Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Temat o ESTA: visa-waiver-program-co-i-jak,766,145377
Gdzie zostawić rzeczy

Warszawa: U fotografa na przeciwko za dyszkę zostawisz nawet wielka walizkę.

Historia wizyt w USA: https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/history-search

Linie lotnicze, które zwracają za bilety, w przypadku nie otrzymania wizy do USA
http://www.fly4free.pl/nie-otrzymales-w ... -za-bilet/

Nie jesteśmy biurem pośrednictwa w wypełnianiu wniosków wizowych!

https://pl.usembassy.gov/pl/vwp-faq-pl/
Odnowienie wygasłej wizy:

https://www.ustraveldocs.com/pl/en/rene ... ew-my-visa

Jak mogę podróżować do USA? O: Każdy podróżny, który ma ważną wizę może nadal z niej korzystać. Osoba posiadająca ważną wizę nie musi ubiegać się o zezwolenie ESTA. Podróżujący z wizą mogą przebywać na terenie USA do 6 miesięcy, zależnie od decyzji oficera imigracyjnego na granicy USA.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3269 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 164  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza - USA
#761 PostWysłany: 03 Gru 2014 12:19 

To spójrzmy na to szerzej.
Setki tysięcy naszych rodaków, siedzi tam od wielu lat na czarno. Zarabiają bez podatków, utrzymują rodziny w Polsce.
Może nie wiecie z czego wybudowali te ogromne chałupy na Podhalu ? :mrgreen:
A nie tylko jednostronnie. Jacy to Jankesi wredni , bo kasują po 5 stów "od łebka" ;)
 PM off  

Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN
Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN
#762 PostWysłany: 03 Gru 2014 12:23 

Anonymous napisał(a):
Setki tysięcy naszych rodaków, siedzi tam od wielu lat na czarno. Zarabiają bez podatków, utrzymują rodziny w Polsce.
A nie tylko jednostronnie. Jacy to Jankesi wredni , bo kasują po 5 stów "od łebka" ;)

Ja ciebie proszę, pojedź gdzieś na wakacje najlepiej do USA bez dostępu do interenetu, bo brak słów (chcesz być pisząc wprost "d.many" to twoja wola i a i jadący tam nie mają wyjścia tylko muszą zapłacić, ale nie demoralizuj, bo i środowisko nie te, a i trochę się zmieniło od czasu gdy ci z Podhala tam pojechali)

Ostatnio edytowany przez Anonymous 03 Gru 2014 12:27, edytowano w sumie 2 razy
 PM off  

#763 PostWysłany: 03 Gru 2014 12:24 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
i do tego wpuszczają złodziei i nierobów z południa zamiast nas, swojskich pijaków, zza oceanu ;)

#764 PostWysłany: 03 Gru 2014 12:32 

Anonymous napisał(a):
Anonymous napisał(a):

Ja ciebie proszę, pojedź gdzieś na wakacje najlepiej do USA bez dostępu do interenetu, bo brak słów (chcesz być pisząc wprost "d.many" to twoja wola i a i jadący tam nie mają wyjścia tylko muszą zapłacić, ale nie demoralizuj, bo i środowisko nie te, a i trochę się zmieniło od czasu gdy ci z Podhala tam pojechali)

To ja też powiem wprost.
Jak dla kogoś 500 zł , raz na 10 lat to ogromna kasa, to po się tam wybiera ???
Mnie miesiąc , bez szaleństw, kosztował na 2 osoby, 20 000 zł.
Takie są normalne realia dla turystów a nie dla.......( dopowiedz sobie co Ci pasuje)
 PM off  

#765 PostWysłany: 03 Gru 2014 12:36 

Kończą z mojej strony off topic ja tylko podałem w przeciwieństwie do ciebie faktyczną cenę wizy USA, do tego zapytałem co składa się na owe 160 $ bez gwarancji jej otrzymania (wiem, nie mogą takiej dać), bez zwolnienia z opłat dzieci, bez zwrotu choćby części opłaty po jej odmowie itp, itd

Anonymous napisał(a):

czekam jacakatowice i proszę o coś konstruktywnego z twojej strony, może relacja z tak wypasionej podróży???
 PM off  

#766 PostWysłany: 03 Gru 2014 12:42 

Loty: 210
Kilometry: 469 202
Krajów: 56 / 26.2%
srebrny
Tak żeby zakończyć OT ... w WVP jeśli odmawiają Ci wjazdu do USA to kasują całe 4$ zamiast 14. Czyli można zrobić to fair :)
 Profil Relacje PM off
maciass lubi ten post.

#767 PostWysłany: 03 Gru 2014 12:53 

Anonymous napisał(a):
Kończą z mojej strony off topic ja tylko podałem w przeciwieństwie do ciebie faktyczną cenę wizy USA, do tego zapytałem co składa się na owe 160 $ bez gwarancji jej otrzymania (wiem, nie mogą takiej dać), bez zwolnienia z opłat dzieci, bez zwrotu choćby części opłaty po jej odmowie itp, itd

Anonymous napisał(a):

czekam jacakatowice i proszę o coś konstruktywnego z twojej strony, może relacja z tak wypasionej podróży???

Relacji nie będzie, bo jestem leniwy i mi się nie chce.
A konstruktywne jest wg mnie, że podałem faktyczny koszt miesięcznego wyjazdu w 2 osoby.
Do wypasionego to mu było i tak daleko.
2X bilety ( bez super promocji po 2 000 + wizy = 5 000
Samochód, ledwo Hyudai Sonata ok 4 000
Palwo 1 000
Reszta noclegi w miarę po taniości, średnio 150 za dzień.
Reszta jedzenie i wstępy do atrakcji typu Rejs do Statuy Wolności, Niagary itp.
I masz szybciutko 20 000. Bo polecieć tylko , żeby polecieć, to po co ?
Ahce
 PM off  

#768 PostWysłany: 03 Gru 2014 13:01 
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 720 379
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
nikt nie neguje że 500zł to ułamek całych kosztów wyjazdu, ale to nie zmienia faktu że tak wysoka opłata nie jest niczym racjonalnym uzasadniona, a już brak przynajmniej częściowego jej zwrotu w razie negatywnego rozpatrzenia wniosku to po prostu skandal.

#769 PostWysłany: 03 Gru 2014 13:01 

Anonymous napisał(a):
I masz szybciutko 20 000. Bo polecieć tylko , żeby polecieć, to po co ?
Ahce

A i żeby nie było, że piszesz nie na temat 2 x 160 dolarów amerykańskich za wizę USA oczywiście

przypominam, że starający się powinni wejść na stronę by trochę poczytać:
http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/oplaty.html
 PM off  

#770 PostWysłany: 03 Gru 2014 13:11 
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 720 379
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
jeśli dobrze widzę to wiza turystyczna nadal kosztuje 160 $

#771 PostWysłany: 03 Gru 2014 13:44 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Koniec off top
Merci
 Profil Relacje PM off
maciass lubi ten post.

#772 PostWysłany: 03 Gru 2014 14:49 

Cóż, ja 16.12 mam kolejny termin (drugi) za pierwszym razem szedłem trochę podekscytowany że ambasada (pff..), miałem termin na 9.30, wszedłem do ambasady po 11 (!) bo taka kolejka była, ludzie mieli na 10, stali od 9, niektórzy o 8 a jeszcze czekali bo zaszli 7.45 a kolejka ogromna.. ogólnie, pajacowanie. Ja wizy nie dostałem po 4 pytaniach :
-gdzie pracuje
-do kogo jadę
-do jakiego miasta
-na ile?
Po tych pytaniach popatrzyła na mnie, stwierdziła że się nie kwalifikuje i tyle. Nie pytała o umowę, studia ogólnie niesympatyczna a z całej ambasady oprócz mnie (i osób które były obok i z którymi rozmawiałem) nie dostały może 3 osoby. F**k logic?
 Profil Relacje PM off  

#773 PostWysłany: 03 Gru 2014 14:57 

A jakich konkretnie udzieliles odpowiedzi na te 4 pytania?

I czy byly zgodne z odpowiedziami zawartymi w formularzu wyslanym do nich?
 Profil Relacje PM off  

#774 PostWysłany: 03 Gru 2014 20:40 

-Że pracuję tu i tu jako taka i taka osoba
-do kuzyna (był w usa legalnie)
-do CHicago
-na 2 tygodnie (tylko tyle urlopu bym dostał)

Wszystko było jak w formularzu.
 Profil Relacje PM off  

#775 PostWysłany: 03 Gru 2014 22:57 

Anonymous napisał(a):
A dlaczego te wizy, aż tak Wam przeszkadzają ?
Już o tym było, ale przypomnę.Praktycznie wszyscy chętni je otrzymują i to na 10 lat. Max czas pobytu to 6 miesięcy. Obywatele krajów tzw. bezwizowych, max czas pobytu 3 miesiące. A i tak za każdym razem trzeba się rejestrować wcześniej przez internet i zapłacić kilkanaście $. Nie ma mowy o jakimś upokarzaniu czy ludziach drugiej kategorii, bo na Immigration i tak wszyscy stoją grzecznie razem. Urzędnik widząc paszport z ważną wizą, wie , że jakiś inny Amerykanin zgodził się już na wiazd. Ciężko i niezręcznie, byłoby to kwestionować.
A cofnąć zawsze mogą każdego. Z wizą czy bez.

Nie za każdym razem a raz na 2 lata. I dokładny koszt to $14.

Przylot tez jest lepszy niż tzw reszta świata. Każdy esta traveler który był juz raz w USA po czerwcu 2008 może przejść kontrole paszportowa w budce automatycznej - w sumie tak jak obywatele USA.
 Profil Relacje PM off  

#776 PostWysłany: 04 Gru 2014 13:04 

sprite992 napisał(a):
-do CHicago

Najwidoczniej tej pani twoj przypadek wygladal podejrzanie (w takim znaczeniu ze moglbys tam zostac), zalozmy ze pracujesz w restauracji ( studiujesz w tym samym czasie wiec zakladam ze nie masz jakiejs powaznej pracy ), nie byles wczesniej w US, jedziesz tam odwiedzic kuzyna ktory jest legalnie ale.. ale jest turysta? pracuje na wymianie work and travel? 2 tygodnie to dosc sporo na samo Chicago.. mi sie wydaje ze te czynniki w polaczeniu z niemrawa pania ktora w tym czasie może miala okres daly wynik negatywny ;)

choc osobiscie jak bym rozdawal wizy to tez lekko bys moja czujnosc wzbudzil :) powodzenia nastepnym razem!

jestes pierwszym przypadkiem na 40 stron ktory tu niedostal wizy (poza kims tam kto w Kanadzie zostal cofniety na granicy z racji tego ze mial sprzet murarski w bagazu :P ), cos musialo pojsc nie tak, wiesz my nie znamy wsytskich faktow.. no ale ktos te 6% musi towrzyc, zapewne czesc tego z 1% mimo dobrych intencji ma pecha dzieki wielu poprzednikom ktorzy w takiej samej sytuacji postanowili zostac tam nielegalnie.
 PM off  

#777 PostWysłany: 04 Gru 2014 15:42 

correos napisał(a):
limit 3% - my ugralismy 6%

obniza limit do 2% - za rok ogłosza sukces odmowy jedynie 4%

itd itd - jakikolwiek limit nie ustala to i tak chlopaki dostana polecenie by odwalic wiecej :)

Jest dokladnie tak jak piszesz. Nie mamy bezwizowego wjazdu do USA, bo przekraczamy limit.
Na jakiej podstawie urzedas odrzuca nasz wniosek? Bez uzasadnienia.
Amerykanie od lat nas rozgrywaja w ten sposob i nic, ale kompletnie nic z tym nie zrobimy. Maja odrzucic 6%, to tyle odrzuca i w jelicie maja obnizenie limitu przez Kongres.
 Profil Relacje PM off  

#778 PostWysłany: 04 Gru 2014 18:40 

sprite992 napisał(a):
-do CHicago

A ja zadam ci pytanie. W jaki sposób kuzyn znalazł sie w USA? Bo jesli wyjechał nielegalnie i dopiero potem zalegalizował pobyt to możesz mu podziękować. Ameryki prędko nie zobaczysz.

Drugie pytanie. Skąd wiesz ze kuzyn jest w USA legalnie? Powiedział ci? A może jednak prawda jest inna. Rezultat jak w pytaniu pierwszym. Amerykę oglądasz na youtube.
 Profil Relacje PM off  

#779 PostWysłany: 04 Gru 2014 18:49 

niebieski
@sprite992,

Jeśli można, z dobrego serca: mam nadzieję, że poprzednią wizytę miałeś dawno dawno temu. Bo jeżeli nie, to Twoje szanse przy drugim podejściu w krótkim odstępie czasu oceniałbym jako śladowe :oops: :oops: :oops: Pomijam inne kwestie, takie jak w poście powyżej. Niemniej jednak - powodzenia!
 Profil Relacje PM off  

#780 PostWysłany: 04 Gru 2014 18:56 

Lx13 napisał(a):
sprite992 napisał(a):
-do CHicago

A ja zadam ci pytanie. W jaki sposób kuzyn znalazł sie w USA? Bo jesli wyjechał nielegalnie i dopiero potem zalegalizował pobyt to możesz mu podziękować. Ameryki prędko nie zobaczysz.

Drugie pytanie. Skąd wiesz ze kuzyn jest w USA legalnie? Powiedział ci? A może jednak prawda jest inna. Rezultat jak w pytaniu pierwszym. Amerykę oglądasz na youtube.

Może podziękować, nie tylko kuzynowi, ale i sobie.
Po jakiego grzyba, byľo to "zwierzanie się" o jego istnieniu ?
Chciał się pochwalić , że ma tam jakąś familię ?
To nie jest warunek otrzymania wizy. Nie mam rodziny ( zwłaszcza, że dość odległa i sprawa nie do sprawdzenia) , będę mieszkał w hotelach. Wtedy by zapewne dostał.
 PM off
Lx13 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3269 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 164  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości