Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 734 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 37  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Noclegi na Malcie
#261 PostWysłany: 06 Sty 2015 20:34 

Loty: 2
Kilometry: 3 632
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
ziolo1988 napisał(a):
tak jeżeli pojawisz się w porze obiadowej, to zdążysz na obiad jeżeli check in zrobisz o 23 to raczej nici z obiadu i kolacji... a jeżeli wyjezdzasz np. o 6 to też trudno, żeby zobili ci śniadanie...

nie wiem czy mnie zrozumiałeś, w opcji HB pobyt zaczyna się obiadokolacją a kończy śniadaniem (no chyba że nie zdążysz na dane posiłki), a w opcji FB? czym się zaczyna a czym kończy pobyt?? przy normalnym zakwaterowaniu/wykwaterowaniu.

Gran Canaria first minute za 1986 PLN ☀️ Loty i hotel z basenem 🌊 Gran Canaria first minute za 1986 PLN ☀️ Loty i hotel z basenem 🌊
Warto 🔥Zamień chłodne dni na słoneczny relaks na Cyprze ☀️🤩 Loty i noclegi za jedyne 447 PLN 😎 Warto 🔥Zamień chłodne dni na słoneczny relaks na Cyprze ☀️🤩 Loty i noclegi za jedyne 447 PLN 😎
#262 PostWysłany: 06 Sty 2015 20:47 

FB zaczyna się od obiadu.
A co dają, to zależy od klasy hotelu. Ale przeważnie już jakieś konkrety. Mięso, ryba itp.
W nawiązaniu do polecanych noclegów z krytym basenem.
Salina w Quawrze nie jest zła. Ale Riviera w Melieha to jednak inna liga. O wiele wyżej. Chociaż oba mają 4 gwiazdki.
Riviera nowa i bardziej elegancka.
Jest teraz jakaś super promo na niemieckich stronach. Wrzucał to @Szumny.
I chyba wychodzi też poniżej 20€ i to ze śniadaniem.
 PM off
helka2003 lubi ten post.
helka2003 uważa post za pomocny.

#263 PostWysłany: 07 Sty 2015 12:14 

Loty: 34
Kilometry: 68 143
Krajów: 11 / 5.1%
Ktoś wie może od kiedy będzie można rezerwować pokoje w The Bugibba Hotel?
Ktos pisał ze maja remont.

Wszystko juz jasne.
Hotel, który nazywał sie The Bugibba Hotel zmienił nazwę na Blue Sea Bugibba Hotel & Apartments

Cytuj:

Temat postu: Drugi raz na Malcie.
#264 PostWysłany: 17 Sty 2015 15:52 

Witam

W maju poprzedniego roku bylem na Malcie, grupa 4 osobowa mieszkalismy w hotelu The Bugibba Hotel. Jak dla mnie bylo ok. Placilem 177 funtow za 7dni. Miala byc jedna sypialnia a byly dwie. To co potrzebowalem czyli aneks kuchenny byl wyposazony bardzo dobrze. Co do samej Bugibby to tez bylem zadowolony bo uwazam ze to swietne miejsce wypadowe (blisko "PKS" :))

Teraz w maju jedziemy jeszcze raz i zastanawiam sie czy jechac znow do The Bugibba Hotel czy gdzies indziej.

Moze znacie jakies fajne miejsca noclegowe lub miejscowosci gdzie mzoe byc rownie fajnie lub lepiej :) ?

Co do standardu to jak dla mnie TBH jest wystarczajacy i nie potrzebuje do szczescia lepszego (jedzenie robimy sami wiec musi byc z aneksem)

Bede wdzieczny za kazda wskazówke.

#265 PostWysłany: 20 Sty 2015 22:44 

Hej my byliśmy w tym https://www.booking.com/hotel/mt/blue-s ... ed5;dcid=2

też ma aneks, cena za dwie osoby za 3 noce to bylo około 250 zł.
Image
Image

#266 PostWysłany: 21 Sty 2015 10:42 

a ma ktoś wiedze jak rezerwowac ten hotel by miec kuchnie i pokoj z balkonem z widokiem na morze?

#267 PostWysłany: 24 Sty 2015 19:04 

W komentarzu podczas rezerwacji? Ale nie masz wtedy pewności..
Czasem jak rezerwujesz nap na bookingu to masz inne stawki za pokoj z widokiem i jak taki zaklepiesz to masz widok.

#268 PostWysłany: 24 Sty 2015 20:22 

Kilometry: 2 559
Krajów: 2 / 0.9%
niebieski
Pod koniec lutego b.r. - jeżeli nie na kanary to alternatywnie polecę po raz trzeci na Maltę. Preferuję noclegi w Bugibba - skromne ale kompletne apartamenty Falcon ...
 Profil Relacje PM off  

#269 PostWysłany: 04 Lut 2015 13:42 

niebieski
Czy ktoś był na Gozo w
Kempinski Hotel San Lawrenz Luxury
lub Calypso Hotel

#270 PostWysłany: 04 Lut 2015 15:46 

Był ktoś w Panorama Hotel Mellieħa, Malta ???
 Profil Relacje PM off  

#271 PostWysłany: 11 Lut 2015 17:02 
Awatar użytkownika

Loty: 30
Kilometry: 37 700
niebieski
filipdutka.pl napisał(a):
dwakola napisał(a):
Ktoś jest w stanie ocenić na podstawie własnych wrażeń hotel Bayview w sliema?

Czystość to taki maltański *** standard, czyli jest ok, ale lepiej się nie przyglądać. Seaview super, chociaż mógłby być nieco bardziej na stolicę. Jeden minus - okna chodzą fatalnie i są nieszczelne, więc jak masz lekki sen, to nie pośpisz, bo w nocy bo The Strand ludzie lubią szaleć furami, busy itd. Inland view na tyle na ile znam topografię mapy na śmietniki albo bloki.
Przystanek blisko. Basen mały, to spa to też mocno symboliczne, no ale jest :) Ja potraktowałem to w zeszłym jako miejsce do przekimania i uważam że przepłaciłem. Za niższą cenę można znaleźć coś bardziej na północ, bliżej St. Julians. Ta miejscówka jest niby na The Strand, ale przy komunikacji pieszej to trochę zadupie, bo do najbliższej dobrej knajpy (nie licząc Millenium Kebab) jest spory kawałek.

Ja mam zupełnie inne wrażenia z tego hotelu. Co prawda nie byłam w sezonie ale w zeszłym tygodniu.
Pokoje bardzo czyste (wręcz pod prysznic chodziłam bez klapek) i codziennie sprzątane. Meble nowiusieńkie, aż pachnące. Lokalizacja rewelacyjna. Zaraz obok przystanku autobusowego, z którego odjeżdząją aut. w kier. Valetty (10 min) i promu na Gozo. Jedzenia i sklepików naokoło mnóstwo najróżniejszych.
Załączam fotki
Image

Image

Image

Image Image
 Profil Relacje PM off
Tulsa lubi ten post.
Tulsa uważa post za pomocny.

#272 PostWysłany: 14 Lut 2015 17:19 

Moya - a napisałabyś proszę jaki rodzaj pokoju miałaś i np. w jakiej części hotelu? ze zdjęć wygląda super - chciałabym zarezerwować pokój w takim stylu więc myślę żeby rezerwować bezpośrednio w hotelu i poprosić o taki pokój jaki Ty miałaś, a Ty gdzie rezerwowałaś?
 Profil Relacje PM off  

#273 PostWysłany: 14 Lut 2015 20:09 
Awatar użytkownika

Loty: 30
Kilometry: 37 700
niebieski
Rezerwacja na Travel Republic (Studio Apartment with Kitchenette and Balcony (2-3), Self Catering ).
To był pokój nie w głównym budynku tylko w drugim. (Hotel ma dwa budynki).
 Profil Relacje PM off  

#274 PostWysłany: 14 Lut 2015 23:25 

okej, bardzo Ci dziękuję za informację, ciekawe czy udami się zarezerwować ten sam pokój
 Profil Relacje PM off  

#275 PostWysłany: 15 Lut 2015 02:19 

niebieski
helka2003 napisał(a):
ziolo1988 napisał(a):
tak jeżeli pojawisz się w porze obiadowej, to zdążysz na obiad jeżeli check in zrobisz o 23 to raczej nici z obiadu i kolacji... a jeżeli wyjezdzasz np. o 6 to też trudno, żeby zobili ci śniadanie...

nie wiem czy mnie zrozumiałeś, w opcji HB pobyt zaczyna się obiadokolacją a kończy śniadaniem (no chyba że nie zdążysz na dane posiłki), a w opcji FB? czym się zaczyna a czym kończy pobyt?? przy normalnym zakwaterowaniu/wykwaterowaniu.

Ponieważ godziny "checkout" dla każdego obiektu przypadają przed środkowym posiłkiem, więc w dniu wyjazdu przysługuje nam tylko śniadanie, natomiast w dniu przyjazdu mamy lunch nawet gdy godzina "checkin" się z nim pokrywa.

Jeśli chodzi o przepadające posiłki, to prawie każdy hotel po wcześniejszym zgłoszeniu oferuje "lunch box" (u nas się kiedyś mówiło "suchy prowiant"), w praktyce woda mineralna, soczek, kanapki, owoce, batonik itp. Czasami można na to liczyć nie tylko przy przyjeździe/wyjeździe, ale nawet całodziennej wycieczce.
 Profil Relacje PM off  

#276 PostWysłany: 15 Lut 2015 09:05 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
Odnośnie posiłków, to też zależy także od hotelu.
Akurat przykład z Malty ;) wykupione HB, czyli zaczynam obiadokolacją a kończę śniadaniem, do hotelu dotarłem ok. 22, i okazało się, że pierwszy posiłek nie przepadł i po wymeldowaniu mogę zjeść jeszcze lunch ostatniego dnia (recepcjonistka sama to zaproponowała przy check-in).
 Profil Relacje PM off  

#277 PostWysłany: 15 Lut 2015 12:08 

niebieski
gmak napisał(a):
helka2003 napisał(a):
ziolo1988 napisał(a):

Ponieważ godziny "checkout" dla każdego obiektu przypadają przed środkowym posiłkiem, więc w dniu wyjazdu przysługuje nam tylko śniadanie, natomiast w dniu przyjazdu mamy lunch nawet gdy godzina "checkin" się z nim pokrywa.
.

to ciekawe co piszesz, a co w opcji FB przy zakwaterowaniu 1 dniowym? przepada środkowy posiłek???

#278 PostWysłany: 15 Lut 2015 13:07 

niebieski
mashacra napisał(a):
Odnośnie posiłków, to też zależy także od hotelu.
Akurat przykład z Malty ;) wykupione HB, czyli zaczynam obiadokolacją a kończę śniadaniem, do hotelu dotarłem ok. 22, i okazało się, że pierwszy posiłek nie przepadł i po wymeldowaniu mogę zjeść jeszcze lunch ostatniego dnia (recepcjonistka sama to zaproponowała przy check-in).

No przecież to nie jest sprzeczne, bo hotel może mieć gest i zawsze pójść gościowi na rękę. Mi się kiedyś zdarzyło, że po nocnej podróży wpadliśmy rano tylko zostawić bagaże, a dostaliśmy od razu klucze i na pytanie czy można dokupić śniadanie - darmowe zaproszenie do jadalni.
 Profil Relacje PM off  

#279 PostWysłany: 15 Lut 2015 15:31 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
Nigdzie nie napisałem, że sprzeczne :P podałem tylko przykład, że interpretacja "ogólna" albo z jednego hotelu nie musi wykluczać innych możliwości ;)
 Profil Relacje PM off  

#280 PostWysłany: 03 Mar 2015 15:35 

Loty: 12
Kilometry: 12 344
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
Mam pytanko do osób, które miały wykupioną opcję ze śniadaniami - jakie mieliście śniadania - English breakfast czy szwedzki stół?
I drugie pytanie - warto rozbijać pobyt 10dniowy na Maltę i Gozo? Jedziemy 2+2maluchy, nastawiamy się na zwiedzanie, ale w miarę możliwości dzieciaków i trochę pluskania w wodzie
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 734 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 37  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość