ karty i przyjdzie nowa karta, czyli MasterCard Miles & More i ją aktywujemy to stara karta zostaje automatycznie zamknięta. Jeśli jest na niej jakieś zadłużenie to stara karta w tym momencie zostaje spłacona nową, czyli MC M&M. I teraz pytanie, jeśli ktoś miał taką właśnie sytuację, to jak została zapisana ta transakcja na nowej karcie i czy za nią dostaliście też mile? Czy zaksięgowali jako darmowy przelew z karty na kartę czy jako płatność i wtedy w sumie mile powinny być...?
Pytam, bo w moim przypadku będzie chodzić o nie mało mil, a właśnie czekam na drugą kartę.

#210 PostWysłany: 09 Lis 2012 20:38 
Awatar użytkownika

niebieski
szymonpoznan1 napisał(a):
Mam trochę skomplikowane pytanie, ale może akurat ktoś miał styczność i odpowie. Kieruje je do osób, które zmieniały typ karty z innego czy to VISA czy MasterCard, a nie do tych którzy brali kartę jako nową.

Otóż gdy zmieniamy typ karty i przyjdzie nowa karta, czyli MasterCard Miles & More i ją aktywujemy to stara karta zostaje automatycznie zamknięta. Jeśli jest na niej jakieś zadłużenie to stara karta w tym momencie zostaje spłacona nową, czyli MC M&M. I teraz pytanie, jeśli ktoś miał taką właśnie sytuację, to jak została zapisana ta transakcja na nowej karcie i czy za nią dostaliście też mile? Czy zaksięgowali jako darmowy przelew z karty na kartę czy jako płatność i wtedy w sumie mile powinny być...?
Pytam, bo w moim przypadku będzie chodzić o nie mało mil, a właśnie czekam na drugą kartę.

oczywiscie, ze nie dostalismy :) a szkoda, wpadłoby troche :)
 Profil Relacje PM off  

#211 PostWysłany: 09 Lis 2012 20:40 

Loty: 69
Kilometry: 100 430
Krajów: 16 / 7.5%
Potwierdzam mile za październik zostały naliczone : sa podzielone na 2 grupy / przynajmniej u mnie / - monthly i promotion. Bo w zeszłym miesiacu była promocja, w tym tez jest za 40 zrobionych transakcji karta za min 3zł , podwajaja mile za te transakcje.
 Profil Relacje PM off  

#212 PostWysłany: 09 Lis 2012 20:41 
Awatar użytkownika

srebrny
Blackall napisał(a):

No wiedziałem że tak będzie, choć liczyłem na jakąś dziurę w ich systemie :( Ogólnie przez Allegro przeleci mi 7tys. mil koło nosa... Bo anulowali mi płatność, teraz czekam na zwolnienie blokady 2 tygodnie i musiałem zapłacić VISĄ... Ogólnie allegro nie na rękę te płatności kartami zwłaszcza na większe kwoty... :/ Raz przepuszczają, a raz nie i żadnego wytłumaczenia tylko "wewnętrzne procedury bezpieczeństwa"...

#213 PostWysłany: 09 Lis 2012 21:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Blackall napisał(a):

No wiedziałem że tak będzie, choć liczyłem na jakąś dziurę w ich systemie :( Ogólnie przez Allegro przeleci mi 7tys. mil koło nosa... Bo anulowali mi płatność, teraz czekam na zwolnienie blokady 2 tygodnie i musiałem zapłacić VISĄ... Ogólnie allegro nie na rękę te płatności kartami zwłaszcza na większe kwoty... :/ Raz przepuszczają, a raz nie i żadnego wytłumaczenia tylko "wewnętrzne procedury bezpieczeństwa"...

allegro to chyba lepiej sync? Ja szczerze mówiąc wole w necie syncem, bo mam realne pieniądze (chyba ze doładowanie 5zł aktualnie do promo 40 płatności jest ok). M&M płace głównie w realu - np. w żabce. Wychodzi na zero (opłata za rachunek - odsetki jakie te pieniądze zarobią), jest więcej latania ale przynajmniej pewne.
 Profil Relacje PM off  

#214 PostWysłany: 09 Lis 2012 22:44 

niebieski

Możesz coś o tym więcej? Planowałem zakup za ok. 15 000 zł przez Allegro zrobić właśnie ze względu na mile. Dlaczego miałoby to zostać odrzucone przez Allegro?!
 Profil Relacje PM off  

#215 PostWysłany: 09 Lis 2012 22:48 
Awatar użytkownika

srebrny
@bartek. - Nie ma to zostać odrzucone, ale czasem odrzucają. Ja miałem tak tylko raz 3lata temu jak wyrobiłem pierwszą kredytówkę. Później już nigdy, ale dużo czytałem o tym. Teraz płaciłem raz 6k i raz 5k i obydwie mi odrzucili... Co ciekawe miesiąc wcześniej płaciłem 13k w jednej płatności i problemu nie było...

Na pytanie do allegro dlaczego anulowali odpowiadają jedną regułką: "wewnętrzne procedury bezpieczeństwa", a na pytanie ''czyli co?'' odpowiadają "nasz serwis nie ujawnia naszych wewnętrznych procedur bezpieczeństwa"

A ogólnie chodzi o to, że nie wszystkie transakcje kartą im na rękę, bo przekazanie jest darmowe a oni płacą od tego niecałe 2%...

@Blackall - wiadomo, że sync lepszy, o ile jest luźna gotówka ;-) Kartą płacę, gdy np.: coś wymianiam na nowe, to nie muszę najpierw sprzedać starego i dopiero kupować nowe, tylko kupuję nowy komputer, przenoszę wszystko na spokojnie i mam 50dni na sprzedaż starego ;-)

Ostatnio edytowany przez szymonpoznan1, 09 Lis 2012 22:53, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#216 PostWysłany: 09 Lis 2012 22:50 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Dostałem również mile za październik - powitalne i jakaś drobnica za transakcje.
Czy teraz jak cudem mi zmienią kartę na Premium znów dostane mile powitalne?

#217 PostWysłany: 09 Lis 2012 22:54 
Awatar użytkownika

srebrny
pawi napisał(a):
Dostałem również mile za październik - powitalne i jakaś drobnica za transakcje.
Czy teraz jak cudem mi zmienią kartę na Premium znów dostane mile powitalne?

Nie zmienią :) Chyba 3 miesiące musisz poczekać, nawet jak wejdziesz we wnioski to nie pokaże Ci tej karty jako możliwej do zmian.

#218 PostWysłany: 09 Lis 2012 22:55 

niebieski
@bartek. - Nie ma to zostać odrzucone, ale czasem odrzucają. Ja miałem tak tylko raz 3lata temu jak wyrobiłem pierwszą kredytówkę. Później już nigdy, ale dużo czytałem o tym. Teraz płaciłem raz 6k i raz 5k i obydwie mi odrzucili... Co ciekawe miesiąc wcześniej płaciłem 13k w jednej płatności i problemu nie było...

Kompletnie tego nie rozumiem. W sensie motywu działania. A np. mTransferem to już pewnie nie odrzucą?

O tyle ciekawe, że dzwoniłem do sklepu i powiedzieli że nie ma problemu z wystawieniem towaru przez Allegro (bo płatność kartą u nich to dodatkowe 3%) z tym, że towar wydadzą dopiero po otrzymaniu fizycznie kasy na ich koncie, co podobno trwa mniej więcej 1-2 godziny od momentu płatności.

A jeszcze co do naliczanych mil. Czy ja zapomniałem o jakimś punkcie regulaminu czy jak? Wydawało mi się, że za październik są podwójne mile. A mi standardowe naliczyli poprawnie, natomiast te oznaczone PROMOTION to 68% tych MONTHLY. Dlaczego tak?
 Profil Relacje PM off  

#219 PostWysłany: 09 Lis 2012 22:56 
Awatar użytkownika

srebrny
bartek. napisał(a):

Kompletnie tego nie rozumiem. W sensie motywu działania. A np. mTransferem to już pewnie nie odrzucą?

O tyle ciekawe, że dzwoniłem do sklepu i powiedzieli że nie ma problemu z wystawieniem towaru przez Allegro (bo płatność kartą u nich to dodatkowe 3%) z tym, że towar wydadzą dopiero po otrzymaniu fizycznie kasy na ich koncie, co podobno trwa mniej więcej 1-2 godziny od momentu płatności.

A jeszcze co do naliczanych mil. Czy ja zapomniałem o jakimś punkcie regulaminu czy jak? Wydawało mi się, że za październik są podwójne mile. A mi standardowe naliczyli poprawnie, natomiast te oznaczone PROMOTION to 68% tych MONTHLY. Dlaczego tak?

Za październik są podwójne mile za transakcje INTERNETOWE - tylko. W listopadzie będą podwójne za wszystko ;-)

Tak - drugi raz płaciłem mTransferem i wybrałem moją drugą KK i poszło bez problemu.

#220 PostWysłany: 09 Lis 2012 23:02 
Awatar użytkownika

niebieski
bartek. napisał(a):

inna sprawa, ze za mtransfer nie ma mil, tez o tym pamietaj.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4970 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 249  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Facebook [Bot] oraz 8 gości