Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 644 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 33  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Ukraina-pociągi
#241 PostWysłany: 16 Mar 2017 22:23 

Kuba989 napisał(a):
Tutaj znajdziesz informację nt. kas międzynarodowych:
https://www.intercity.pl/pl/site/dla-pa ... matow.html
Ja kupiłem wczoraj w moim mieście, trochę to trwało (Pani nawet wyjęła specjalną instrukcję :D), ale się udało. Obłożenie pociągu było już ponad 60% gdy ja kupowałem - jadę w przyszły czwartek. Wyszło za normalny bilet 45 zł/os. w dwie strony z miejscówkami, czyli całkiem tanio.

Byłem w kasie międzynarodowej PKP i nabyłem bilety na drogę DO. Niestety na 03.05 nie ma już biletów powrotnych z Lwowa do Przemyśla... Myślałem że może na stronie ukraińskich liniii kolejowych jeszcze będą ale nie mogę ich znaleźć ; tzn. widzę informację o tym że jest takie połączenie ale nie mogę przejść do kroku kupna biletów... czy na powrót też bilety tylko stacjonarnie? Myślicie że jest pula dostępna tylko w kasach PL i w kasach UA?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN
Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN
#242 PostWysłany: 16 Mar 2017 22:43 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
A może ze to ponad miesiąc?
Poczekaj i kup po 03.04
 Profil Relacje PM off  

#243 PostWysłany: 16 Mar 2017 23:23 

Kupiłem bilety do Lwowa, pomimo tego że też za ponad miesiąc
 Profil Relacje PM off  

#244 PostWysłany: 17 Mar 2017 11:07 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 71 075
Krajów: 22 / 10.3%
Zbanowany
@‌eleles‌
Ostatnio kupowałem trochę biletów na koleje ukraińskie na kwiecień więc podziele się moimi spostrzeżeniami.
Bilety dostępne są na 45 dni do przodu.
Dzisiaj sprawdziłem i w systemie internetowym są do 30.04.
Na maj jeszcze nie ma, według moich obliczeń na 3.05 powinny być dostępne w poniedziałek.
Także poczekaj kilka dni i wtedy śmigaj po bilety. No chyba że do końca kwietnia będziesz jakoś w Trójmieście to pisz na PW, bo w poniedziałek akurat wracam z Kijowa do Polski to mógłbym Ci kupić.

Do Lwowa pewnie kupiłeś bo akurat trafiłeś, że już było 45 dni do przodu, tak podejrzewam.
 Profil Relacje PM off  

#245 PostWysłany: 17 Mar 2017 12:22 

To możliwe, że na majówkę Lwów-Odessa będzie tylko jeden pociąg i to o 2 w nocy?
 Profil Relacje PM off  

#246 PostWysłany: 17 Mar 2017 12:25 

Zbanowany
Masz na myśli ukraińską majówkę?

Moje najciekawsze posty rowniez znajdziesz w koszu. Lub u maschacry w domu. Trzyma je w piwnicy żeby nikt nie przeczytał. "Porządkuje forum"

Ostatnio edytowany przez steward, 17 Mar 2017 12:27, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#247 PostWysłany: 17 Mar 2017 12:27 

Naszą. 29/30-04 jest tylko jeden pociąg. Słabo trochę.
 Profil Relacje PM off  

#248 PostWysłany: 17 Mar 2017 12:31 

Zbanowany
Tym tokiem myślenia na węgierskie, rumuńskie czy słowackie długie weekendy też powinni posiłkować dodatkowymi parami pociągów. Tj. zaraz przez ćwierć roku jeździłyby pociągi bisy... A podejrzewam że nawet UŽ nie mają takiej rezerwy na to pozwalającej.

Moje najciekawsze posty rowniez znajdziesz w koszu. Lub u maschacry w domu. Trzyma je w piwnicy żeby nikt nie przeczytał. "Porządkuje forum"
 Profil Relacje PM off  

#249 PostWysłany: 17 Mar 2017 12:43 
Awatar użytkownika

Zbanowany
miki4g napisał(a):
To możliwe, że na majówkę Lwów-Odessa będzie tylko jeden pociąg i to o 2 w nocy?

Możliwe a nawet pewne, cały kwiecień jest tylko 1 pociąg na trasie Lwów - Odessa.
Niestety ale od kwietnia w ogóle sporo pociągów pokasowali na wielu trasach.

Może się opamiętają i dołożą jeszcze ten pociąg 026 Л co jedzie z Lwowa 20:40. Bo narazie ma rozkład do 1.04
 Profil Relacje PM off  

#250 PostWysłany: 17 Mar 2017 20:40 

JarekGdynia napisał(a):
miki4g napisał(a):

Możliwe a nawet pewne, cały kwiecień jest tylko 1 pociąg na trasie Lwów - Odessa.
Niestety ale od kwietnia w ogóle sporo pociągów pokasowali na wielu trasach.

Może się opamiętają i dołożą jeszcze ten pociąg 026 Л co jedzie z Lwowa 20:40. Bo narazie ma rozkład do 1.04

Sprzedaż jest od 14 dni na niektóre pociągi - stąd nie ma tych biletów w systemie internetowym. Raczej na bank będzie więcje, niż jeden pociąg, nie wierzę, że skasowali na kwiecień te pociągi. Po prostu nie ma ich w systemie sprzedaży elektronicznej, ale są normalnie i kursować będą.

Kuba989 napisał(a):
czy na powrót też bilety tylko stacjonarnie? Myślicie że jest pula dostępna tylko w kasach PL i w kasach UA?

Tak i tak. Na 100% tak jest. :)
 Profil Relacje PM off
JarekGdynia uważa post za pomocny.

#251 PostWysłany: 17 Mar 2017 20:53 

niebieski
JarekGdynia napisał(a):

Nie wierzę, żeby wycięli ten pociąg.To jeden z firmowych składów Lwiwśkoji Zaliznyci, obok 91/92 do i z Kijowa
 Profil Relacje PM off  

#252 PostWysłany: 18 Mar 2017 08:56 
Awatar użytkownika

Zbanowany
barciur napisał(a):
Sprzedaż jest od 14 dni na niektóre pociągi - stąd nie ma tych biletów w systemie internetowym.

Faktycznie chyba masz rację, bo dzisiaj ten pociąg widzę do 02.04.
To dobrze, że będzie więcej możliwości.
Dzięki za info, byłem pewny że na wszystkie pociągi można kupić bilet 45 dni przed wyjazdem.
 Profil Relacje PM off  

#253 PostWysłany: 26 Mar 2017 17:30 

lukasz_sz napisał(a):
Czy do zakupu biletu na trasie Przemyśl - Lwów wymagany jest paszport/nr paszportu?
Ponadto, czy na Dw Zachodnim w Warszawie można już kupić bilety na ww trasę czy nadal odsyłają do punktu na Dw Centralnym?

Nie mam możliwości edycji.. Bilety tylko w COK na dw Centralnym.
Nie potrzeba dokumentów.
Na tegoroczną majówkę biletów brak
 Profil Relacje PM off
vivere uważa post za pomocny.

#254 PostWysłany: 30 Mar 2017 19:45 

niebieski
Укрзализныця wprowadzi dodatkowe pociągi.

В частности, в период с 26 апреля по 10 мая будут курсировать следующие дополнительные поезда
Для перевозки пассажиров во время майских праздников "Укрзализныця" назначила 4 дополнительных поезда
в западном и южном направлениях, а также дополнительные рейса 2 графиковых поездов из Днепра и Константиновки в Одессу

1.№191/192 Киев - Львов, из Киева и Львова 28, 29 апреля, 2, 8, 9 мая.
2.№197 / 198 Киев - Ковель, из Киева и Ковеля 28, 29 апреля, 2, 8, 9 мая.
3.№270/269 Одесса - Харьков, из Одессы 27 апреля, 2, 4, 9 мая, из Харькова 26, 28 апреля, 3, 5, 10 мая.
4.№235 Харьков - Ужгород, из Харькова 28 апреля, 2, 5, 9 мая, из Ужгорода 26, 30 апреля, 3, 7, 10 мая..

uz.gov.ua
 Profil Relacje PM off  

#255 PostWysłany: 18 Kwi 2017 08:07 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Jako, że przez ostatni tydzień miałem możliwość podróżowania pociągami na Ukrainie podziele się swoimi uwagami:
1. Elektryczka - jechałem na trasie Lwów - Drohobycz. Tyle ludzi to nigdy nie widziałem na peronie, jakby jakieś darmowe rzeczy rozdawali. Ale pociąg naprawdę spory i każdy się zmieścił, co więcej miał miejsce siedzące. Układ krzeseł nie jak u nas w SKMce 2+2 ale 3+3. Także sporo ludzi wejdzie. Długo jedzie, ale mega tanio.
2. Plackarta - na krótkie trasy idealna (2-4h). Bez przedziałów, większość doskonale wiem o czym mówie bo już nie raz jechała. Dość dobre warunki za naprawdę śmieszne pieniądze. Największy plus w porównaniu z naszymi pociągami to miejsce leżące. Najlepiej brać dolne miejsce i byleby nie te dodatkkowe przechodne w korytarzu.
3. Coupe - jak jedziecie w kilka osób to zdecydowanie polecam. My jechaliśmy na trasie Kijów - Tarnopol i Truskawiec - Tarnopol swoją ekipą 4 os, zamykacie się i nikt Wam nie przeszkadza. Ceny bardzo atrakcyjne, bardzo mocno grzeją więc koce niepotrzebne.
4.Lux - najdroższy ale też najwygodniejszy. 2 łóżka w przedziale, w całym wagonie 18 miejsc. Nie musicie ścielić jak w Plackarcie czy Coupe bo już łózka są pościelone. Lusto, jakiś TV nawet był w przedziale (nie wiem czy działał bo w nocy jechałem).
Ogólnie naprawdę pozytywne wrażenie. W razie anulacji dostajecie 2/3 zwrotu. Jak się podróżuje z dzieckiem albo chce się mieć święty spokój to naprwdę polecam.
 Profil Relacje PM off
michzak lubi ten post.

#256 PostWysłany: 24 Kwi 2017 11:24 

Ile dni wcześniej w kasie PKP można kupić bilet na ten ukraiński pociąg z Przemyśla do Lwowa? 60, czy 45 dni?
 Profil Relacje PM off  

#257 PostWysłany: 24 Kwi 2017 12:33 

niebieski
Połączenie kolejowe Chełm - Kowel.

Według słów Івана Груника (kierownika oddziału kolei we Lwowie) z końcem maja lub początkiem czerwca
zostanie uruchomione codzienne połączenie Chełm - Kowel.
Szynobus będzie miał 192 miejsca , czas przejazdu około 2 godziny, cena 131-150 UAH....

"Ковель-Хелм": коли поїде і скільки коштуватиме
Зі слів в.о. начальника Регіональної філії "Львівська залізниця" Івана Груника,
з кінця травня – початку червня запустять двовагонний потяг з Ковелядо Хелма.
Курсуватиме потяг щодня, попередньо відправлятиметься об 11:50. Вартість проїзного квитка становить 131-150 гривень, а орієнтовний час в дорозі – 2 години. Зокрема, огляд пасажирів потяга відповідні служби здійснюватимуть безпосередньо під час руху, адже на проміжних станціях зупинок не буде. Як результат – така коротка тривалість поїздки. Тим не менше, задля недопущення випадків контрабанди чи інших порушень, здійснюватиметься відеонагляд за пасажирами. Того, хто все ж таки порушить закон, висаджуватимуть на пункті пропуску "Ягодин". Між іншим, станція Ковель вже обладнана трьома кімнатами для працівників митної та прикордонної служб. http://konkurent.in.ua/news/volin/13954 ... time-.html
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#258 PostWysłany: 25 Kwi 2017 20:27 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 173 776
Krajów: 29 / 13.6%
srebrny
tomeeek07 napisał(a):
Ile dni wcześniej w kasie PKP można kupić bilet na ten ukraiński pociąg z Przemyśla do Lwowa? 60, czy 45 dni?

Pytałem się dzisiaj w kasie międzynarodowej o to połączenie. Uzyskałem informację od zorientowanego w temacie kasjera, że także na to połączenie można kupić bilet na 60 dni przed. Zatem chciałem kupić bilet na połowę czerwca. Jednak z powodu zmiany rozkładu w czerwcu nie udało mi się to - powinno być to możliwe pod koniec tygodnia lub zaraz po weekendzie majowym. Zobaczymy
 Profil Relacje PM off
wtak uważa post za pomocny.

#259 PostWysłany: 28 Kwi 2017 18:47 
Awatar użytkownika

niebieski
lukasz_sz napisał(a):
lukasz_sz napisał(a):
Czy do zakupu biletu na trasie Przemyśl - Lwów wymagany jest paszport/nr paszportu?
Ponadto, czy na Dw Zachodnim w Warszawie można już kupić bilety na ww trasę czy nadal odsyłają do punktu na Dw Centralnym?

Nie potrzeba dokumentów.

A to ciekawe, bo ja kupowałem w niedzielę na 1.05 do Lwowa, a 4.05 z Lwowa w Krakowie i nie miałem problemu z brakiem biletów.
 Profil Relacje PM off  

#260 PostWysłany: 28 Kwi 2017 18:53 

lukasz_sz napisał(a):
lukasz_sz napisał(a):

Nie potrzeba dokumentów.

Bilety można kupić w każdej międzynarodowej kasie PKP Intercity.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 644 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 33  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości