Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 734 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 37  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Noclegi na Malcie
#561 PostWysłany: 29 Lip 2016 14:11 

Cześć wszystkim :) - to mój pierwszy post na forum.

Na przełomie września i października (25.09-05.10) wybieramy się z mężem na Maltę i nie potrafię się zdecydować w którym miejscu wyspy zarezerwować nocleg. Chcielibyśmy mieć hotel z basenem, śniadaniem i blisko piaszczystej plaży. Niewątpliwym atutem byłby balkon. Myśleliśmy o dwóch hotelach tj. Panorama Hotel i Bugibba Hotel, ale nie jestem przekonana czy w Mellieha wejdziemy do autobusu, skoro są takie przeładowane, a w Bugibba znowu ta plaża wygląda niezbyt zachęcająco. Hotelu w trakcie pobytu nie chcemy zmieniać. Nie planujemy leżeć plackiem w hotelu- na chwilę obecną chcielibyśmy w 5 dni zwiedzić wszystko, a pozostałe dni spędzić na plaży. Generalnie nie jesteśmy wymagający - ważne aby było co zjeść na śniadanie i żeby karaluchy nie chodziły między nogami. Maksymalny koszt jaki jesteśmy w stanie wydać na hotel to 2500 zł ze śniadaniem.

Doradzicie coś? :)
 Profil Relacje PM off  

Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN
Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN
#562 PostWysłany: 29 Lip 2016 16:58 

Jeżeli będziesz przemieszczać sie autobusami to zdecydowanie Bugibba (dworzec) Z Bugibby masz ok 20 minut autobusem np. na Golden Bay

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#563 PostWysłany: 29 Lip 2016 17:14 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
Z Mellieha jest autobus 101 bezpośrednio na Golden Bay (Ghajn Tuffieha), nie zapominając o tym, że Mellieha sama w sobie ma dużą, piaszczystą plaże.
Faktycznie jednak komunikacja z resztą wyspy jest nieco szersza z Buggiba.
 Profil Relacje PM off  

#564 PostWysłany: 29 Lip 2016 19:41 

Dzięki za info! Myślicie, że Bugibba Hotel będzie ok czy lepiej szukać czegoś innego? W sumie ma ocenę tylko 2,5/5 na tripadvisor.
 Profil Relacje PM off  

#565 PostWysłany: 01 Sie 2016 20:44 
Awatar użytkownika

Loty: 6
Kilometry: 7 056
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
Ostatnio Hotele Blue Sea nie miały najlepszej opinii. Po tym ten w St. Julian's został zamknięty na jakiś czas http://www.timesofmalta.com/articles/vi ... ice.603546
Ale może coś się zmieniło.
 Profil Relacje PM off  

#566 PostWysłany: 03 Sie 2016 18:17 

Dzięki wielkie za info! Czyli trzeba się od nich trzymać z daleka.
 Profil Relacje PM off  

#567 PostWysłany: 16 Sie 2016 16:08 

ja wlasnie wypoczywam na Malcie, poki co polecam hotel Plevna w Sliemie, sniadania w porzadku, internet w pokoju dziala tak damo klimatyzacja, widok z balkonu co prawda na jakas rozwieszona plandeke, ale i tak nie przebywamy w pokoju w ciagu dnia. Polozenie hotelu tez super zarowno na otwarte morze, do portu jak rowniez do przystanku autobusowego bardzo blisko. Hotel posiada rowniez beach bar, z basenem. Dla tych co wola kapiel w morzu znajduje sie bezposrednie zejscie drabinka :)
 Profil Relacje PM off  

#568 PostWysłany: 16 Sie 2016 16:45 

niebieski
Bugibba i Qawra - spokojnie a jednocześnie z dużą ilością sklepów i sklepików - hotele też. Idealny dojazd autobusami (zajezdnia - kilka autobusów w różne strony wyspy). Blisko do promu na Gozo. Byłem dwa razy i pojadę znowu.
hotele to:
Euroclub Hotel (dobre na nocleg i nic więcej - śniadania "zjadliwe bo są...") San Pawl il-Baħar, Malta
Il Palazzin Hotel (spoko hotel - śniadania ok, basen pod hotelem - jak byłem to na przeciwko hotelu budowali coś i trochę lekkiego hałasu było ale od 8-17.

Maltę należy zwiedzać - mimo tak małych rozmiarów wyspy/wysp - jest do zwiedzania bardzo dużo więc nocleg/ewentualnie śniadania i nic więcej bo ruszamy zwiedzać.

No chyba że ktoś szuka wygody jak z egiptu - cały dzień w hotelu i na plaży ale moim zdaniem to trochę nie ma sensu...

Na Gozo polecam:
Downtown Hotel - Victoria - z zewnątrz nie wygląda może super ale w środku bardzo ładnie - śniadania dobre.
 Profil Relacje PM off  

#569 PostWysłany: 26 Sie 2016 00:53 

Cześć.! Szukam taniego noclegu dla 2 osób w połowie września na 6 dni. Oczywiście chcielibyśmy wydać jak najmniej. :)
Zależy nam w szczególności na tym by w pokoju był aneks kuchenny oraz własna łazienka.
Miejscowości jeszcze nie wybraliśmy więc jesteśmy otwarci na propozycje. :)
Nie zamierzamy spędzić całego tego czasu tylko na plażowaniu lecz również na zwiedzeniu czegoś ( nie tylko tego co było by pod nosem) Nie zmienia to faktu, że miło by było po dniu usiąść na piasku i napić się wina przy szumie fal. :D
 Profil Relacje PM off  

#570 PostWysłany: 26 Sie 2016 08:04 
Awatar użytkownika

srebrny
spilif22 napisał(a):
Cześć.! Szukam taniego noclegu dla 2 osób w połowie września na 6 dni.

póki co, to poinformowałeś nas, że szukasz a nie napisałeś nic co znalazłeś
szukaj dalej
 Profil Relacje PM off
gdanszczanka76 lubi ten post.

#571 PostWysłany: 30 Sie 2016 09:45 

Loty: 2
Kilometry: 2 559
Krajów: 2 / 0.9%
niebieski
Marsaskala lub Marsaxlokk , 02-0910.2016, Szukam pokoju 2-os z kuchnią i łazienką. Znalazłem na airbnb w cenach powyżej 200 pln/noc. Szukam poniżej 200 pln. Czy możecie polecić coś sprawdzonego praktycznie ?
 Profil Relacje PM off  

#572 PostWysłany: 30 Sie 2016 11:48 

niebieski
A Xghajra, jest wolny apartament za 1000 pln na 6 dni, czy był ktoś w tym miejscu?
 Profil Relacje PM off  

#573 PostWysłany: 30 Sie 2016 11:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Jesli wypożyczysz auto na czas pobytu, co osobiście polecam, to i Xghajra może być ok. Generalnie to dość mała, raczej spokojna mieścina. Bez auta też do ogarnięcia, ale wtedy ta lokalizacja nie jest jakoś super dogodna. Na plus cena. Początek września to wciąż sezon na Malcie i będzie ciężo o tanie oferty.
 Profil Relacje PM off
wulkan uważa post za pomocny.

#574 PostWysłany: 30 Sie 2016 12:05 

Loty: 107
Kilometry: 181 798
Krajów: 26 / 12.2%
niebieski
Natalia_FCB napisał(a):
Cześć wszystkim :) - to mój pierwszy post na forum.

Na przełomie września i października (25.09-05.10) wybieramy się z mężem na Maltę i nie potrafię się zdecydować w którym miejscu wyspy zarezerwować nocleg. Chcielibyśmy mieć hotel z basenem, śniadaniem i blisko piaszczystej plaży. Niewątpliwym atutem byłby balkon. Myśleliśmy o dwóch hotelach tj. Panorama Hotel i Bugibba Hotel,Maksymalny koszt jaki jesteśmy w stanie wydać na hotel to 2500 zł ze śniadaniem.

Doradzicie coś? :)

Ja tylko napiszę iż Hotel Panorama ma promocję w formie transferu z /na lotnisko i w waszym terminie
4 dniowy pobyt dla jednej osoby ze śniadaniem to 450zł czyli 900zł za 2 osoby.
Przy okazji Panorama i Bugibba mają 3 gwiazdki ,co jest bardzo słabym standardem.
Za 2500zł wybrałabym hotele sieciowe ,lub z 5 gwiazdkami.
Bonieq2
Dziwi mnie ,że mało się pisze o noclegach w B&B bo są o niebo lepsze od hoteli
na Malcie i znacznie tańsze.
 Profil Relacje PM off  

#575 PostWysłany: 03 Wrz 2016 00:52 

Dzięki za pomoc. Ostatecznie zarezerwowałam już nocleg w Topaz Hotel- po powrocie dam znać czy warto :)
 Profil Relacje PM off  

#576 PostWysłany: 03 Wrz 2016 07:24 

niebieski
Ja również dziękuję za wszelkie opinie i podpowiedzi. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na sprawdzone i znane nam miejsce - Bugibba a dokładnie apartament FalconCourt. Decydującym warunkiem była jednak cena. Polecam falconcourtmalta.com Bardzo chcieliśmy zamieszkać w nowym dla nas miejscu, w Marsaskala lub okolicy ale na airbnb, travelrepublic czy booking oferowane noclegi były za drogie dla nas. Oczywiście były fajne , tanie miejsca ale dla wynajmujących auto, a my będziemy poruszać się autobusami. Ze stacji autobusowej w Bugibba można dojechać wszędzie i to był drugi atut przy wyborze.
 Profil Relacje PM off  

#577 PostWysłany: 03 Wrz 2016 08:35 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
Obecnie 4* DB Seabank Resort & Spa ma promocję na miesiące zimowe, interesującą zwłaszcza dla rodzin z dziećmi. Pomiędzy grudniem i lutym (wyłączając okres świąteczny i noworoczny) tydzień z all kosztuje od 630 EUR (w zależności od pokoju) - to cena dla dwóch osób dorosłych i do dwójki dzieci, których łączny wiek nie przekracza 14 (czyli np. 9+5).
Hotel posiada b. dobre opinie na Tripadvisor (4,5).
Dodatkowo przy pobycie dłuższym niż 5 nocy oferuje transfer z oraz na lotnisko gratis.
Myślę, że to całkiem niezła propozycja na ferie, choć oczywiście szaleństw pogodowych nie należy się wtedy na Malcie spodziewać. ;)

Noclegi można rezerwować bezpośrednio na stronie hotelu lub na stronach niemieckich biur podróży, gdzie da się jeszcze kilkanaście EUR z ceny urwać.
 Profil Relacje PM off  

#578 PostWysłany: 13 Wrz 2016 22:37 
Awatar użytkownika

Loty: 152
Kilometry: 390 894
Krajów: 43 / 20.1%
niebieski
hej, jestem w trakcie rozkminiania wypadu na Maltę (bilety lotnicze już mamy) w terminie 1-8 maj, chcę to podzielić na Gozo i Maltę. Główny cel to nurkowanie. Właśnie jestem na etapie szukania i rezerwowania noclegów. Na Gozo chcemy spędzić 1-5 Maj i natrafiłem na taką ofertę :
https://pl.tripadvisor.com/Hotel_Review ... _Gozo.html
Cena jest dość mocno zaskakująca - czy ktoś może zabrać głos :0 w tej sprawie ? Oczywiście jeśli macie jakieś propozycję na inny sprawdzony nocleg to będę wdzięczny.
pzdr!
 Profil Relacje PM off  

#579 PostWysłany: 14 Wrz 2016 07:07 

niebieski
Z rezerwacją noclegów polecam wstrzymać się do przynajmniej stycznia-lutego. W zimie powinno pojawić się mnóstwo kuponów zniżkowych i przyzwoity nocleg powinno udać się zarezerwować za 25-30 zł/os. Bywa że ze śniadaniem.

#580 PostWysłany: 14 Wrz 2016 14:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeśli głównym celem wypadu jest nurkowanie to moim zdaniem nie powinieneś kierować się jedynie ceną noclegu, ale też lokalizacją. Gozo niby duże nie jest, ale transport po nim zajmuje trochę czasu jeśli się nie ma auta. Najwięcej centrów nurkowych znajduje się w Marsalforn (największa konkurencja i przyzwoite ceny w związku z tym), jest też kilka w Xlendi (minimalnie drożej) i w paru innych miejscach. Sprawdź kilka centrów i porównaj oferty, bo to co zaoszczędzisz na noclegu możesz potem wydać niepotrzebnie na droższe nurkowania czy dojazdy (w opcji płatnej). Zakładam, że na nurkowania wydasz wiecej niż na noclegi, więc tą kwestię potraktowałbym priorytetowo i podliczał wszystko jako całość. Sprawdź czy w pakiecie nurkowym jest transport do/z centrum nurkowego, a jak nie to ile kosztuje dodatkowo. Jeśli trafisz bardzo tani nocleg w odległej lokalizacji to rozważ wynajem auta i podlicz całość. Fajnie jest moc pójść do centrum nurkowego rano piechotą, a po nurkowaniu mieć pod ręka własny pokój z ciepłym prysznicem i knajpę z zimnym piwem.

Na Malcie na nocleg w kwestii lokalizacji i nurkowania - dostępność centrów nurkowych, łatwy dostęp do zwiedzania itp. polecałbym okolice Sliema lub Bugibba.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 734 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 37  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości