Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Miles&More Jetfriends dla twojego dziecka +500 mil na start

Jakby ktoś musiał załatwiać bilet (nagrodę) w niedzielę przez infolinię to podaję numer +902123548899 (infolinia Turkish, mówią po angielsku)

- "rezerwacja biletu nagrody"
obecnie na apce i stronie internetowej wywala mi błąd.
coś mam zmienić w ustawieniach?
- usuń polskie znaki w ustawieniach profilu

Informacja od @billabong
Odcinki statusowe w M&M są naliczane tylko za loty: LOTem, Lufą, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Air, Brussels Air, Croatia Air, Luxair lub Swiss. Lecąc tymi liniami, wejdziemy do Poloneza/Mazurka na FTL w WAW.
Do statusu za odcinki nie wlicza się m.in. TAP

Sprawdzanie daty wazności mil - od @skrzat
W przeglądarce trzeba się zalogować na konto M&M
W tej samej zakładce otworzyć stronę: https://api.miles-and-more.com/v1/accou ... Periods=12
gdzie na końcu adresu wpisuje się ilość następnych kwartałów, które chcemy podejrzeć (w powyższym przypadku 12 kwartałów, czyli 3 lata.
Pokaże się plik JSON, w którym jest m.in. ilość posiadanych mil (remainingAmount), ilość mil, które wydaliśmy (cumulativeSpendAmount), ilość mil które wygasły (cumulativeExpiredAmount) oraz podział na kwartały z liczbą mil, które wygasną po zakończeniu każdego kwartału.
Oczywiście przy statusie ilość wygasająca będzie = 0 z informacją dlaczego nie wygasną, np. status: SEN

Nie masz mil? Nie naliczono Ci odcinka? Wyślij zapytanie z kartą pokładową na ffp[at]lot.pl

Infolinie:
PL +48 22 459 62 00
DE +49 69 209 777 777
+49 69 86799555
US +1 800 581 6400

Biletu za mile nie upgrade'ujesz za e-voucher

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9573 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 479  Następna
Autor Wiadomość
#501 PostWysłany: 24 Sie 2013 15:40 

niebieski
BusinessClass napisał(a):
Pamiętacie błąd taryfowy Turkisha na loty do Kuala Lumpur? Właśnie wróciłem. Niestety, bookowałem w takim pośpiechu, że odcinek międzykontynentalny był obsługiwany przez Malaysia Airlines (beznadziejne). W Istambule upierali się, że dostanę mile M&M, w Kuala Lumpur - że Iberia (akurat taką mam kartę w One World). Karty pokładowe wyglądały jak na poniższym obrazku, a mil ani tu ani tam nie dostałem :(

Image

Uploaded with ImageShack.us

I mała ciekawostka - do słynnego saloniku Turkisha da się wejść bez zaproszenia, trzeba tylko wyczekać aż panny z recepcji będą zajęte, potem chwila stresu i pijemy za szczęśliwe lądowanie :) Warto :)

Akurat do saloniku TK mogłeś wejść bez problemu.
Mile mogłeś nabić do programu MH lub BA.
 Profil Relacje PM off  

Zakończenie wakacji w Grecji 🌊🇬🇷 Tygodniowe all inclusive w 4* hotelu na wyspie Samos za 2931 PLN 🏖️😎 Zakończenie wakacji w Grecji 🌊🇬🇷 Tygodniowe all inclusive w 4* hotelu na wyspie Samos za 2931 PLN 🏖️😎
Malta z widokiem na morze 🌊 Loty i hotel z basenem na dachu za 879 PLN 😍 Malta z widokiem na morze 🌊 Loty i hotel z basenem na dachu za 879 PLN 😍
#502 PostWysłany: 24 Sie 2013 16:09 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Krajów: 59 / 27.6%
Zbanowany
blasto napisał(a):

Nie mogłem. Malaysia kieruje do innego, w którym nawet nie ma prysznica, nory takiej. A mile czy na BA czy IB to w tym przypadku powinno być bez różnicy, a też nie przyznali. Dziadostwo, nigdy więcej Malaysia... Na pokładzie też lipa.

#503 PostWysłany: 24 Sie 2013 16:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Mareckipl napisał(a):
Przy naliczaniu mil nie ma znaczenia kto wystawia bilet, ani z jakim kodem, a tylko to kto jest rzeczywistym operatorem danego lotu.

Dokładnie tak.

I w powyższym wypadku należne są mile do Iberia Plus czy jak tam się ich ten program nazywa. Jeśli nie naliczono mil to zaloguj się na konto Iberii i rozpocznij procedurę wstecznego naliczania mil (retroactive mileage credit) podając przy tym numery lotów nie TK tylko MH (bo takim metalem leciałeś).

http://www.iberia.com/web/obsmenu.do?menuId=IBAVNA
 Profil Relacje PM off  

#504 PostWysłany: 24 Sie 2013 16:47 

Loty: 72
Kilometry: 100 193
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Po jakim czasie nalicza wam mile za recenzje w holidaycheck?

#505 PostWysłany: 24 Sie 2013 18:54 
Awatar użytkownika

blasto napisał(a):

Nie mogłem. Malaysia kieruje do innego, w którym nawet nie ma prysznica, nory takiej. A mile czy na BA czy IB to w tym przypadku powinno być bez różnicy, a też nie przyznali. Dziadostwo, nigdy więcej Malaysia... Na pokładzie też lipa.

ja leciałem tydzien temu i jutro wracam z KUL - czy beznadzieja to bym się mocno spierał, fotel średni fakt ale serwis i jedzenie na moim rejsie "na wypasie".

do BA można nabić mile a także do Miles&Smiles Turkisha mimo że lot był wykonywany przez MH - są ludzie który już tak zrobili i mają uznane konta. Trzeba po prostu nie pokazywać żadnych kart a później zgłosić na stronie www. W BA trzeba mieć członkostwo przed wykonanym lotem.

do saloniku TK można wejsc tylko przed lotem TK. Jeśli wykonuje go MH to kierują do Millenium Lounge.
 Profil Relacje PM off  

#506 PostWysłany: 24 Sie 2013 19:12 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Paw_Lew napisał(a):
ja leciałem tydzien temu i jutro wracam z KUL - czy beznadzieja to bym się mocno spierał, fotel średni fakt ale serwis i jedzenie na moim rejsie "na wypasie".

W lotach międzykontynentalnych latałem do tej pory w biznesie: Lufą, TAM, Iberią oraz Malaysia. I te ostatnie linie prezentują się w tej klasie najgorzej. Fotele robione pod Azjatów, wąskie, niewygodne. Seafood meal o wiele gorszy niż w czasach, gdy serwowała go Lufa. Dodaj do tego zmęczone, podstarzałe stewardessy (z LOT-em mi się skojarzyło)... Z tym ostatnim mogłem mieć pecha, fakt, ale fotel i żarcie kiepskie. Millenium Lounge koszmarny, to było traumatyczne przeżycie, dlatego z powrotem wbiłem się na lewo do lounge'u Turkisha. Trzeba przyznać jednak, że lounge w KUL jest w porządku, barman nalewający szampana, przyzwoite przekąski, prysznice, strefa odpoczynku, podobało mi się. Ale już w porównaniu z np. złotym lounge w MAD - blednie.

#507 PostWysłany: 24 Sie 2013 19:24 

niebieski
Paw_Lew napisał(a):

W lotach międzykontynentalnych latałem do tej pory w biznesie: Lufą, TAM, Iberią oraz Malaysia. I te ostatnie linie prezentują się w tej klasie najgorzej. Fotele robione pod Azjatów, wąskie, niewygodne. Seafood meal o wiele gorszy niż w czasach, gdy serwowała go Lufa. Dodaj do tego zmęczone, podstarzałe stewardessy (z LOT-em mi się skojarzyło)... Z tym ostatnim mogłem mieć pecha, fakt, ale fotel i żarcie kiepskie. Millenium Lounge koszmarny, to było traumatyczne przeżycie, dlatego z powrotem wbiłem się na lewo do lounge'u Turkisha. Trzeba przyznać jednak, że lounge w KUL jest w porządku, barman nalewający szampana, przyzwoite przekąski, prysznice, strefa odpoczynku, podobało mi się. Ale już w porównaniu z np. złotym lounge w MAD - blednie.

Na flyertalk są trip reports osób, które leciały np. LO i MH nie miały żadnego problemu z wejściem do saloniku TK w IST. Czy próbowałeś dostać się do saloniku TK 'legalnie' czy sam stwierdziłeś, że się nie da, bo MH przy boardingu Cię tam nie skierowało?
 Profil Relacje PM off  

#508 PostWysłany: 24 Sie 2013 23:52 
Awatar użytkownika

Zbanowany
blasto napisał(a):
Na flyertalk są trip reports osób, które leciały np. LO i MH nie miały żadnego problemu z wejściem do saloniku TK w IST. Czy próbowałeś dostać się do saloniku TK 'legalnie' czy sam stwierdziłeś, że się nie da, bo MH przy boardingu Cię tam nie skierowało?

Przy odprawie dostałem zaproszenie do Millenium Lounge. Olałem je, i poszedłem do Turkisha. Skaner na bramkach nie zadziałał, pogadałem z obsługą, awanturę nakręciłem i nic. Dopiero z powrotem na lewo się udało.

#509 PostWysłany: 25 Sie 2013 00:23 

HON fly4free
Opinia o MH zdecydowanie przesadzona w dół. Miałem okazję nimi latać po regionie i LHR-KUL i produkt jest zdecydowanie lepszy od europejskiej konkurencji (poza TK), a CC świetne na wszystkich lotach (i to jest plus względem np. TK, który ma doskonałą kuchnię ale CC bardzo nierówne).
 Profil Relacje PM off  

#510 PostWysłany: 25 Sie 2013 00:42 
Awatar użytkownika

blasto napisał(a):

Przy odprawie dostałem zaproszenie do Millenium Lounge. Olałem je, i poszedłem do Turkisha. Skaner na bramkach nie zadziałał, pogadałem z obsługą, awanturę nakręciłem i nic. Dopiero z powrotem na lewo się udało.

a lot IST-WAW miales na metalu LO czy TK ?

ja mam na TK więc wejdę na legalu
 Profil Relacje PM off  

#511 PostWysłany: 25 Sie 2013 10:02 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Paw_Lew napisał(a):
a lot IST-WAW miales na metalu LO czy TK ?

ja mam na TK więc wejdę na legalu

LO więc dostałem zaproszenie do Millenium Lounge. Wiedząc już, co mnie tam czeka postanowiłem zaryzykować, opłaciło się :)

#512 PostWysłany: 27 Sie 2013 10:02 

niebieski
Wirm, że emat nie wiąże się bezpośrednio z M&M, ale gdyby ktoś zbierał mile w programie A3 (Miles&Bonus) to jest problem z ich wstecznym naliczaniem za loty LX. Proponuję wklepać numer FF przed lotem - wtedy wszystko odbywa się bezproblemowo. Mój lot był w maju, a mile dostałem dopiero teraz, po wymianie kilku maili z A3.

Już była dyskusja na ten temat, ale na marginesie dodam, że bilety były wystawiane na stocku linii z sojuszu SkyTeam, i ostatecznie z naliczeniem mil za loty LX do M&M jak i do Miles&Bonus nie było problemów (poza tym, ze czekałem na to 3 miesiące w M&B).
 Profil Relacje PM off  

#513 PostWysłany: 28 Sie 2013 20:14 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Czy ktoś się orientuje, czy jest możliwość zarezerwować w liniach U.S Airways za mile, lot w jedną stronę?
Przy wyszukiwaniu pokazuje mi, że jest możliwość zarezerwowania tylko w dwie strony ( 2* 12500 mil ).

#514 PostWysłany: 28 Sie 2013 21:21 

Loty: 120
Kilometry: 122 460
Krajów: 16 / 7.5%
petit35 napisał(a):
Czy ktoś się orientuje, czy jest możliwość zarezerwować w liniach U.S Airways za mile, lot w jedną stronę?
Przy wyszukiwaniu pokazuje mi, że jest możliwość zarezerwowania tylko w dwie strony ( 2* 12500 mil ).

Bez problemu można rezerwować bilety na przelot w jedną stronę zarówno w US Airways jak i United. Trzeba to jedna zrobić telefonicznie na infolinii. Należy się jednak pospieszyć bo w przyszłym roku US Airways po połączeniu z AA wychodzi z grupy *A.

#515 PostWysłany: 28 Sie 2013 22:39 

niebieski
lider napisał(a):
petit35 napisał(a):

Bez problemu można rezerwować bilety na przelot w jedną stronę zarówno w US Airways jak i United. Trzeba to jedna zrobić telefonicznie na infolinii. Należy się jednak pospieszyć bo w przyszłym roku US Airways po połączeniu z AA wychodzi z grupy *A.

chyba to połączenie jest czasowo wstrzymane ?
 Profil Relacje PM off  

#516 PostWysłany: 28 Sie 2013 22:54 
Awatar użytkownika

Zbanowany
W United mogę zarezerwować z poziomu strony internetowej, nawet w jedną stronę.

#517 PostWysłany: 29 Sie 2013 11:42 

niebieski
petit35 napisał(a):
W United mogę zarezerwować z poziomu strony internetowej, nawet w jedną stronę.

A płacisz punktami United czy Miles & More? Jeśli United to nie ma problemu - na stronie UA możesz zabookować wszystko online, ale jeśli płacisz M&M za lot United to musisz to zrobić przez infolinię M&M.
 Profil Relacje PM off  

#518 PostWysłany: 01 Wrz 2013 18:42 

Próbuję dodać WAW-VIE i dostaję: Naliczenie mil nie było możliwe. Lot Austrianem.
Jakieś pomysły? Coraz bardziej mnie te dodawanie mil zaczyna wpieniać.

Generalnie karta była dodana przy rezerwacji, 3 odcinki: RZE-WAW-VIE-TXL. Pierwszy dodał się sam po 2 dniach (dane karty były od razu podane), ostatni dodałem wczoraj i przeszedł dzisiaj, środkowy nie mogę.
 Profil Relacje PM off  

#519 PostWysłany: 01 Wrz 2013 23:25 

minelo juz 14 dni? codeshare? (jesli tak powinienes wpisac ten numer lotu) bilet wystawiony przez austrian? jakie masz pierwsze trzy cyfry numeru biletu?

#520 PostWysłany: 01 Wrz 2013 23:38 

Nie codeshare, OS624, bilet Lotu - 080, minęło 14 dni,... W każdym razie nie było problemów z pozostałymi dwoma, pierwszy lot był LOTem, ostatni Lufą na CSie OS.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9573 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 479  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości