Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Miles&More Jetfriends dla twojego dziecka +500 mil na start

Jakby ktoś musiał załatwiać bilet (nagrodę) w niedzielę przez infolinię to podaję numer +902123548899 (infolinia Turkish, mówią po angielsku)

- "rezerwacja biletu nagrody"
obecnie na apce i stronie internetowej wywala mi błąd.
coś mam zmienić w ustawieniach?
- usuń polskie znaki w ustawieniach profilu

Informacja od @billabong
Odcinki statusowe w M&M są naliczane tylko za loty: LOTem, Lufą, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Air, Brussels Air, Croatia Air, Luxair lub Swiss. Lecąc tymi liniami, wejdziemy do Poloneza/Mazurka na FTL w WAW.
Do statusu za odcinki nie wlicza się m.in. TAP

Sprawdzanie daty wazności mil - od @skrzat
W przeglądarce trzeba się zalogować na konto M&M
W tej samej zakładce otworzyć stronę: https://api.miles-and-more.com/v1/accou ... Periods=12
gdzie na końcu adresu wpisuje się ilość następnych kwartałów, które chcemy podejrzeć (w powyższym przypadku 12 kwartałów, czyli 3 lata.
Pokaże się plik JSON, w którym jest m.in. ilość posiadanych mil (remainingAmount), ilość mil, które wydaliśmy (cumulativeSpendAmount), ilość mil które wygasły (cumulativeExpiredAmount) oraz podział na kwartały z liczbą mil, które wygasną po zakończeniu każdego kwartału.
Oczywiście przy statusie ilość wygasająca będzie = 0 z informacją dlaczego nie wygasną, np. status: SEN

Nie masz mil? Nie naliczono Ci odcinka? Wyślij zapytanie z kartą pokładową na ffp[at]lot.pl

Infolinie:
PL +48 22 459 62 00
DE +49 69 209 777 777
+49 69 86799555
US +1 800 581 6400

Biletu za mile nie upgrade'ujesz za e-voucher

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9573 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 479  Następna
Autor Wiadomość
#601 PostWysłany: 01 Sty 2014 13:04 
Awatar użytkownika

Maris83 napisał(a):
Czyżby na 2014 nie przedłużyli srebrnej promocji, koniec z tłumami w salonikach? :)

wyluzuj, jest 1.01 oni jeszcze śpią ;) w zeszłym roku info o "nowej" srebrnej promocji pojawiło się gdzieś w połowie stycznia

Maris83 napisał(a):
Ktoś wie, czy będzie w tym roku myChoice?

no comment :lol:
 Profil Relacje PM off  

Leć do Ameryki Środkowej i zobacz dwa oceany 😮🌊 Bilety do Panamy za 2394 PLN Leć do Ameryki Środkowej i zobacz dwa oceany 😮🌊 Bilety do Panamy za 2394 PLN
Letnia wycieczka bez brania urlopu 😍 Weekend w Sztokholmie za 420 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel ze śniadaniami) 🇸🇪 Letnia wycieczka bez brania urlopu 😍 Weekend w Sztokholmie za 420 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel ze śniadaniami) 🇸🇪
#602 PostWysłany: 01 Sty 2014 14:16 
Awatar użytkownika

Wybacz ale trochę z ironią podszedłem do Twojego pytania, z którego wynika że spodziewasz się praktycznie niemożliwej odpowiedzi.

Co do samej promocji to zgoda, bardzo fajna zwłaszcza jak ktoś ma stałą trasę którą wykonuje kilkukrotnie w danym roku. Patrząc na to co linie wyprawiają z programami milowymi w tym Miles and More nie sądzę aby takie "darmowe" mile w postaci promo myChoice mogły ujrzeć swiatło dzienne.
 Profil Relacje PM off  

#603 PostWysłany: 01 Sty 2014 14:31 

niebieski
Maris83 napisał(a):
Czyżby na 2014 nie przedłużyli srebrnej promocji, koniec z tłumami w salonikach? :) BTW. Ktoś wie, czy będzie w tym roku myChoice?

http://www.miles-and-more.com/online/po ... 82866&l=en
 Profil Relacje PM off  

#604 PostWysłany: 01 Sty 2014 15:34 

Loty: 50
Kilometry: 56 708
Krajów: 8 / 3.7%
niebieski
Tyle, że promocja "take off now" jest corocznie ale tylko dla kilku krajów (m.in. Niemcy) i nie dotyczy Polski.
 Profil Relacje PM off  

#605 PostWysłany: 01 Sty 2014 16:09 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Krajów: 59 / 27.6%
Zbanowany
piowor napisał(a):
Tyle, że promocja "take off now" jest corocznie ale tylko dla kilku krajów (m.in. Niemcy) i nie dotyczy Polski.

A jak w ustawieniach zmienisz adres to nie zadziała?

#606 PostWysłany: 01 Sty 2014 17:40 
Awatar użytkownika

srebrny
Promo na FF 2014 też jest.
http://www.miles-and-more.com/online/po ... &cid=18002
 Profil Relacje PM off  

#607 PostWysłany: 04 Sty 2014 16:56 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 313 106
Krajów: 36 / 16.8%
Ile odczekać od daty lotu przed złożeniem wniosku do m&m o naliczenie mil? Lecieliśmy TAP 29.12 i 1.01 i do dziś nie ma śladu po milach.

#608 PostWysłany: 04 Sty 2014 17:06 

niebieski
aarekk napisał(a):
Ile odczekać od daty lotu przed złożeniem wniosku do m&m o naliczenie mil? Lecieliśmy TAP 29.12 i 1.01 i do dziś nie ma śladu po milach.

Wniosek możesz złożyć dopiero po 14 dniach od lotu. Jeśli do tego czasu Ci nie naliczą możesz spokojnie składać.
 Profil Relacje PM off
jannnn uważa post za pomocny.

#609 PostWysłany: 08 Sty 2014 05:02 
Awatar użytkownika

mezzo napisał(a):

Rozumiem ze promo na 30 odcinkow FT jest podtrzymane:)
Mam jednak pytanko, jesli napykam 30 lotow do kwietnia to srebrna bedzie mi wydana w maju czy od stycznia 2015?

#610 PostWysłany: 08 Sty 2014 06:28 
Awatar użytkownika

niebieski
jmyitaly napisał(a):
Rozumiem ze promo na 30 odcinkow FT jest podtrzymane:)
Mam jednak pytanko, jesli napykam 30 lotow do kwietnia to srebrna bedzie mi wydana w maju czy od stycznia 2015?

Karta jest wydawana od razu po zakwalifikowaniu.
 Profil Relacje PM off  

#611 PostWysłany: 09 Sty 2014 18:18 

Loty: 290
Kilometry: 383 656
Krajów: 40 / 18.7%
srebrny
Z góry uprzedzam, że się nie znam na procedurach w bankach, nigdy nie miałem innej karty niż debetowa. Szukałem odpowiedzi w tym temacie, ale nie znalazłem. I ostatnie co uprzedzam: sprawdzałem stronę Citi Banku, ale nic konkretnego nie znalazłem, a różnych regulaminów jest zwyczajnie za dużo. Do rzeczy.

Czy jako student - oficjalnie nie pracujący nigdzie - mam jakiekolwiek szanse na wyrobienie karty kredytowej Citi Bank LOT (Miles & More)?

#612 PostWysłany: 09 Sty 2014 18:23 

złoty
J29 napisał(a):
Z góry uprzedzam, że się nie znam na procedurach w bankach, nigdy nie miałem innej karty niż debetowa. Szukałem odpowiedzi w tym temacie, ale nie znalazłem. I ostatnie co uprzedzam: sprawdzałem stronę Citi Banku, ale nic konkretnego nie znalazłem, a różnych regulaminów jest zwyczajnie za dużo. Do rzeczy.

Czy jako student - oficjalnie nie pracujący nigdzie - mam jakiekolwiek szanse na wyrobienie karty kredytowej Citi Bank LOT (Miles & More)?

Zadzwoń do Citiego
22 6922419
 Profil Relacje PM off  

#613 PostWysłany: 09 Sty 2014 19:07 

niebieski
J29 napisał(a):

w latach gdy karty wystawiali wszystkim bez problemu dostałem będąc studentem taką kartę. Citi Bank jako jeden z nielicznych bardzo weryfikuje deklarowane przychody
 Profil Relacje PM off  

#614 PostWysłany: 09 Sty 2014 22:53 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 281
Kilometry: 353 225
Krajów: 46 / 21.5%
Skoro mile lotnicze przepadają po 3 latach to czy mogę zatem założyć kartę kredytową która powoduje nie przepadanie takich mil po np. 2 latach i 10 miesiącach od pierwszego lotu ?
 Profil Relacje PM off  

#615 PostWysłany: 09 Sty 2014 23:10 
Awatar użytkownika

srebrny
A czy przypadkiem bezterminowa ważność mil nie dotyczy okresu od aktywacji KK ?
 Profil Relacje PM off  

#616 PostWysłany: 09 Sty 2014 23:10 
Awatar użytkownika

Loty: 151
Kilometry: 225 046
Krajów: 17 / 7.9%
klapio napisał(a):
Skoro mile lotnicze przepadają po 3 latach to czy mogę zatem założyć kartę kredytową która powoduje nie przepadanie takich mil po np. 2 latach i 10 miesiącach od pierwszego lotu ?

Trochę za późno. Pamiętaj, że
"Twoje mile premiowe nie przepadają po 36 miesiącach, lecz mają nieograniczoną ważność, o ile zostaną spełnione następujące warunki:
- jesteś posiadaczem karty kredytowej Miles & More od najmniej trzech miesięcy i
- dokonujesz przynajmniej raz w miesiącu zakupów kartą kredytową Miles & More, zapewniających gromadzenie mil. "

Zatem o kartę warto aplikować odpowiednio wcześniej, bo do tych 3 miesięcy doliczyć trzeba czynności bankowe (rozpatrywanie wniosku, fizyczne wydanie karty, itd.).
 Profil Relacje PM off  

#617 PostWysłany: 10 Sty 2014 01:27 

Loty: 50
Kilometry: 56 708
Krajów: 8 / 3.7%
niebieski
pawel.z napisał(a):
- jesteś posiadaczem karty kredytowej Miles & More [b]od najmniej trzech miesięcy

znaczy to nie mniej ani nie więcej niż że dostałeś 3 razy mile naliczone na konto miles & more za używanie karty... więc trzeba jeszcze troszkę czasu dodać...
 Profil Relacje PM off  

#618 PostWysłany: 11 Sty 2014 23:04 

złoty
BusinessClass napisał(a):
piowor napisał(a):

Ja w ustawieniach zaznaczyłem że oprócz standardowego newslettera chcę otrzymywać też ten od LH. Zadziała?
 Profil Relacje PM off  

#619 PostWysłany: 12 Sty 2014 00:45 

srebrny
NBE322 napisał(a):
BusinessClass napisał(a):
piowor napisał(a):

Ja w ustawieniach zaznaczyłem że oprócz standardowego newslettera chcę otrzymywać też ten od LH. Zadziała?

Raczej nie zadziała.
Ja swego czasu reklamowałem to i poniżej odpowiedź z Miles and More (co prawda polskiego, ale konsultowali to z centralą; niemiecki mi nie odpowiedział):

Szanowny Panie,

Zgodnie z informacją uzyskaną z centrali Miles & More w Niemczech nie jest możliwe naliczenie bonusu w ramach tej oferty, gdyż nie była ona dedykowana dla klientów z rynku polskiego.

Łącząc wyrazy szacunku mamy nadzieję, iż nadal będzie korzystał Pan z bogatej oferty programu Miles & More.

Z poważaniem,

Zespół Obsługi Programu Miles & More
Polskie Linie Lotnicze LOT S.A.
Skr. pocztowa 78
00-972 Warszawa 119
Polska
 Profil Relacje PM off  

#620 PostWysłany: 12 Sty 2014 00:58 

srebrny
cart napisał(a):
Napisz do nich maila jak ci się profil zesrebrzy i wysyłają pdf'a, którego możesz pokazać na lotnisku.

To widocznie zależy od konsultanta. Mi swego czasu nie chcieli wysłać (mail poniżej), ale dostęp do saloniku bezproblemowy po okazaniu karty po zalogowaniu się do M@M na miejscu.

Szanowny Panie,

Uprzejmie informujemy, iż karta została już zamówiona i powinna dotrzeć z centrali Miles & More w Niemczech najpóźniej w ciągu 2-4 tygodni.

"Z wyciągu z mojego konta wynika, że po raz pierwszy udało mi się spełnić wymagania niezbędne do uzyskania statusu Frequent Traveller / Senator. Od kiedy będę mógł/-ła korzystać z przywilejów związanych z posiadaniem tego statusu? Kiedy otrzymam swoją nową kartę? Kiedy tylko uzyskujesz niezbędną liczbę mil, rozpoczynamy przygotowania do produkcji i wysyłki Twojej nowej karty Frequent Traveller / Senator. Twoją tożsamość można potwierdzić wyłącznie w oparciu o odpowiednią kartę. Dlatego też z przywilejów związanych z posiadaniem danego statusu można korzystać dopiero po otrzymaniu karty. "

Z poważaniem,

Zespół Obsługi Programu Miles & More
Polskie Linie Lotnicze LOT S.A.
Skr. pocztowa 78
00-972 Warszawa 119
Polska
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9573 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 479  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości