Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 734 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 37  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Noclegi na Malcie
#421 PostWysłany: 09 Lut 2016 14:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Poszukaj sobie, co ludzie piszą (także tu na forum) o Sliema Chalet Hotel.
 Profil Relacje PM off  

Gran Canaria first minute za 1986 PLN ☀️ Loty i hotel z basenem 🌊 Gran Canaria first minute za 1986 PLN ☀️ Loty i hotel z basenem 🌊
Warto 🔥Zamień chłodne dni na słoneczny relaks na Cyprze ☀️🤩 Loty i noclegi za jedyne 447 PLN 😎 Warto 🔥Zamień chłodne dni na słoneczny relaks na Cyprze ☀️🤩 Loty i noclegi za jedyne 447 PLN 😎
#422 PostWysłany: 09 Lut 2016 14:46 

Załącznik:
SAM_0584.JPG
SAM_0584.JPG [ 46.36 KiB | Obejrzany 2088 razy ]

moje wrażenia ze Sliema Chalet Hotel (dwudniowy pobyt w kwietniu ubiegłego roku) - cena dwuosobowego pokoju bez śniadania z widokiem na morze - 40 euro/noc.
warto, jeśli zależy Ci na widoku/balkonie (proś w rezerwacji o wysokie piętro).
Poza tym hotel raczej słaby.
Plusem jest sąsiedztwo przystanku autobusowego i niezłe skomunikowanie z rozmaitymi atrakcjami Malty.
 Profil Relacje PM off  

#423 PostWysłany: 14 Lut 2016 15:43 

Hej Forumowicze!

W maju (6-13.05) wybieram sie na tydzien na Malte. Myslalem zeby zarezwowac 2 miejscowiki - Sliema (3 dni) i Gozo (4 dni). Czy to dobry pomysl? Zastanawiam sie czy nie za bardzo kombinuje - Matla nie jest zbyt duza i moze lepiej zabukowac tylko 1 miejsce wypadowe? (Sliema?)

Z gory dzieki za sugestie!
Pozdro!
 Profil Relacje PM off  

#424 PostWysłany: 14 Lut 2016 20:56 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 393 338
Krajów: 35 / 16.4%
@wujek_p

Byłem w styczniu na tydzień więc wybrałem 2 hotele w Qawra i stwierdziłem,
że był to dobry wybór, gdyż w każde miejsce na wyspie było blisko. Na Gozo też byłem,
ale jakoś mnie nie zaciekawiło takie jest moje zdanie,trochę się pokręciliśmy po uliczkach
Victoriii z powrotem na Maltę.
Myślę ,że lepiej nocleg załatwiać na Malcie a na Gozo pojechać autobusem,promem i
pokręcić się cały dzień.

#425 PostWysłany: 14 Lut 2016 21:07 

Loty: 2
Kilometry: 3 276
Krajów: 2 / 0.9%
Ja też byłam w styczniu w Qawra. Super miejsce wypadowe . Na Gozo dobry dojazd autobusem i promem. Byliśmy 1 dzień i troszkę było nam mało Gozo. Ale sądzę że nie ma sensu rezerwować 3 noclegów na Malcie i kolejnych na Gozo.
 Profil Relacje PM off  

#426 PostWysłany: 10 Mar 2016 15:31 

Poszukuje hotelu o niezłym standardzie, raczej w spokojniejszej okolicy. Dojazdy nie są problemem bo jadę bez dzieci.
Przypasowała mi miejscowość Mellieha, ale ceny w drugiej połowie lipca dosyć spore. Hotel Riviera dobra opcja, ale ponad 600 zł doba bez śniadania to przegięcie.
Myślę o Maritim lub Paradise Bay, które cenowo prawie mieszczą się w moich widełkach. Ewentualnie jakaś inna opcja z podobnym położeniem jak Mellieha? Cenowo 400-500 zł/doba ze śniadaniem to max dla mnie.
Brałem też pod uwagę hotel Chalet w Sliemie, ale tam problem z plażą.
Pytanie jeszcze o to miejsce. Żona nie umie pływać, da radę się tu wykąpać czy po wejściu jest od razu głęboko?
Image
 Profil Relacje PM off  

#427 PostWysłany: 10 Mar 2016 16:18 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 671 009
Krajów: 64 / 29.9%
Bez problemu można się wykąpać. Są tam nawet brodziki dla dzieci na skałkach. Są miejsca, gdzie jest głęboko, i są także płytsze. Nie ma co się bać :)
Odnośnie noclegu, rozglądałeś się w okolicach Pembroke?

#428 PostWysłany: 10 Mar 2016 21:07 
Awatar użytkownika

Loty: 523
Kilometry: 841 507
Krajów: 69 / 32.2%
złoty
@czacza

Jeśli chcesz wybrać hotel Paradise Bay to poszukaj na hotelscombined.

Ja 2 dni temu wyrwałem 3 noce ze śniadaniami za 353 PLN.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#429 PostWysłany: 10 Mar 2016 21:23 

niebieski
Tomo14 napisał(a):
@czacza

Jeśli chcesz wybrać hotel Paradise Bay to poszukaj na hotelscombined.

Ja 2 dni temu wyrwałem 3 noce ze śniadaniami za 353 PLN.

a ja 7 dni za 105 euro z śniadaniem dla 2 osób w tym hotelu i nie przez hotelscombined - więc słabo wyrywasz
 Profil Relacje PM off  

#430 PostWysłany: 10 Mar 2016 22:04 

W moim terminie (druga połowa lipca) najtańsza doba jaką znalazłem kosztuje 333 zł z angielskim śniadaniem i to pokój typu twin. Double to już ponad 400 zł/doba. A double od strony zatoki jeszcze droższy...
 Profil Relacje PM off  

#431 PostWysłany: 10 Mar 2016 22:09 

niebieski
Ja na koniec czerwca zarezerwowałem hotel Solana, który ma lepsze recenzje od Paradise Bay, a cenowo wychodził podobnie. W ubiegłym tygodniu była promocja na alpharooms.com.
 Profil Relacje PM off  

#432 PostWysłany: 10 Mar 2016 22:30 

Solana spoko, ale jak trafisz pokój z balkonem od ulicy to szału nie ma.
 Profil Relacje PM off  

#433 PostWysłany: 14 Mar 2016 22:07 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 115 619
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
Zgodnie z tym co obiecałem opisuje wrażenia z Bella Vista Hotel (wizyta w lutym). Elewacja z zewnątrz bardzo zaniedbana. Wewnątrz hotel wygląda w miarę dobrze, chociaż Hilton to nie jest. Pokój przy rodzince 2+2 (cztery łóżka) niezbyt imponujących rozmiarów, ale bywają mniejsze. Wbrew opisom był w pokoju czajnik. Telewizor płaski z wejściem usb (oczywiście bez polskich kanałów) Basen wewnątrz malutki, obok jacuzzi. Sprzątanie codzienne (dokładność w zależności od sprzątaczki), odłożone na wannę ręczniki zawsze wymienione. Drobne usterki w pokoju (kran którego nie można dobrze dokręcić itp.) Posiłki nie rewelacja, ale tez nie można powiedzieć że złe. Na śniadania kawa, herbata oraz soki z automatu. Soki zazwyczaj dobre, chociaż czasami trafiały się rozwodnione. Na ciepło jajka sadzone lub jajecznica, jajka na twardo kiełbaski, oczywiście fasola i boczek. Oprócz tego płatki, tosty, dżemy, wędliny, sery. Z wazyw tylko sałata. Do tego jakieś ciastka lub croissanty.
Obiadokolacje oczywiście bez picia, oraz zakaz wnoszenia własnych napojów. Zawsze ryba, wieprzowina i wołowina lub kurczak, do tego ziemniaki (gotowane lub talarki lub frytki) i warzywa gotowane (brokuł z kalafiorem i marchewką). Oprócz tego dwa rodzaje makaronów plus wędliny, sery, pomidory, cząstki pomarańczy lub jabłek. Jakieś ciasto i co 2 dzień lody.

Jeżeli ktoś przychodził na kolację na samym początku musiał trochę poczekać na stolik ponieważ kolejka ustawiała się wcześniej. Nawet nie chce wiedzieć jak to wygląda w sezonie.
Przy cenie którą zapłaciłem można zdecydowanie polecić (1070 złotych za pokój z HB na 7 dni), ale zdecydowanie nie jest to 4 gwiazdki.
Wypożyczonego samochód parkowaliśmy w uliczce w dół od hotelu (sporo wolnych miejsc).W weekend maltańczycy zjeżdżali do parku obok i trzeba było szukać miejsc trochę dalej.
 Profil Relacje PM off
wulkan uważa post za pomocny.

#434 PostWysłany: 21 Mar 2016 12:12 

Postanowiłem zabrać żonę w pierwszą rocznicę ślubu na Maltę. Loty mam już kupione (5-12.06.2016) i od pewnego czasu poszukuję noclegu. Budżetu nie chcę nadwyrężać, bo w planie mamy dłuższe wakacje w drugiej połowie września, więc nie szukam luksusowych noclegów i super warunków. Zależy mi żeby w hotelu było przede wszystkim czysto. Zastanawiam się też nad lokalizacją, bo nigdy na Malcie nie byłem, a z informacji które tutaj i na innych stronach znalazłem wnioskuję, że najwięcej i tanio można coś znaleźć w Qawra/Bugibba.
Choćby ten hotel:

wtrips napisał(a):
Hej my byliśmy w tym https://www.booking.com/hotel/mt/blue-s ... ed5;dcid=2

też ma aneks, cena za dwie osoby za 3 noce to bylo około 250 zł.
Image
Image

Jest to opcja z aneksem i mocno się nad czymś takim zastanawiam, bo tak jak wyżej napisałem nie chcę mocno nadwyrężać budżetu i może sami byśmy gotowali, ale z drugiej strony robiąc taki prezent żonie nie chciałbym żeby musiała stać i gotować (a ja sam średnio umiem i lubię), więc biorę pod uwagę opcję HB. Znalazłem dosyć ciekawą opcję (tak mi się przynajmniej wydaje) w http://www.trivago.pl/mellie%C4%A7a-467 ... rama-93983 za 340 euro lub 236 euro z samymi śniadaniami i wtedy myślałem żeby jeść na mieście. Czy ktoś zna ten hotel? I czy możecie mi poradzić z jakiej opcji najlepiej korzystać z tym wyżywieniem? Zastanawiam się też w jakich godzinach będzie obiadokolacja...bo może w ogóle czasowo się to nie opłaca.
Znawcy Malty i inni, którzy już tam byliście poradźcie mi coś :) Będę bardzo wdzięczny za wszelkie uwagi/propozycje. Dodam może że budżet na noclegi z wyżywieniem to tak z 1500 chciałbym się spróbować zmieścić.
 Profil Relacje PM off  

#435 PostWysłany: 21 Mar 2016 14:01 

niebieski
Przy takiej kwocie (dużej) i długości pobytu (7 dni) poszukaj kodów zniżkowych. Bez problemu znajdziesz kody na ok. 50EUR czy 15-20%. Z pobieżnej analizy cen w tym terminie, mozna bez trudu znaleźć coś za ok. 900zł HB.
Godziny posiłków są tak ustalone że zdążysz między nimi odwiedzić choćby najdalszy zakątek Malty/Gozo. Oczywiście czasem to będzie musiało być b.wczesne śniadanie i późna obiadokolacja. Przy krótszych wyjazdach typu Mdina czy Dingli niebędziesz musiał zrywać się bladym świtem a i obiadokolację zjesz w porze obiadu.

#436 PostWysłany: 21 Mar 2016 14:41 

szumny napisał(a):
Przy takiej kwocie (dużej) i długości pobytu (7 dni) poszukaj kodów zniżkowych. Bez problemu znajdziesz kody na ok. 50EUR czy 15-20%. Z pobieżnej analizy cen w tym terminie, mozna bez trudu znaleźć coś za ok. 900zł HB.
Godziny posiłków są tak ustalone że zdążysz między nimi odwiedzić choćby najdalszy zakątek Malty/Gozo. Oczywiście czasem to będzie musiało być b.wczesne śniadanie i późna obiadokolacja. Przy krótszych wyjazdach typu Mdina czy Dingli niebędziesz musiał zrywać się bladym świtem a i obiadokolację zjesz w porze obiadu.

Wydawało mi się, że ta kwota nie jest jakoś wygórowana, bo jednak jest to już początek czerwca, a więc i sezonu. Jednakże, jeśli mówisz, że można znaleźć coś za ok 900 zł to tym lepiej i szukam dalej. Sęk w tym, że już nie wiem do końca gdzie, bo większość stron (np. trivago, hotelscombined, kayak, agoda, airbnb,) które przejrzałem takich cen nie ma. Masz coś konkretnego na myśli?
A jak jest z cenami jedzenia w restauracjach? Bo może dużo więcej mnie nie wyjdzie, a spróbuje ich jedzenia...
 Profil Relacje PM off  

#437 PostWysłany: 21 Mar 2016 17:32 

niebieski
Najskromniejszy obiad (zestaw u chińczyka) jaki jadłem (zupa, żeberka z warzywami, pieczony banan w cieście) to koszt ok. 10 EUR. Pizza czy "dania kebabowe" w podobnych cenach. Pełny obiad z napojem to koszt ok. 20e. Za 15e to raczej skromnie.

To znalazłem w ciągu 5 min. kod GOTIME:

https://www.orbitz.com/g/lc/traveldeals ... promo-code

Oczywiście da się taniej
maciasm88 uważa post za pomocny.

#438 PostWysłany: 21 Mar 2016 17:35 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Tu jest temat o noclegach w Malcie.

Pytanie dotyczące jedzenia skierować je tu: jedzenie,forum,1335
 Profil Relacje PM off  

#439 PostWysłany: 23 Mar 2016 14:46 

szumny napisał(a):
Najskromniejszy obiad (zestaw u chińczyka) jaki jadłem (zupa, żeberka z warzywami, pieczony banan w cieście) to koszt ok. 10 EUR. Pizza czy "dania kebabowe" w podobnych cenach. Pełny obiad z napojem to koszt ok. 20e. Za 15e to raczej skromnie.

To znalazłem w ciągu 5 min. kod GOTIME:

https://www.orbitz.com/g/lc/traveldeals ... promo-code

Oczywiście da się taniej

Dzięki za info. Ofert w wysokości ok 900 zł z HB nie znalazłem, ale rzeczywiście jest jeszcze taniej i mam teraz pytanie czy był ktoś w Qawra Point ApartHotel lub Hotel Primera i mógłby się podzielić wrażeniami z tych miejsc?
 Profil Relacje PM off  

#440 PostWysłany: 28 Mar 2016 19:01 

niebieski
Może komuś się przyda ta informacja:

Na Malcie byłem dwa lata temu i z narzeczoną spaliśmy w tym miejscu:

https://www.airbnb.pl/rooms/1643156?wl_ ... ole=public

Obecnie widzę, że lokum zdrożało i kosztuje 20 euro za osobę - w 2014 roku było to 15 euro.
Śmiało mogę jednak polecić ze względu na warunki oraz bardzo sympatycznych gospodarzy.
Na ogromny plus to, że w cenie są skromne, ale smaczne śniadania robione przez gospodarza. Za pięć euro ekstra można było też poprosić o obiad - raz skorzystaliśmy z tej opcji, było bardzo smacznie.
Małym minusem jest lokalizacja pod kątem komunikacji publicznej - przystanek oddalony o jakieś 700m, ale autobusy nie jeżdżą specjalnie często. Inna sprawa, że na Maltę polecam wynajęcie samochodu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 734 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 37  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość