Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Miles&More Jetfriends dla twojego dziecka +500 mil na start

Jakby ktoś musiał załatwiać bilet (nagrodę) w niedzielę przez infolinię to podaję numer +902123548899 (infolinia Turkish, mówią po angielsku)

- "rezerwacja biletu nagrody"
obecnie na apce i stronie internetowej wywala mi błąd.
coś mam zmienić w ustawieniach?
- usuń polskie znaki w ustawieniach profilu

Informacja od @billabong
Odcinki statusowe w M&M są naliczane tylko za loty: LOTem, Lufą, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Air, Brussels Air, Croatia Air, Luxair lub Swiss. Lecąc tymi liniami, wejdziemy do Poloneza/Mazurka na FTL w WAW.
Do statusu za odcinki nie wlicza się m.in. TAP

Sprawdzanie daty wazności mil - od @skrzat
W przeglądarce trzeba się zalogować na konto M&M
W tej samej zakładce otworzyć stronę: https://api.miles-and-more.com/v1/accou ... Periods=12
gdzie na końcu adresu wpisuje się ilość następnych kwartałów, które chcemy podejrzeć (w powyższym przypadku 12 kwartałów, czyli 3 lata.
Pokaże się plik JSON, w którym jest m.in. ilość posiadanych mil (remainingAmount), ilość mil, które wydaliśmy (cumulativeSpendAmount), ilość mil które wygasły (cumulativeExpiredAmount) oraz podział na kwartały z liczbą mil, które wygasną po zakończeniu każdego kwartału.
Oczywiście przy statusie ilość wygasająca będzie = 0 z informacją dlaczego nie wygasną, np. status: SEN

Nie masz mil? Nie naliczono Ci odcinka? Wyślij zapytanie z kartą pokładową na ffp[at]lot.pl

Infolinie:
PL +48 22 459 62 00
DE +49 69 209 777 777
+49 69 86799555
US +1 800 581 6400

Biletu za mile nie upgrade'ujesz za e-voucher

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9573 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 479  Następna
Autor Wiadomość
#541 PostWysłany: 20 Wrz 2013 12:25 
Awatar użytkownika

platynowy
cześć,
o ile mnie pamięć nie myli, podatki można opłacić milami tylko w przypadku biletów-nagród na loty europejskie.
Na razie, Bartek
 Profil Relacje PM off  

Zakończenie wakacji w Grecji 🌊🇬🇷 Tygodniowe all inclusive w 4* hotelu na wyspie Samos za 2931 PLN 🏖️😎 Zakończenie wakacji w Grecji 🌊🇬🇷 Tygodniowe all inclusive w 4* hotelu na wyspie Samos za 2931 PLN 🏖️😎
Malta z widokiem na morze 🌊 Loty i hotel z basenem na dachu za 879 PLN 😍 Malta z widokiem na morze 🌊 Loty i hotel z basenem na dachu za 879 PLN 😍
#542 PostWysłany: 20 Wrz 2013 12:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Krzysiek_3_3_3 napisał(a):
Witam,

mam pytanie.

Nazbierało mi się 140000 mil i teraz zastanawiam się nad wylotem gdzieś dalej. I teraz pytanie : opłaty np. za lot do Miami sa straszne, pare złotych więcej i można sobie bilet za gotówkę kupić. Czy można za każdy lot za mile zamienić sobie opłaty lotniskowe i podatki żeby milami zapłacić? Myslałem o Miami i nie widzę tu takiej opcji.
A jeśli bym brał 2 bilety za mile i trzeci za gotówkę da się rezerwacje założyć tak aby dokupując bilet miejsca były obok siebie ?

Oczywiście może ktoś ma lepszy pomysł na wykorzystanie tej ilości na 2 osoby ?

Dziękuje

Wow, 14 lotów i 140 000 mil?!

#543 PostWysłany: 20 Wrz 2013 12:32 

Loty: 120
Kilometry: 122 460
Krajów: 16 / 7.5%
Mając 140k mil do wykorzystania kupiłbym lot do USA za kasę w jakiejś promocji a mile wykorzystał na przelot w biznesie na Hawaje (dla 2 osób akurat wychodzi 140k). Dopłaty na loty po USA to ok 2,5-5$ więc całkiem inna bajka niż u nas.

Krzysiek_3_3_3 napisał(a):
Witam,

mam pytanie.

Nazbierało mi się 140000 mil i teraz zastanawiam się nad wylotem gdzieś dalej. I teraz pytanie : opłaty np. za lot do Miami sa straszne, pare złotych więcej i można sobie bilet za gotówkę kupić. Czy można za każdy lot za mile zamienić sobie opłaty lotniskowe i podatki żeby milami zapłacić? Myslałem o Miami i nie widzę tu takiej opcji.
A jeśli bym brał 2 bilety za mile i trzeci za gotówkę da się rezerwacje założyć tak aby dokupując bilet miejsca były obok siebie ?

Oczywiście może ktoś ma lepszy pomysł na wykorzystanie tej ilości na 2 osoby ?

Dziękuje

#544 PostWysłany: 20 Wrz 2013 12:40 

złoty
lider napisał(a):
Mając 140k mil do wykorzystania kupiłbym lot do USA za kasę w jakiejś promocji a mile wykorzystał na przelot w biznesie na Hawaje (dla 2 osób akurat wychodzi 140k). Dopłaty na loty po USA to ok 2,5-5$ więc całkiem inna bajka niż u nas.

Dokładnie to samo chciałem napisać :) ale ja bym biznesu nie brał tylko 2x 40k w economy a mile które zostaną zostawił np. na jakąś promocję LOTowską.

#545 PostWysłany: 20 Wrz 2013 12:46 

Dzięki za odpowiedzi

Ale z tego co pamiętam to poza Europę te można podatki milami płacić - czy się mylę ?

Albo czekać na okazję milowe i coś tam ustrzelić.

Pozdrawiam

#546 PostWysłany: 20 Wrz 2013 12:48 

niebieski
mucha napisał(a):
lider napisał(a):

Dokładnie to samo chciałem napisać :) ale ja bym biznesu nie brał tylko 2x 40k w economy a mile które zostaną zostawił np. na jakąś promocję LOTowską.

A ja podobnie, tylko że do Tokio, Hongkongu lub Szanghaju za kasę, a potem Air New Zealand do Nowej Zelandii + na Wyspy Cooka lub Fiji. Jednak łatwiej polecieć za około 2500-2800 na Hawaje niż za tyleż na Rarotonga (chociaż kolega Davidacius pewnie by się nie zgodził).

Trzeba oczywiście dodać, że to dużo trudniejsze do złożenia ze względu na dostępność nagród, ale nie niemożliwe.
 Profil Relacje PM off  

#547 PostWysłany: 20 Wrz 2013 13:01 

złoty
blasto napisał(a):
A ja podobnie, tylko że do Tokio, Hongkongu lub Szanghaju za kasę, a potem Air New Zealand do Nowej Zelandii + na Wyspy Cooka lub Fiji.

Np. z obecnej promocji KLM do HKG/KIX/BKK i stamtąd za mile coś na Pacyfiku. Tylko może być problem z dostępnością i rozkładami (na niektóre wysepki są loty np. tylko 2x w tygodniu).

#548 PostWysłany: 20 Wrz 2013 13:16 

niebieski
mucha napisał(a):
blasto napisał(a):
A ja podobnie, tylko że do Tokio, Hongkongu lub Szanghaju za kasę, a potem Air New Zealand do Nowej Zelandii + na Wyspy Cooka lub Fiji.

Np. z obecnej promocji KLM do HKG/KIX/BKK i stamtąd za mile coś na Pacyfiku. Tylko może być problem z dostępnością i rozkładami (na niektóre wysepki są loty np. tylko 2x w tygodniu).

O ile np. z HKG czy KIX do AKL lata Air New Zealand to z BKK już nie. Za loty operowane przez Air New Zealand, przy płatności M&M, nie dopłacamy YQ. Już o tym pisałem kiedyś.

Edit: posprawdzałem sobie terminy i za 2k PLN + 60 000 mil za osobę, można mieć trasę WAW-KIX-AKL r/t czyli zwiedzanie Japonii i Nowej Zelandii za jednym zamachem. Są takie bilety dla dwóch osób na 31 października-20 listopada na przykład (WAW-KIX w tych dniach).
 Profil Relacje PM off  

#549 PostWysłany: 20 Wrz 2013 15:06 

Loty: 120
Kilometry: 122 460
Krajów: 16 / 7.5%
blasto napisał(a):
O ile np. z HKG czy KIX do AKL lata Air New Zealand to z BKK już nie. Za loty operowane przez Air New Zealand, przy płatności M&M, nie dopłacamy YQ. Już o tym pisałem kiedyś.

Edit: posprawdzałem sobie terminy i za 2k PLN + 60 000 mil za osobę, można mieć trasę WAW-KIX-AKL r/t czyli zwiedzanie Japonii i Nowej Zelandii za jednym zamachem. Są takie bilety dla dwóch osób na 31 października-20 listopada na przykład (WAW-KIX w tych dniach).

Warto pamiętać o możliwości zrobienia jednego stopoveru w każdą stronę. Wówczas można dorzucić sobie jeszcze np. Australię i zrobić trasę WAW-KIX-AKL-stop-AKL-SYD i powrót np MEL-AKL-stop-AKL-KIX-WAW.

#550 PostWysłany: 19 Paź 2013 09:45 

Loty: 527
Kilometry: 603 687
Krajów: 38 / 17.8%
niebieski
Jako ciekawostka:

Dzisiaj po zalogowaniu się do M&M wiadomość od programu, w skrócie:
Ponieważ nie zebrałem wymaganych 35k mil do przedłużenia statusu FQT oferują mi przedłużenie statusu za 500 EUR.

EDIT:
Rzuciłem okiem na podaną stronę i można również przedłużyć w ten sposób SEN ale koszt to 2,000 EUR.
 Profil Relacje PM off  

#551 PostWysłany: 19 Paź 2013 10:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Szybkie info:

3-go listopada odbędzie się ostatni lot na trasie KIX-AKL. Trasa zawieszona do odwołania, podobno koncentrują się na NRT.

FT: http://www.flyertalk.com/forum/air-new- ... t-kix.html
Airline Route: http://www.routesonline.com/news/29/bre ... ober-2013/
 Profil Relacje PM off  

#552 PostWysłany: 19 Paź 2013 13:31 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Krajów: 59 / 27.6%
Zbanowany
Siemion napisał(a):
Jako ciekawostka:

Dzisiaj po zalogowaniu się do M&M wiadomość od programu, w skrócie:
Ponieważ nie zebrałem wymaganych 35k mil do przedłużenia statusu FQT oferują mi przedłużenie statusu za 500 EUR.

EDIT:
Rzuciłem okiem na podaną stronę i można również przedłużyć w ten sposób SEN ale koszt to 2,000 EUR.

Szkoda, że mając FTL nie można dopłacić 2000 eur za senatora... 500 eur to dobra cena, rozumiem, że za 2 lata?

#553 PostWysłany: 19 Paź 2013 13:54 

Loty: 527
Kilometry: 603 687
Krajów: 38 / 17.8%
niebieski
BusinessClass napisał(a):
Szkoda, że mając FTL nie można dopłacić 2000 eur za senatora... 500 eur to dobra cena, rozumiem, że za 2 lata?

Też o tym pomyślałem ale chyba nawet jakby była taka opcja to wolałbym inaczej wykorzystać 2.000 EUR !

500 EUR to cena za przedłużenie statusu o 1 rok, czyli do 02.2015.
Podobnie sytuacja wygląda u SEN - 2000 EUR za 1 rok.

Tutaj masz szczegóły:
miles-and-more.pl/en/frequenttraveller
... i analogicznie dla SEN.
 Profil Relacje PM off  

#554 PostWysłany: 19 Paź 2013 15:51 

niebieski
czy istnieją promocje milowe w Stanach ( tak jak u nas na stronie M&M ? ) ?
 Profil Relacje PM off  

#555 PostWysłany: 19 Paź 2013 18:50 
Awatar użytkownika

Loty: 1051
Kilometry: 2 320 782
Krajów: 147 / 68.7%
HON fly4free
Po Stanach zintegrowane linie M&M nie latają, więc promo możesz mieć ew. ze Stanów do EU, lub przez EU dalej.
United ma promocje dla swoich członków po Stanach i dalej.

#556 PostWysłany: 19 Paź 2013 19:04 

niebieski
czyli muszę się przepisać na ich program..... bo M&M to...
 Profil Relacje PM off  

#557 PostWysłany: 11 Lis 2013 06:50 

Loty: 31
Kilometry: 72 801
Krajów: 10 / 4.7%
Jak odbywa się wymiana zwykłej karty M&M na kartę FTL ?
Obecnie mam 28 tys. mil zebranych w tym roku, ale jeszcze w planach lot z Edmonton do Rzeszowa w połowie grudnia (około 6500 mil), a także lot Warszawa - Dubaj z przesiadką we Frankfurcie (około 2250 mil).
Wyczytałem w poprzednich stronach, że po zmianie statusu karta do 4 tygodni zostanie do mnie wysłana pocztą. Z kolei na stronie M&M, jest napisane:
Cytuj:
Informujemy, że nowa karta Miles & More zostanie wysłana do Ciebie przed upływem terminu ważności aktualnej karty, nawet jeżeli w międzyczasie Twoja kwalifikacja została już zmieniona. Jednocześnie do Twojego konta zostaną dopisane e-Vouchery.

Czy nawet fizycznie nie mając karty, mogę skorzystać z przywilejów statutu FTL, żeby np. lecąc w połowie stycznia do Kanady zabrać drugi bagaż rejestrowany ze sobą ?

#558 PostWysłany: 11 Lis 2013 10:05 

Tak, możesz.
 Profil Relacje PM off  

#559 PostWysłany: 11 Lis 2013 12:35 
Awatar użytkownika

Loty: 1051
Kilometry: 2 320 782
Krajów: 147 / 68.7%
HON fly4free
Napisz do nich maila jak ci się profil zesrebrzy i wysyłają pdf'a, którego możesz pokazać na lotnisku.

#560 PostWysłany: 24 Lis 2013 19:35 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Mam pytanie co jest bardziej opłacalne. Z wczorajszego błędu zarezerwowałem bilet do Chicago:
- Warszawa - Bruksela - LOT
- Bruksela - Chicago - Monachium - United
- Monachium - Warszawa - Lufthansa
Klasa rezerwacyjna: K

Na potwierdzeniu rezerwacji z United można zobaczyć: " MileagePlus Members: Upon completion of this itinerary, you will earn up to 9,906 award miles.* "

Po zmianach od 1 stycznia w Miles&More otrzymamy 0,25 odległości w milach, więc 0,25*9906 = 2476,5 mil, dobrze myślę?
Rejestrując się z MileagePlus otrzymam pełną sumę 9906?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9573 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 479  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości