Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Temat o ESTA: visa-waiver-program-co-i-jak,766,145377
Gdzie zostawić rzeczy

Warszawa: U fotografa na przeciwko za dyszkę zostawisz nawet wielka walizkę.

Historia wizyt w USA: https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/history-search

Linie lotnicze, które zwracają za bilety, w przypadku nie otrzymania wizy do USA
http://www.fly4free.pl/nie-otrzymales-w ... -za-bilet/

Nie jesteśmy biurem pośrednictwa w wypełnianiu wniosków wizowych!

https://pl.usembassy.gov/pl/vwp-faq-pl/
Odnowienie wygasłej wizy:

https://www.ustraveldocs.com/pl/en/rene ... ew-my-visa

Jak mogę podróżować do USA? O: Każdy podróżny, który ma ważną wizę może nadal z niej korzystać. Osoba posiadająca ważną wizę nie musi ubiegać się o zezwolenie ESTA. Podróżujący z wizą mogą przebywać na terenie USA do 6 miesięcy, zależnie od decyzji oficera imigracyjnego na granicy USA.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3269 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 164  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza - USA
#561 PostWysłany: 05 Cze 2014 13:19 
Awatar użytkownika

3cik napisał(a):
Mam małą wskazówkę dla ubiegających się o wizę, podczas rozmowy z konsulem warto przejść na język angielski.
Moja rozmowa trwała jakieś 3 minuty, nie pokazywałem żadnych dokumentów.
Na koniec usłyszałem "have a nice trip".
Identycznie wygadała rozmowa mojej znajomej kilka dni wcześniej - przejście na angielski obniża ciśnienie rozmowy o 5 atmosfer.
Dostałem wizę na 10 lat.

Jakie ciśnienie? Jaki język angielski? Jeśli ktoś do ciebie mówi po polsku to w jakim celu zmieniać na siłę język? Nie bardzo rozumiem tego sposobu myślenia. Promesy nie dostaje się na podstawie znajomości języka angielskiego, niemieckiego czy włoskiego ;) Są inne czynniki...

Sprawa wizowa to nie jest jakiś egzamin. Większość osób z forum jedzie tam w celach turystycznych, czyli dla przyjemności, a robi się z tego jakieś halo i tworzy dziwne filozofie ;)
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN
Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN
#562 PostWysłany: 06 Cze 2014 13:38 

Ja miałam rozmowę w języku polskim rozmowa również trwała około 3 minut i wiza na 10 lat. A angielskiego nie znam :D Więc nie ma potrzeby zmiany języka w trakcie rozmowy.
 Profil Relacje PM off  

#563 PostWysłany: 08 Cze 2014 10:38 

Piątek w Warszawie. Cała rozmowa ze 3 minuty. Po co, dokąd, jak długo, czym się zajmujecie. Przy okienku pokłóciłem się z moją lepszą połówką, gdzie wcześniej byliśmy. Dwie wizy na 10 lat. Od wejścia do wyjścia z ambasady 18 minut
 Profil Relacje PM off  

#564 PostWysłany: 09 Cze 2014 16:31 

Witam mam 22 lata, obecnie szukam pracy, studia zaoczne nieudane, chcialbym pojechac do usa na wycieczke, fundusze mam gdyz otrzymalem odszkodowanie.
Doradzcie jak zwiekszyc szanse na dostanie wizy? Bo chyba w takiej sytuacji bym nie dostal?,
 Profil Relacje PM off  

#565 PostWysłany: 09 Cze 2014 16:39 

Loty: 210
Kilometry: 469 202
Krajów: 56 / 26.2%
srebrny
Eviltomek napisał(a):
Witam mam 22 lata, obecnie szukam pracy, studia zaoczne nieudane, chcialbym pojechac do usa na wycieczke, fundusze mam gdyz otrzymalem odszkodowanie.
Doradzcie jak zwiekszyc szanse na dostanie wizy? Bo chyba w takiej sytuacji bym nie dostal?,

Znajdź pracę, wróć na studia ... A poważnie to myślę,że Twoje szanse wzrosną jak będziesz miał dokładnie opracowany plan wycieczki (gdzie spać, ile czasu w poszczególnych miejscach, jak będziesz się poruszać).
 Profil Relacje PM off  

#566 PostWysłany: 09 Cze 2014 16:43 

A dlaczego masz nie dostać ?
Jedyna możliwość to złożyć wniosek. Wtedy się przekonasz.
Młodych ludzi w takiej sytuacji są setki tysięcy i jakoś dostają.
Zawsze możesz powiedzieć, że masz bogatych rodziców ;)
 PM off  

#567 PostWysłany: 09 Cze 2014 17:06 

Plan wycieczki mam taki ze chce jechac do NY, tak sie sklada ze kolega mamy wlasnie jedzie tam do siostry ktora wynajmie mu mieszkanie i powiedzial ze moge przekimac sie u niego wiec hotel mialbym z glowy czyli placilbym tylko za lot i jedzenie i ew. Jakies pamiatki...

Pieniadze mam 20tys bo dostalem odszkodowanie za smierc ojca...
Z zawodu technik informatyk
Zwiedzilem wieksza czesc europy, nie karany...

1.Takie pytania, co wpisac ew. Do kogo jade? Lepiej jakis hotel palnac czy napisac dane tej siostry mamy kolegi ktora tam mieszka na stale?
2. Czy jak dostane staż z UP to starac sie o wize?
 Profil Relacje PM off  

#568 PostWysłany: 09 Cze 2014 17:12 

W/g mnie staż z UP nie ma znaczenia.
Pisz prawdę , a wizę dostaniesz.
Kiedyś miałem mocno neutralny stosunek do Amerykanów.
Po miesięcznym pobycie tam zmieniłem zdanie.
To wyjątkowo przyjazny i uczciwy naród.
Nie cierpią tylko ( jak już tu ktoś pisał) krętaczy i oszustów....
 PM off  

#569 PostWysłany: 09 Cze 2014 17:21 

Dzieki za nadzieje, boje sie odmowy bo to bylby cios straszny jestem dosc wrazliwy

1.Z ciekawosci wie ktos co ten konsul moze tam miec za info o mnie na kompie?
2.Druga sprawa wspomniec o tym odszkodowaniu nie? Pobieralem tez rente rodzina z zus, czy jest ta informacja potrzebna?
3. Widze ze w formularzu jest pytanie o konkretny plan podrozy, co lepiej wybrac? Bo jak wybralbym ze znam to lekko date musialbym sciemnic bo dopoki wizy nie bede mial to nie bede nic planowal
4. Jesli dostane w ciagu kilku dni prace/staz to wiadomo ze w tym roku nie pojade, czy bedzie ok jak woisze date wyjazdu na wakacje 2015r.?
 Profil Relacje PM off  

#570 PostWysłany: 09 Cze 2014 17:51 

Nieważne co o tobie wiedzą z komputera, pisz prawdę. Nie masz planów wycieczki to nie masz, chcą znać źródła finansów to je wpisz, chcesz jechać w 2015 to wpisz 2015, to jest na prawde aż tak proste :)
 Profil Relacje PM off  

#571 PostWysłany: 09 Cze 2014 17:57 

Dobra racja, zobacze jeszcze jutro w up jak z praca czy stazem, jak dalej cisza to ide na zywiol.

Ostatnie pytanko, bo bylem na studiach pol roku, pozniej do skzoly policealnej poszedlem ale tez nie skonczylem bo przerwalem nauke w marcu, mam wpisac te 2 szkoly?
 Profil Relacje PM off  

#572 PostWysłany: 09 Cze 2014 18:04 

Nie opowiadaj swojego życiorysu. W konsulacie też nie będą tym mocno zainteresowani. ;)
Pisz prawdĕ, calą prawdę i tylko prawdę, a wizę otrzymasz.
Napisz później jak poszło. :D
 PM off
pazur lubi ten post.

#573 PostWysłany: 10 Cze 2014 06:25 

Loty: 46
Kilometry: 169 080
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
Wiza w kieszeni dla mnie i mojej drugiej połowy :D
Cała rozmowa może z 3 minuty. Pytali w jakich krajach byliśmy i czy zawsze turystycznie? Jak zaczęliśmy wymieniać to miła pani przerwała i powiedziała macie Państwo wizy ;) w ciągu 3 dni otrzymamy powierdzenie na sms.
Ot, cała rozmowa. Ogólnie wszyscy dość szybko są obsługiwani. Oczywiście rozmowa w języku polskim.
 Profil Relacje PM off  

#574 PostWysłany: 17 Cze 2014 16:13 
Awatar użytkownika

Czyli jak widać da się uzyskać wizę bez większej gimnastyki :)

Przez te wizy dla PL, Stany stały się dla wielu symbolem ziemi obiecanej i punktem na mapie, który wciąż wywołuje emocje :) Nie piszę tego aby zrobić komuś na złość, bo sam jakiś czas temu musiałem się starać o tego typu papier :) Natomiast Polacy powinny podchodzić do tej całej sytuacji na luzie i bez spiny. Tak aby następne pokolenia mogły korzystać z ruchu bezwizowego, podświadomie traktując wyprawę za ocean jak podróż np. do UK. Komuś widocznie zależy, żeby istniała cała ta (delikatnie mówiąc) dziwna otoczka... ale o tym chyba nie ma sensu pisać :)
 Profil Relacje PM off  

#575 PostWysłany: 02 Lip 2014 10:43 

Bylem po wize w polowie czerwca i taka mala garsc spostrzezen: malo ludzi oczekujacych, moja wizyta trwala rowno 30 minut liczacod wejscia/wyjscia.

Urzedniczka de facto przepytywala mnie z danych, ktore podalem w internetowym formularzu. Wg. mojej oceny porownywala odpowiedzi ustne z pisemnymi. trwalo to ok. 3 minut i zakonczylo sie slowami: otrzymuje Pan wize:).
 Profil Relacje PM off  

#576 PostWysłany: 02 Lip 2014 11:17 

srebrny
Na ile lat teraz średnio w praktyce wydają wizy?

#577 PostWysłany: 02 Lip 2014 11:21 

Na 10 lat. Tak naprawde to jest promesa wizy, wlasciwa wize otrzymujesz na lotnisku w US, max. do 6 m-cy.
 Profil Relacje PM off  

#578 PostWysłany: 02 Lip 2014 11:26 

srebrny
Zgadza się. Chodzi mi o to czy zdarza się, że wydają promesę na krótszy okres.

#579 PostWysłany: 02 Lip 2014 11:31 

Osobom do lat 18 wydaja na lat 5. Osobiscie nie slyszalem, aby ktos ze znajomych otrzymal promese na okres krotszy niz 10 lat.
 Profil Relacje PM off  

#580 PostWysłany: 02 Lip 2014 15:31 

Loty: 210
Kilometry: 469 202
Krajów: 56 / 26.2%
srebrny
hienobiusz napisał(a):
Osobom do lat 18 wydaja na lat 5. Osobiscie nie slyszalem, aby ktos ze znajomych otrzymal promese na okres krotszy niz 10 lat.

Moje dzieci w wieku 0 i 3 lata dostały promesy na 10 lat.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3269 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 164  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości