Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 734 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 37  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Noclegi na Malcie
#361 PostWysłany: 23 Kwi 2015 19:58 

Powoli zbliża się mój wylot do Malty (połowa czerwca) więc mam kilka pytań odnośnie noclegu.

Za miejsce noclegowe wybraliśmy Slieme - wygrała możliwość łatwej komunikacji po wyspie. Chciałem poznać opinie, rady, który hotel wybrać na nocleg:
- Europa Hotel,
- Sliema Chalet Hotel,
- Roma Hotel.

Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z tym miejscami? Jak wygląda "jakość" podawanych tam śniadań?
 Profil Relacje PM off  

Gran Canaria first minute za 1986 PLN ☀️ Loty i hotel z basenem 🌊 Gran Canaria first minute za 1986 PLN ☀️ Loty i hotel z basenem 🌊
Warto 🔥Zamień chłodne dni na słoneczny relaks na Cyprze ☀️🤩 Loty i noclegi za jedyne 447 PLN 😎 Warto 🔥Zamień chłodne dni na słoneczny relaks na Cyprze ☀️🤩 Loty i noclegi za jedyne 447 PLN 😎
#362 PostWysłany: 23 Kwi 2015 20:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Nocowałem w Chalet Sliema. Dwie noce, bez śniadań więc tu Ci nie pomogę. Co do pokoju - był to jeden z tańszych pokoi w tym hotelu z widokiem na ścianę sąsiedniego budynku ;) Jeślibym miał tam znowu zamieszkać, szczególnie przy dłuższym niż dwie noce pobycie, to wybrałybm raczej pokój z widokiem na morze. Sam pokój mały, schludny i czysty, ale widać już było po nim, że potrzebuje odnowienia. Łazienka też w miarę w porządku, choć swoje już przeszła.

Generalnie całkiem ok za te pieniądze.

Zajrzyj też tu http://www.fly4free.pl/forum/sprawdzone-hotele,1380,57768.
 Profil Relacje PM off  

#363 PostWysłany: 23 Kwi 2015 21:24 
Awatar użytkownika

Loty: 555
Kilometry: 823 993
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
TK_88 napisał(a):
Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z tym miejscami? Jak wygląda "jakość" podawanych tam śniadań?

Spałem w Romie i Chalet. W obu jest to zbliżone. Bez szału. Jak w hostelu. W Chalet masz dodatkowo owoce. Jedyna różnica.
 Profil Relacje PM off  

#364 PostWysłany: 23 Kwi 2015 22:29 

Dzięki za szybką odpowiedz. Wątek o Sliemie już przeczytany. Ten oczywiście też cały przejrzałem.
Długość pobytu to tylko 3 noce. Teraz ceny wahają się ok 40 euro za noc w pokoju dwuosobowym w zaproponowanych hotelach. Czy może być jeszcze taniej w czerwcu?
A może ktoś zna inną miejscowość, która jest dobrze skomunikowana z hotelami blisko wybrzeża? I oczywiście pamiętajmy o śniadaniu :D
 Profil Relacje PM off  

#365 PostWysłany: 24 Kwi 2015 08:35 
Awatar użytkownika

Loty: 555
Kilometry: 823 993
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
Te 40e to jak na Sliemę to tanio w czerwcu. Wprawdzie ja byłem 2x w październiku i w tym roku lecę w listopadzie, ale płaciłem niewiele mniej. Oni za śniadanie liczą sobie od 5 do 7e. Zobacz na ich stronie czy nie mają opcji bez śniadania z bezzwrotką. Na pewno była taka opcja w Chalet. Ja prosiłem ich o zniżkę 7% za rezerwację przez ich stronę a nie booking i się nie zgodzili. Może tobie się uda?

Co do innej miejscowości, to pamiętaj że oni tam budują autostradę do Buggiby, wszystko jest rozkopane, i autobusy zamiast jechać 40-50min, często stoją w korkach i trwa to dużo dłużej. A dojazdy w 2 strony to strata czasu. Sliema jest optymalna żeby poleniuchować w słońcu i popołudniami zwiedzać jak jest chłodniej.
 Profil Relacje PM off  

#366 PostWysłany: 26 Kwi 2015 14:11 

Loty: 2
Kilometry: 3 632
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
Polećcie hotel w valecie? Dla rodziny 2➕ 2, z parkingiem na 1 noc

#367 PostWysłany: 26 Kwi 2015 15:02 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 63 954
Krajów: 11 / 5.1%
ja wraz z zona bylismy w Bugibbie w kwietniu br. w hotelu White Dolphin. Cena za 4 noce wyniosla 104E. Otrzymalismy apartament z 2 sypialniami, tarasem, salonem z aneksem kuchennym oraz lazienke z prysznicem. Lokalizacja bardzo dobra pod wzgledem komunikacji z pozostala czescia wyspy. Nie warto placic za sniadania w hotelu szczegolnie ze w knajpkach obok hotelu mozna za 3,5E lub samemu sobie przyrzadzic bo kazdy pokoj ma aneks kuchenny a sklepow spozywczych jest pelno.
 Profil Relacje PM off  

#368 PostWysłany: 27 Kwi 2015 08:18 

joael napisał(a):

Co do innej miejscowości, to pamiętaj że oni tam budują autostradę do Buggiby, wszystko jest rozkopane, i autobusy zamiast jechać 40-50min, często stoją w korkach i trwa to dużo dłużej. A dojazdy w 2 strony to strata czasu. Sliema jest optymalna żeby poleniuchować w słońcu i popołudniami zwiedzać jak jest chłodniej.

Byłem Tydzień w kwietniu i nocowałem w sliema korki nie są takie straszne nawet w weekendy oczywiście w czerwcu może się to zmienić ,
ale np. podróż w sobotę do cirkiewa busem 222 trwa ok godz .
Osobiście uważam że sliema to dobry wybór na miejsce noclegowe oczywiście zależy kto czego oczekuje ja prawie każdego dnia zwiedzałem wyspę busem i uważam że odbywało się sprawnie .
 Profil Relacje PM off  

#369 PostWysłany: 05 Maj 2015 08:23 

Loty: 62
Kilometry: 133 283
Krajów: 20 / 9.4%
Damianek napisał(a):
andrieju napisał(a):
Szukam opinii od osób z forum które były w White Dolphin (Qawra). Planuję pobyt z rodziną na wakacje(2+2). Interesują mnie informacje nt obsługi, jedzenia, basenu ... thx

byłem. Pokoje duże wyposażone w aneks kuchenny. Meble i jakość jak w polskich prywatnych pensjonatach (bardzo średnia, ale jak ktoś nie oczekuje luksusów to OK). Obsługa OK. Lokalizacja OK. Basen nie za duży. Mają bardzo niskie ceny to widać ale ja byłem zadowolony traktując to miejsce jako baza wypadowa. Byłem tydzień to sprzątanie było raz w połowie.
 Profil Relacje PM off  

#370 PostWysłany: 08 Maj 2015 14:34 

Cześć!
Czy ma ktoś doświadczenie w wynajmowaniu pokoju od Pana Krzysztofa, który prowadzi fanpage na facebooku "Pokoje do wynajęcia na Malcie"?
 Profil Relacje PM off  

#371 PostWysłany: 10 Cze 2015 19:33 

Loty: 2
Kilometry: 3 304
Planuję w sierpniu lecieć na Maltę większą ekipą. Termin: 08.08-19.08. Poszukuję czegoś na głównej wyspie, tak max 1 km od morza, z klimatyzacją. Leci nas w sumie 7 dorosłych osób i 3-letnie dziecko. Bierzemy pod uwagę wynajęcie całego domku albo dwa małe apartamenty 3-4 osobowe. Ktoś może polecić w miarę tani nocleg? Oczywiście mega spratańskie warunki z łózkami piętrowymi odpadają.
 Profil Relacje PM off  

#372 PostWysłany: 06 Lip 2015 23:00 

Loty: 34
Kilometry: 68 143
Krajów: 11 / 5.1%
Witam
Wie ktoś moze czym różni sie hotel The Bugibba Hotel od Blue Sea Bugibba Hotel ?
Wiem tylko ze to jedno i to samo i od tego roku nosi nazwe Blue sea bugibba hotel.
Ciekawi mnie tylko fakt dlaczego jeszcze sa rezerwacje na the bugibba hotel i czy jak kupie i stawie sie w hotelu to powiedza ze juz nie istnieje.
co o tym myslicie?

-- 06 Lip 2015 23:14 --

br1989 napisał(a):
Witam
Wie ktoś moze czym różni sie hotel The Bugibba Hotel od Blue Sea Bugibba Hotel ?
Wiem tylko ze to jedno i to samo i od tego roku nosi nazwe Blue sea bugibba hotel.
Ciekawi mnie tylko fakt dlaczego jeszcze sa mozliwosci rezerwacji na the bugibba hotel i czy jak kupie i stawie sie w hotelu to powiedza ze ten juz nie istnieje.
co o tym myslicie?

#373 PostWysłany: 10 Lip 2015 15:50 
Awatar użytkownika

Loty: 81
Kilometry: 99 157
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Czy jestescie w stanie polecic jakies fajne airbnb na Malcie? warunek - musi byc to airbnb :)

#374 PostWysłany: 21 Lip 2015 02:16 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 4 702
niebieski
Lillymy ja spałem przez airbnb w shamrock apartments w bugibba, cena/miejsce oceniam na 9/10 ale luksusów się nie spodziewajcie.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#375 PostWysłany: 21 Lip 2015 08:59 
Awatar użytkownika

lillymy napisał(a):
Czy jestescie w stanie polecic jakies fajne airbnb na Malcie? warunek - musi byc to airbnb :)

Zobacz czy będzie coś wolnego u Any:
https://www.airbnb.pl/users/show/16894724

Co prawda jeszcze tam nie spałem, bo dopiero jadę, ale ma świetne opinie, ładny dom z balkonem/tarasem, nie za drogo i w ładnym mieście Sliema. Do tego jest superhostem.

Ps. W cenie chyba przyrządza codziennie śniadania ale o tym się dopiero przekonam ;)
 Profil Relacje PM off  

#376 PostWysłany: 31 Lip 2015 10:41 

srebrny
Cześć! Zamierzam spędzić kilka dni na Malcie w okolicy nowego roku. Wtorek-sobota. Na plażowanie się nie zanosi, więc chcieliśmy zwiedzić najważniejsze miejsca na wyspie. Takie też jest kryterium szukania noclegu. Zależy nam na sprawnym transporcie. Pewnie będziemy poruszać się komunikacją miejską. Drugie kryterium, to raczej budżetowa podróż. Jaką okolice noclegowe możecie polecić? Nie wiem, jak w praktyce wygląda transport publiczny na Malcie i skąd najsprawniej dostać się w największą liczbę miejsc.

Myślałem o tych miejscach:
http://www.onhotels.com/search-view-hot ... OKING&ref=

https://www.hotelsclick.com/?hotel_id=5 ... lscombined

https://www.hotelsclick.com/?hotel_id=1 ... lscombined

#377 PostWysłany: 31 Lip 2015 12:38 

Byłem parę dni w tym pierwszym. Riviera. Bardzo porządny hotel. Mocne 4 gwiazdki zasłużone. Śniadania bardzo obfiite. Ale jak to na Malcie. Pod angielskie gusta. Dobry punkt wypadowy na Gozo. Ledwie 1 przystanek ( można też na nogach) do Cirkewy. Ale żeby zwiedzać resztę wyspy to kawał drogi. Lepiej podzielić wyjazd na 2 miejsca. Np w Sliemie, która jest świetnym punktem wypadowym do Valetty itd, opisany wyżej hotel Chalet. Całkiem niezły. Tylko brać trochę droższe pokoje z balkonem i widokiem. Te tańsze, wewnętrzne to porażka.
Plażowanie w okolicach Nowego Roku nie jest wykluczone. :D
Spędziłem o tej porze prawie miesiąc na Malcie. Większość czasu była dobra pogoda. Ok 20 parę stopni. Ale raz spadł śnieg :o i leżał całe parę godzin. :D
 PM off
Arekkk uważa post za pomocny.

#378 PostWysłany: 16 Sie 2015 19:31 
Awatar użytkownika

Loty: 68
Kilometry: 170 743
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
Polecam nocleg: https://www.airbnb.pl/rooms/2119507

Niedawno sprawdziłam. Właścicielka bardzo miła i pomocna, za 10 EUR oferuje odbiór z lotniska. Pokój czysty, z własną łazienką, klimatyzacją. Wejście prawie niezależne ;) W cenie śniadanie (skromne, ale zawsze).

Jeśli powyższe miejsce byłoby zajęte - zapytajcie właścicielkę powyższego lokum - nas skierowała do swojej koleżanki, która nie wynajmowała pokoju do tej pory, my byliśmy pierwszymi gośćmi i podobno jeśli by jej się spodobało - miała się pojawić na Airbnb ;) W tym przypadku miejsce było ultraczyste ;) śniadanie nieco lepsze, właścicielka również bardzo miła i również za 10 EUR odwiozła nas na lotnisko. Lokalizacja: przy Pembroke P&R. Jedynym mankamentem był brak klimy. Oba miejsca bardzo polecam.

#379 PostWysłany: 12 Wrz 2015 01:13 
Awatar użytkownika

Byłem u Any poprzez airbnb.
Dokładnie w tym pokoju: https://www.airbnb.pl/rooms/3530001

Szczerze, w życiu nie byłem u tak miłego fajnego hosta.
Ana jest malarką i całe mieszkanie wygląda świetnie, dba o czystość bardzo. Codzienne śniadania i kawy. Łazienka elegancka i przestronna.
Do tego jej apartament jest na ostatnim pietrze i z każdego pokoju jest wyjście na duży taras.
Prześwietna i bardzo komunikatywna osoba i bardzo ładne mieszkanie no i bliziutko najładniejszego miejsca w Sliemie - Balluta Bay.

Jak ktoś jedzie do Sliemy, to nawet nie zastanawiajcie się i jak tylko ma wolny jakiś pokój, to bierzcie !
 Profil Relacje PM off  

#380 PostWysłany: 12 Wrz 2015 01:44 
Awatar użytkownika

Loty: 414
Kilometry: 693 919
Krajów: 58 / 27.1%
niebieski
Hotel Roma to najbardziej ekonomiczna opcja. Nocleg ze śniadaniem od 30/za dobe przy 4 osobach ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 734 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 37  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość