Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Temat o ESTA: visa-waiver-program-co-i-jak,766,145377
Gdzie zostawić rzeczy

Warszawa: U fotografa na przeciwko za dyszkę zostawisz nawet wielka walizkę.

Historia wizyt w USA: https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/history-search

Linie lotnicze, które zwracają za bilety, w przypadku nie otrzymania wizy do USA
http://www.fly4free.pl/nie-otrzymales-w ... -za-bilet/

Nie jesteśmy biurem pośrednictwa w wypełnianiu wniosków wizowych!

https://pl.usembassy.gov/pl/vwp-faq-pl/
Odnowienie wygasłej wizy:

https://www.ustraveldocs.com/pl/en/rene ... ew-my-visa

Jak mogę podróżować do USA? O: Każdy podróżny, który ma ważną wizę może nadal z niej korzystać. Osoba posiadająca ważną wizę nie musi ubiegać się o zezwolenie ESTA. Podróżujący z wizą mogą przebywać na terenie USA do 6 miesięcy, zależnie od decyzji oficera imigracyjnego na granicy USA.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3269 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 164  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza - USA
#621 PostWysłany: 21 Lip 2014 12:44 
Awatar użytkownika

svalbald napisał(a):
Czy może ktoś poradzić jak jest w przypadku gdy ma się kogoś z rodziny w USA? też dają wizy bez problemu? Dawniej były z tym duże problemy.
Np. ja mam tam siostrę (ma zieloną kartę) i raczej powinienem się do tego przyznać we wniosku wizowym. Wcześniej nie starałem się o wizę.
Może ktoś z Was był w takiej sytuacji? Dzięki.

Zabrzmiało jakbyś miał się przyznać do czegoś złego ;)

Wszystko zależy od tego czym się w kraju zajmujesz i w jakim celu chcesz tam lecieć. Jak masz w PL pracę, rodzinę a USA to nie pierwszy kraj, który chcesz odwiedzić, to nie powinno być z tym problemu. Tak myślę, ale od razu mówię, że siostry w Stanach nie mam :)
 Profil Relacje PM off  

Ostatnie dni wakacji na Cyprze ☀️🇨🇾 Loty i 3 noce w Pafos za 979 PLN 🏖️ Ostatnie dni wakacji na Cyprze ☀️🇨🇾 Loty i 3 noce w Pafos za 979 PLN 🏖️
Spędź wakacje nad Morzem Adriatyckim 🏖️ Zbiór lotów do Chorwacji od 164 PLN ☀️ Spędź wakacje nad Morzem Adriatyckim 🏖️ Zbiór lotów do Chorwacji od 164 PLN ☀️
#622 PostWysłany: 21 Lip 2014 14:56 
Site Admin

Loty: 537
Kilometry: 994 573
Krajów: 82 / 38.3%
iwcok napisał(a):
A jesli chodzi o "oplate wizowa"? Zaplacic 3 razy osobno czy raz za wszystkich? Jest jakas roznica?

Składasz 3 oddzielne wnioski, więc musisz stworzyć 3 oddzielne konta, będziesz miał więc potem 3 numery referencyjne = 3 oddzielne opłaty. Radzę wejść na stronę http://www.ustraveldocs.com/pl_pl/ i zapoznać z procedurą wizową
iwcok lubi ten post.

#623 PostWysłany: 21 Lip 2014 17:53 

Loty: 153
Kilometry: 249 194
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
No i wróciłem z wizą.jedno pytanie do mnie czemu w Warszawie nie w Londynie.Odpowiedziałem,że nie jestem pewny swego języka angielskiego (chociaż używałem tylko angielski hihi) i,że zależało mi aplikować razem z bratem który jest w Polsce.Na koniec powiedziałem,że mam urlop do piątku i czy w tym czasie kurier do mnie dotrze.Odpowiedź brzmiała 2-3 dni i powinny być paszporty w domu.Więc mam liczyć te 2-3 dni od dziś?
 Profil Relacje PM off  

#624 PostWysłany: 21 Lip 2014 17:58 

Od dzisiaj. W czwartek najpóżniej będzie.
Gratuluję. :D
 PM off  

#625 PostWysłany: 21 Lip 2014 18:13 

niebieski
Anonymous napisał(a):
Od dzisiaj. W czwartek najpóżniej będzie.
Gratuluję. :D

Śliczne dzięki.dodam,że były czynne 3 okienka.Ja trafiłem na 13 w którym bardzo szybko gościu załatwiał pozytywnie petentów,w pozostałych dwóch szło bardzo wolno.Tam trafiali krętacze lub obsługujący byli upierdliwi.nic szukam promocji LOTu na październik do NJ.mam nadzieję,że teraz pójdzie z górki hihi
 Profil Relacje PM off  

#626 PostWysłany: 21 Lip 2014 19:34 

77kylo napisał(a):
No i wróciłem z wizą.jedno pytanie do mnie czemu w Warszawie nie w Londynie.

Hehe trafiłem z pytaniem ;)

-- 21 Lip 2014 19:38 --

hienobiusz napisał(a):
Jesli jest legalnie, a jest, to nie ma zadnego problemu.

Ocena konsula jest jednak trochę bardziej skomplikowana. Liczy sie także sposób w jaki zalegalizowała swój pobyt. USA bardzo nie lubi jak sie ich robi w konia np tak:

Wyjazd turystyczny czy na work & travel. Poznanie kogoś miłego, przesiedzienie wizy i np ślub czy uzyskanie legalnego statusu bez opuszczania USA. Bardzo często stosują odpowiedzialność zbiorowa np za to ze nas twoja siostra zrobiła w konia ty USA zobaczysz na zdjęciach Google.

I wierzcie mi, wcale nie przesadzam.
 Profil Relacje PM off  

#627 PostWysłany: 21 Lip 2014 20:12 

Anonymous napisał(a):
heh.. 31 stron planowania, co mowic a co nie mowic, jak podejsc, pod jakim katem, czy przyjsc w garniaku.. prawda jest taka ze w tym watku (chyba z 700 postow) kazdy dostal wize.
Moze by tak tylko pisac o tym kto nie dostal i dlaczego zamiast powielac info :) ? Chociaz wtedy pewnie watek umrze..

Oczywiście, że przesadzasz. A ten cytat jest najlepszą odpowiedzią.
Moja żona ma rodzonego brata w Kalifornii. Został tam nielegalnie wiele lat temu. Zalegalizował pobyt i ma nawet obywatelstwo.
A moja piękniejsza połówka dostała bez problemu wizę na 10 lat i kilka razy była w odwiedzinach.
Nikt się nie mścił.
 PM off  

#628 PostWysłany: 21 Lip 2014 22:15 

Dobra, na tym forum piszą ci co nie dostali m.in z tych powodów które opisałem ja. Miłej lektury

Forum.usa.info.pl
 Profil Relacje PM off  

#629 PostWysłany: 21 Lip 2014 22:53 

Przejrzałem pobieżnie ostatnie wpisy. Faktycznie, większość to te 10 % ,którzy dostają odmowy z różnych względów. I tam sobie doradzają na przyszłość, jak jednak wjechać.
A tak na marginesie to F4F prezentuje super wysoki poziom , porównując z tamtym.

Zresztą jak widać, selekcja jest prawidłowa. Osoby zainteresowane wyjazdem turystycznym ( wpisy na forum typowo podróżniczym F4F) wizy otrzymują bez problemu. A ci którzy mieli inne plany związane z wyjazdem do USA wylewają swoje żale gdzie indziej.
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#630 PostWysłany: 22 Lip 2014 12:16 

Masz racje :)
 Profil Relacje PM off
dj3500 lubi ten post.

#631 PostWysłany: 24 Lip 2014 12:51 

niebieski
Anonymous napisał(a):
To nie był uśmiech politowania.
Poczta kurierska z ambasady idzie 2-3 dni. To sobie policz. :mrgreen:

Kurde nadal czekam i nic,paszportów jak nie było tak nie ma.Jutro w nocy wylatuję!!Żadnego emaila lub smsa kompletna cisza.
 Profil Relacje PM off  

#632 PostWysłany: 24 Lip 2014 13:21 

http://www.sme.sk/c/7300124/americanom- ... ml?ref=trz
 Profil Relacje PM off  

#633 PostWysłany: 24 Lip 2014 13:32 

niebieski
Ale to news z dzisiaj.Ja byłem w ambasadzie w poniedziałek,więc może mnie nie dotyczy.Nie napisali kiedy to się stało.W ambasadzie powiedział mi gościu 2-3 dni więc wtedy chyba było ok.Mam taką nadzieję kurcze.
 Profil Relacje PM off  

#634 PostWysłany: 24 Lip 2014 13:37 

problem od soboty 19.07.
 Profil Relacje PM off  

#635 PostWysłany: 24 Lip 2014 13:40 

niebieski
Ale pech,co teraz zrobić kurde.Jutro wyjeżdżam.
 Profil Relacje PM off  

#636 PostWysłany: 24 Lip 2014 18:48 

No faktycznie. Pech. Tego nie można było przewidzieć.
Ale bez paniki.
Jak jutro nie będzie, to wracasz do UK na dowód osobisty, a paszport ktoś Ci tutaj odbierze i dośle, albo poczeka na Twoją kolejną wizytę w Pl.
Przecież i tak chcesz lecieć do USA dopiero jesienią.
 PM off  

#637 PostWysłany: 24 Lip 2014 22:18 

niebieski
Nie no spoko do Anglii pojadę na dowód.Ale boję się,że muszę odebrać osobiście,czy nie?Jutro raczej też nie będzie bo znalazłem stronę na której można śledzić po numerze paszportu,gdzie on jest aktualnie.I sprawdzając dziś wieczorem nadal był w ambasadzie.A tak się kurde cieszyłem.Ale żeby nie było žadnej informacji na polskiej stronie ambasady Usa to naprawdę skandal hihi.
 Profil Relacje PM off  

#638 PostWysłany: 24 Lip 2014 22:30 

Gdy śledziłem swój paszport to najpierw dostałem smsa od kuriera TNT, że odebrali mój paszport z ambasady. Dopiero po jakimś czasie na stronie zaktualizowali status paszportu.
 Profil Relacje PM off  

#639 PostWysłany: 24 Lip 2014 22:32 
Awatar użytkownika

Loty: 259
Kilometry: 438 114
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
77kylo napisał(a):
Nie no spoko do Anglii pojadę na dowód.Ale boję się,że muszę odebrać osobiście,czy nie?Jutro raczej też nie będzie bo znalazłem stronę na której można śledzić po numerze paszportu,gdzie on jest aktualnie.I sprawdzając dziś wieczorem nadal był w ambasadzie.A tak się kurde cieszyłem.Ale żeby nie było žadnej informacji na polskiej stronie ambasady Usa to naprawdę skandal hihi.

Nie musisz odbierać osobiście od kuriera. Wystarczy, że napiszesz upoważnienie odbioru dla osoby, która będzie odbierać. Też tak komuś odbierałem paszport z wizą.
 Profil Relacje PM off  

#640 PostWysłany: 24 Lip 2014 22:40 

niebieski
Napisać mogę ale komu je dać bratu np.?brat miałby odebrać.czy zgłosić to ambasadzie,kurierowi czy jak?trochę głupio to zabrzmiało sorki.Przy aplikowaniu wybrałem przesyłkę kurierem. przy odbiorze muszę podobno podpisać odbiór.

-- 24 Lip 2014 21:42 --

oedippus napisał(a):
Gdy śledziłem swój paszport to najpierw dostałem smsa od kuriera TNT, że odebrali mój paszport z ambasady. Dopiero po jakimś czasie na stronie zaktualizowali status paszportu.

SMS był dzień wcześniej czy w dniu dostarczenia?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3269 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 164  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości