Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 734 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 37  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Noclegi na Malcie
#581 PostWysłany: 14 Wrz 2016 14:56 
Awatar użytkownika

Loty: 46
Kilometry: 73 479
Krajów: 13 / 6.1%
Fakt, jak nocowałem w Bugibbie to sporo tych centrów nurkowych jest - jedno czy dwa nawet widziałem widniały jako Polskie :)
 Profil Relacje PM off  

Gran Canaria first minute za 1986 PLN ☀️ Loty i hotel z basenem 🌊 Gran Canaria first minute za 1986 PLN ☀️ Loty i hotel z basenem 🌊
Warto 🔥Zamień chłodne dni na słoneczny relaks na Cyprze ☀️🤩 Loty i noclegi za jedyne 447 PLN 😎 Warto 🔥Zamień chłodne dni na słoneczny relaks na Cyprze ☀️🤩 Loty i noclegi za jedyne 447 PLN 😎
#582 PostWysłany: 14 Wrz 2016 20:14 
Awatar użytkownika

Loty: 6
Kilometry: 7 056
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
Na pewno w Buġibbie jest jedno polskie centrum http://www.maltanurkowanie.pl/ i drugie na Gozo http://www.nurkowanienagozo.pl. Prawdopodobnie za jakiś czas będzie jeszcze jedno na Malcie. Poza tym w niektórych można znaleźć polskich instruktorów.
 Profil Relacje PM off  

#583 PostWysłany: 24 Wrz 2016 19:18 

Cześć! Ode mnie nieco niestandardowe pytanie. Wybieramy się na dwa tygodnie na Maltę, przy czym zw względu na pracę zdalną, nie będziemy tam wyłącznie wypoczywać. W związku z tym szukamy noclegu, w którym a) jest stabilny internet b) jest miejsce do pracy w postaci stołu z krzesłami lub biurek. Co do lokalizacji - Valletta i okolice. Polecicie coś przyjemnego? :)
 Profil Relacje PM off  

#584 PostWysłany: 03 Paź 2016 15:02 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
Hej ,

Poszukuję noclegu na Malcie , Na głównej wyspie w Październiku 2016 na 5 nocy.
Co do preferencji chciałbym kupić nocleg w miarę przytulnym pokoju / apartamencie. Z miłym widokiem np morze. Ma to być niespodzianka dla mojej dziewczyny. Co do preferencji chciałbym aby był tam aneks kuchenny stół Ewentualnie balkon. Postawowy sprzęt AGD lodówka , płyta kuchenna.

5 noclegów (max 1000pln)
Ktoś coś może polecić?

#585 PostWysłany: 16 Paź 2016 20:47 

Cześć wszystkim. Wybieram się w listopadzie na Maltę i potrzebuję wskazówki pod kątem noclegu. Z ofert, które znalazłam taniej jest San Pawl il-Baħar niż np. Sliema i to nawet o 500-600zł. Chcemy dużo zwiedzić, całą wyspę + Gozo i stąd moje pytanie, czy sensownym pod kątem logistycznym jest hotel w San Pawl il-Baħar. Czy ławo do niego dostać się z lotniska, czy dojeżdżają autobusy? Bardzo dziękuję za wszelkie wskazówki!

Ostatnio edytowany przez mashacra, 16 Paź 2016 21:41, edytowano w sumie 1 raz
Dubel
 Profil Relacje PM off  

#586 PostWysłany: 17 Paź 2016 10:55 
Awatar użytkownika

Loty: 6
Kilometry: 7 056
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
Zależy co rozumiesz przez San Pawl il-Baħar. Jeśli samo San Pawl to z dojazdem z lotniska trochę średnio. Autobusy z lotniska zatrzymują się albo w Buġibbie, albo na przystanku Kenedy (skręt na Buġibbę) i omijają samo San Pawl i zatrzymują się dopiero w Xemxiji. To samo z dojazdem w inne miejsca tak naprawdę masz bezpośrednie chyba tylko do odprawy promowej w Ċirkewwa, Valletty, Sliemy, Mosty i na plażę Golden Bay. W inne miejsca, trzeba się najpierw dostać do Buġibby.
 Profil Relacje PM off  

#587 PostWysłany: 17 Paź 2016 15:43 
Awatar użytkownika

agnieczka4 napisał(a):
Cześć wszystkim. Wybieram się w listopadzie na Maltę i potrzebuję wskazówki pod kątem noclegu. Z ofert, które znalazłam taniej jest San Pawl il-Baħar niż np. Sliema i to nawet o 500-600zł. Chcemy dużo zwiedzić, całą wyspę + Gozo i stąd moje pytanie, czy sensownym pod kątem logistycznym jest hotel w San Pawl il-Baħar. Czy ławo do niego dostać się z lotniska, czy dojeżdżają autobusy? Bardzo dziękuję za wszelkie wskazówki!

Z doświadczenia polecam Bugibbe. Byłem tam kilka lat temu i komunikacja miejska stamtąd jest dobra. Łatwo wszędzie dojechać. Zwiedziliśmy obydwie wyspy. Dużo też nie zapłaciłem. Także polecam to miejsce na wyspie. Autobusem z lotniska też w miarę łatwo dojechać. Jest nawet kawałek plaży :)
 Profil Relacje PM off  

#588 PostWysłany: 17 Paź 2016 17:00 
Awatar użytkownika

Loty: 871
Kilometry: 1 442 449
Krajów: 134 / 62.6%
srebrny
Bugibba jest dosc dobrze skomunikowane. Ja ze swojej strony polecam wynajecie skutera, mozna sobie wtedy fajnie pojezdzic i odwiedzic kazdy zakatek wyspy :)

#589 PostWysłany: 17 Paź 2016 17:03 
Awatar użytkownika

Loty: 370
Kilometry: 533 368
Krajów: 56 / 26.2%
niebieski
Kilka razy na forum pojawiało się dla tego rejonu określenie "getto turystyczne" - czy to faktycznie dobra lokalizacja na bazę wypadową, szczególnie poza sezonem? Sam wybieram się w styczniu i jak na razie odrzuciłem północ... Może ktoś mógłby rozwinąć ten wątek?

#590 PostWysłany: 17 Paź 2016 17:40 
Awatar użytkownika

srebrny
W styczniu tlumow nie bedzie. Wg mnie mozna otrzymac calkiem dobry stosunek jakosci do ceny plus dobre polaczenie komunikacyjne, wg mnie ok. W okresie wakacyjnym jest rzeczywiscie sporo turystow, czasami przepelnione autobusy nie zatrzymuja sie, ale w styczniu jak najbardziej bedzie OK.

#591 PostWysłany: 17 Paź 2016 17:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Z tej strony patrząc na pewno, ale chodziło mi o to czy nie będzie to opustoszałe, turystyczne miasteczko z pozamykanymi lokalami i nielicznymi turystami z Niemiec?

#592 PostWysłany: 17 Paź 2016 18:00 
Awatar użytkownika

srebrny
Raz bylem na przelomie lutego i marca i bylo calkiem ok. Bardziej nastaw sie na Brytyjczykow niz na Niemcow :D
mzukowski lubi ten post.

#593 PostWysłany: 17 Paź 2016 18:01 
Awatar użytkownika

Tłumów raczej nie będzie. Ja byłem na początku maja czyli przed sezonem i w porządku. Jeśli chodzi o autobusy to dodam trochę poza tematem że trzeba machnąć ręką żeby się zatrzymał inaczej pojedzie dalej i nacisnąć guzik żeby wysiąść.
 Profil Relacje PM off
mzukowski lubi ten post.

#594 PostWysłany: 17 Paź 2016 18:13 

mzukowski napisał(a):
Kilka razy na forum pojawiało się dla tego rejonu określenie "getto turystyczne" - czy to faktycznie dobra lokalizacja na bazę wypadową, szczególnie poza sezonem? Sam wybieram się w styczniu i jak na razie odrzuciłem północ... Może ktoś mógłby rozwinąć ten wątek?

To ja trochę rozwinę. Miesiąc tam spędziłem , od połowy grudnia do ok 10 stycznia. W 3 miejscach na Malcie+2 na Gozo.
Pogoda.
Niezła. Krótki rękaw i ciepło. Parę dni było zimniejszych i deszczowych. W Buggiba coś 4 dni nocowałe. Raczej pustawo. Trochę emerytów angielskich. Nic ciekawego do roboty tam nie ma o tej porze. Tydzień w Sliema. Tam było fajnie. Normalne miasto. Ruch. Coś się dzieje. Blisko do Valetty i na południe do Marsaxloxx itd.
Kilka dni koło Cyrkewy [ prom na Gozo]. Tam to już zupełne odludzie. Ale my byliśmy w prawie :D ekskluzywnym hotelu "Riviera" z krytym basenem, saunami itp to też było co robić.
Gozo.
To inna liga . Zupełnie inaczej niż na Malcie. Bazę mieliśmy w Xlendi. Polecam to miasteczko. łatwy dojazd po całej wyspie via stolica Rabat.
 PM off
mzukowski lubi ten post.
mzukowski uważa post za pomocny.

#595 PostWysłany: 03 Lis 2016 11:17 

Pytałam jakiś czas temu o polecany hotel w Bugibba i ostatecznie zdecydowałam się na Topaz Hotel. Muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona z tego wyboru. Za 10-dniowy pobyt na przełomie września i października dla dwóch osób ze śniadaniem, balkonem i widokiem na basen zapłaciliśmy niecałe 2100 zł. Hotel rezerwowałam przez cheaptickets.com (po zalogowaniu wyskakują jeszcze niższe ceny!). Prosiłam o pokój na wyższym piętrze i podwójne łóżko. Wszystko dostałam. Zameldowanie o 1 w nocy przebiegło szybko i bez problemów. Z góry trzeba było zapłacić opłatę klimatyczną. Śniadania serwowane codziennie do 10 i bardzo duży wybór- parę rodzajów pieczywa, serki, wędliny, sałatki, 3 rodzaje świezych owoców + brzoskwinie z puszki. Śniadanie w wersji angielskiej też było dostępne- fasolka, bekon, pieczone ziemniaki, pieczone kiełbaski itp. Co drugi dzień smażono omlety z wybranymi składnikami (pomidory, szynka, cebula). Do tego croissanty, ciasteczka, krem a la nutella. Do picia kawa i sok pomarańczowy i grejfrutowy oraz woda. Kawa mi nie smakowała, ale jeszcze w żadnym hotelu mi nie smakowała więc się nie sugerujcie ;) Basen duży (generalnie czysty, ale trochę piasku na dnie), dużo leżaków i dużo miejsca wokół basenu. W terminie, w którym byliśmy nie trzeba było rezerwować leżaków o 6 rano i też nikt tego nie czynił. Obojętnie o której by się nie przyszło to leżaki były dostępne. Pokój sprzątany codziennie, panie sprzątaczki bardzo miłe i sprzątały naprawdę dokładnie. Zaraz obok hotelu (3 min) mały sklepik, ale drogi. Wystarczyło przejść się w dół do głównej ulicy (8 min) do większego sklepiku, tam średnio każda rzecz 50 centów tańsza.

Pogoda: pierwsze 5 dni pochmurne ale ciepło koło 26-27 stopni i na przemian słońce, chmury, deszcz. Chociaż deszcz lał głównie rano do 9.00 potem tylko kropiło- pogoda idealna na zwiedzanie, ale zdjęcia nie wychodziły najlepiej przy takim zachmurzeniu. Ostatnie 5 dni słonecznie, bezchmurne niebo, idealnie na leniuchowanie przy basenie :)
 Profil Relacje PM off  

#596 PostWysłany: 12 Lis 2016 12:54 

polecam Sliema Hotel , cena na początku listopada 2016 około 33 euro za dobę razem ze śniadaniem ( pokój podwójny ale mieszkałem w nim sam),bardzo przestronny,piękny widok na morze(foto na dole),sprzątany codziennie,śniadania dobre,personel miły i pomocniczy.

Załączniki:
Komentarz do pliku: Nocny widok z tego pokoju
DSC_0034.JPG
DSC_0034.JPG [ 641.64 KiB | Obejrzany 1112 razy ]
Komentarz do pliku: Pokój
DSC_0075.JPG
DSC_0075.JPG [ 422.31 KiB | Obejrzany 1112 razy ]
 PM off  

#597 PostWysłany: 12 Gru 2016 21:39 

Hej !
Ruszam razem z chłopakiem na Maltę pod koniec lutego 2017, szukam oczywiście noclegu :) sympatycznego, może ze śniadaniem i oczywiście taniego, fajnie jakby był blisko morza lub nie daleko punktu komunikacyjnego. Parę stron już przejrzałam na forum i widzę, że często się pojawia Bugibbia Hotel, ale za chiny lodowe nie mogę znaleźć stronki takiego hotelu w necie....

Może coś polecicie ciekawego ? Korzystałam również z airbnb i wiem, że można tanio coś wyhaczyć, ale też jestem otwarta na opinie.

Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#598 PostWysłany: 12 Gru 2016 22:58 

@‌Ruaga‌
www.booking.com znajdziejsz wszystko co potrzebujesz
 PM off  

#599 PostWysłany: 13 Gru 2016 00:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Albo multiwyszukiwarka: https://www.hotelscombined.pl/
wersus79 lubi ten post.

#600 PostWysłany: 13 Gru 2016 00:51 

niebieski
Ruaga napisał(a):
często się pojawia Bugibbia Hotel, ale za chiny lodowe nie mogę znaleźć stronki takiego hotelu w necie....

Może coś polecicie ciekawego ?

Pozdrawiam!

Czasami jedna literka wiele zmienia - The Bugibba Hotel.Sprawdź teraz ;) Fajny jest też Pergola Club Hotel & Spa 4-gwiazdkowy w Mellieħa

Jak liczy się tanio to możesz zerknąć na Mavina Hotel & Apartments
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 734 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 37  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość